• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

15.08.2022

16:37

Državne subvencije mu nisu bile problem, a sad odbija da pregovara sa predsednicom Vlade!

Tanjug/Strahinja Aćimović

Politika

Državne subvencije mu nisu bile problem, a sad odbija da pregovara sa predsednicom Vlade!

Podeli vest

Jedan od predstavnika nezadovoljnih ratara Slavko Ilić rekao je da je napustio pregovore sa premijerkom Anom Brnabić u vezi sa cenom otkupa suncokreta i drugim zahtevima, jer je uveren da pregovori neće uroditi plodom. Međutim, kako saznajemo, reč je o poljoprivredniku koji je samo nekoliko minuta od početka pregovora napustio zgradu Vlade Srbije, dok ostali pregovarači i dalje razgovaraju sa premijerkom u nadi da će zajedno pronaći adekvatno rešenje

 

Kako takođe saznajemo, Ilić, koji je jedini napustio pregovore nakon minut i dao izjavu N1 kako je zabrinut za poljoprivrednike, ukupno je, što lično što preko ćerke, već uzeo ili konkurisao za državne subvencije u iznosu većem od 15 miliona dinara.

Prema našim saznanjima, reč je o Investicionim podsticajima 2015. i 2016. godine, zatim podsticajima za genetiku za 2016. i 2017. godinu, kao i o sličnim konkursima za 2018, 2019 i 2020. godinu.

Podsetimo, razgovor predsednice Vlade Srbije Ane Brnabić i poljoprivrednika u Vladi Srbije, koji su počeli u 10 časova, još uvek traju, a premijerka je poručila da se iz zgrade vlade neće izaći dok se ne postigne neki dogovor.

Rečeno je da je premijerka u razgovoru sa učesnicima sastanka skrenula pažnju da je pred Srbijom veoma teška nedelja i da nam je potrebno jedinstvo.

- Pored toga što želim da se dogovorim sa vama i da sve strane budu zadovoljne, moram da dam sve od sebe da obezbedim unutrašnji mir i stabilnost. Predsednik Aleksandar Vučić krajem nedelje putuje u Brisel da se bori za mir. Potrebno nam je nacionalne jedinstvo, sada više nego ikada i ne treba da se međusobno svađamo - poručila je Brnabićeva, rečeno je Tanjugu.

Sastanku prisustvuju i proizvođači ulja, predstavnici trgovinskih lanaca, predstavnici Privredne komore Srbije, kao i predstavnici Ministarstva poljoprivrede i Ministartsva finansija.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Zoran

pre 1 godinu

Subvencije dobijaju vlasnici zemlje koji zemlju ne rade, nego je daju u arendu. A ovi na divlje rade zemlju i nikome ne plaćaju nikakav porez. Kod mleka je uhodano da kada imaju kupce za sir, mleko ne predaju, a povezani sa veterinarima dobijaju potvrde da su krave imale manje mleka. I svima lepo.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17