• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

28.08.2022

12:58

KURTI BAŠ TRAŽI RAT SA SRBIJOM! Lažni premijer: "Nadam se da do oktobra nećemo videti vozila sa nevažećim tablicama na Kosovu"

Beta

Politika

KURTI BAŠ TRAŽI RAT SA SRBIJOM! Lažni premijer: "Nadam se da do oktobra nećemo videti vozila sa nevažećim tablicama na Kosovu"

Podeli vest

Lažni premijer Aljbin Kurti rekao je danas da je zadovoljan postignutim dogovorom o slobodi kretanja građana, dodajući da se nada da do oktobra na Kosovu neće biti vozila sa "nevažećim tablicama"

"Dali smo srpskim građanima dva meseca da preregistruju vozila na Republiku Kosovo. Nadam se da do oktobra nećemo videti vozila sa nevažećim tablicama na Kosovu. Tako nešto nije protiv Srba, već se radi na poštovanju zakona i reciprociteta", istakao je Kurti za BBC.

On je zahvalio stranim diplomatama i građanima tzv. Kosova.

"Razgovori u Briselu nisu bili laki, ali rezultati su zadovoljavajući jer sada imamo reciprocitet Kosova i Srbije, u smislu slobodnog kretanja, za građane obe zemlje. Zahvaljujem Borelju, Lajčaku i Eskobaru na njihovom trudu u Prištini i Beogradu, a ujedno zahvaljujem građanima tzv. Kosova na podršci", rekao je Kurti.

Govoreći o tenzijama od pre mesec dana na severu Kosova u vezi sa primenom reciprociteta, kada je tzv. Vlada Kosova odlučila da na američki zahtev odloži sprovođenje odluka do 1. septembra, Kurti je istakao da je "ubeđen da ništa nije bilo protivzakonito".


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija