• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

17.08.2022

15:49 >> 15:56

VUČIĆ POSLE RAZGOVORA SA STOLTENBERGOM:  Poštujemo ulogu KFOR i NATO na KiM, za Srbiju mir i stabilnost od presudnog značaja!

Beta

Politika

VUČIĆ POSLE RAZGOVORA SA STOLTENBERGOM: Poštujemo ulogu KFOR i NATO na KiM, za Srbiju mir i stabilnost od presudnog značaja!

Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas se, po dolasku u Brisel, sastao sa generalnim sekretarom NATO-a Jensom Stoltenbergom. Sastanak Vučića i Stoltenberga počeo je oko 15 sati. Posle razgovora njih dvojica obraćaju se medijima na zajedničkoj konferenciji

Vučić se na početku obraćanja zahvalio Stoltenbergu na otvorenom razgovoru:

- Hvala što ste me primili danas u Briselu. Zahvaljujem se što je želeo da sasluša poziciju Srbije. Govorili smo o onome što se zbivalo, ne moramo uvek sve da vidimo istim očima. Ulogu KFOR i NATO poštujemo na KiM. Njihova uloga uticala je na ublažavanje tenzija na KiM. Nastavićemo da poštujemo mandat KFOR-a i verujem da ćemo uvek naići na razumevanje i želju Stoltenberga i NATO za obezbeđivanja mira i stabilnosti. Za Srbiju mir i stabilnost od presudnog značaja, sutra ćemo imati teške razgovore - rekao je Vučić.

Foto: printscreen

Napomenuo je da je još jednom istakao da će Srbija ostati vojno neutralna i da "želimo da izbegnemo svaku vrstu eskalacije i da dođe do sukoba".

- Sutra ćemo imati teške razgovore, jer gotovo ni u čemu nismo saglasni, ali Srbija će se držati međunarodnog javnog prava, Briselskog sporazuma i svega što je potpisano. Srbija je vojno neutralna zemlja i tako će i ostati. Naša istorija nije laka, ali želimo učvršćivanje saradnje i sa KFOR-om i NATO i da izbegnemo eskalaciju sukoba. Mi mislimo da nismo napravili nikakvu provokaciju, ali razumem da smo mi sa Balkana dojadili svima u Briselu.

- Ono što je važno za ljude u Srbiji je da smo našu poziciju objasnili.

 

 

Vučić je, u odgovoru na pitanja novinara, istakao da srpska vojska i policija ni u jednom trenutku nisu prešli administrativnu liniju.

- Zahvalan sam NATO-u što sa takvim neistinama nije izlazio, za razliku od nekih drugih. Niko nije rekao izvinite zbog laži da ćemo da napadnemo. Srbiji nisu potrebne bilo čije strane baze, Srbije je vojno neutralna, želi da sama obezbeđuje svoju zemlju i svoj narod. I tako će se ponašati i u budućnosti.

NATO pomno prati situaciju na Kosovu i ako stabilnost bude ugrožena Kfor je spreman da interveniše, naglasio je generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg.

- Misija Kfor ostaje fokusirana na svoj mandat, i ako stabinost bude ugrožena Kfor je spreman da interveniše i preduzeće sve mere potrebne da se obezbedi bezbednost i sloboda kretanja - naveo je Stoltenberg na zajedničkoj konferenciji za medije.

Foto: printscreen

On je istakao da obe strane, kako bi se poboljšala situacija, moraju da budu uzdržane i izbegnu eskalaciju i da NATO pomno nastavlja da prati situaciju na terenu i istakao da je dijalog, pod posredovanjem EU, jedini način da se prevaziđu razlike.

- Dijalog je platforma da se nađe rešenje koje poštuje prava svih zajednica. Pozdravljam sledeću rundu dijaloga koja će se održati sutra. Sve strane u dijalogu treba da pokažu fleksibilnost i spremnost na kompromis - rekao je on.

Stoltenberg je rekao da NATO ceni dugotrajno partnerstvo sa Srbijom i naglasio da će i dalje dalje raditi na jačanju stabilnosti i mira na Balkanu.

Stoltenberg: KFOR povećao prisustvo na severu KiM

Generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg izjavio je danas nakon sastanaka sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem u Briselu da je Kfor već povećao svoje prisustvo na severu KiM i da je spreman da deluje u slučaju eskalacije situacije u Pokrajni, ali da pre svega radi na smirivanju tenzija kroz kontakte sa Beogradom i Prištinom.

- Mi imamo značajnu vojnu misiju na Kosovu od blizu 4.000 vojnika i već to pomaže da se spreče tenzije, esklacija i bilo kakav sukob - rekao je Stoltenberg odgovarajući na pitanje agencije Blumberg da li će KFOR biti spreman da interveniše u slučaju eskalacije situacije na KiM.

Stoltenberg je dodao da je KFOR u bliskom kontakru sa načelnikom Generalštaba Vojske Srbije i nadležnima u Beogradu i Prištini, dodavši da je to način da se spreče nesporazum i da da se deluje u situacijama kakva je viđena krajem jula.

- Mi smo spremni da delamo. Već smo povećali na severu prišustvo, ali smo spremni da radimo da se smanje tenzije i obezbedi sigurnost kretanja srpskog stanovništva - rekao je Stoltenberg.

On je preneo i da je sa Vučićem razgovarao i o, kako je rekao, brutalnom ratu Rusije protiv Ukrajine, ukazujući da je važno da međunarodna zajednica bude jedinstvena u osudi agresije.

- Napadi na nuklearne elektrane predstavljaju ozbiljnu pretnju po sigurnost tih postrojenja. Njima se podiže rizik od nuklearnih incidenata i ugrožava stanovništvo Ukrajine i susednih zemalja, ali i cele međunarodne zajednice - rekao je on.

Nužno je, kaže, da se omogući inspekcija od strane Međunarodne agencije za nuklarnu energiju (IAEA).

Nakon sastanka sa Vučićem, Stoltenberg će razgovarati i sa premijerom privremenih vlasti u Prištini Aljbinom Kurtijem.

Uoči odlaska u Brisel, Vučić je rekao da ne zna šta može da očekuje od razgovora sa visokim zvaničnikom Alijanse, ali i ukazao da je taj sastanak važan zbog uloge koju NATO i KFOR imaju na KiM.

- To će biti dalji razgovori o uspostavljanju dobre saradnje, dobre komunikacije koja je veoma važna u kriznim momentima. Nadam se da ćemo imati dobar razgovor. Imali smo već telefonski razgovor i dogovorili smo da sednemo i o svim problemima na KiM, posebno na severu razgovaramo u Briselu - rekao je Vučić prošle nedelje.

Predsednik će danas u Briselu susresti i sa zaslanikom EU za dijalog Miroslavom Lajčkom, a zatim i sa specijalnim izaslanikom SAD za Zapadni Balkan Gabrijelom Eskobarom.

Sutra predsednika Vučića čekaju razgovori sa visokim predstavnikom za evropsku spoljnu i bezbednosnu politiku Žozepom Boreljom i Lajčkom, a nakon toga , u okviru nastavka dijaloga Beograda i Prištine, uz posrednike EU i sa premijerom privremenih prištinskih vlasti Aljbinom Kurtijem.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Zarep

pre 1 godinu

Nadamo se da je pistignut neki dogovor izmedju Vucica i Stoltenberga u vezi sa situacijom na KIM

Milana

pre 1 godinu

Ovaj sastanak je veoma vazan I nadamo se da ce nas predsednik uspeti u svojoj nameri,da odrzi mir I stabilnost.

Zare

pre 1 godinu

Svaki sastanak sa Stoltembergom je za nas vazan

Elena

pre 1 godinu

Nadam se da Stoltenberg shvata ozbiljnost situacije i da problem nije u Srbiji, jer je to prvi korak ka rešavanju problema.

Jana

pre 1 godinu

Svi smo uz naseg predsednika, bodrimo ga I ocekujemo najbolje moguce resenje.

Olga

pre 1 godinu

Mislim da je ovaj sastanak bio od ogromnog značaja za nas. Albanci nisu uradili nista zarad mira, nasuprot nama koji želimo samo mir i da se ispune sporazumi.

Jova

pre 1 godinu

Nadam se samo da je Predsednik Vučić uspeo u svojoj nameri da na ovom sastanku prikaže problem i da dokaze koliko nam je stalo do očuvanja mira i stabilnosti!

Nena

pre 1 godinu

Želimo Vučiću svo strpljenje ovog sveta u predstojećim razgovorima jer će zaista sve biti jako tesko i iscrpljujuce.

zola

pre 1 godinu

Za Srbiju mir i stabilnost od presudnog značaja!

Danica

pre 1 godinu

Vučić je još jednom pokazao da se zalaže za pronalazak rešenja, videćemo kakav će rezultat razgovora biti.

Bilja

pre 1 godinu

Njih i treba po milioniti put upozoriti na posledice Kurtijeve politike ciji je jedina cilj progon Srba sa severa KiM.

Zivka

pre 1 godinu

Ovaj sastanak je izuzetno važan za našu državu,ocekujemo pozitivan dogovor

Davor

pre 1 godinu

Generalni sekretar NATO-a Jen Stoltenberg je danas mogao i licno da se uveri u iskrene namere Vucica da se za KiM nadje kompromisno resenje.

Nena

pre 1 godinu

Nadamo se svi da će razgovori biti uspešni i da će uraditi plodom jer su jako bitni za Srbiju I srpski narod na kiM.

Hana

pre 1 godinu

Nadamo se da je Vučić uverio generalnog sekretara NATO-a Jensa Stoltenberga, da su za ovakvo skoro ratno stanje na KIM, jedini krivci Kurti i Prištinske institucije.

Julija

pre 1 godinu

Nadamo se da će Vučić postići dogovor u Briselu po pitanju KiM.

Buba

pre 1 godinu

Kad čujem zapadne zvaničnike da pozivaju sve strane da pokažu uzdržanost i izbegnu nasilje, ne očekujem mnogo jer ne shvataju da treba da to kažu Kurtiju, Srbija nije problem.

Marko

pre 1 godinu

KFOR je jedinina opcija koja moze ocuvati mir na Kosovu i Metohiji.

Dunja

pre 1 godinu

Vučić se svim silama trudi da sačuva mir na KiM, da ne dođe do sukoba, očekujemo da nam u tome svi pomognu i urazume Prištinu, da ne maltretiraju srpski narod i ne provociraju sukobe.

Ana

pre 1 godinu

Vazan sastanak ,ocuvati mir je najvaznije i da se situacija resi diplomatski.

Milena

pre 1 godinu

Teska je situacija u kojoj se nalazi Srbija, to moramo svi znati! Ali isto tako, imamo Predsednika Vučića koji ce se zasigurno izboriti za svoje, nase stavove i da cemo u ovoj borbi za ocuvanjem mira i stabilnosti na Kosmetu i pobediti!

Dacha

pre 1 godinu

I danasnji sastanak u Briselu je pokazatelj da Vucic i Srbija ne zele ratove, vec naprotiv, cilj nam je da saradjujemo i sa organizacijama sa kojima smo do pre koju deceniju imali sukobe, a sve zarad stabilnosti u regionu.

Giga

pre 1 godinu

Srbija ne zeli u NATO, pogotovo ne zbog desavanja iz 1999. godine, ali to ne znaci da ne treba razgovarati i saradjivati sa tom organizacijom.

Vesela

pre 1 godinu

Zemlje Kvinte pokazuju dozu pristrasnosti prema Pristini, na zalost.

Dragana

pre 1 godinu

Srbija je za mirno resenje kosovskog problema, to je i danas jasno Vucic ukazao generalnom sekretaru NATO-a.

Nina IN

pre 1 godinu

Bolje je izgubiti celu godinu na razgovor nego jedan dan ratovati, ali ne možemo ni odugovlačiti jer smo videli da ne postoji zamrznuti konflikt, to je latentna opasnost od sukoba.

Žaklina

pre 1 godinu

Srbija sa NATO snagama mora da ima dobre odnose jer jedino oni mogu da zaustave Kurtija u nameri da očisti sever Kosova od srpskog življa .

Gruja

pre 1 godinu

A tek sutra nas očekuju još teži razgovori, nadam se najboljem. Srbija će se držati međunarodnog javnog prava i Briselskog sporazuma.

Andja

pre 1 godinu

Milosevic je bio zadrt, smatrao je da sa suprotstavljenim stranama ne treba da se razgovara, niti pregovara. Vucic je pametan politicar, pametan jer uci na greskama drugih.

Anastasija

pre 1 godinu

Srbija je vojno neutralna država i ponašaće se tako. Strane vojne baze nisu potrebne Srbiji, niti Srbija može sebi da dozvoli luksuz da bira strane.

Anđela

pre 1 godinu

Mi nismo napravili nikakvu provokaciju, za razliku od Kurtija, koji očigledno samo to i radi smišlja nove provokacije.

Aska

pre 1 godinu

Srbija je zadovoljna kada neko samo želi i da čuje kakva je zaista situacija na KiM, da su prava Srba pa i bezbednost često ugroženi, nadamo se da će to i razumeti i pomoći da se situacija poboljša.

Goran

pre 1 godinu

Srbija mora da bude svesna da bez dobre saradnje sa NATO snagama na KIM,srpski narod ne može da opstane.

Laza

pre 1 godinu

Glas Srbije mora da se čuje i u sedištu NATO-a i dobro je sto ima ko da saslusa i pokaze razumevanje.

Zeljko

pre 1 godinu

Verujem da je posle razgovora Vučića sa Stoltenbergom postignut korak više u obezbeđenju mira i stabilnosti na KiM. Jasno je da Srbija nije remetilacki faktor, već da je to Kurtijev nerazumni režim.

Daca

pre 1 godinu

Veoma važan sastanak i valjda ce da shvate da Vucic želi mir i dogovor, i da će da utiču na Albance.

Jeka

pre 1 godinu

Mnogo vazna činjenica u ovoj situaciji je ta da Srbija nije drzava koja zeli nemire i destabilizaciju, vec da samo zelimo da ocuvamo mir i stabilnost za ono malo ljudi koliko je ostalo na Kosmetu!

Divna

pre 1 godinu

Nadam se samo da su na ovom sastanku shvatili ko je ustvari glavni krivac i ko zaista zeli nemire i ko pravi haotične situacije!

Pavle

pre 1 godinu

Odavno bi bio izgubljen mir na Balkanu da Srbiji nije do mira! Koliko je Vučićeva politika spasila života tako što je uvek na provokacije i torturu nad srpskim narodom odgovarala mirno i politički.

Ana A

pre 1 godinu

NATO je tu da reaguje i da shvati da srpska vojska nije presla administrativni prelaz

Milos

pre 1 godinu

Stoltenberg će valjda shvatiti koliko je naš narod ugrožen i da pitanje KIM mora da se reši i da se održi mir.

Sanja

pre 1 godinu

Mir i stabilnost su nam od velike važnosti u ovom periodu.

Aki

pre 1 godinu

Srbija se pridravala svih dogovora i Briselskog sporazuma,i Kurti opet salje svoju policiju da maltretira Srbe na Kosovu.Vucic samo zeli mir,ali nece dozvoliti da Srbi budu maltretirani.

Sara

pre 1 godinu

Ovaj sastanak je bitan za Srbiju, jer se nadamo napretku u odnosima sa Pristinom i ocuvanju mira i stabilnosti na KiM

Zarko

pre 1 godinu

KFOR I NATO bi trebali malo vise na KIM da se angazuju oko ocuvanja mira i stabilnosti

Duki

pre 1 godinu

Mir i stabilnost ostaje prioritet naše politike,dobro je da i na ovom mestu to ponovimo.

Miki

pre 1 godinu

Što se naše strane tiče mi smo dosta dugo uzdržani i pozivamo na mir. Pa i danas je u Briselu Vučić to apostrofirao.

Aleksandra

pre 1 godinu

Srbija će ostati vojno neutralna kako bi očuvala mir i stabilnost.

Borko

pre 1 godinu

Kurti krši sva moguća načela rezolucije 1244. Time ugrozava mir i remeti život Srbima na Kosovu i Metohiji. Srbija ne može to nemo da posmatra.

Biljana

pre 1 godinu

Nas narod na KiM ce ostati na svojim ognjistima i ne postoji sila koja ce ih oterati sve dok iza njih stoji nasa drzava na celu sa Vucicem, koji im svakodnevno obezbedjuje mir i bezbednost.

bratislavbockotasic

pre 1 godinu

Postujemo ulogu KFOR a ali se zalazemo samo za mir

Marko

pre 1 godinu

Srpsk vojska nije čak ni tu liniju presla , dok je nelegalna vojska Kosova i Metohije ROSU lagano setala džipovima pravila barikade i plasila narod rotacijom i punom opremom.

Zana

pre 1 godinu

Iskreno se nadam da će predsednik uspeti u svojoj nameri a to je mir stabilnost i kompromisno rešenje.

Nikola

pre 1 godinu

Srbija se nada da će posle ovog razgovora početi da se poštuju prava naših građana na KIM.

Aca

pre 1 godinu

Pristinska strana stalno provocira, Srbija samo stiti svoj narod na KiM i zalaze se za resavanje problema dijalogom i mirnim putem.

Aki

pre 1 godinu

Kurti nije uspeo u svojoj nameri, Vučić je izvojevao diplomatsku pobedu

Ana

pre 1 godinu

Svaki sastanak je izuzetno važan za našu državu u ovom trenutku.

Mana

pre 1 godinu

Jesu bitni i KFOR i NATO u ocuvanju bezbednosti na KiM, ali je takodje bitno da izvrse svi uticaj na Kurtija da tu bezbednost i mir ne ugrozava.

Zlato

pre 1 godinu

Samo je potrebno da NATO reaguje i postavi stvari na svoje mesto , gde će jedino KFOR viti u svojstvu mirovne misije na Kosovu i Metohiji.

Milan

pre 1 godinu

Najvažnije pitanje Srbije se rešava i uvek se nadamo najboljem.

Aki

pre 1 godinu

Nadam se da su svi shvatili da je srpska strana uvek bila za mir, kompromis i razgovor.

Ognjen

pre 1 godinu

Srbija više neće dozvoliti maltretiranje svog naroda na KiM, a uz sve ucene i maltretiranje Albanci izmišljaju laži o Srbiji, prebacuju krivicu za sve što oni urade.

Andjelko

pre 1 godinu

Nama je najbitnije da KFOR i NATO obezbede mir i stabilnost na KiM jer im je to prevashodno zadatak,onda pretnje koje dolaze od Kurtija su pucanje u prazno!

Jovana

pre 1 godinu

Nadam se da je ovaj sastanak doprineo pronalasku resenja oko situacije na KIM.

aki

pre 1 godinu

Srbija zna šta je njen cilj i tu kompromisa nema pa je to izgleda i njima sada jasno pa su se uključili u smirivanje situacije

bratislavbockotasic

pre 1 godinu

Srbija se zalaze za mir i stabilnost na KIM

Goca

pre 1 godinu

Prisustvo NATO i KFORA je od velike važnosti za sve Srbe na KiM,njihovo prisustvo svakako uliva sigurnost i garantuje njihovu bezbednost.

bratislavbockotasic

pre 1 godinu

Mir naseg naroda na KIM nam je na prvom mestu

Novak

pre 1 godinu

Još jednom je Vučić nedvosmisleno poslao poruku o važnosti očuvanja mira, ali i jasnog stava da nećemo nikome dozvoliti da po nama gazi.

Popovic

pre 1 godinu

Nadamo se da Stoltembeg shvata ozbiljnost situacije na KIM i da ce NATO biti vise angazovan na ocuvanju mira i stabilnosti

bratislavbockotasic

pre 1 godinu

Srbija ce uvek raditi u interes svog naroda na KIM

Radnika

pre 1 godinu

Moramo biti strpljivi i čekati da situacija na terenu bude dobra i da se vidi ispunjavanje sporazuma na terenu.

Jovana

pre 1 godinu

Razgovori u Briselu ce nesumnjivo biti teski i naporni, zato Vucicu zelimo mnogo strpljenja.

Jana

pre 1 godinu

Jesmo vojno neutralni, jesmo za mir. Super je sto prisustvo KFOR a i NATO a ublažava tenzije, valjalo bi kada bi se Pristina obuzdala da do tenzija ne dolazi.

Marko

pre 1 godinu

Srbija na čelu sa Vučićem želi razgovor i kompromisna rešenja povodim aktuelne situacije na KiM.

Daca

pre 1 godinu

Srbija je zahvalna NATO što su saslušali našu stranu i da će reagovati i zaštiti narod KiM.

Dejan

pre 1 godinu

Srbija na sve načine želi da očuva mir na KiM i mirnim putem dođe do rešenja kada je u pitanju naša južna pokrajina.

Borko

pre 1 godinu

Prištinska strana iako kaže da je zabrinuta suštinski nije samo koriste trenutnu situaciju jer srpske snage nikada nisu prešle granicu i uvek je Srbija ispoštovala sve sporazume.

Nikolina

pre 1 godinu

Ako EU želi da posreduje i iskreno se zalaže za očuvanje mira, samo nek omogući nesmetano ispunjavanje obaveza i dogovora iz Briselskog sporazuma. Toliko.

Jovana

pre 1 godinu

Iskreno se nadam da Stoltenberg shvata ozbiljnost situacije na KiM i da ce na neki nacin uticati na razresavanje situacije.

Sanja

pre 1 godinu

Jedan je zakljucak koji se iz Brisela najbitniji moze izdvojiti, a to je poruka da smo mi za mir i stabilnost i da je nasa trezvenost i mudra politika Vucica, obezbedjuje u regionu.

Robi

pre 1 godinu

Srbija je nedvosmisleno posvecena miru i kompromisnom resavanju svih vrsta sukoba i konflikta. Nazalost, u Pristini nwmamo takvig sagovornika, vec sagovornika koji zeli sukobe i nasilje.

Sara

pre 1 godinu

Ova izlizana priča evropejaca da na KiM ima ko da reaguje, dosad nije pila vodu! Bar ne kada je srpski živalj u pitanju.

Vucko

pre 1 godinu

Vrlo bitan sastanak za Srbiju.Stabilnost i mir moraju da se ocuvaju

Mile

pre 1 godinu

Da NATO i KFOR rade svoj posao kako treba mi ne bi bili nimalo zabrinuti za bezbednost Srba na KiM,ovako se plasim da je nas strah opravdan i da je Vucic sve u pravu sa informacijama kojima raspolaze!

stevo

pre 1 godinu

Ouvati mir i stabilnost je svakako prioritet kom tezimo

Rajko

pre 1 godinu

KFOR i NATO moraju ozbiljnije da shvate ulogu koja im je data u čuvanju mira i stabilnosti na KiM.

Lika

pre 1 godinu

Poštujemo ono što nalaže međunarodno pravo. Za nas su najvažniji mir i pravda, i dostojanstven život ljudi na Kosovu i Metohiji.

sasa

pre 1 godinu

Srbija ce znati da zastiti interese svog naroda na KiM

stefan

pre 1 godinu

Svaki sastanak sa Stoltenbergom je od velike vaznosti za nasu zemlju

Patak

pre 1 godinu

Normalizacija odnosa i ocuvanje mira i stabilnosti na KiM je nesto cemu tezimo

Pavlovic

pre 1 godinu

Svaki sastanak sa Stoltenbergom je od sustinskog znacaja,pre svega za nas narod na KiM

Njanja

pre 1 godinu

Veoma uspešan sastanak koji će sigurna sam da osigura miran život na teritoriji Kosova i Metohije imajući u vidu da je naš predsednik Aleksandar Vučić uvek za kompromis

minja1986

pre 1 godinu

Srbija je faktor mira i stabilnosti u regionu

Milivoj corkovic

pre 1 godinu

Vucic radi sve na ocuvanju mira i stabilnosti

Miki1986

pre 1 godinu

Uvek ce srbija biti tu za svoje stanovnistvo

minja11

pre 1 godinu

Pristina ce morati da se drzi sporazuma i rezolucije

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17