• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

12.08.2022

14:14

POVERENIK ZAJEBAVA CELU SRBIJU! Podneo prijavu protiv NN lica za otkrivanje adrese predsednika Vučića IAKO SE TAČNO ZNA KO JE ODGOVORAN!

Privatna arhiva/Informer

Politika

POVERENIK ZAJEBAVA CELU SRBIJU! Podneo prijavu protiv NN lica za otkrivanje adrese predsednika Vučića IAKO SE TAČNO ZNA KO JE ODGOVORAN!

Podeli vest

Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti Milan Marinović rekao je da će povodom teksta u listu "Danas" u kom je objavljena adresa stana predsednika Aleksandra Vučića, u kom žive njegova deca, podneti krivične prijave protiv NN lica iako se vrlo dobro zna ko je odgovoran za ovaj skandalozan postupak

Kako je naveo Marinović, krivičnu prijavu će podneti protiv NN lica zbog "neovlašćenog prikupljanja ličnih podataka". 

Iako se dobro zna ko je odgovoran za objavljivanje adrese stana predsednika Srbije Aleksandra Vučića, u kojem žive njegova deca - zna se da je tekst objavljen u tabloidu Danas čiji je glavni i odgovorni urednik Dragoljub Draža Petrović, zna se i da je izdavačka kuća Dan Graf krivična - prijava je najavljena protiv neidentifikovanog lica?! 

Da je kojim slučajem to objavio Informer, odavno bi već bila podneta krivičnai protiv našeg lista, dok bi naš glavni i odgovorni urednik Dragan J. Vučićević bio uhapšen! 

Pa ko je ovde lud i ko koga zajebava?! 

Ovaj postupak poverenika prokomentarisla je danas i premijerka Ana Brnabić koja je istakla da 

 -Želim sasvim jasno da osudim kršenje Zakona o zaštiti podataka o ličnosti i kršenje mnogih drugih zakona od strane određenih tajkunskih medija koji su time i direktno ugrozili članove porodice predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića objavljujući njegovu adresu ili adresu gde mu živi porodica, deca ili deo porodice. Jasno kršenje Zakona o zaštiti podataka o ličnosti! Nismo čuli izvinjenje. Čuli smo da poverenik podiže istragu protiv NN lica... Ne znam ko je tačno NN lice, pošto svi znamo i koja su lica i koja su privredna društva u ovom slučaju prekršila i taj zakon i mnoge druge zakone, ali dobro... Izgleda da se još jednom ispostavlja da pravda u Srbiji nije jednaka za sve i da jedni imaju rava za nešto za šta drugi nemaju prava i da mogu da krše Zakon o zaštiti podataka o ličnosti iako su do juče govorili da je vladavina prava sve - rekla je Brnabić. 

Podsetimo, niskotiražni tabloid Danas po ko zna koji put udara na predsednika Srbije. Ovoga puta perfidnije i bestidnije nego inače, jer je objavio predsednikovu adresu i time mu direktno ugrozio bezbednost!

Premijerka Brnabić je istog dana reagovala na svom Tviter profilu:

- Ovo što je tajkunski pamflet DANAS uradio objavljujući lične podatke predsednika Republike, je skandal i brutalno kršenje Zakona o zaštiti podataka, ali i drugih zakona, jer se radi o štićenoj ličnosti. Vladavina prava i sloboda medija znače i odgovornost. Institucije da reaguju - napisala je Brnabić dok je ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin upitao danas zašto mediji ne objave adresu urednika lista "Danas" ako je ispravno objavljivati adresu dece predsednika Aleksandra Vučića. Više pročitajte OVDE.

Vučić: Neka oni rade svoj posao...

- Ništa sam neću da preduzimam protiv bilo koga. Što se tiče adrese, sve je to malo komplikovano pošto su mi starija deca ostala bez majke, pa je to malo... Ali oni neka rade svoj posao - rekao je juče predsednik.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Olja

pre 1 godinu

Ovog senilnog dedu skinuti sa tako vazne funkcije !!!

bubasvaba

pre 1 godinu

Sta ovaj glumi budalu ili je stvarno nrpismen ??????? a zauzeo ovu funkciju ????.

ISTINA

pre 1 godinu

Komika,strašno.Inače ti poverenici,zaštitnici ne znam već čega su teški muljatori.Kako drugačije nazvati ljude koji imaju basnoslovne plate(koje plaćaju građani) a rade protiv građana.U pravnoj državi to se rešava pravno.Svaki njihov očit prekršaj u poslu kazniti STROGO po džepu i krivično pa da vidiš kako će oni da rade kako treba!!!

Penzioner

pre 1 godinu

A jel ovaj "NE - Poverenik " NE ZAMENLJIV ??????

Penzioner

pre 1 godinu

Kad radiš za određene ambasade postaješ nn lice umesto da odgovaraš za učinjeno nedelo!

ZAvram

pre 1 godinu

Није ми први пут да се запитам због чега се, осим поглавља, којима нас ЕУ добрано удара у главу, именују повереници? Зар не постоји полиција, правосудни органи, који треба да штите права грађана? Жели се, по сваку цену, што јаче да удара по грбачи народа! И, какву заштиту да очекује обичан, мали човек, ако се овако олако понаша повереник према повређеним правима и угроженим животима председника Вучића и његове породице? Или господин живи у неким прошлим временима? Ужаснута сам!

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija