• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Telegraf/Informer

01.08.2022

18:11

ŠIPTARI NE ODUSTAJU OD TORTURE NAD NAŠIM NARODOM! Provozali se kroz srpsko naselje kod Vitine, pa mahali zastavama UČK

Kancelarija za KiM

Politika

ŠIPTARI NE ODUSTAJU OD TORTURE NAD NAŠIM NARODOM! Provozali se kroz srpsko naselje kod Vitine, pa mahali zastavama UČK

Podeli vest

Grupa Albanaca izazvala je danas opasnu provokaciju tako što su se oko 15 časova provozali kroz mešovito srpsko naselje Vrbovac u opštini Vitina mašući zastavama terorističke UČK, uz zvuke sirena, navode iz Kancelarije za Kosovo i Metohiju

- Do ovog novog etnički motivisanog incidenta dolazi u danu kada je Aljbin Kurti pokušao da sprovede u delo svoje protivpravne i jednostrane poteze kojima je direktno udario na Srbe na Kosovu i Metohiji - ističu iz Kancelarije.

Nažalost, događa se ono na šta Kancelarija za Kosovo i Metohiju svakodnevno upozorava, a to je da neodgovorni i jednostrani antrisrpski potezi i retorika Aljbina Kurtija direktno generišu napade na Srbe koji žive južno od Ibra.

- Tome u prilog svedoči i današnji incident u Vrbovcu koji ima za cilj da zaplaši, onespokoji Srbe u ovoj mešovitoj sredini, ali predstavlja i opasnu pretnju preostalom življu. Dok se Srbima na Kosovu i Metohiji brani čak i da nose majice s aporukama "Nema predaje", dotle Albanci u pokrajini divljaju sa zastavama terorističke UČK i za to niko ne snosi sankcije - ističu iz Kancelarije za KiM.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
ratko

pre 1 godinu

i gde je sad taj smrdljivi KFOR ,jel tpoj gamadi da verujemo kako ce zastititi Srbe ,more mars olosu, a Tebi Vucicu bi savetovao da se ne igras mirovnjaka nego da zgazis gamad ako krenu. nema vise pa nemojte trebamo mir i te gluposti tako su i nacisti ukrainski ,Putin nemojte a oni granate zato nadam se da si naucio istoriju,kao i ustase tako ce i siptari smrdljivi

Ovako izgleda dokument koji na prelazu Merdare dobijaju građani sa srpskim ličnim kartama!
Politika

Ovako izgleda dokument koji na prelazu Merdare dobijaju građani sa srpskim ličnim kartama!

I pored namere prištinske vlade da na mesec dana odloži primenu odluke o ličnim dokumentima i preregistraciji vozila, na administrativnom prelazu Merdare, tri sata posle ponoći, svi koji ulaze na KiM sa srpskim ličnim kartama, dobijaju dokument za ulazak, odnosno izlazak sa teritorije Kosmeta. Svaki putnik sa srpskom ličnom kartom, dužan je, kako je objašnjeno ekipi Tanjuga, da taj dokoment preda prilkom izlaska sa teritorije Kosova i Metohije

01.08.2022

14:54

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija