• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

02.08.2022

10:07

Plenković naredio do sada NAJBOLESNIJU KAMPANJU protiv Srba - Đorđe Martinović je SAM SEBE SILOVAO I ZVERSKI MUČIO!

Politika

Plenković naredio do sada NAJBOLESNIJU KAMPANJU protiv Srba - Đorđe Martinović je SAM SEBE SILOVAO I ZVERSKI MUČIO!

Podeli vest

Ustaški portal "Index.hr" objavio je, po nalogu Hrvatskog premijera Andreja Plenkovića, do sada najbolesniji i namonstruozniji tekst protiv Srba

Morbidna kampanja ustaških medija protiv Srbije i srpskog naroda se nastavlja, a sada je portal Indeks pod kontrolom Hrvatskog premijera Andreja Plenkovića objavio najbolesniji tekst ikada.

Nalogodavac za bestidan tekst na portalu Index.hr pod naslovom Sukobi na Kosovu traju 30 godina. Stvar je eskalirala nakon navodnog silovanja bocom, Adreja Plenković još jednom je pokazao kako radi njegov bolestan um i ponovo istakao svoju mržnju prema Srbiji i Srbima. 

U ovom tekstu koji opisuje sukobe na Kosovu i Metohiji između Srba i Albanaca, navodi bolesnu činjenicu o Srbinu Đorđu Martinoviću kojeg su tri Albanca silovala staklenom flašom - da je "Martinović je priznao da je povrede sam sebi naneo u neuspelom pokušaju masturbacije". 

– Poznat je i slučaj Đorđa Martinovića, koji je 1985. rekao da su ga Albanci silovali flašom. Tvrdio je da su ga napala dvojica Albanaca dok je radio na svojoj njivi. Nakon što ga je ispitao pukovnik Jugoslavenske narodne armije, Martinović je navodno priznao da je povrede sam sebi naneo u neuspelom pokušaju masturbacije. Kasnije je kazao da je priznanje iznuđeno – navodi bez ikakvog srama i pijateta za žrtvu ustaški portal.

Osim ovoga, istakli su da je "zbog Martinovića došlo do porasta srpskog nacionalizma".

Konstantno negiranje srpskih žrtava sa hrvatske strane više nikog ne iznenađuje, međutim, nemoguće je ne biti zgrožen količinom monstruoznosti iznetim u ovom tekstu. Nakon svega, ostaje nam samo da ustaški portal i njihovog nalogodavca pitamo:

Dežmekasti ustašo, da nisu možda i Srbi u Jasenovcu sami sebi vadili oči?!

Slučaj Đorđa Martinovića

Da pojasnimo, radi se o strašnom, monstruoznom i jezivom nasilju koji se dogodio 1985. godine na Kosovu i Metohiji: 

Đorđe Martinović je 1. maja 1985. godine obrađivao svoju njivu kada su došla tri Albanca i poželela mu dobar dan. Nije stigao ni da se okrene, a već je bio omamljen i uhvaćen od dvojice. Oni su ga nabili na kolac na čijem vrhu je bila polulitarska staklena flaša okrenuta dancetom na gore, a na drvo je bila nataknuta kroz grlić. Zaustavila se tik pod desnim podrebarnim lukom i polomljena je ostala u utrobi Đorđa Martinovića.

On je ostao živ, ali u veoma teškom stanju. Smogao je snage da dopuza do puta gde je pronađen i prebačen u prištinsku bolnicu. Hitnu operaciju vađenja flaše vodila su tri hirurga, od kojih su dvojica po nacionalnosti bili Albanci. Oni su pozvali još jednog hirurga, Srbina doktora Moračića, jer su se uplašili od flaše i srče koju je trebalo izvaditi iz tela. Doktor Moračić je posle operacije opisao prizor koji je video kao "jeziv".

Prva vest o događaju objavljena je tek četiri dana kasnije u beogradskoj Politici:

- Službenik Doma JNA u Gnjilanu, Đorđe Martinović, nabijen je na kolac 1. maja na svojoj njivi Jaruga, dva km od Gnjilana. Ovo zlodelo izvršili su šiptarski teroristi - objavila je Politika.

Zataškavanje

Mnoge komisije lekara specijalista su potvrdile slučaj i on je postao predmet domaće i strane štampe. Ovaj slučaj je postao simbol nasilja nad Srbima na Kosovu i Metohiji i srpskog nezadovoljstva i osećaja nesigurnosti. Komunističko rukovodstvo Jugoslavije odlučilo je da uradi sve da zločin ne bude pripisan etničkim Albancima i da priča dobije potpuno drugačiju sliku u javnosti. U Jugoslaviji je bila proklamovana parola "bratstva i jedinstva" među narodima, pa se komunističko rukovodstvo bojalo da prizna da da je Đorđe Martinović sodomizovan u etnički i verski motivisanom zločinu mržnje.

Glavni u zataškavanju zločina bio je Stane Dolanc, savezni sekretar unutrašnjih poslova i šef kontraobaveštajne službe u SFRJ. U posetu Đorđu Martinoviću došao je njegov pretpostavljeni, pukovnik JNA Novak Ivanović i zahtevao od Đorđa da prizna da se sam nabio na flašu u homoseksualnom autoerotkom činu. Pukovnik Ivanović je godinu dana kasnije u ispovesti za novine naveo da ga je na ovo naterao izvesni general JNA Stojanović. Pukovnik Ivanović je nakon ovoga dobio prekomandu u Zrenjanin.

Đorđe Martinović je prevezen iz prištinske bolnice na Vojno-medicinsku akademiju u Beogradu gde je ponovo operisan. Tim od 5 lekara koji je predvodio doktor Ćeramilac potpisuje dijagnozu kojom se potvrđuje da samopovređivanje ove vrste nije moguće. Superveštačenje doktora potvrđuje nalaze veštaka. Za sve to vreme od Đorđa se iznuđuje priznanje o homoseksualnom aktu od strane Vukašina Trumpića i Gradimira Popovića iz pravosuđa uz prisustvo policije.

Martinovića potom prebacuju u London, gde ga u bolnici Sent Džordž dva puta operiše proktolog doktor Piter Holi. On je posle operacije izjavio:

- Isključeno je svako samopovređivanje, zločin sam proučio sa svojim kolegama posle uvidu u kompletnu dokumentaciju. Nasilje su izvršile najmanje tri osobe - izjavio je Holi.

Doktor Holi je dobio pretnje iz Jugoslavije da se meša u unutrašnje stvari jugoslovenske države. Za zvanične vlasti on se upustio u homoseksualni akt samozadovoljena koji je krenuo naopačke i to je bilo zvanično državno objašnjenje. Kako bi opravdao sebe, Đorđe je, navodno, neprijatni incident svalio na albanske separtatiste sa ciljem njihove demonizacije i oslikavanja Srba kao žrtava. Stane Dolanc je 1987. izjavio na Televiziji Ljubljana "da je policija utvrdila da se sam povredio i nema sudskog procesa".

- Đorđe je prvi srpski samuraj koji je nad sobom izvršio harakiri - dodao je Dolanc.

Javne ličnosti, akademici, pisci i drugi tražili su istinu o ovom slučaju. Skupština Jugoslavije o ovom slučaju raspravljala je 8 puta, ali bez rezultata. Pokrajinsko rukovodstvo, kojim su dominirali Albanci, podržavalo je zvaničnu verziju o samopovređivanju, piše redportal.rs.

Epilog

Po tužbi Đorđa Martinovića, Drugi opštinski sud u Beogradu doneo je 1990. presudu prema kojoj je država proglašena krivom za nanete uvrede i tendenciozno zataškavanje istine. Sud je odlučio da je nad Martinovićem izvršeno nasilje, a uzeo je u obzir izjave doktora Holija i posebne komisije na čijem je čelu bio doktor Vladislav Dodžić. Državi je naloženo da Đorđu na ime odštete isplati 150.000 nemačkih maraka. Nalaz je sklonjen od javnosti, a odšteta nikada nije isplaćena. Izvršenje presude su, prema Miloradu Bajiću, sprečili savezni sekretar unutrašnjih poslova Petar Gračanin i admiral JNA Branko Mamula, koji su naložili da predmet bude pohranjen u Arhivu SSNO.

Đorđe Martinović je posle pet operacije usled velikih pritisaka morao da proda svoju njivu u Gnjilanu i da se preseli u Čitluk kod Kruševca, gde je i preminuo 6. septembra 2000. godine. Iza sebe je ostavio suprugu Jagodinku, tri sina, ćerku i desetoro unučadi. Sva tri sina i dva najstarija unuka bili su mobilisani za vreme NATO agresije 1999. godine.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
samopostovanje

pre 1 godinu

hrvatska kultura...ali i kultura svih srba koji ljetuju u hrvatskoj...gasi svjetlo...motaj kablove

Aleks

pre 1 godinu

Mržnja Hrvata prema Srbima ne jenjava!Ove izjave su strašne,ponižavajuće i tragične!Hrvatska treba da se stidi!

Ana

pre 1 godinu

Katastrofa šta se sad piše u hrvatskim medijima. Ljubomora zbog diplomatskog uspeha vezanog za poslednje dogadjaje na KiM.

Ljuba

pre 1 godinu

Ovaj ustasa i podguzna muva je 100% lud,ko i vecina Krvata vise nezna sta ce od muke, da bi naudio Srbiji i Vucicu.

Tamara

pre 1 godinu

Plenković je poznat javnosti kao bolestan um!Ali,ovoliko...pa,ovo je monstruozno!

Sanja

pre 1 godinu

Hrvati k'o Hrvati!Pokazali su oni svoju kulturu,svoj karakter i nivo!Grozota!

Milica

pre 1 godinu

Istorijski gledano,Hrvati su se pokazali kao lažovi,spletkaroši i potrčci većih sila!Da su ozbiljna zemlja,sa ozbiljnim rukovodstvom,ne bi sad jedan Plenković sejao laži i mržnju,već bi gledao kako da unapredi sopstvenu zemlju!

Aleksandra

pre 1 godinu

Srbi i Srbija su toliko iznad ustaških medija...Plenkovića,i generalno Hrvatske,tako da Plenković može samo da nastavi da zavidi Vučiću na tome kako vodi računa o svom narodu i svojoj zemlji!

Boka

pre 1 godinu

Ocigledno Hrvatska ne podnosi uspešnu Srbiju i konstantno seje mržnju!

Ema

pre 1 godinu

Djordja Martinovica je prosao pakao.Sram bilo psihopatu Plenkovica od koga ne iznenadjue nista sobzirom da njegovim venama tece krv crnokosuljasa.

Milos

pre 1 godinu

Неће се они смирити док их шајкача не поклопи једама !

Radovan

pre 1 godinu

Lepo je rekao Dučić o Hrvatima da su hrabar narod ne zato što se ničega ne boje već zato što se ničega ne stide. Ne stide se svoje patološke mržnje prema Srbiji i svemu srpskom. Jadni su i za žaljenje.

Biljana

pre 1 godinu

Hrvatska vlast koja je oličena u liku Andrea Plenkovića uporno pokušava da lažima optuži Srbiju i Aleksandra Vučića za sve ono što se događa na prostoru Kosova i Metohije ne stideći se da zločin albanaca nad Đorđem Martinovićem prikažu kao samopovređivanje.

Nikola Aks

pre 1 godinu

Šta je sa ovim Plenkovićem, on je sramota čak i za Hrvatsku. Da skrnavi sećanja na žrtve i mučenja koje su naši ljudi podneli i doživeli od Albanaca. Plenkoviću je to generacijski u genima, pošto su mu preci podržali i fašiste kad su čistili Hrvatsku od drugih naroda.

Tara

pre 1 godinu

I tako je krme Dolanc predstavilo svoje fantazije. Nadam se da ga je Martinoviceva tragedija svuda sacekala.

Anastasija

pre 1 godinu

Monstruozno ponašanje Hrvata treba osuditi. Gušam se od toga šta oni rade.

Milisav

pre 1 godinu

Mržnja Hrvata prema Srbima je više nego očigledna.

Milisav

pre 1 godinu

Nema komentar. Hrvati samo pokazuju svoje pravo lice.

Miki

pre 1 godinu

Neverovatno je koliko daleko idu Hrvati u svojim lažima!

Miki

pre 1 godinu

Hrvati su prešli sve moguće granice. Nakon ovoga bi trebali da upute javno izvinjenje Srbiji.

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!
NBA

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!

Košarkaši Oklahoma siti Tandera poveli su u prvoj rundi plej-ofa protiv Nju Orleans Pelikansa sa 2:0 na krilima fantastične partije Šej Gildžus Aleksandera, kojeg saigrači smatraju ovogodišnjim najboljim igračem lige (MVP).

25.04.2024

09:50

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija