• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Mediji/Informer

01.08.2022

19:02

MOSKVA NIKAD NIJE OVAKO STALA UZ SRBIJU, TREBA SAMO DA ZATRAŽITE ORUŽJE I...  U toku je osveta Zapada jer Beograd nije uveo sankcije Rusiji!

Reuters/Fotoilustracija

Politika

MOSKVA NIKAD NIJE OVAKO STALA UZ SRBIJU, TREBA SAMO DA ZATRAŽITE ORUŽJE I... U toku je osveta Zapada jer Beograd nije uveo sankcije Rusiji!

Podeli vest

Ako bude potrebno, Rusija može da isporuči naoružanje Srbiji ako se Beograd obrati Rusiji za pomoć, rekao je Vladimir Džabarov, prvi zamenik predsednika Međunarodnog komiteta Saveta Federacije.

Pomoć može biti, i ako je potrebno u nabavci oružja, ako nam se Srbi obrate, rekao je političar u eteru TV kanala "Rusija 24", komentarišući zaoštravanje situacije u odnosima Beograda i Prištine.

On je istakao da su Srbi uvek podržavali braću Ruse.

- Nadam se da će zemlja to podržati ako naše rukovodstvo odluči da pruži svu moguću pomoć Srbiji, čak i ako je neophodno snabdevanje nekom vrstom naoružanja - rekao je Džabarov.

Istovremeno je izrazio nadu da „stvari neće doći do toga".

 Zaoštravanje situacije oko Srbije je, smatra Džabarov, želja Zapada da se osveti predsedniku zemlje Aleksandru Vučiću „zbog njegovog oštrog stava o nesvrstavanju u vezi antiruskih sankcija".

Osim toga, ovo je „pokušaj da nas uvuku u sukob kako bi nas oslabili", naglasio je Džabarov.

Istovremeno, Oleg Morozov, poslanik Državne dume iz Jedinstvene Rusije, ističe da je kriza u samoproglašenoj republici Kosovo način da se Srbija kazni, kao i da je moguć je vojni sukob uz učešće mirovnih snaga NATO,

On je za RIA Novosti dodao da će sve zemlje koje nisu podržale stav SAD-a u vezi sa događajima u Ukrajini uskoro dobiti „crnu oznaku".

 - Prirodno je da je napetost upravo sada nastala... Sve zemlje koje se nisu pridružile američkim redovima zbog događaja u Ukrajini dobiće crnu oznaku u bliskoj budućnosti - smatra Morozov.


 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija