• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

12.08.2022

22:00

OD OVOG DATUMA SLEDI NAM PAKLENA JESEN, ALI... Vučić o nezapamćenoj krizi i o formiranju Vlade! OTKRIO IMENA DVA KANDIDATA ZA PREMIJERA SRBIJE!

printscreen

Politika

OD OVOG DATUMA SLEDI NAM PAKLENA JESEN, ALI... Vučić o nezapamćenoj krizi i o formiranju Vlade! OTKRIO IMENA DVA KANDIDATA ZA PREMIJERA SRBIJE!

Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić gostovao je u emisiji "Prva tema" na TV Prva gde govori o aktuelnim dešavanjima

Jedna od prvih tema bila je zašto se zamerio Hrvatima.

- Moja starija deca, koliko ih poznajem, mislim da neće ići u Hrvatsku na more. Za Vukana se nadam da će razmišljati drugačije. Ne shvatam šta sam loše uradio time što sam samo tražio da odem u Jasenovac i položim cvet. Oni su mi rekli: "Ej, pa nije ti to odlazak na letovanje". One kuće u Čipuljićima spaljene koje ste videli, tu je bila i kafana Vučića i prodavnica i ja sam tu mnogo vremena provodio kao mali i voleo sam tamo da idem. Oni su birali ugledne porodice. Spalili su i crkvu. Čuvao sam se da ne budem previše emotivan i da ne reagujem tako, već kao predsednik. Nikada u životu neću otići na more u Hrvatsku - rekao je Vučić  i dodao:

Ja sam se šokirao što mi nemamo Ulicu jasenovačkih žrtava. Niko nije smeo film da snima, osim Gage Antonijevića. Njima u Hrvatskoj su heroji oni koji su ubijali decu na Petrovačkoj cesti. Svaka čast za to herojstvo, strašni su heroji.

Važna vest za građane Srbije

- Što se vojske tiče, izvanredna vest za vojna lica i vojnicima po ugovoru. Od prvog januara između 12 i 13 odsto povećanje plata za ceo javni sektor, a za vojsku ćemo ići na 25 odsto. Oni koji danas imaju 65 hiljada, imaće 75 hiljada dinara. Očekujemo da će to biti strašan bum za našu vojsku. Ja sam za vraćanje obaveznog vojnog roka. Mislim da treba da bude kratak vojni rok, ja sam služio godinu dana, mislim da ne treba da bude toliko, ali videćemo. Da li će biti tri meseca ili 100 dana, videćemo. Penzije će biti između 19,3 i 20,2 odsto, kao što smo već najavili - rekao je predsednik.

Foto: printscreen

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić

Saučešće

- Želim da izrazim saučešće i gospodinu Abazoviću i Đukanoviću, za razliku od njih. Ja želim da izrazim saučešće narodu Crne Gore zbog nezapamćenog zločina koji se desio na Cetinju - rekao je Vučić.

O tablicama i uvođenju "kosovskih" ličnih karata

- Ja idem dva tri puta godišnje na KiM i meni to nije problem, ali da Srbima koji svaki dan idu tamo-vamo uvodite papire, e pa to ne može. Amerikanci se ponašaju neodgovorno, Kosovo je njihovo čedo i to nije ništa čudno. Oni misle da Srbi nemaju ništa na KiM. Znamo imena između šest i deset lica za koje misle da su nosioci otpora i koje planiraju da likvidiraju. Naravno, oni i to pravdaju kriminalom. I nije im jasno kako mi to sve znamo. Srbin da se sa kamenom slika, on je kriminalac, terorista i ne znam šta još. On po rezoluciji 12 44 živi na teritoriji svoje zemlje, Srbije, ali džaba. Oni će nastaviti sa svojim akcijama i neće se umiriti dok ne završe Sever Kosova. Rekao sam im, na silu možete sve, već ste pola uradili, nastavite. Ali nećemo dozvoliti pogrom našeg naroda. Ja da vređam ovog mučenog Kurtija koji od fabrika ima Auto var, stvarno neću. Smeju se našim traktorima, kad god dođe vreme "Oluje", prete nam da ćemo opet na traktorima da bežimo. Traktori su samo dokaz koliko su običnog srpskog seljaka i čoveka sklanjali sa njegove zemlje. Ne tuđe, njegove na kojoj je živeo. 

Šta smo dobili od odlaganja do 1. septembra, ne mogu da vam kažem. Važno je da odložite nesreću i tragediju, bar jedan dan. Videćemo. Bitno je da očuvamo mir i da nam se narod ne vraća u kolonama.

Čeka nas paklena jesen

- Od 15. septembra nam sledi užas i paklena jesen u svetu. Cena struje, fjučersi raste kao luda. Gas je ponovo skočio. Ne razumete, to nije normalno. To su cene koje su po sedam i osam puta veće od normalnih cena. Nemačka je donela odluku da temperatura ni u jednom stanu ne može da bude viša od 19 stepeni. Mi moramo da gledamo Nemačku, oni su ozbiljna zemlja. Mi za sada nemamo problem sa gasom. Sa strujom imamo, ali ako obezbedimo da nam višak gasa proizvodi električnu energiju, onda smo na konju. Pravimo sve te matematike i gimnastike da obezbedimo sve. 

Poljoprivrednici delimično u pravu

- Poljoprivrednici su delimično u pravu, to su većinom pošteni ljudi. Jeste li videli nove fergusone u Novom Sadu, subvencionisane? I meni je to drago. Oni se žale na cenu đubriva, znate od čega zavisi, pa od cene gasa. Ja sam doneo izveštaj iz NIS-a, znate šta ovde piše? Da je oko 70 odsto kupljenog goriva švercovano. Dakle dođu poljoprivrednici, kupuju po povoljnijim, nižim cenama, a potom to gorivo završi na crnom tržištu. Ne radi to pošten narod. To rade šverceri. Hoću da im kažem, volite svoju državu, nemam kvadratni metar peškira u Hrvatskoj, nemam ga ni u Cirihu niti bilo gde. Ljudi, ne mora svaki protest da bude da mi moramo da popustimo. Ne mogu da podnesem više. Niko neće da plaća porez i da izdaje fiskalne račune. Ja ovo nisam morao da kažem, videćete koliko je ljudi ove godine išlo na more, nikad više. Pa nemoguće da idu, a da ne žive bolje. Taj protest će se završiti, delimično će biti zadovoljni, delimično nezadovoljni. Ovo što im je sada već ponuđeno, nama ode 30 miliona evra iz kase. 

Kandidati za premijera Srbije

- Moguće da će jedan kandidat biti predložen od koalicionih partnera, a iz naše stranke, moguće da će biti još neki, ali biće Miloš Vučević i Ana Brnabić. Zadovoljan sam Aninim radom, ali to ne zavisi samo od mene. Što se ministara tiče, ne znam imena zaista, ali voleo bih da vidim toga iz stranih ambasada ko bi smeo da mi kaže da neko treba ili ne treba da bude ministar.

Vređanje Ane Brnabić

- Episkop Nikanor je izvređao sebe i unizio našu crkvu mnogo više nego što je to ikada učinila Ana Brnabić ili bilo ko drugi. Da vi kažete da je brat Ane Brnabić pravio dete Ani Brnabić. Zar vas nije bar malo sramota? Da kažete da joj je deda bio ustaša. Da, jedan od četvoro deda i baba je bio Hrvat, nije bio ustaša, bio je Hrvat. Šta je tu problem? Što se tiče gej parade ili pederbala što neki kažu, nikada nisam učestvovao i podržavao tako nešto, da li će biti toga ove godine kod nas, videćemo, zavisi od procena bezbednosne situacije. Ali da li će neko da šeta, šta vam to smeta? Idite taj dan na izlet na Avalu.

O košarci i reprezentaciji

- Ja Svetislavu Pešiću želim svu sreću. Da osvoje Evropsko prvenstvo, ali biće jako teško. Slovenci imaju Dončića. Mi imamo Nikolu velikog, Vasu Micića, iz Zvezde Nedović i Dobrić, iz Partizana Avramović... Jako dobri momci. Ja na fakultetu imam sve dobre ocene, ali nisam imao vremena, nisam polagao ispite. Ja moram da kažem: Teodosić je legenda i Pešić je legenda. To je moj odnos. Što se tiče fudbala, mislim da možemo čak i u polufinale, verovali ili ne. Ne razumem se toliko u fudbal kao u košarku, ali se razumem malo u psihologiju. Pozvao me je emir katarski u posetu, važno je da se sa njim sastanem, ne bih da budem maler, ali možda sa njim odem i pogledam jednu utakmicu.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Sofika

pre 1 godinu

Građani će večeras moći iz prve ruke, od našeg predsednika, da saznaju istinu o svim trenutnim problemima i dešavanjima u srbiji. budimo večeras u 21 čas uz TV Prva.

Zoran

pre 1 godinu

U ovim teskim i kriznim vremenima, u Srbiji se desavaju i lepi dogadjaji.

Bojan

pre 1 godinu

Uvek prija čuti lepe vesti i pohvale za Srbiju od našeg predsednika Vučića.

gremlin7

pre 1 godinu

Pa naravno da je uvek lepo cuti pohvalne vesti o Srbiji od strane predsednika Vucica

Jelena

pre 1 godinu

Predsednik Vuć je neverovatno odgovorna osoba, uporna, vredna i uvek prikaže narodu kakvo je realno stanje u Srbiji! Svaka čast, retko ko to radii

Nada

pre 1 godinu

Važno je da pratimo obraćanje predsednika jer nam on uvek kaže realno stanju u našoj zemlji. Mnogi to izbegavaju ali pod vođstvom Vučića mi ne možemo da omanemo

Jovan

pre 1 godinu

Jedva cekam da saslusam naseg predsednika drzave, verujem da ce nam saopstiti koliko rezerve gasa je obezbedjeno za pred predstojecu zimu, da se zalihe hrane stvaraju i da moramo svi biti realnosti sukoba u Ukrajini

Mikan

pre 1 godinu

Prva tema, prvi covek pogledajmo veceras od 21h naseg predsesnika

Sima

pre 1 godinu

Inzvaredne vesti su pred Srbijom i zato obavezno svi trebaju da poslušaju presednika večeras u emisiji.

Deki

pre 1 godinu

Obraćanje presednika Srbije koje treba svi da pogledaju.

Bojan

pre 1 godinu

Gostovanje koje će premašiti gledanost ove emisije.

Lena

pre 1 godinu

Sve pohvale za predsednika koji želi da bude u komunikaciji s narodom, i da ih izvestava o trenutnim situacijama.

Aleksandra

pre 1 godinu

Sve o privredi, situaciji na KiM, krizom u svetu i kako se ona odražava na Srbiju u večerašnjoj emisiji "Prva tema" u kojoj je gost predsednik Srbije. Odgovori uvek jasni i transparetni kako bi svaki gledalac razumeo šta se dešava i koliko je Srbija napredovala u svim segmentima.

MILA

pre 1 godinu

Verujem da će Vučić sve uraditi kako bi narod bio miran i spokojan. Mir i stabilnost su nam najbitniji.Srbija ima stabilne finansije i robne rezerve zahvaljujuci predsedniku Vucicu i njegovoj odgovornoj politici ni u cemu necemo oskudevati.

MILA

pre 1 godinu

Narod mora ostati pribran i miran, nema mesta panici i nemiru. Predsednik je poslao zaista snazne reci podrske.Niko od gradjana Srbije nije naivan da naseda na provokacije i laži koje opozicija širi.

MILA

pre 1 godinu

Mnogo je tema pred Srbijom i jedva čekam da čujem rešenja lično od presednika.Sa presednikom Vučićem gradjani su uvek upućeni u aktuelna dešavanja važna za našu zemlju.

Aca

pre 1 godinu

Predsednik uvek zeli da obavesti gradjane o svemu sto se desava!

Brane

pre 1 godinu

Stvari se menjaju iz sata u sat i ko zna kakva će večeras biti pozicija Srbije a kakva sutra.Bojim se da je krenula ozbiljna hajka da se Srbija dovede do zida i uvede sankcije Rusiji ili će nam nastaviti da tovare Kurtija na leđa.Srbija će sigurno znati šta uraditii i Srbija će pobediti.

MILA

pre 1 godinu

Narod uvek bude na vreme obavesten jer predsednik Vucic itekako ceni i postuje narod i uvek sve obrazlozi narodu.Predsednik nas uvek o svemu obavesti , zato svi cekamo njegovo gostovanje.

MILA

pre 1 godinu

Mnogo je tema pred Srbijom i jedva čekam da čuje merešenja lično od presednika.U ovim teskim i kriznim vremenima, u Srbiji se desavaju i lepi dogadjaji.

MILA

pre 1 godinu

Građani Srbije uvek dobijaju od predsednika Vučića pravovremene i istinite i realne informacike o dešavanjima i stanju u zemlji.Verujem da ce biti i lepih vesti koje ce nam predsednik reci veceras u emisiji.

Bilja

pre 1 godinu

Svako Vucicevo obracanje je cas opoziciji u smislu kako se ponasa odgovoran drzavnik.

Ana

pre 1 godinu

Jedva čekamo da čujemo lepe vesti od predsednika, živela Srbija, živeo Vučić!

aca

pre 1 godinu

lepo je cuti iz prve ruke vesti, pogotovo lepe. Verujem da ce Vucic i veceras bez uvijanja izneti gradjanima sve sto trebaju da znaju i sa kakvim se izazovima suocava nasa drzava i drustvo.

anja

pre 1 godinu

Lepo je znati da se u ovako teskim vremenima za citavu evropu u Srbiji desavaju lepe stvari i da predsednik ima dosta toga lepog i pozitivnog da nam saopsti.

aca

pre 1 godinu

Gradjani kao i do sada sa nestrpljenjem iscekuju obracanje predsednika jer zaista ima puno toga da se kaze a Vucic to radi bez uvijanja i uvek objektivno.

bojana

pre 1 godinu

Puno je vaznih tema o kojima gradjani trebaju biti informisani pogotovo od strane naseg predsednika jer je uvek objektivan i iskren. Raduju me pozitivne vesti, tako da jedva cekam obracanje.

bojana

pre 1 godinu

Gradjani trebaju iz prve ruke cuti sve vesti jer smo kao drustvo zaista stavljeni pred velike izazove. Raduje cinjenica da ce biti i lepih i pozitivnih vesti u zaista tmurnim vremenima.

olja

pre 1 godinu

Srbija uspeva da se izbori sa svim izazovima koji su pred njom

Deki

pre 1 godinu

Drago nam je sto se predsednik trudi da budemo u toku sa svim aktuelnim desavanjima

ema

pre 1 godinu

Srbija sve vise napreduje i razvija se zahvaljujuci vucicu

Sara

pre 1 godinu

Napredak Srbije je neverovatan, ponosni smo u kakvoj zemlji zivimo

Aca

pre 1 godinu

Najtacnije informacije jedino mozemo dobiti od predsednika

Dragi

pre 1 godinu

Za narod je najvažnije da zna koje će ministarstvo "dobiti" Zorana. Od sudbine Zorane zavisi i sudbina Srbije. Zbog Amerike. Nemoj samo da se oni naljute. Ako može ikako, treba Zorani dati 2 resora i dve plate i...mirna Bosna. Sve drugo je nebitno.

Goksi

pre 1 godinu

Verujem da će biti odličnih i važnih vesti za sve građane. kao i planova za budućnost Srbije.

Mario

pre 1 godinu

Verujem da će Tv Prva večeras biti najgledaniji kanal u Srbiji a i šire jer svi žele da čuju šta Vučić ima da izjavi.

Joxa

pre 1 godinu

Obavezno gledam šta večeras predsednik Vučić ima da izjavi a verujem da će gledati i mnogi građani Srbije.

Daki91

pre 1 godinu

Trebali bi svi da isprate ovo gostovanje na tv prva jer svako obraćanje predednika Vučića je važno za građane i Srbiju.

Zeljko

pre 1 godinu

Siguran sam da će biti i dobrih i važnih vesti za budućnost Srbije tako da treba ispratiti obraćanje na tv prva.

Ina

pre 1 godinu

,,Otvoreni Balkan,, je najveca ideja predsednika Vucica koja uskoro pocinje da se ostvaruje

Zeljko

pre 1 godinu

Puno je važnih tema za građane Srbije, a najvažnije su uvek one koje se tiču ekonomije i životnog standarda stanovništva. Zato ću sa pažnjom pratiti Vučićevo gostovanje na TV Prva.

Dejana

pre 1 godinu

Ocekujemo da cujemo i na koji nacin cemo resavati ostale drzavne probleme

Marija

pre 1 godinu

U vreme krize koja je zahvatila citav svet, nasa zemlja ima cime da se pohvali jer se nije odustalo ni od jednog velikog projekta

Marija

pre 1 godinu

Zahvaljujuci odgovornoj politici Vucica nasa drzava cuva nacionalne interese

Marija

pre 1 godinu

Veceras ce predsednik govoriti o energetskoj stabilnosti i nabavci energenata pred predstojecu zimu

Marta

pre 1 godinu

Dovoljan razlog da veceras budemo svi uz televiziju Prva

Jelena

pre 1 godinu

Jedva čekamo da čujemo najnovije informacije, ali još više se radujem dobrim vestima.

Taki

pre 1 godinu

Ja ću svakako gledati, a toplo preporučujem i vama. Vučić uvek sa malo reči mnogo kaže, direktno i otvoreno, tako da ga svako razume.

Taki

pre 1 godinu

Aktuelne političke teme od značaja za srpski narod i državu, večeras u Vučićevom saopštenju građanima. Ovo je od velike važnosti za upoznavanje sa potezima koje će država preduzeti u zaštiti državnih interesa.

Taki

pre 1 godinu

Očekujem da večeras saznam dosta novih informacija pa i ime novog mandatara. Sve je važno što Vučić kaže.

Vojka

pre 1 godinu

Ideja otvorenog Balkana je jedan od najboljih projekta naše spoljne politike i doprineće kvalitetu života ljudi više zemalja

Aska

pre 1 godinu

Srpska ekonomija je sve jača i sve više napreduje, a to će se odraziti i na životni standard građana, večeras ćemo saznati kakve nas lepe vesti očekuju u narednom periodu.

sasa

pre 1 godinu

Uvek je lepo cuti dobre vesti..Emisiju cu svakako ispratiti

stevo

pre 1 godinu

O mnogo tema ce se pricati veceras i emisija je svakako vazna i treba je ispratiti

stefan

pre 1 godinu

O ekonomiji,ali i drugim temama,veceras sa predsednikom na Prva TV

Patak

pre 1 godinu

Predsednik ce saopstiti lepe vesti veceras,a to uvek zelimo da cujemo.Vredi ispratiti emisiju

Pavlovic

pre 1 godinu

O svemu predsednik obavesti narod,a narod ceni to,ceni pre svega iskrenost

Vojka

pre 1 godinu

Povezivanje zemalja regiona već ih je sačuvalo u ovoj krizi i učinilo da prođu sa minimalnom stetom dok tržišta divljaju

andera

pre 1 godinu

O svim aktuelnim temama koje se tiču Srbije i regiona, saznaćemo ako saslušamo gostovanje Vučića većeras od 21h na TV Prva.

misko

pre 1 godinu

O aktuelnim dešavanjima iz zemlje i iz regiona, veceras sa Vučićem na Prvoj. Sigurno će biti rešena mnoga pitanja ali I teme koje nas muče.

andera

pre 1 godinu

Prave informacije sa prave strane od Vučića. Večeras čemo imati priliku da sasušamo kompletnu sliku političke situacije koja je istinita i precizna.

Jana

pre 1 godinu

Pravi predsednik je uvek otvoren prema svom narodu i sa njim deli svaku novost bila ona dobra ili loša.

Marijana

pre 1 godinu

Građanima znači da dobiju informacije iz prve ruke. Predsednik se uvek trudi da nas informiše o značajnim događajima i aktuelnim temama.

Sale

pre 1 godinu

Jedva čekamo da čujemo šta novo ima da nam kaže naš predsednik.

Jovan

pre 1 godinu

Uvek se potrudimo da pogledamo emisije na kojoj je gost Aleksandar Vučić, da čujemo nove aktuelnosti i trenutno stanje u našoj zemlji.

Jelena

pre 1 godinu

Rado gledam gostovanja i slušam Vučića, naročito kada gostuje kod novinara koji su objektivni. Uvek iskreno i transparentno,bez skrivanja i prikrivanja stvarnosti koliko god teška bila, kao i svaka novost koja donosi dobrobit nama,građanima.

Njanja

pre 1 godinu

Svakako da je velika vrlina našeg predsednika Vučića što se uvek odaziva pozivu da gostuje u emisiji te da iskreno odgovara nas sva postavljena pitanja

gremlin

pre 1 godinu

Srbija i pored krize uspeva da obezbedi novac za povecanje plata vojnim licima i vojnicima

zarko

pre 1 godinu

Ovo su zaista jako lepe vesti da ce vojna lica dobiti povecanje od 25%

Mica

pre 1 godinu

Građani će večeras moći iz prve ruke, od našeg predsednika, da saznaju istinu o svim trenutnim problemima i dešavanjima u Srbiji.

Andjelko

pre 1 godinu

Mnogo zanimljivih stvari smo saznali ali i onih koje nas pozivaju na oprez,uglavnom Vucic je otvoreno kao i uvek gradjanima saopstio sta nas sve ocekuje u narednom periodu!

Daca

pre 1 godinu

Pred nama je teška jesen ali Srbija će uspeti da se izbori sa svim izazovima

Mirko

pre 1 godinu

Predsednik Vucic zna sta radi tako da je i jedna i druga opcija potpuno ok.

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija