• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

01.09.2022

13:15

IMAMO ČIME DA SE PONOSIMO! Vučić na Sajmu vina: Pozivam građane Srbije da dođu da probaju najbolja vina iz regiona i sveta!

Tanjug

Politika

IMAMO ČIME DA SE PONOSIMO! Vučić na Sajmu vina: Pozivam građane Srbije da dođu da probaju najbolja vina iz regiona i sveta!

Podeli vest

Danas u 13 časova je tvoren Prvi međunarodni sajam vina "Vinska vizija Otvorenog Balkana", pod pokroviteljstvom vlada Srbije, Severne Makedonije i Albanije u okviru inicijative Otvoreni Balkan, počinje danas i trajaće do 4. septembra
15.15 Susret sa Danilom Vučićem

Predsednik je obišao i štand na kom mu je uslugu pružio njegov sin Danilo Vučić, koji je predstavio vinoteku “Wine and pleasure” u kojoj radi.

On radi u toj vinoteci. Moj sin ume i da služi i sve. Sine daj nam Barbaresko, vidite kako ume da sipa i on koliko treba. Hvala sine! Nije lako posle svega ovoga piti i barbaresko – rekao je Vučić.

Foto: printscreen

14.50 Susret sa Đokovićem

Na Sajmu su se sreli sa našim teniserom Novakom Đokovićem, sa kojim su se srdačno pozdravili. Nole ja na sajmu sa ocem Srđanom i stricem Goranom.

 

 

– Da ih pobeđuješ barem još pet godina. Da ih pobeđuješ barem još pet godina. Hvala što si uvek sa državom i što dobre ideje uvek podržiš. Očekujem vas večeras na večeri u Predsedništvu, tebe, oca i strica – poručio je predsednik Đokoviću – poručio je predsednik Đokoviću.

14.05 - Obilazak sajma

Pošto su svečano otvorili manifestaciju, predsednik i gosti iz regiona krenuli su obilazak sajma, razgovarajući sa izlagačima. Vučić, zadovoljan onim što se može videti, prokomentarisao je “lepo smo ovo napravili”.

Vino ujedinjuje ljude, vino je dokaz napretka civilizacija. Ako se u nešto pomalo razumem, to je vino – kazao je predsednik. Ako se u nešto pomalo razumem, to je vino – kazao je predsednik. Vučiću je prišao čuveni pevač Nedeljko Bilkić, koji je želeo da ga pozdravi.

Vučić i gosti dobili su na poklon, kako je izlagač nazvao, “srpski armanjak”.

Foto: Tanjug/Miloš Milivojević

Predsednik se posebno osvrnuo na vina sa Hilandara.

Foto: Tanjug/Miloš Milivojević

U obilasku štandova brojnih učesnika, Vučić i gosti degustirali su vina.

14.00 - Svečano otvoren Sajam vina

U prisustvu Vučića, Rame, Kovačevskog, Abazovića, kojima se na sceni pridružio i glumac Lazar Ristovski, nazdravljajući posebnim vinom koje je napravljeno u čast Otvorenog Balkana, zvanično je otvoren Sajam vina.

 
 
13.25 -  Obraćanja
Obraćanje predsednika Vučića

- Dragi svi, danas je za nas veliki i poseban dan. Čini mi se da nema čoveka na Sajmu koji nije nasmejan. Ovo smo radili zajedno, napravili zajedno i pošto poznajem i Dritana i Anu, veći sam pivopija od njih. Imamo čime da se ponosimo, u mnogo čemu možemo da se takmičimo i budemo bolji od ostatka sveta. Toliko sam pnoosan i srećan što smo uspeli ovo da napravimo, iako je septembar težak za vinare. Imamo predstavnike više od 40 zemalja ovde, to za naš region nije mala stvar. Čestitam dragi prijatelji. Pozivam građane Srbije da dođu da probaju najbolja vina iz regiona i sveta. Imamo iz Slovenije fantastične vinare. Danas je Beograd svetska prestonica vina.- rekao je predsednik na početku obraćanja.

Danas je Beograd, Otvoreni Balkan, svetska prestonica vina. Danas možete da vidite koliko je Otvoreni Balkan dobra inicijativa – istakao je predsednik.

Foto: printscreen

- Stotine ljudi su uložili ogroman trud, ogroman rad, energiju da ova manifestacija ovako izgleda. Nikada Sajam ovako uređen nije bio. Hoću da kažem u ime svih veliko hvala ljudima koji su se trudili, u ime Srbije, Albanije, Makedonije. Ima mnogo onih nih kojima se ideja o Otvorenom Balkanu nije dopala, ali ne možete da pobedite nešto što je dobro i prirodno. To naše zbližavanje niko ne može da zaustavi, Otvoreni Balkan nije nikome ništa doneo loše, ali našim zemljama donosi dobro. Nastavićemo da radimo još snažnije i jače.

Obraćanje Edija Rame

- Naš izbor je veoma jednostavan, kako da ostanemo na ovom mestu, na ovom prostoru a da svi budemo zajedno u istom evropskom susedstvu pokušavajući da ovo susedstvo učinimo veselijim i mirnijim ili sa druge strane da se gađamo kamenjem. Ovo je sajam na visokom evropskom nivou, jasno se pokazalo da je bolje da svi budemo zajedno, da se zbližavamo - rekao je Rama.

- Smatram da dajemo priliku našim vinarima da razmene iskustva, a ne samo da otkriju kako da šire tržišta. Ponudili smo im priliku da vinari i van regiona budu viđeni na istom mestu i u velikom broju. Ovde je veliki broj vinara iz Albanije, svake godine se za 10 odsto poveća povrešina koja je pod vinogradima. Nameravamo da sajam selimo iz godine u godinu u druge glavne gradove. Otvoreni Balkan je više od politike, to je projekat mira, projekat jedinstva u miru sa vizijom za budućnost - kazao je on.

Foto: printscreen

Obraćanje Dimitra Kovačevskog

- Srećan sam što smo danas ovde, da u praksi vidimo kako funkcioniše inicijativa Otvorenog Balkana. Glavni cilj je da stimulišemo razvoj, ovo je privedna inicijativa, a ne politička, a to smo danas i potvrdili. Otvaramo nova tržišta, pravimo prostor za razmenu ideja, Otvoreni Balkan pokazuje šta znači integracija. Po prvi put jedan ovakav sajam uz podršku svojih zemalja dovodi 42 vinarije iz Severne Makedonije, imamo i više od 10 proizvođača hrane. Da li je moguće da imamo ovaj sajam samo u jednoj državi, ne. Toliki broju izlagača je moguć samo ako radimo zajedno - rekao je Kovačevski.

Dodao je i da ovo znači otvaranje novih prilika za poslovne kontakte.

- Nove mogućnosti za prihode, plasman robe, za širenje proizvodnje. Ovo je prvi sajam ovog tipa i nadam se da će da postane tradicija i da će da pruži nove mogućnosti - istakao je on.

Još 1992. – 1993. godine otišao sam na školovanje u Ameriku, svakog jutra bile su slike stradanja odavde. Rekao sam još tada da moramo sliku da promenimo, zato sam rekao da sam srećan, jer će danas svi videti sliku prijateljstva, saradnje.

Foto: Tanjug/Miloš Milivojević

13.15 - Srpska, makedonska i albanska pesma na početku

Srpski muzičari na otvaranju Sajma vina odsvirali su strofu iz “Ovo je Srbija”, “Makedonsko devojče” i albansku pesmu.

Najviše izlagača iz regiona

Najviše njih će biti iz zemalja regiona, pre svega Srbije, Severne Makedonije, Albanije, ali i iz celog sveta, Južne i Severne Amerike i centralne Evrope.

Samo iz Srbije, Severne Makedonije i Albanije učestvovaće više od 230 izlagača.

Učestvuju i izlagači iz Crne Gore, BiH, Hrvatske, Slovenije, Italije, Francuske, Argentine i Čilea.

Vina će ocenjivati 25 međunarodnih sudija, od kojih pet sa oznakom “master of vajn”, što sajmu daje posebnu težinu i svrstava ga u red najprestižnijih u svetu.

– Vinska vizija Otvoreni Balkan će na Beogradskom sajmu okupiti najbolje proizvođače vina u regionu i promovisati Balkan kao sve traženiju vinsku i turističku destinaciju.

To je konkretan korak u ostvarenju cilja inicijative Otvorenog Balkana – zajedničkog tržišta koje podrazumeva slobodan protok ljudi, robe, kapitala i usluga, poručuju organizatori.

Sajmu prisustvuje predsednik Aleksandar Vučić i premijer Albanije, Severne Makedonije i Crne Gore, Edi Rama, Dimitri Kovačevski i Dritan Abazović.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Sanja1999

pre 1 godinu

Prelepa manifestacija koja predstavlja otvoreni balkan

gremlin

pre 1 godinu

Drago mi je da se jedna ovakva vinska manifestacija odrzava u Beogradu pod pokroviteljstvom clanica Otvorenog Balkana

Gogi

pre 1 godinu

Srbija organizuje sjajne manifestacije koje jacaju privredu i turizam

zare

pre 1 godinu

Prvi sajam vina u Beogradu pod pokroviteljstvom vlada Srbije,Severne Makedonije i Albanije

Pera

pre 1 godinu

Domaca vina proizvedena u Srbiji su visokog kvaliteta i fenomenalnog ukusa

Petar

pre 1 godinu

Negujemo prijateljske odnose sa susednim zemljama. To pokazuje i ova manifestacija.

zarko

pre 1 godinu

Ovo je dokaz da je Otvoreni Balkan bila jako dobra inicijativa

Bojana

pre 1 godinu

Posetioci ce moci da se uvere u kvalitet nasih domacih vina

caca

pre 1 godinu

Značajna manifestacija kako za Beograd,tako i za celu Srbiju,man8festacija koja će dati veliki sjaj našoj metropoli!

Toma

pre 1 godinu

Otvoreni Balkan na pravi nacin promovise svoje drzave

gremlin7

pre 1 godinu

Nadamo se da ce se i drugi proizvodi predstavljati na sajmovima pod pokroviteljstvom ove tri vlade

vlada

pre 1 godinu

Pravi ljubitelji vina ce moci da uzivaju na ovoj manifestaciji

Aki

pre 1 godinu

Dok god Vucic vodi ovako mudru politiku za nasu drzavu nema zime. Ja kao gradjanin podrzavam sve sto je do sada uradjeno, jer je sve bilo za nasu dobrobit.

Bora

pre 1 godinu

Jedna od lepsih manifestacija koja se odrzava u Beogradu!

Aki

pre 1 godinu

Srbija se zahvaljujuci Vucicu i njegovoj inicijativi, namece kao lider Otvorenog Balkana.

Aki

pre 1 godinu

"Otvoreni Balkan" je velika sansa za balaknske drzave.

Aki

pre 1 godinu

Bukvalno niko nije ulagao vise truda u nasu drzavu i odnose sa drugim drzavama od Predsednika Vucica i to je apsolutno svima jasno

Aki

pre 1 godinu

Apsolutno niko ne moze da porekne cinjenicu da je ovaj covek maksimalno posvecen nasoj drzavi i radu oko iste

Valentina

pre 1 godinu

Po prvi put ovako velika manifestacija u Beogradu koja ce spajati ljude Otvorenog Balkana!

Aca

pre 1 godinu

Svako ko želi napredak i razvoj Srbije, podržaće beogradski sajam vina, ali i promociju inicijative Otvorenog Balkana na ovaj način.

caca

pre 1 godinu

Manifestacija od velikog značaja,jer je Srbija ponosna zemlja koja ima šta da ponudi!

Jovanka

pre 1 godinu

Lepa manifestacija i drago nam je sto se sve odrzava u nasem gradu!

Jaca

pre 1 godinu

Projekat Otvoreni Balkan je spojio države i otvorio put za saradnju ,što je jako dobro za sve nas.

Biljana

pre 1 godinu

Srbija i njena prestonica su danas centar Evrope i sveta, sajam vina je još jedna od lepih stvari koja će predstaviti Srbiju u lepom svetlu.

Aleksandar

pre 1 godinu

Svaka cast nasem predsedniku jer je omogucio nasim ljudima da se istaknu I time dao podstrek poljoprivrednicima.

Dzo

pre 1 godinu

Proizvodnja vina u Srbiji ima dugu i uspesnu tradiciju. Imamo znacajan broj proizvodjaca vina, koji svoje proizvode plasiraju na zahtevna trzista zapada i na taj nacin promovisu Srbiju i proizvode iz nase drzave!

Ivana 92

pre 1 godinu

Velika je čast prisustvovali ovakvoj manifeataciji koja nam otvara vrata u nove projekte i prijateljstva.

Milica

pre 1 godinu

Kakva lepa slika danas od;azi u svet iz Beograda. Zapadni Balkan, manifestacija vina, mir stabilnost, zivot.

Branka

pre 1 godinu

Ovo je zaista jedna lepa manifestacije koju mogu da posete svi ljudi. Najvise mi je drago zbog multikulturalnosti koja ce se istaci ovde. Svaka cast za predsednika.

Dejan

pre 1 godinu

Danas je Srbija domaćin I međunarodnog sajma vina. Vinska vizija Otvoreni Balkan je nešto na šta smo svi mi veoma ponosni, jer za ovaj sajam već sada vlada veliko interesovanje mnogih proizvođača vina.

Olja

pre 1 godinu

Treba što više ovakvih manifestacija da se organizuje. To je vrlo značajno za nas turizam i uopšte našu sliku koju šaljemo u svet.

Ognjen

pre 1 godinu

Sajam vina iza kog stoje zemlje članice Otvorenog Balkana, govori da je ta inicijativa pun pogodak, ne samo zbog posećenosti, nego i zbog prilike da svet vidi i vina sa Balkana.

Sandra

pre 1 godinu

Velika je čast što je Srbija zemlja domaćin prvog medjunarodnog sajma vina koji se održava u Beogradu. Naš glavni grad će ugostiti ve ljubitelje vina iz celog sveta koji su došli da izlože svoja vina, ili da ga kupe od poznatih proizvodjača. Ovaj sajam je dobra odskočna daska za ekonomski razvoj regiona.

Bobana

pre 1 godinu

Prelepa slika sa otvaranjs sajma vina. Milina je videti nasmejana lica prisutnih.

Julija

pre 1 godinu

Jedna od dobrih manifestacija Otvorenog Balkana.

Vladica

pre 1 godinu

Danas je jedan lep i vazan dan za Beograd I za Srbiju.Nasem predsedniku sve cestitke na otvaranju ove manifestacije I na lepim recima.

Marko

pre 1 godinu

Važno je da prepoznamo dobre proizvođače vina i da podržimo svakoga ko se trudi da proizvodi naše kvalitetno vino. Srbija i današnji beogradski sajam vina su pokazatelji da poštujemo domaće proizvođače vina.

Vucko

pre 1 godinu

Ovo je veliki dan za Srbiju i za otvoreni Balkan

Jelena

pre 1 godinu

Srbija ima toliko prirodnih resursa koje koristimo lep i koristan način

Davor

pre 1 godinu

Samim ucescem na ovoj manifestaciji Vucic je svima pokazao da mu je stalo do pomirenja naroda u regionu.

TataMata

pre 1 godinu

Odličan sajam sa mnogo kvalitetnim vinima!

Ivana

pre 1 godinu

Prelepa manifestacija gde narod moze probati najbolja vina iz regiona

sasa

pre 1 godinu

Ovo je zaista sjajna manifestacija koja ce doprineti jacanju privrede i turizma

stevo

pre 1 godinu

Verujem da ce odziv biti veliki da ce Sajam vina okupiti veliki broj ljudi,posetilaca

Marko

pre 1 godinu

Pozitivan projekat Otvorenog Balkana! Nadamo se da će ih biti još mnogo.

Nena

pre 1 godinu

Organizovanje ovakvih manifestacija u Srbiji je prva stvar koja jača privredu i turizam!

Ana

pre 1 godinu

Divan dogadjaj ne samo za Beograd nego i za celu Srbiju, koja danas s ponosom dočekuje veliki broj učesnika i turista koji će posetiti prvi medjunarodni sajam vina

Mato

pre 1 godinu

Odlican sajam za poboljsanje odnosa izmedju država na Balkanu

stefan

pre 1 godinu

Ja,ne sumnjam da ce Beograd biti dobar domacin ovako velikoj manifestaciji

Ana

pre 1 godinu

Drago mi je da je Beograd domacin ovako divne manifestacije!

Mima

pre 1 godinu

Danas smo veoma ponosni što je Bepgrad prvi domaćin prvog medjunarodnog sajma vina Vinska vizija Otvorenog Balkana

Patak

pre 1 godinu

Beograd je grad sa velikim srcem i ocekuje se veliki odziv,veliki broj gostiju na Sajmu vina

Milovan

pre 1 godinu

Dokaz da ujedinjeni itekako možemo da postignemo mnogo.

Bilja

pre 1 godinu

Ovakvi dogadjaji su buducnost regiona a ne sukobi

Mara

pre 1 godinu

Ovo su pravi dogadjaji koji sjedinjuju ljude, produbljuju prijateljstva i poslovnu saradnju, dobrodošlica svim učesnicima i gostima prvog medjunarodnog sajma vina

Mara

pre 1 godinu

Beograd je danas sa ponosom dočekao mnoge goste, turiste i izlagače vina na prvom međunarodnom sajmu vina

Ivan

pre 1 godinu

Ovo je slika koju sa Balkana treba poslati u svet. Međusobna saradnja, a ne sukobi.

Dušan

pre 1 godinu

A Srbija je uvek dobar domaćin za svaku manifestaciju, nismo ni sad zakazali, sjajna je ovo ideja stvarno!

Pavlovic

pre 1 godinu

Ovo je idealna prilika da veliki broj proizvodjaca vina predstave ista na Sajmu u Beogradu

Ana

pre 1 godinu

Beograd je danas grad gde se okupio veliki broj izlagača vina iiz čak 20 država, pravi načina za dobru saradnju, i produbljenje prijateljskih i poslovnih odnosa

Mara

pre 1 godinu

Danas smo raširenih ruku i velikog srca dočekali brojne goste i učesnike prvog medjunarodnog sajma vina u Beogradu, prelepa manifestacija koja produbljuje prijateljsvo i stvara prilike za brojne poslovne odnose

Milica

pre 1 godinu

Cestitke svim državama koje si zajednicki uspele da sprovedu ovaj projekat! Naravno da ću tokom vikenda posetiti sajam i uživati u vinima.

Nikola

pre 1 godinu

Otvoreni Balkan već pokazuje da je bila dobra ideja. Cestitke na ovako pozitivnoj manifestaciji.

Dejan

pre 1 godinu

Ovaj sajam je prava poslastica za sve ljubitelje dobrog vina.

Sima

pre 1 godinu

Odlična promocija vina iz rgiona. lepo je videti kako svi zajedno radimo na promociji regiona.

Bojan

pre 1 godinu

Ovaj sajam vina je samo početak dobre saradnje regiona.

Dacha

pre 1 godinu

Severna Makedonija, Albanija i Srbija su danas pokazale da mogu i moraju medjusobno da saradjuju, to je uslov za ekonomski napredak pomenutih zemalja.

Dragana

pre 1 godinu

Ovakva manifestacija ce, nema sumnje, doprineti pomirenju naroda na Balkanu.

Giga

pre 1 godinu

"Vinska vizija Otvorenog Balkana" je pokaza da narodi na ovim prostorima znaju itekako lepo da saradjuju.

Senka

pre 1 godinu

Nema sumnje da ce vina biti vrhunska, ali mene licno vise odusevljava cinjenica da dolazi do pomirenja naroda.

Rada

pre 1 godinu

Sajam vina je mnogo vise od sajma. Pokazatelj da Balkan moze mnogo vise da stvori.

Brane

pre 1 godinu

Obećavajuća slika ,ne znam samo šta glume ovi iz Sarajeva.Sve ovo je u svrhu boljeg života na ovim prostorima i ne vidim razlog da neko ne učestvuje u ovom projektu.

Ivana

pre 1 godinu

Odlicna sansa da srpski proizvodjaci upoznaju i one manje poznate evropske proizvodjace koji sigurno imaju dobru sortu grozdja, a i vina.

Ivana

pre 1 godinu

Srbija ima toliko toga da pokaze i ovo je sjajna prilika i neka bude dobar primer i povod za promociju svega sto ova lepa zemlja ima.

Ivana

pre 1 godinu

Ovaj sajam iskoristiti kao dobru praksu koju treba nastaviti i sa ostalim vrstama proizvodnje koju imamo.

NikolaKrajinaLondon

pre 1 godinu

Sve je bolje od ratovanja i sankcija

Pavle

pre 1 godinu

Ovo je samo pocetak neceg dobrog sto ce verujem preci u tradiciju.

Dejana

pre 1 godinu

Danas su Beograd i Balkan svetska prestonica vina

Marija

pre 1 godinu

Ovo ce doprineti rastu saradnje izmedju zemalja regiona

Ivan

pre 1 godinu

Beograd je otvorio vrata za sve goste, kako iz Srbije, tako iz regiona. Svi su dobrodosli na Sajam vina i siguran sam da će biti odusevljeni.

Miloš

pre 1 godinu

Prvi zajednicki sajam Otvorenog Balkana je tu. Uspesna realizacija i ostvarenje zelja i planova. Ovo je samo pocetak uspesne i plodonosne saranje clanica OB a znam da ce ovavih i slicnih sajmova tek biti u inat svima koji nisu verovali i nadali se samo losem.

Dragan

pre 1 godinu

"Otvoreni Balkan" spaja ljude sa ovih prostora. To nam donosi samo dobre odnose i saradnju. Upravo to je za dobrobit kako nas tako i drzava Zapadnog Balkana.

Željko

pre 1 godinu

"Otvoreni Balkan" je inicijativa koja će sve zemlje Balkana ujediniti sa istim ciljem za prosperitet, takodje obezbedjuje mir i sigurnost svih naroda na teritoriji Balkana. Zaista sve velike pogodnosti za Srbiju ali i za sve u regionu.

Izbori 2024

TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!
Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!

Pripadnici kriminalne grupe Radoja Zvicera i Nikole Vušovića zvanog Džoni sa Vračara, koji su u bekstvu, među kojima je i Vladimir Kovačević zvani Kovač koji je optužen da je 20. marta 2020. namamio na sastanak pokojnog Aleksandra Halabrina, izjavio je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da je pokojnog poznavao, ali da nisu tačni navodi optužnici da je bio član kriminalne grupe koja je optužena za njegovo ubistvo.

28.03.2024

12:54

Sport

Planeta

Sestre preživele teroristički napad u Volgodonsku, pa ubijene u Krokusu! Kako ovo objasniti, majka ne prihvata da su mrtve!
Bože, ima li te?!

Sestre preživele teroristički napad u Volgodonsku, pa ubijene u Krokusu! Kako ovo objasniti, majka ne prihvata da su mrtve!

Među žrtvama tragedije u Krokus siti holu bile su i sestre koje su preživele teroristički napad u Volgodonsku 16. septembra 1999. godine. Tada je porodica živela u Rostovskoj oblasti, a u blizini njihove kuće, teroristi su digli u vazduh kamion sa eksplozivom. Poginulo je 19 ljudi, a Tatjana i Ana Makarski su povređene, ali su preživele.

28.03.2024

20:45

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija