• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

04.08.2022

21:40

DA SVI ČUJU: ČUVAĆEMO I ODBRANIĆEMO NAŠU SRBIJU, NEMOJTE VIŠE DA NAM PRETITE! Vučić: Nikada više neće tišina prekriti zločine nad našim narodom!

printscreen RTS

Politika

DA SVI ČUJU: ČUVAĆEMO I ODBRANIĆEMO NAŠU SRBIJU, NEMOJTE VIŠE DA NAM PRETITE! Vučić: Nikada više neće tišina prekriti zločine nad našim narodom!

Podeli vest

U Novom Sadu obeležena je 27. godišnjica oružane operacije "Oluja", najvećeg pogroma u novijoj istoriji

Danu sećanja na žrtve prisustvovao je i predsednik Vučić koji se obratio okupljenima.

- Prvi razlog ovog pomena da se setimo 250.000 prognanih i stradalih, a drugi da se nikad ne zaboravi, za sve one koji sramotno i namerno zaboravljaju sopstvene žrtve. Godinama u Srbiji nije bilo nikog da se seti naših žrtava, nije bilo nikoga da kaže da su bombardovali te kolone, ubijajući decu i starce, malenu braću i sestre. Time smo ih i sami bombardovali i sami bacili kamen na najtužniju kolonu. Radili smo to gotovo 18 godina. Natovarili smo sopstvenom narodu osećaj krivice, onima koji su verovali da smo sami krivi što nas ubijaju i proteruju, a za to vreme zaborava Srbija nam je propadala u tišini. Menjali su nam ime naroda, nas Srbe nazivali su hrvatskim, bosanskim, sad nas nazivaju i kosovskim Srbima. Ne, mi smo svi samo Srbi. Nema nijedne razlike između Srbina iz Novog Sada, Pirota, Leskovca, Kragujevca... Svi smo mi samo Srbi. Koliko god molimo za mir, ne molimo dovoljno koliko bi oni voleli. Koliko god priznamo svačiju žrtvu, nikada nije dovoljno, vas Srbe moramo da ponizimo do kraja i morate da nestanete da bismo bili zadovoljni. Popustite po jednom pitanju. Popustili smo. Popustite po drugom, popustili smo. Popustili smo i po trećem. Ali želimo mir. Pre nekoliko dana koji su mi bili najteži u poslednjih nekoliko godina, saterali su nas u ćošak, ali sam rekao "Mi više nemamo kud, nemamo šta da popuštamo, moramo da branimo svoju zemlju, a vi veliki vidite šta ćete s nama, kada svi mi i Krajišnici, Šumadinci, Levčani ustanemo".

Zbog situacije u Ukrajini ujedinili su se mnogi oko nas, mislili su da imaju priliku da krenu u uništavanje srpskog naroda. Pomislili su da je dobar trenutak, ali su u jednoj stvari pogrešili. Nije to Srbija poraza, nije to ista Srbija, nije to Srbija koja će da vas se plaši i neće da stane pred vas. Čuvaćemo Srbiju, a na njihovu histeriju, laži i pretnje odgovaraćemo strpljenjem, ali i odlučnošću. Nikada nećemo zaboraviti patnju krajiškog čoveka. Nemojte više da nam pretite, da svi čuju "Čuvaćemo i odbranićemo našu Srbiju"! Nikada više neće tišina prekriti zločine nad našim narodom. Molićemo za mir, ali branićemo naš narod. Godinama šaljemo poruku da neće više biti "Oluja" nad bilo kojim narodom. Nećemo više da ćutimo.

Oluja je ranila naš narod, ali su Srbija i RS dobile mnogo divnih ljudi. Uvek ćemo da prihvatimo i pokajamo se za zločine koji su neki naši počinili, ali nikada više nećemo da ćutimo i da se stidimo zločina počinjenih nad našim narodom. Poverenje je važno, ta reč je postala poštapalica obično nemuštih političara. Znam da nam je razgovor važan. Moramo da gledamo u budućnost zajedno. Nama čak i ne smeta kada svetkuju, nama samo smeta kada nam brane da tugujemo. Samo nemojte da nam branite da se sećamo, pustite nas da živimo sa svojim jadom, bolom i čemerom. Ne očekujte od Srba da se odreknu svojih mrtvih, pretekli smo i Jasenovac i Oluju, a vidite i večeras u Novom Sadu, ponovo smo ustali. Neka je slava svim žrtvama. Neka živi Srbija i Republika Srpska - rekao je Vučić.

Foto: printscreen RTS

Srpski član Predsedništva Milorad Dodik

Okupljenima se obratio srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik.

- Pre devet godina predsednik Srbije Aleksandar Vučić pokrenuo je ovaj Dan sećanja, kako se žrtve nikada ne bi zaboravile. Srbi iz Krajine nisu nestali, polako se oporavljamo ovde i u Republici Srpskoj gde ih ima 56.000. Uzdižemo se da možemo da kažemo da nismo ni hrvatski ni bosanski, već samo da smo Srbi. Ja sam rođen u Banjaluci, ali moja zemlja je Srbija, ja nemam drugu zemlju i drugi identitet. Jednoga dana moraće da dođe to naše srpsko i državno jedinstvo. Teška je sudbina Srba. Ali ne smemo više dozvoliti da nama upravljaju. Moramo da se okupimo oko državnog rukovodstva i da znamo da jedino neće biti naših kolona ako nas bude branila Srbija, a Srbija može da brani samo ako je jaka. Ona ne sme da ima drugu, treću i petu kolonu, već mora da bude jedinstvena. Nas su u Drugom svetskom ratu pobili Hrvati kao i u ovom građanskom ratu. Odnos prema Srbima u toj zemlji ostao je isti do dan danas jer hrvatska država nikada Srbima nije vratila imovinu. Tu im je pomogla i EU, to je bila otimačina koja traje i dan danas. Srbi nikada nisu mogli da žive bez slobode. Sloboda je ključni uslov za nas Srbe. Srbi su ostavljali gradove izgrađene iza sebe. Knin je bio čisto srpski grad. Nema nigde na prostoru bivše Jugoslavije da su Srbi organizovali logore i učinili to što su nama. Žele da kažu da jesmo, ali nismo. Ima neki među nama koji misle da treba da popustimo, možda će se neko smilovati. Srbi ne treba nikada da traže milostinju. U čemu je razlika onog Budaka i ove današnje politike. Nestali su Srbi iz Krajine, ali kada su odlazili, ostavili su otključane kuće, ali su zaključali svoje zavičaje u svom srcu. Zato je ona naša "Nema radna bez rodnoga kraja" pesma koja najbolje govori. Biran sam u ime naroda da branim naš narod. Činiću to bez obzira na sankcije i na pretnje. Činiću to dok naš narod bude hteo - rekao je Dodik.

 

Foto: printscreen RTS

Sanja Vulić, dete iz kolone

I Sanja Vulić, dete iz tužne kolone izbeglica, poželela je da podeli svoju tužnu priču.

- Poštovani, u ovom tužnom danu, moja osećanja su pomešana. Tuga i bol za rodnim krajem i dalje su pristutna. Međutim, danas ovde osećam i veliku čast prema gospodinu Vučiću i svima vama narode. Hvala šta ste došli. Ja se zovem Sanja Vulić, iz Dvora na Uni i ja sam dete iz kolone. Mora najranija sećanja su iz momenta kad počinje maltretiranje Srba koji su tad bili većinski narod u Dvoru na Uni. Plašeći se da ne doživimo sudbinu njegovog deda Laze koji je ubijen 1945. snajperom, otac nas je poslao u šumu. Potom smo doneli odluku da se vratimo i borimo se za naše ognjište. Nismo nikoga uvredili, učinili ništa nažao. Dolaskom tamo, dočekuje nas isto. Zvuk topova, bombardovana rafinerija u Sisku, pucnji. Dolazi taj 4. avgust 1995. godine. Otac rano ujutru telefonom obaveštava majku da ima sat vremena da spakuje stvari i da će doći komšinica "Fićom" da nas odveze do Banjaluke. Komšinica nije čak ni vozač, nas sedmoro u autu. Krećemo put Banjaluke. Tog momenta ne znamo ništa ni o ocu, baki, prabaki. Znamo samo da su krenuli kolonom. Sećam se samo dok sam čekala i gledala u nepreglednu kolonu traktora, automobila i motokultivatora. Tek četvrtog dana stiže otac. Nas 12 u vozu dobijamo mesto za sedmoro. Otac ostaje u koloni. Puno poznatih lica u koloni, mojih vršnjaka, koji su morali voziti traktore, verujte, neki nisu znali ni bicikle voziti. Prošlo je 27 godina. U međuvremenu, Srbija nas je prihvatila, školovala i zaposlila. Ja nisam rođena u Srbiji, ali Srbiju smatram svojom zemljom, Novi Sad mojim gradom. Ponosna sam na ljude koji danas vode Srbiju i vidim svetlu budućnost mojoj deci. Bitno je da se ovaj dan nikad ne zaboravi - rekla je Sanja Vulić.

 

Obeležavanje je počelo službom koju je služio patrijarh srpski Porfirije. Nakon službe, patrijarh se obratio okupljenima.

- Pozdravljam sve prisutne u ime Božije. Od vladike Irineja porodica je iz Dalmacije, odakle su mnogi od vas došli. I njegova porodica je došla u Bačku nekim od vozova bez voznog reda. Oprostite što govorim u prvom licu, ali i moja porodica je došla iz tih krajeva. Mnogi od nas imamo sličnu porodičnu istoriju i zato se mi, braćo i sestre, tako suštinski dobro razumemo. Zato se i okupljamo. Da bismo prizivajući ime Božije molili njega da našu braću i sestre, rođake, sugrađane i susede, koji su izgubili život, da ih pomiluje. Sabrali smo se da se setimo svih prognanih, ne zaboravljamo žrtve i razaranja u kristalnoj noći u Zadru, egzekuciju starih i nemoćnih u Medaku i sve žrtve sve do Pakraca i ličkih sela. Zajedno sa Jadovnom, Siskom, Glinom i Jasenovcem. Sve su to naša braća. Sa nama su danas preživeli svedoci. Pamtimo žrtve, ali naše pamćenje nije zlopamćenje. To radimo da neko ne bi mogao da kaže "To se nije desilo". Svedočenja onih koji su živi do danas kazuju da je zaista sve to upravo istina. Oče, oprosti im jer ne znaju šta rade i ne znaju šta čine. To je vera naša. Da mrzimo nećemo, da zaboravimo ne smemo. U Srbiji ne pitamo "Kako se krstiš". Ovde ima mesta za sve. Okupljaćemo se i moliti na Kordunu i Baniji, Lici i Dalmaciji. Sećamo se žrtava. Večni pomen i Bog da im dušu prosti - rekao je patrijarh Porfirije.

Foto: Privatna arhiva

Milorad Dodik i Aleksandar Vučić

U vojnoj operaciji "Oluja" sa područja Banije, Korduna, Like i severne Dalmacije proterano je više od 220 hiljada Srba, ubijeno je dve hiljade, a podaci o broju nestalih su od 745 do hiljadu osoba.

 

 

Centralnoj manifestaciji pomena na sve stradale u "Oluji" prisustvovao je državno-politički vrh Srbije na čelu sa predsednikom Aleksandrom Vučićem, a tu je bio i patrijarh srpski Porfirije.

Državni vrh prisutan

Na glavnom trgu u Novom Sadu, obeležavanju "Oluje" prisustvovao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, predsednik Skupštine Vladimir Orlić, premijerka Ana Brnabić, ministri, poslanici, srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik, predsednica RS Željka Cvijanović, gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević, predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović i brojni građani, ujedinjeni u nameri da sačuvaju sećanje na žrtve tog zločina.

Foto: printscreen/RTS

Državni vrh prisustvuje danu sećanja na žrtve "Oluje"

Dan sećanja održan je na Trgu slobode u Novom Sadu. Ogroman broj građana došao je da oda počast žrtvama.

Foto: Privatna arhiva

Ogroman broj ljudi došao da oda počast žrtvama "Oluje"

 

Foto: Privatna arhiva

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Komi

pre 1 godinu

Nije zaboravljena Oluja ni oni koji su pucali na goloruke zene i decu

Aca

pre 1 godinu

Oluja jeste zločin nad Srbima, mogu Hrvati da slave, ali šta i očekivati od naroda koji je imao Jasenovac i logore za srpsku decu!

Mirko

pre 1 godinu

Ogroman broj srpskog naroda se sabrao u srpsku Atinu da oda počast žrtvama srpskom narodu i egzekuciju srpskog naroda. Da se nikad ne zaboravi.

Marko

pre 1 godinu

Neka ih, neka se raduju na današnji dan, neka svoja zverstva veličaju i proslavljaju Danom Oluje kao dan slobode, kada će zauvek ostati zarobljeni svojim zlodelima i krvlju i suzama srpskih žrtava natopljeni.

Janko

pre 1 godinu

Zlodela Jasenovca i Oluje su svedošanstvo zločinačkog duha hrvatske države.

Tanja

pre 1 godinu

Nikada ne zaboraviti zauvek pamtiti svaku zrtvu progona ubijanja i mucenja tokom "Oluje"!!! Nikada ne oprostiti!

Sanjica

pre 1 godinu

Bilo je za ocekivati da ce na trg u NS doci veliki broj ljudi kako bi se obelezio najtezi dan stradanja naseg naroda u novijoj istoriji

Julija

pre 1 godinu

Sve dok srpski narod postoji sećaćemo se naših žrtava.

Nina

pre 1 godinu

Srbija se sa žaljenjem seća na žrtve pogroma u Hrvatskoj. Ne zaboravljamo i ne opraštamo stradanje svog naroda!

Ana

pre 1 godinu

Oluja je bila zločinačko etničko čišćenje sa velikim brojem nevinih žrtvi. Sećaćemo ih se i pamtiti. Večnaja pamjat.

Zeljko

pre 1 godinu

Srbija neguje kulturu sećanja iz pijeteta prema srpskim žrtvama, kako u zlocinackoj akciji "Oluja", tako i prema zrtvama Jasenovca.

Jela

pre 1 godinu

Srpska Krajina u toku "Oluje" je ostala bez preko 2 000 ljudi, nad kojima je počinjen zločin protiv čovečnosti, a za šta niko iz Hrvatske nije nikada odgovarao.

Sonja

pre 1 godinu

Ne zaboravljamo naše žrtve koje su stradale pre 27 godina, među kojima su bila i deca. Pamtimo i one kolone ljudi koji su prognani u akciji "Oluja".

Lola

pre 1 godinu

Ovaj dan se ne sme zaboraviti. Ne sa mržnjom, već poštovanjem prema stradalima.

Biljana

pre 1 godinu

Oluja je zlocin koji traje, dok drugi taj zlocin slave, mi nasom recju nasim pomenom, nasoj odanosti istini necemo dozvoliti da se o njoj cuti.

Filip

pre 1 godinu

Srbija pamti zla koja su naneta njenom narodu.

Zana

pre 1 godinu

Danas vise nego ostalih dana saosecamo sa svim prognanim i onima koji su nekoga zauvek ostavili u Krajini... Ne zaboravljamo!

Rade

pre 1 godinu

Što je sramota za druge narode, Hrvati slave - Oluja im je državni praznik što je nečasno i nemoralno

Zare

pre 1 godinu

Lepo je sto je dosao veliki broj ljudi kako bi obelezio dan stradanja naseg naroda u novijoj istoriji

Ognjen

pre 1 godinu

Oluja oznacava etnicko čišćenje Srba sa teritorije Hrvatske i to je činjenica. Proterivanje i progon neduznih dogodio se tada i to je zločin novije istorije.

Pavle

pre 1 godinu

Jeste 27 godina od Oluje ali mi ovaj tužni dan smo počeli da obeležavamo tek sa dolaskom Vučića na vlast.

Lola

pre 1 godinu

Nije poenta mrzeti celu naciju, već poštovati naše stradale.

Verica

pre 1 godinu

Deo Srbije koji je danas u Novom Sadu ozivljava secanje na zrtve Oluje.

Daragan

pre 1 godinu

Svaki put Hrvatska uspe da nadigra samu sebe u zlodelima prema Srbima, i to još slave.

Marko

pre 1 godinu

Na današnji dan je važno da znate da nećete biti ni manje demokrate, evropejci i građani sveta ako kažete naglas da je Oluja bila užasan zločin.

Dragana

pre 1 godinu

Srpski narod mora da prašta, ali da zaboravi ne može, niti sme.

Stevan

pre 1 godinu

Hriscanski je oprostiti ali se ne moze nikako zaboraviti zlocin koji je napravljen nad srpskim narodom.

Ncn

pre 1 godinu

Srbija pamti, i ne zaboravlja progon ogromnog broja Srba iz Krajine.

Goran

pre 1 godinu

Ogroman broj ljudi je došao kako bi pokazao da progon Srba u operaaciji "Oluja" neće biti zaboravljene!

Joka

pre 1 godinu

Srbija pamti svoje zrtve! Nikada zaboraviti necemo!

Zarko

pre 1 godinu

Srbija uvek treba da obelezava ovaj dan stradanja svoga naroda u akciji Oluja

Dejan

pre 1 godinu

Oluja je zločin nad Srbima, monstruozni zločin koji su počinile ustaše sa ciljem da istrebe srpski živalj u Hrvatskoj, da nas unazade u svakom pogledu.

Alek

pre 1 godinu

Hrvatska živi od mržnje i ta mržnja će je pojesti na kraju. Mrze Srbe zato što postoje.

Ema

pre 1 godinu

Moramo da negujemo secanje na svakog stradalog i prognanog Srba u Oluji, zbog sebe ali i onih koji bi da prekrajaju istoriju!

Mara

pre 1 godinu

Neka je laka zemlja svim stradalima! Mi zaboraviti nikad necemo!

Mia

pre 1 godinu

Ne mogu da nas ne bole sve zrtve naseg naroda, sve suze nase dece, sve crkve spaljene....

Marko

pre 1 godinu

Veliki broj ljudi,to samo govori o tome koliko smo ujedinjeni.

Luka

pre 1 godinu

Nisu zaboravljene. Ovi ljudi to danas pokazuju.

Ema

pre 1 godinu

Nevine žrtve Oluje kao i žrtve Jasenovca neće biti nikad zaboravljene.

Marija

pre 1 godinu

Zločince treba kazniti EU Danas je tuga za Srpski narod. Onaj ko se ne složi sa tim, znamo da podrzava ustaše!

Alek

pre 1 godinu

Ne treba ni zaboraviti ni oprostiti....onaj koji ništa ne zaboravlja propada isto kao onaj koji stalno oprašta. To stalno opraštanje nas uvek vodi na još veće žrtve.....Oluja je zločin.

Dr

pre 1 godinu

Proterano je 220 hiljada Srba iz Hrvatske sta je to , ako ne etničko čisćenje . Jer ti ljudi sa jednom torbom nisu sami u tolikom broju krenuli svojevoljno ne znaju gde će i da li će stići.

Tanja

pre 1 godinu

Nasa moralna obaveza je da odamo postu postradalima i da ne zaboravimo Oluju! Proslost nas obavezuje, da nove generacije pamte! Da se 1995.ne zaboravi!

Desa

pre 1 godinu

Oluja je poslednji pogrom srpskog naroda.Secanje na nevine zrtve danas na trgu slobode u Novom Sadu. Vecna im Slava

Vasa

pre 1 godinu

Stradanje Srba nikako ne treba zaboraviti, naprotiv kroz ovakve manifestacije i uz molitvu patrijarha sećamo se i pamtimo stradale u Oluji.

Nika

pre 1 godinu

Više od 2000 ubijenih i 220 hiljada proteranih, to Srbija ne može zaboraviti nikada, nema prva da zaboravi, toliko duguje nevinim žrtvama, da čuva sećanje na njih.

Ceca

pre 1 godinu

Nakon 27 godina Srbija organizuje pomen nedužnim žrtvama koje su nevino stradale u Hrvatskoj u genocidnoj akciji "Oluja".

Bilja

pre 1 godinu

Sve dok Hrvatska bude negirala, Oluja ce biti zlocin koji i dalje traje.

Lola

pre 1 godinu

Za učinjeno nema opravdanja. Da se ne zaboravi.

Jelena

pre 1 godinu

Genocid nad Srbima se neće zaboraviti. Dok Hrvati slave svoja zlodela i akcije, nas ovaj dan podseća na veliku tugu, na ubijanje, progon Srba iz svojih domova. Koji su došli samo sa bebama i decom u rukama.

Misa

pre 1 godinu

Oluja je egzodus nad Srbima, etnicko ciscenje koje susedi slave, a za nas je tuzan dan koji necemo da zaboravimo jer i posle 27.godina rane ne zarastaju!

Marija

pre 1 godinu

Dok je Vučića, obeležavaćemo ovaj najtužniji dan 1995 godina nije donela nikome dobro. Sramota za ustaše, za njihovu državu, za policiju i vojsku!

biba

pre 1 godinu

Srbija ne zaboravlja prognane i ubijane u hrvatskoj Oluji!

Popovic

pre 1 godinu

Ni jedna nasa zrtva u zlocinackoj akciji Oluja ne sme biti zaboravljena

Tanja

pre 1 godinu

Svaki čovek je Bogu jednako bitan! Pomolimo se za sve njih da im duše nadju mir!⁰⁰

Bojan

pre 1 godinu

Oluja je zlocin nad zlocinima. To je drzavni zlocin bas kao i tokom Drugog svetskog rata, dugo planiran i mucki sproveden

Radmila

pre 1 godinu

Oluja mora da se pamti, o stradanju naseg naroda moramo javno govoriti, a niko nam ne moze zabraniti da odajemo pocast stradalim zrtvama! Niti u Jasenovcu, niti u Oluji!

Aca

pre 1 godinu

Najzad je i svet uvideo ko su Hrvati i kakav genocid su izvršili nad srpskim življem

Sara

pre 1 godinu

Pamtimo sećanjem.Da se nikada nevine žrtve ne zaborave i da se nikada ovakav zločin ne ponovi!

Uros

pre 1 godinu

Oluja je bilo svesno i organizovano proterivanje, zapravo istrebljivanje Srba iz Hrvatske! Ne mozemo da oprostimo kad se zlocinci i ne kaju!

Sara

pre 1 godinu

Ovakvi zločini nisu poznati u skorijoj prošlosti, žalosno što još i dan danas mržnja kipi iz Hrvata prema Srbima

Rada

pre 1 godinu

Srbin ne mrzi Srbin pamti da mu se ne ponovi Oluja. Parastos je deo tog secanja.

Bilja

pre 1 godinu

Progon Srba se nece zaboraviti sve dok na vlasti imamo ljude koji cuvaju secanje na te ljude i ne dozvoljavaju da nam drugi kroje istoriju.

Aleks

pre 1 godinu

Odaje se pocast srpskim nevinim zrtvama stradalim u akciji Oluja.

Anastasija

pre 1 godinu

Današnje i buduće generacije treba da znaju da su njihovi preci stradali samo zato što su Srbi I da su smetali Hrvatima.

Anastasija

pre 1 godinu

Da se nijednom narodu ne desi ono sto se desilo našem narodu u Oluji.

Djole

pre 1 godinu

Sve dok postoje Srbi postojaće i sećanje na sve te trenutke kada su Srbe sistematski uništavali.

Djole

pre 1 godinu

Hvala Vučiću što sećanje na sve žrtve održava živim i što se zalaže za zaštitu svih Srba.

Dule

pre 1 godinu

Mi cemo nastaviti da obeležavamo godišnjicu Oluje na dostojanstven način i nikad nećemo dozvoliti da naše žrtve padnu u zaborav.

Dule

pre 1 godinu

Secanje na ovaj progrom necemo nikada dopustiti da izbledi, veliki zlocin je uradjen nad nasim narodom i to se ne sme zaboraviti.

Dule

pre 1 godinu

Mnogo godina je proslo ,ali zlocin nikada ne zastareva i svako ko je ucestvovao u stradanju srpskog naroda u Hrvatskoj treba biti kaznjen.

Danica

pre 1 godinu

Mnogi su pokušali ali nisu uspeli da slome duh srpskom narodu, preživeli smo mnogo toga i opstali. A danas je naš predsednik garant mira.

Dule

pre 1 godinu

Srpski narod je danas čvrst kao stena, sa cvrstom voljom da obezbedi sigurnu buducnost nasoj deci , nasu Srbiju vise niko ne moze da ponizava,a "Oluja" ce uvek ostati kao podsetnik i nesto sto nikada necemo zaboraviti.

Dule

pre 1 godinu

Danas smo pokazali da Srbija vise nema nameru da savija glavu i slusa pretnje,mi smo jak narod koji kaze ono sto misli i koji se bori za svoj narod i svoju buducnost.

Andjela

pre 1 godinu

Srbija sa Vucicem na celu nikada nece dozvoliti da se dogodi neka nova Oluja.

Andjela

pre 1 godinu

Veliki broj ljudi se okupio da oda pocast zrtvama Oluje. Ovim pokazujemo da Srbija nikada nece dozvoliti da se ovako nesto ponovi.

Andjela

pre 1 godinu

Zlocinci su tada digli ruke na goloruk narod i proterali ga sa svog ognjista. Nikada to necemo zaboraviti.

Andjela

pre 1 godinu

Predsednik Vucic je probudio nasu naciju i podsetio nas da treba da volimo i postujemo sebe.

Andjela

pre 1 godinu

Mozemo da oprostimo ali nikada necemo da zaboravimo. Srbija na celu sa presednikom Vucicem danas pokazuje svetu da nikada necemo da dozvolimo novu Oluju.

Jk

pre 1 godinu

Nikad i nece biti zaboravljeni svi stradali u ovom strasnom zlocinu.

Hh

pre 1 godinu

Strasan zlocin, koji nikad nece biti zaboravljen.

Jk

pre 1 godinu

Cuvacemo secanje na sve stradale u ovom jezivom zlocinu.

RN

pre 1 godinu

"Oluja" nije zaboravljena i nikada neće biti. Takve stvari nikada da se ne ponove.

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!
Fudbal

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!

Fudbalski savez Srbije objavio je na svom zvaničnom sajtu da je defanzivac Sevilje Nemanja Gudelj (32) juče imao operaciju kolena, koja je prošla dobro i da postoji mogućnost da ipak bude deo tima na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj!

25.04.2024

13:08

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija