• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Z. J.

04.08.2022

07:00

KAKO JE OVO MOGUĆE? 5.000 Srba letuje u Hrvatskoj dok se slavi 'Oluja'?! BRČKANJE IM VAŽNIJE OD NACIONALNOG PONOSA

printscreen

Politika

KAKO JE OVO MOGUĆE? 5.000 Srba letuje u Hrvatskoj dok se slavi 'Oluja'?! BRČKANJE IM VAŽNIJE OD NACIONALNOG PONOSA

Podeli vest

Procena agencija kaže da početkom avgusta, u vreme proslave 'Oluje', u Hrvatskoj boravi oko 5.000 turista iz Srbije. Tokom čitave sezone tamo letuje njih više od 30.000

Čak 5.000 Srba trenutno letuje u Hrvatskoj, pokazuju podaci turističkih agencija! Tim Srbima nimalo ne smeta to što, dok se oni brčkaju u 'hrvatskom moru', ustaše svuda oko njih slave klanje i proterivanje Srba u zločinačkoj akciji 'Oluja'!?!


Među onima koji ne vide ništa čudno u tome da se sunčaju i kupaju u zemlji u kojoj se kao državni praznik obeležava najveći zločin počinjen u Evropi posle Drugog svetskog rata, dosta je i poznatih, uglednih Srba, ali i onih koji su direktni potomci Srba pobijenih u NDH!?!


Informer će u narednim danima istraživati kako je ovo moguće?! Kako to da, prema zvaničnim podacima, više od 30.000 građana Srbije tokom letnje sezone ode na more u Hrvatsku, u zemlju koja otvoreno i ponosno slavi masovno ubijanje nevine srpske dece!?!


Istovremeno, i punih 27 godina od zločinačke akcije 'Oluja', potomci pobijenih i proteranih Srba ne mogu da odaju počast svojim žrtvama.
Tako su juče u mestu Deringaj, u opštini Gračac u Istočnoj Lici, u kojem su živeli i sahranjeni pradeda, deda i ujak najvećeg srpskog i svetskog naučnika Nikole Tesle, ustaše divljale tokom komemoracije koju je organizovalo Srpsko narodno vijeće Milorada Pupovca.

Foto: Marko Đoković

Tužna kolona tokom "Oluje"

Tviter
"djvucicevic"

 

Svi oni koji ovih dana letuju u Hrvatskoj, oni Srbi koji se brčkaju dok ustaše oko njih ponosno slave klanje Srba, pa svi ti zaslužuju samo prezir.
Sami su sebi najveća kazna.
Odrodi bedni.


Napad na Srbe organizovala je Autohtona Hrvatska stranka (AHSP), čiji su predstavnici u Deringaj došli u crnim majicama sa natpisom 'Smrt četnicima, sloboda Hrvatima'. Nosili su i veliki transparent na kojem je pisalo: 'Krvavi Srbi'.
- Ovom komemoracijom se blati legitimna i oslobađajuća akcija Hrvatske pod nazivom 'Oluja'. Treba zaustaviti nezakonito divljanje onih koji su nas devedesetih godina okupirali, ubijali i pokušali stvoriti Veliku Srbiju! - vikao je predsednik AHSP Dražen Keleminec.
Na sreću, komemoraciju je obezbeđivala policija, pa nije došlo do većih incidenata.
Ni u Zagrebu nije moglo bez ustaša. Na Trgu bana Jelačića održana je antiratna akcija na kojima su prisutni nosili transparente 'Zločini u Oluji su odgovornost svih nas', 'Odajmo počast svim žrtvama' i 'Nacionalizam ubija'. Međutim, ekstremisti su okupljene aktiviste vređali uz povike: 'Bando četnička' i gađali ih jajima i paradajzom!
 

Srbija plače, Hrvatska slavi

 

Godišnjica stradanja srpskog naroda u 'Oluji' biće obeležena večeras, u Novom Sadu, na Trgu slobode u 20 časova. Svečanosti će prisustvovati i predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić, koji je ranije rekao da je Novi Sad izabran za ovogodišnju komemoraciju jer je mesto koje je primilo najviše Krajišnika.
S druge strane, već su počele pripreme za sutrašnju centralnu manifestaciju i slavlje koje se redovno održava u Kninu. Govor će držati Mladen Markač, penzionisani general vojske Republike Hrvatske, optužen za ratne zločine nad Srbima. Hrvatski državni vrh i gosti uveče će slaviti uz omiljenu ustašku pevačicu Doris Dragović.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Milan

pre 1 godinu

Bolje se zapitajte koliko Srba ima hrvatske putovnice a pre toga bežali od Oluje.

milan lala

pre 1 godinu

To su gradjani Srbije , a dali su bas Srbi na Hrvatskom moru to je vec drugo pitanje. Zar u Srbiji ne zive naprimer brojni Hrvati koji idu na more u Hrvatsku ?.

Nenad

pre 1 godinu

Ne znam za druge....sloboda izbora, u svakom slucaju, ali ja tamo krociti necu... taman da je sve besplatno i jos da placaju pride. Sve je to dzaba.....nije strah u pitanju vec postovanje sebe i svog rasudjivanja. Razmisljam svojom glavom, a ona mi kaze....ne idi tamo gde te ne postuju i gde te nevole....

ISTINA

pre 1 godinu

To se lako reši.Na graničnom prelazu se obeleže ljuti Krajišnici koji idu pred oluju i vraćaju se posle oluje,prati se svake godine i onda se vidi ko je ko.To ne može biti slučajnost.To su bre jajare i izrodi,sa njima oprezno!Ima takvih i u parlamentu!!!!!Bedno!!!!

Ukos Zadrnje

pre 1 godinu

Ooo vi prepuni ponosa. Vi bi u Tursku, jelte?!? Što da ne, oni su nas samo 500 godina držali kao roblje osobe ja stoku. Ne, najvažnije je da i dalje poturatw rwtardima mržnju kao pravdu, a to što deca treba da nam se druže sa komšijskom decom, koga je to briga. Moja cerka ima drugare, baš kao i ja sa našom braćom sa celog Balkana. Ja sam na nju i na tu decu, na sebe i svoju braću itekako ponosan što i pored tolikog pritiska da nam uništite zdrav razum, uspevamo da ostanemo ljudi.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?
Fudbal

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?

Selektor Srbije Dragan Stojković nije dugo mogao da uživa u lepim vestima, jer se Aleksandar Mitrović sjajno oporavlja od povrede butnog mišića. As Sevilje Nemanja Gudelj (32) će kako prenose španski mediji 99 odsto zbog povrede propustiti Evropsko prvenstvo (do 14. juna do 14. jula).

24.04.2024

06:46

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija