• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

18.08.2022

10:12 >> 10:45

VUČIĆ SA BORELJOM I LAJČAKOM: Nadam se kakvom-takvom rešenju, iako u to uopšte ne verujem!

instagram/buducnostsrbijeav

Politika

VUČIĆ SA BORELJOM I LAJČAKOM: Nadam se kakvom-takvom rešenju, iako u to uopšte ne verujem!

Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas u Briselu sa visokim predstavnikom EU za spoljnu politiku i bezbednost Žozepom Boreljom i specijalnim predstavnikom EU za dijalog Miroslavom Lajčakom, u okviru nastavka dijaloga Beograda i Prištine na najvišem nivou posle više od godinu dana

"Početak razgovora o suštinskim problemima na Kosovu i Metohiji. Nadam se kakvom-takvom rešenju, iako u to uopšte ne verujem", naveo je Vučić na instagramu, uz fotografije sa Boreljom.

Sastanak je počeo oko 10 sati.

 

 

Prethodno, Borelj i Lajčak su razgovarali sa premijerom privremenih institucija u Prištini Aljbinom Kurtijem, a nakon njihovog sastanka sa Vučićem trebalo bi, kako je planirano, da usledi zajednički sastanak.

Lajčak je i juče posle podne, odvojeno razgovarao sa Vučićem i Kurtijem, u cilju priprema za današnji nastavak dijaloga, a posle tih susreta rekao da od današnjeg sastanka sa premijerom Kosova Aljbinom Kurtijem i predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem očekuje dogovor, ali ne i konačni.

"Sastao sam se sa Kurtijem i Vučićem odvojeno, da razgovaramo o agendi i da ih pripremimo za sutrašnji sastanak. Očekujemo dogovor sutra, ne konačan naravno, bilo bi jako naivno tome se nadati", rekao je Lajčak.

Naveo je da će se danas razgovarati o tome kako postići budući sporazum i kako doći do normalizacije odnosa između dve strane.

Predsednik Vučić je juče rekao da će današnji razgovori biti teški, jer nema saglasnosti sa Prištinom gotovo ni po jednom pitanju, ali da će Srbija drži međunarodnog javnog prava, povelje UN, Rezolucije UN i Briselskog sporazuma, svega što je potpisano.

U više navrata predsednik Srbije bio je jasan, poručući da sve što je dogovoreno mora biti sprovedeno, sa naglaskom na formiranje Zajednice srpskih opština.

Vučić je juče razgovarao i sa generalnim sekretarom NATO Jenskom Stoltenbergom.

Takođe, razgovarao je odvojeno i sa specijalnim predstavnikom SAD za Zapadni Balkan Gabrijelom Eskobarom.

Sa predsednikom u dijalogu u Briselu učestvuje i direktor Kancelarije za KiM Petar Petković.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
njanja

pre 1 godinu

Zaista očekujem od današnjeg sastanka rešenje za koje se maskimalo zlaže predsednik Vučić i cela Srbija.

Popiv

pre 1 godinu

Tesko ce se to desiti da ce doci do nekog kompromisnog resenja sa Kurtijem

Pesic

pre 1 godinu

Srbija uvek ima na sta da se pozove,jer se Pristina o sve oglusila. Nadam se da ce se doneti neko prihvatljivo resenje i odredjeni pomak u ovim razgovorima.

Sanja

pre 1 godinu

Iskreno se nadam da ćemo uspeti da izvučemo maksimum iz ovih razgovora.

Popivic

pre 1 godinu

Tesko da ce uopste doci do bilo kakvog resenja za KIM ako znamo da Kurti dolazi sa jednim ciljem a to je da Beograd prizna KIM kao drzavu

Sanja

pre 1 godinu

Samo mirno i kompromisno rešenje je najbolje rešenje za ovu situaciju.

Julija

pre 1 godinu

Podrška za predsednika Vučića. On je naša jedina nada ka dobrom rešenju sa Prištinom. Uzdamo se da će razgovor proteći kako treba.

Milana

pre 1 godinu

Ne ocekuje se naravno konacan dogovor,jer znamo kakvu politiku ko vodi. Ono sto ocekujemo je bar delimicno prihvatanje nase politicke I stavova naseg predsednika.

Zarepo

pre 1 godinu

Ovaj sastanak Vucica sa Boreljom i Lajcakom je od znacaja za mir i stabilnost

Dejana

pre 1 godinu

Vucic ce nastaviti da se bori za srpske interese

Gojko

pre 1 godinu

Što bi se reklo polufinale pred odlučujući meč sa kurtijem ? Šalu na stranu vrlo važan sastanak i da ponovimo sve ono što smo juče rekli ostalim sagovornicima, a onda da se konačno napravi dogovor oko problema koji moraju hitno da se reše, a bitni su za naše građane na Kosovu i Metohiji.

Vlada

pre 1 godinu

Srbija se drži svega što je potpisano, za razliku od Kurtija i Prištine.

Sara

pre 1 godinu

Sporazum se mora postici I mir se mora odrzati, verujemo da ce tako biti jer verujemo u naseg predsednika.

Kris

pre 1 godinu

Ja ne znam kako svima nije dosta ovog Kurtija i do kad ce sprovoditi terora nad srpskim stanovnistvom na Kosovu. Ovo vise nema smisla da niko ne reaguje, ustvari reaguju,samo kokentarima, a nikad nista konkretno. Pa dokle ce mu se gledati kroz prste? Svi znaju da pravo nije na njegovoj strani vec na nasoj.... Vucicu svaka cast sto to trpi sve ove godine, ja ne bih mogla ni da gledam takvu kreaturu. Ali shvatam da on to radi za Srbiju i da mora. Zbog toga je i suzdrzan.

Aleksandra

pre 1 godinu

Lajčak i Borelj znaju kakav je Kurti, pa shodno tome i ne očekuju brzi dogovor.

Andjelko

pre 1 godinu

Bice veoma zanimljivo cuti kakav je stav Borelja povodom nedavnih desavanja na KiM i da li je uopste uspeo da izvrsi pritisak na Kurtija da pocne da sprovodi potpisane sporazume!

Goran

pre 1 godinu

Jako vazni susreti obzirom da ce se razgovati o nacinu resavanja trenutne situacije na KiM.

Dejana

pre 1 godinu

Srbija tezi miru i stabilnosti koji su od kljucnog znacaja

Desa

pre 1 godinu

ZSO mora biti formirana zarad nasih ljudi na Kosovu. Mi verujemo u politiku Srbije I politiku naseg predsednika,I verujemo da ce uspeti to da sprovede.

Nata

pre 1 godinu

Neće biti lako Vučiću da nađe kompromisno rešenje za situaciju na KiM. Znamo kakav je Kurti, sujetan i tvrdoglav.

sasa

pre 1 godinu

Svaki sastanak danas u Briselu je veoma vazan za nasu zemlju

Kris

pre 1 godinu

Nadam se da ce danas doci do nekog prihvatljivog resenja za sve. Kurti ce morati malo da spusti loptu sa svojim zahtevima kako mi se cini. Za dijalog su potrebne dve strane. Dok Srbija predlaze resenjazsta radi Kurti i Pristina? Ponavljaju jedno te isto godinama.... Epa mislim da vise nece moci. Morece nesto i da urade i prihvate. Kao i da ispostuju sve ono sto su pre mnogo godina potpisali.

Jaca

pre 1 godinu

Nadamo se dobrom ishodu predstojecih sastanaka i normalizaciji odnosa Beograda i Pristine.

Tina

pre 1 godinu

Svi su oni svesni da ce sa Kurtijem na drugoj strani ovi pregovori trajati u nedogled. Svi smo mi za normalizaciju odnosa, a on bi samo da se ispostuju njegovi zahtevi a da on ne mora da ispostuje bilo sta. Tvrdoglavost i bahatost na nivou sa njegove strane.

Elena

pre 1 godinu

Nadamo se da ce Pristina posle razgovora u Briselu poceti sa ispunjavanjem dogovorenih obaveza.

sasa

pre 1 godinu

Ocekuje danas predsednika mnogo vaznih sastanaka u Briselu.Verujem da ce dati maksimum u borbi za ocuvanje srpskih interesa

stefan

pre 1 godinu

Dijalog je nesto sto ce nam doneti komproimis po pitanju KiM.To i Pristina treba da shvati

Paja

pre 1 godinu

Žozep Borelj je skoro izjavio da EU nema mehanizam da natera Prištinu da ispoštuje Briselski sporazum i da formira ZSO.

Pesic

pre 1 godinu

Vucicu svaka cast na dostojanstvenosti i doslednosti koju pokazuje sve ove godine. Nije lako boriti se za drzavu kada sa druge strane imate Kurtija,ali ne zato sto je on kao mnogo mocan, nego zato sto ga stite njegovi mentori i pet para ne daju da ga sankcionisu zato sto ne postuje nista sto je potpisao. Jel to cilj? Da dodje opet do nekog krvoprolica? Svaka cast ako je to tako... Ali se istinski nadam da nije. Srbija Kosovo dati nece.

Tanja

pre 1 godinu

Krajnje je vreme da se neke stvari konacno rese da narod na severu Kosova moze da dise i zivi! Kurti mora da pristane na sporazum inace Srbija pobedjuje Vucic nece dozvoliti da oduzmu ono sto je nase vekovima!

Patak

pre 1 godinu

Vucic ce braniti u Briselu danas interese Srbije i da se po svaku cenu sacuva mir na KiM

Vlada

pre 1 godinu

Srbija je uvek bila za dijalog , a Priština samo gleda kako da sabotira razgovore.

Pet

pre 1 godinu

Nadam se dobrim pregovorima danas,da ce bar nekog resenja biti. Svi pominju to kompromisno resenje,i mi smo uvek za,ali prvo da se ispostuje sve ono sto je dogovoreno,jel ouno godina cekamo na formiranje ZSO i to je u ovom trenutku kljucna stvar.

Helena

pre 1 godinu

Razgovarace se o bitnim temama sto je jako bitno za normalizaciju odnosa. Srbija je pokazala veliku odgovornost i ozbiljnost kako bi se odnosi normalizovali i doslo do kompromisa.

Marija

pre 1 godinu

Vucic vodi odgovornu i posvecenu politiku za opstanak srpskih ognjista na KiM

Smiljka

pre 1 godinu

Srecno predsednice i molim vas da zadrzite cvrst stav kao i do sada ali i da uradimo sve zarad mira na Kosovu

Sanja K

pre 1 godinu

Pomozi ,Boze! Eto samo to mogu da kažem. Više ne verujem ni u čije dobre namere. Samo se uzdam u Boga i jednu pravdu ,Njegovu.

Pavlovic

pre 1 godinu

Pomak u dijalogu bi znacio i normalizaicju odnosa na KiM,samo sto da bi doslo do pomaka,to najvise zavisi od Pristine

Aca

pre 1 godinu

Sramota je što Priština još uvek nije formirala ZSO i što ne poštuje skoro nijedan sporazum.

Nena

pre 1 godinu

Nadamo se da će Lajcak i ostali urazumiti Kurtija što se tiče njegovog ponašanja prema Srbima na KiM.

Marta

pre 1 godinu

Vucic se bori za srpski narod i Srbija se vise ne saginje ni pred kim

Bilja

pre 1 godinu

Srbija postuje sve potpisane sporazume za razliku od Pristine

Nena

pre 1 godinu

Nastavlja se borba za mir za nas narod na KiM.Nadamo se najboljem.

Ljubinka

pre 1 godinu

Vučić ce na sve nacine pokusati da razgovorima sacuva mir na KiM.

Zare

pre 1 godinu

Nadam se da ce posle ovoga sastanka Vucica sa Boreljem i Lajcakom dijalog sa Kurtijem proteci u najboljem redu

Nena

pre 1 godinu

Samo da se Albanci smire ,da nateraju po svom,da ne izbija sukobi jer jer neće biti lako ni naivno.

Zorica

pre 1 godinu

Mir i stabilnost su jedina opcija i takvu politiku zastupa Vučić, jer je jedina ispravna.

Nena

pre 1 godinu

Samo da se smire strasti jer nam je dosta sukoba ,sukobi nisu doneli nista dobro nikome!

Aca

pre 1 godinu

Srbija ne želi sukobe za razliku od Kurtija, kome je mir misaona imenica.

Dragana

pre 1 godinu

Lajček je pojedinačno razgovarao sa predstavnicima dvaju naroda o postizanju budućeg sporazuma, što ukazuje da pokušava da pomiri i nađe način za normalizaciju odnosa između dve strane.

Jeka

pre 1 godinu

Verujem da ce pravda, istina i borba za mir ovog puta pobediti!

Jelena

pre 1 godinu

Nemam ni malo sumnje da će Vučić uspeti da izvuče najbolje za Srbiju, da izdejstvuje mir i stabilnost za koji se naša strana zalaže.

Jeka

pre 1 godinu

Svu podrsku saljem Predsedniku Vučiću! Zaista ulaže velike napore, da sacuva stabilnost na severu Kosmeta!

Jova

pre 1 godinu

Ja zaista verujem u naratotsku i moc izlaganja, Predsednika Vučića, i verujem da ce se izboriti za pravdu i mir!

Bilja

pre 1 godinu

Podrska za naseg predsednika. Niko bolje ne moze zastupati nase interese.

BOKI

pre 1 godinu

Srbiji je najvaznije ocuvanje mira i bezbednost srpskog naroda na KiM.

Ana

pre 1 godinu

Teski razgovori i borba na najvisem diplomatskom nivou danas su nastavljeni.Podrska predsedniku Vucicu

Zoran

pre 1 godinu

Godinu dana je trebalo evropskim zvanicnicima da organizuju sastanak izmadu Beograda i Pristine?

Jana

pre 1 godinu

Od ovog sastanka očekujem napredak i dogove kojim bi bile smanjene tenzije na KiM i Srbiji se konačno pridružila Priština u pregovorima.

Mila

pre 1 godinu

Naš predsednik se iskreno trudi kako bi sačuvao mir i stabilnost .

Verica

pre 1 godinu

Srbija se kao ozbiljna država, pridržava međunarodnog javnog prava, povelje UN, Rezolucije UN i Briselskog sporazuma i svega što je potpisano, dok Priština ne priznaje ni potpisano, ni usmeno rečeno.

Vucko

pre 1 godinu

Pristina ne postuje ni jedan potpisani sporazum,hoce sve na silu a mi se borimo postujuci medjunarodno pravo.

Jana

pre 1 godinu

Očekujem da ćemo konačno uspostaviti red i poredak, odnosno da će albanska strana biti prinuđena na kompromise sa Srbijom.

Marko

pre 1 godinu

Svi se iskreno nadamo o postizanju dogovora sa Pristinom

Zeljko

pre 1 godinu

Mir je oduvek bio ideal Srbije, kao i nezavisnost, suverenitet i teritorijalni integritet. Za sve to Vučić se kao lav bori u Briselu.

tomicgm

pre 1 godinu

Prištinske vlasti moraju se dozvati pameti i uspostaviti najbolje prihvatljive kompromise za obe strane. Takođe rezolucija 1244 mora se poštovati.

Stjepan

pre 1 godinu

Teski razgovori su u toku.Svi drzimo palceve i verujemo u Vucica.

Lili

pre 1 godinu

Ovaj trud i rad dokazuje koliko je Vučić ozbiljan , vredan i iskren državnik !

Borko

pre 1 godinu

Borelji i Lajčak shvataju da Kurti nije čovek za dijalog, opstruiše sve, tera po svome. Njega samo priznanje Kosova interesuje a na to Srbija neće pristati. Njihova uloga jeste da vrati Kurtija dijalogu.

Ana

pre 1 godinu

Nastavlja se borba na najvisem diplomatskom nivou

Zarko

pre 1 godinu

Srbija se uvek zalagala i borila da ocuva mir i stabilnost na KIM

Kale

pre 1 godinu

Vučić je uvek bio za razgovore, za drugu stranu se to ne može reći. Očekivanja sam da ćemo ipak postići dogovor uz poštovanje svih međunarodnih principa.

Lelica

pre 1 godinu

Borelj i Lajčak su razgovarali sa premijerom privremenih institucija u Prištini Aljbinom Kurtijem i presednikom Vučićem odvojeno, sa željom da se bolje upoznaju sa njihovim pojedinačnim stavovima i u cilju pronalaženja najboljeg rešenja ovog dugogodišnjeg gorućeg pitanja za KIM.

Dzo

pre 1 godinu

Kada pregovarate sa Kurtiem, onda nema mnogo nade za neko konstruktivno resenje problema, koje je prihvatljivo za obe strane u konfliktu! Kurti je iskljuciv, a to u politici ne postoji!

Mila

pre 1 godinu

Drzimo palceve predsedniku. Saljemo mu podrsku i srecu, nadamo se najboljem mogucem resenju.

Teodor

pre 1 godinu

Težak dan je pred našim predsednikom, sve su to vešti igrači, i Borelji, lajčak i Kurti. Iako sa Boreljijem i Lajčakom ima Vučić dobru saradnju, oni zastupaju interese EU koja je suštinski uz Kurtija i Prištinu. Ipak, Vučić neće dozvoliti da se dogovori bilo šta što nije u interesu Srbije, ma koliki pritisci bili.

Robi

pre 1 godinu

Razgovor sa Kurtiem mi lici na onu deciju pesmicu " Halo kaze beli slon, ko je pita telefon...halo kaze beli slon, halo kaze telefon i tako u beskraj..."

Mimi

pre 1 godinu

Pitanje je šta Evropa želi. Mir ili nešto drugo. Verujem da želi mir i da će biti postignut sporazum.

Mira

pre 1 godinu

Srbija nastavlja borbu za očuvanje mira i stabilnosti.

mila

pre 1 godinu

Izuzetno teški sastanci u Briselu, puni neizvesnosti i iščekivanja

sanja

pre 1 godinu

Verujemo u predsednika da če se strogo pridržavati i tražiti sve ono što je već potpisano,verujemo u njegovu istrajnost ali zapad je očigledno na strani Prištine

Zlatko

pre 1 godinu

Svi bismo voleli da može da se nađe rešenje prihvatljivo za obe strane, Vučić najviše. Ali, male su šanse za to, Kurti želi samo priznanje njega kompromis ne interesuje.

sava

pre 1 godinu

Nadamo se da če zapadne sile u Briselu pokazati bar malo empatije prema srpskom narodu na KiM i obuzdati Prištinu koja svojim nepoštovanjem i bezobrazlukom nastoji da iseli i ovo malo našeg naroda sa svojih ognjišta

Milan Š

pre 1 godinu

Borel je realan poltičar i verujem da se sa njim može postići dogovor.

mila

pre 1 godinu

Sa strepnjom i neizvešnošću iščekujemo kraj ovih sastanaka u Briselu a nadamo se da če psredovanje zapada biti pravedno

sanja

pre 1 godinu

Srbija neće odustati od borbe za sva prava koja pripadaju srpskom narodu na KiM,

Nena

pre 1 godinu

Na KiM nema više mesta za albanske kurtijevske jednostrane odluke i provokacije koje ugrožavaju osnovna prava svim pripadnicima srpske nacionalnosti!

Marko Š

pre 1 godinu

Sanja: Sa Kurtijem se teško može nešto dogovoriti pošto je to čovek kome se ništa ne može verovati.

Stefan

pre 1 godinu

Lajčak se nada kakvom takvom dogovoru danas, ali nisam optimista. Kurtiju ne može da se veruje, pogotovo što zna da ima podršku EU. njihovi stavovi su slični, EU samo pravi privid da je neutralna i da pušta strane da se same dogovore.

Rajko Ć

pre 1 godinu

Koja je svrha pregovarati kada Priština neće da ispuni ono što se dogovori.

Zoran

pre 1 godinu

Namere Zapada su jasne, a Srbija se s pravom ne odrice svog dela teritorije, tako da nekakvog odogovora tesko da moze da bude.

Marija

pre 1 godinu

Sastanak sa Borelijem trebao bi da omogući normalizaciju odnosa Beograda i Prištine, po pitanju KiM. Beograd je uvek za razgovor i za postizanje kompromisnog rešenja.

Mitar O

pre 1 godinu

Oni treaba da izvrše pritisak na Prištinu da ispuni ono što je do sada dogovoreno pa tek tada mogu da se nastave pregovori.

Mišel

pre 1 godinu

Kurti je cedo Brisela i Vasingtona, koje slepo slusa sta mu oni narede, cak i kada to nije u interesu Albanaca sa KiM! U takvim okolnostima, vrlo je tesko napraviti bilo kakav kompromisni dogovor!!

Marko

pre 1 godinu

Teški razgovori su pred Vučićem, puni očekivanja sa naše strane ali sa mnogo zahteva od strane EU i Kurtija. Ne brinem se, znam da Vučić neće podleći pritisku, odbiće sve što nije u interesu Srba na KIM i države Srbije.

Branko N

pre 1 godinu

Priština treba da formira ZSO i onda se može da razgovara o drugim temama.

Aron

pre 1 godinu

Srbija je odlucno za postizanje kompromisnog dogovora sa Pristinom, sa kojim bi obe strane bile zadovoljne! Nazalost, u Pristini nemamo takvog sagovornika koji zeli postizanje dogovora! Njima odgovara haos i nasilje nad Srbima na KiM!! Na tome grade svoju politiku!

Robi

pre 1 godinu

Vucic je vrlo realan kada kaze da ne polaze velike nade u novu rundu razgovora sa Kurtiem, predstavnikom pristinskih privremenih institucija! Stav Kurtia je izricit i rigidan, a tako se ne postize kompromisni dogovor!

mara

pre 1 godinu

Bilo dobro dozvati Kurtija pameti i usloviti ga na pridržavanje Briselskog sporazuma i osnivanju ZSO

Jelena

pre 1 godinu

Srbija je uz predsednika, šta god da odluče o našoj sudbini. Ovako je već više od 23 godina.

Maja

pre 1 godinu

Iskreno se nadamo da sav trud naseg predsednika nece biti uzaludan

Hana

pre 1 godinu

S obzirom na to da je Kurti izneo odavno svoj stav verovatno do dogovora nece doci.

Kika

pre 1 godinu

Kurti je sa druge strane stola tako da do dogovora verovatno nece doci.

Ivana

pre 1 godinu

Podrška predsedniku u ovim teskim razgovorima.

Lela

pre 1 godinu

Predsednik Aleksandar Vucic se trudi da na sve nacine se postigne bilo kakvo konstruktivno resenje kako Srbi na Kosovu ne bi nailazili na provokacije i sukobe na koje nailaze godinama. Kurti je taj koji zagoravara potpuno suprotnu ideologiju. Zelimo mu da mu Bog da snagu i strpljenje za sve sa cim se susrece.

Marija

pre 1 godinu

Vučić je za razgovor sa Prištinom, očekujemo svi da će se Priština urazumiti i da će želeti da razgovara.

Mala plava

pre 1 godinu

Nadamo se da ce Borelj imati sluha za vec dugo napetu situaciju na KiM i da ce je delimicno popraviti jer se Srbija zalaže i postuje svaki zvanican sporazum i sastanak

Aki

pre 1 godinu

Očekujem ipak da će se ovaj put pronaći rešenje. Vučić će svakako dati sve od sebe da se iznađe najprihatvljiviji dogov po obe strane.

Aki

pre 1 godinu

Vucic je posao sa namerom da brani mir i da se bori za pomirenje ali sigurno nece pristati na ucene da se prizna nezavisnost Kosova

Aki

pre 1 godinu

Očekujem ipak da će se ovaj put pronaći rešenje. Vučić će svakako dati sve od sebe da se iznađe najprihatvljiviji dogov po obe strane.

Mila

pre 1 godinu

Teško je pregovarati o bilo čemu s obzirom na to da Kurti ne želi kompromisno rešenje, ali ne zna da smo mi tvrd orah koji je teško slomiti

Petar

pre 1 godinu

Mora se pronaći rešenje! Ni Srbi ni Albamci nemaju decu za ratovanje

Nastavak dijaloga na najvišem nivou u Briselu! Vučić danas sa Boreljom, Lajčakom i Kurtijem!
Politika

Nastavak dijaloga na najvišem nivou u Briselu! Vučić danas sa Boreljom, Lajčakom i Kurtijem!

U Briselu će danas biti nastavljen dijalog Beograda i Prištine, na najvišem nivou, a predsednik Srbije Aleksandar Vučić će se, najpre, sastati sa šefom evropske diplomatije Žozepom Boreljom i specijalnim predstavnikom EU za dijalog Miroslavom Lajčakom, a zatim bi, kako je planirano, trebalo da usledi zajednički sastanak sa premijerom privremenih institucija u Prištini Aljbinom Kurtijem

18.08.2022

09:37

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija