• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

11.09.2022

10:25

ZAŠTO JE VUČIĆ POSTAO NOĆNA MORA ZA HRVATSKU? Cvet koji mu nisu dozvolili da položi u Jasenovcu za njih PREDSTAVLJA SNAŽNU SRBIJU KOJU JE SRPSKI PREDSEDNIK PODIGAO NA NOGE!

Tanjug/ Insajder Peđa Milosavljević

Politika

ZAŠTO JE VUČIĆ POSTAO NOĆNA MORA ZA HRVATSKU? Cvet koji mu nisu dozvolili da položi u Jasenovcu za njih PREDSTAVLJA SNAŽNU SRBIJU KOJU JE SRPSKI PREDSEDNIK PODIGAO NA NOGE!

Podeli vest

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik juče je u manastiru Svetog Jovana Krstitelja prisustvovao liturgiji povodom centralne proslave praznika Svetih novomučenika jasenovačkih koju je služio Patrijarh srpski Porfirije. S druge strane, predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću je zabranjena privatna poseta Hrvatskoj u julu ove godine kada je želeo da oda počast njegovom dedi koji je ubijen u logoru Jasenovac

I srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik nedavno je, kao i mnogi drugi posetio Jasenovac, jedino Vučić nije. Izgleda da samo predsedniku Srbije nije dozvoljeno da poseti Jasenovac! Sramnim potezom Hrvati su pokazali da žele da spreče predsednika Srbije da oda poštu žrtvama ustaških koljača, kao i da ga spreče da govori istinu o stradanju Srba u Jasenovcu.

Da li je sve ono što Hrvatima smeta zapravo sam Vučić, koji je sinonim za jaku i usprešnu Srbiju, pa ga zbog toga napadaju. Zašto im smeta Vučić, njegova porodica i napredovanje Srbije?! Možda zato što on ne letuje na hrvatskom primorju, tamo gde svi drugi letuju...

Foto: Tanjug

Smeta im jačanje Vojske Srbije, kupovina defanzivnog oružja. Udarali su na porodicu predsednika Vučića, čak im je smetalo što njegova deca imaju srpska imena! Pa nisu valjda mislili da predsednik Srbije treba da svojoj deci daje italijanska ili nemačka imena kao što to Hrvati rade, jer svojih izvornih nemaju. Svaki vid napretka Srbije kod njih je okidač za najbrutalnije napade i izmišljotine.

Iz svega što smo dosada čuli od hrvatskih zaničnika i pročitali u hrvatskim medijima, da se zaključiti da je Vučić jedini koji neće da im se udvara! Zato je trn u oku poglavniku Plenkoviću i njegovoj novoj NDH. Zato ih boli cvet koji Vučić želi da položi na najvećem stradalnom mestu Srba. A samo je to tražio sve vreme...

Taj jedan mali cvet koji nisu dozvolili Vučiću da položi u Jasenovcu predstavlja snagu i silu u koju se pretvara Srbija koju je naš predsednik digao sa kolena na kojima je bila! 

Dok se Hrvati raspadaju i ekonomski i politički, tražeći spas u ustaštvu, Srbija se nezadrživo razvija i uživa sve veće poštovanje u svetu!

Podsetimo, ustaški mediji su skandaloznu odluku o zabrani Vučiću da položi cvet u Jasenovcu pravdali da je Vučić hteo da izazove haos i kako je njegov potez polaganje cveća i minut ćutanja užasan. I više je nego očigledno da se plaše Jasenovačke tišine i onoga što bi posle toga mogao reći Vučić, o čemu možete čitati u ovoj vesti.

Važno je podsetiti ustaše i njihov režim na jednu važnu, ali neoborivu činjenicu, a to je da poseta Jasenovcu nije samo političko pitanje, već pre svega ljudsko.

Podsetimo, tokom Drugog svetskog rata izvršen je genocid nad srpskim stanovništvom, u kome je između 900.000 i 1.200.000 Srba ubijeno na području NDH.

Samo u Jasenovcu, prema istoričaru Vladimiru Dedijeru hrvatske ustaše pobile su između 700.000 i 1,2 miliona Srba, Jevreja i Roma.

 

Dodik: Stradanje Srba u Jasenovcu ne sme se zaboraviti

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je danas u Jasenovcu da stradanje srpskog naroda od hrvatskog ustaškog režima u Drugom svetskom ratu nikada ne može da bude zaboravljeno, ni oprošteno.

"Srbi moraju da znaju da su u periodu od 1941. do 1945. godine, do aprila, svakim danom hiljade i hiljade Srba ubijene od hrvatskog ustaškog režima i da nikada ne smemo prestati obeležavati i sećati se tog stradanja", izjavio je za Srnu Dodik, koji je danas u manastiru Svetog Jovana Krstitelja prisustvovao liturgiji povodom centralne proslave praznika Svetih novomučenika jasenovačkih koju je služio Patrijarh srpski Porfirije.

Dodik je ukazao da je Jasenovac mesto večite tuge za Srbima pobijenim samo zato što su pripadali srpskom narodu i pravoslavnoj veri.

On je naveo da su to učinile ustaše po principu "jednu trećinu pobiti, jednu prekrstiti, jednu oterati" i da je upravo Jasenovac bio manifestacija toga "jednu trećinu pobiti".

Dodik je podsetio da su ustaše ubile 500.000 Srba za četiri godine postojanja logora Jasenovac.

Crkva je proglasila Dan Svetih novomučenika jasenovačkih i obeležava se od prošle godine, podsetio je Dodik i naveo da je obnovljena i škola u Jasenovcu gde će biti smešteni dokumenti o stradanju Srba.

Sistem koncentracionih logora Jasenovac predstavlja jedno od najvećih stratišta u Drugom svetskom ratu, a od 1941. do 1945. godine tu je ubijeno stotine hiljada civila, najviše Srba, Jevreja i Roma.

Sveti arhijerejski Sabor SPC odredio je 13. septembar kao datum proslave Novomučenika jasenovačkih.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
zare

pre 1 godinu

Smeta Hrvatima to sto zahvaljujuci Vucicu Srbiju sada svi postuju

boris

pre 1 godinu

Vucic je dokazao Hrvatima da Srbija nece igrati po tudjim pravilima

gremlin

pre 1 godinu

Ne samo da je dokazao Hrvatima da Srbija nece igrati po tudjim pravilima vec je dokazao da necemo da cutimo ni o njihovim zlocinima nad Srbima

Roki

pre 1 godinu

Aleksandar Vucic je stvorio mocnu Srbiju koja odoleva svim izazovima i problemima

Danilo

pre 1 godinu

Hrvatskoj sve smeta, kad je Srbija u pitanju. Posebno su ljubomorni na uspehe koje Vučić postiže. Mi se ne obaziremo na to, reagujemo samo kad su uvrede i neistine u pitanju.

gremlin7

pre 1 godinu

To je Hrvatima od uvek smetalo po pitanju Srbije.Hrvati bi najvise voleli kad Srbija kao drzava ne bi postojala

Ana

pre 1 godinu

Vucic im smeta jer je podigao Srbiju ,sada smo ponosna ,uspesna zemlja.

Jelena

pre 1 godinu

Njihova nemoc nad samim sobom samo pokazuje velicinu i jacinu Srbije koju vodi Vucic

caca

pre 1 godinu

Predsednik Vučić je trn u oku jer je sposoban državnik koji je Srbiju uzdigao visoko i doveo je do neverovatnog uspeha!

Anja

pre 1 godinu

Hrvati su negodovanjem predsednikovog čina da oda počast stradalima u Jasenovcu, priznali da je Srbija postala jača i snažna zemlja u regionu.

Jovan

pre 1 godinu

Smeta im nas predsednik I to je ocigledno. To pokazuju iz dana u dan svojim izjavama. Ljubomorni su na njega sto vodi ovu zemlju onako kako treba I sto zna zna reda I poretka.

Jovana

pre 1 godinu

Ljubomorni su sto je nas predsednik podigao Srbiju na noge I sto je jaca iz dana u dan.

sasa

pre 1 godinu

Boli Hrvate to sto se vise ne cuti o Jasenovcu,jasno kao dan

stevo

pre 1 godinu

Nisu dozvolili Vucicu da oda pocast zrtvama Jasenovca,ali ceo svet zna istinu o stradanju srpskog naroda.E,to je ono sto Hrvate boli

Dejan

pre 1 godinu

Predsednik Aleksandar Vučić smeta Hrvatskoj što ne dozvoljava da drugi upravlja Srbijom, već to čini on sa vladom.

stefan

pre 1 godinu

Ugisice se u mrznji i zlobi Hrvati prema Srbiji i srpskom narodu!

Patak

pre 1 godinu

Vucic nije neko ko je podvodljiv i ko podleze pritisku i nece pasti na provokacje ustasa

Pavlovic

pre 1 godinu

Kipit mrznja i zloba,histerija iz Hrvata.To je nekako i vise nego primetno

Hrvoje

pre 1 godinu

Sramota za Hrvatsku! A mogli smo da budemo dve uspesne partnerske zemlje.

zarko

pre 1 godinu

Vucic je Hrvatima postao nocna mora zato sto niko pre njega nije smeo da govori o zlocinima koje je Hrvatska vojska ucinila nad Srbima

Duca

pre 1 godinu

Ova današnja Srbija je jaka ekonomski i duhovno, ponosita i ne ćuti na nepravdu, već suoči sa istinom svakoga, pa i ,braću", ne stideći sesvojih žrtava, ali ni uspeha!

Jovana

pre 1 godinu

Hrvatska shvata da je rec predsednika Vucica sada u svetu jaka i prihvatljiva,sto znaci da danas kada predsednik Vucic prica o zlocinima nad svojim narodom to ima odjeka u svetu,cak i tamo gde se nikada nije ni htelo a ni moglo o tim zlocinima znati i pricati.

Rada

pre 1 godinu

Vučić je za njih sinonim za uspeh, za prosperitet, sinonim za moć, za hrabrost, prosperitet za sve ono što nijedan predsednik Hrvatske nije imao niti će i zato smeta. Ne bi ni imali državu da nisu imali podršku Zapada.

Jovana

pre 1 godinu

Predsednik Vucic je odgovornom politikom Srbiju digao noge. Danas je Srbija uspesna, sa svima saradjujemo i ekonomski napredujemo. Zato i pisu protiv predsednika.

Marko

pre 1 godinu

Nikada neće moći da se sakriju zločini u Hrvatskoj,kako oni iz drugog svetskog rata tako i ovi iz ratova devedesetih,bez obzira šta oni pokušavali jer njihova sramna odluka da zabrane predsedniku Vučiću da položi cveće i da se pokloni žrtvama ustaškog zločina u Jasenovcu dovoljno govori o tome da se oni stide ko su i šta su i ko su im bili preci.

Vojka

pre 1 godinu

Srpski presednik postuje svaku zrtvu i nasu i tudu,ne da da se one zaborave i mnogo bitnije ne da da se ponove.Sve to vreme neguje odnose sa vecima od nas da nam u svemu tome pomognu.To moze da zasmeta onima koji su se nadali da Srbija lidera nema.

Todor

pre 1 godinu

Zahvaljujuci predsedniku Srbija je danas postovana, cenjena, sa svima dobro saradjujemo i ekonomski napredujemo.

veljko

pre 1 godinu

iz ciste ljubomore i zavisti...strasno su ljubomorni na Vucica , na Srbiju...to njima najviose smeta!!!!

katarina

pre 1 godinu

uspeh koji je Srbija postigla sa Vucicem ne smeta samo njima, ima takvih jos...samo to sto Hrvati rade za svaku osudu, prevsrili su svaku meru!!!

katarina

pre 1 godinu

seta mnogoima uspeh Srbije,ali ovi su prevsili svku meru...zabranom predsedniku Vucicu da poseti Jasenovac i polozi cevt na spomen svojih bliznjih!!!

katarina

pre 1 godinu

znamo odlicno Hravte, ustase...nikada imnecemo zaboraviti Jasenova i oprostiti!!!!NIKADA!!!!

micko

pre 1 godinu

to sto su nam Ustase uradili necemo im zaboraviti niti oprostiti a to sto i dalje rade i greese svoju necistu dusu neka im je na savesti!!!

Ranka

pre 1 godinu

Srbija ima predsednika koji cuva secanje na nase stradale, radi na saradnji sa svima i gleda u buducnost. Ne obaziremo se na napade vec idemo napred ka sto boljoj buducnosti.

Marija

pre 1 godinu

Sramnim potezom Hrvati su pokazali da žele da spreče predsednika Srbije da oda poštu žrtvama ustaških koljača

Uros

pre 1 godinu

Hrvati ne voile Vucica jer vodi Srbiju putem snaznijeg napretka i evropskim putem uspesnosti

Dejana

pre 1 godinu

Srbija ce nastaviti da cuva secanje na nevino stradale srpske zrtve

Dejana

pre 1 godinu

Izgleda da samo predsedniku Srbije nije dozvoljeno da poseti Jasenovac! Sramno i bahato i licemerno od strane Hrvatske

Uros

pre 1 godinu

Vucic ce nastaviti da jaca Srbiju, da jaca nasu ekonomiju. Ustase mogu samo da mrze

Vesna

pre 1 godinu

Hrvatska je oduvek imala kompleks Srbije, a pogotovo od kada je na čelu iste predsednik Vučić. Ne mogu da podnesu jaku, moćnu Srbiju koju predvodi snažna osoba poput Vučića.

Bilja

pre 1 godinu

Sramota za Hrvatsku da jos uvek nije rascistila sa prosloscu i da zabranom dolaska Vucicu zele da istoriju kroje po svojoj meri

Bilja

pre 1 godinu

Srpski narod zna da je predsednik zeleo da oda pocast svim zrtavama zloglasnog Jasenovca. Sramota da to Hrvati nisu dopustili.

Bane

pre 1 godinu

Mnogo je razloga zašto je Vučić trn u oku, noćna mora, Hrvatima. Stalno ih podseća na strašan genocid koji su u Jasenovcu izvršili nad Srbima, uspešno vodii Srbiju tako da se razlika u svemu smanjuje, pristižemo ih. To ne mogu da podnesu.

Pavle

pre 1 godinu

Tek ce Srbija i njen predsednik da budu za Hrvatsku nocna mora ali sve u pozitivi po nas.

Vucko

pre 1 godinu

Hrvatima smeta Vucic jer ne zele da se lrica istina o Jasenovcu

Lina

pre 1 godinu

Uspešna Srbija smeta Hrvatskoj,njihova nemoć se ogleda zabranom da Vučić položi cvet žrtvama.

Marko

pre 1 godinu

Smeta svima jaka Srbija a pogotovo nasim susjedima

Miša

pre 1 godinu

Samo neka Hrvati sanjaju ružno, zato što imaju noćne more sa razlogom. Volim što im je Vučić zajedno sa jakom Srbijom trn u oku. Dotakli su dno kad su zabranili posetu logoru.

Nena

pre 1 godinu

Hrvati su ljubomorni na uspeh Vucica I Srbije pa ne znaju kako da se osvete ,jadni....

Nena

pre 1 godinu

Hrvati mogu samo da budu ljubomorni na Srbiju zbog njenog uspeha !

Ema

pre 1 godinu

Hrvatima je bolje da se bave samim sobom nego nama

Nena

pre 1 godinu

Srbija je svoja i samostalna zemlja i neće igrati ni po čijim pravilima.

David

pre 1 godinu

Hrvatima je trn u oku predsednik Vučić koji ih na svakom koraku vraća u prošlost kada su činili najveća zlodela.

Bane

pre 1 godinu

Položićemo mi taj cvet u Jasenovcu,pre ili kasnije.

Princip

pre 1 godinu

Predsednik Vučić je Srbiju podigao na taj nivo da Hrvati o tome mogu samo da sanjaju.

Nenad

pre 1 godinu

Jaka srbija,Srbija koja ima prijatelje u svetu,stabilna srbija,Sve ovo smeta hrvatima koji slabe u svemu gde mi ojačamo.sramni čin zabrane ulaska u hrvatsku našem predsedniku.Da se oda počast žrtvama u jasenovcu je ljudski čin a ne politički.

Jovan

pre 1 godinu

Srpski narod nema dobro iskustvo sa Hrvatskom. Nadali smo se da će se nakon raspada Jugoslavije to da se promeni, da će svako voditi svoje živote a države negovati prijateljske međusobne odnose. Nažalost, ništa od toga, ustaštvo i dalje buja, znamo šta nam je tokom prošlog veka to donelo, koliko je Srba stradalo. Vučić ne zaboravlja žrtve, stalno podseća Hrvate na tu njihovu sramnu prošlost. To mu ne opraštaju.

Crna Leptirica

pre 1 godinu

Hrvatima ce uvek Srbija biti trn u oku.

Ognjen

pre 1 godinu

Vučić ne daje nikakakvog povoda da ga bilo ko u Hrvatskoj mrzi, ali događaji iz prošlosti, uspesi koje sad Srbija postiže očigledno Hrvatima ne da mira. Zloba, ljubomora ih je obuzela, nažalost to kod njih postaje epidemija.

Tanja

pre 1 godinu

Hrvatska ne može i ne zeli da prihvati svoju lošu zločinačku proslost u tome je problem.

Luka

pre 1 godinu

Srbija na čelu sa Vučićem može da istera istinu na videlo i da celom svetu pokaze Jasenovac. Zato Hrvatska vodi strasnu kampanju protiv Srbije i Vučića lično.

Nena

pre 1 godinu

Hrvatska će biti obeležena kao fašistička genocidna drzava kada se ozvaniče svu zlocini u NDH.

Luka

pre 1 godinu

Sprema se smak za bajnu ljepu hrvatsku istoriju, kada se proglasi da je nastala na genocidu, na etničkom čišćenju Srba, to je crna mrlja za Hrvatsku i zato ne zele Vučića u Jasenovcu i ne zele da se zna o zrtvama i zlocinima.

Merima

pre 1 godinu

Hrvatskoj smeta što Vučić ne dozvoljava da stradanje srpskog naroda od hrvatskog ustaškog režima u Drugom svetskom ratu bude zaboravljeno.

Milica

pre 1 godinu

Hrvatskoj smeta predsednik Vučić jer je Srbiju učinio jakom i uspešnom, cenjenom i poštovanom, priznatom i poznatom u celom svetu.

Sara

pre 1 godinu

Hrvatskoj smeta Vučić i sve što on radi jer je uspeo da Srbiju podigne iz pepela i da od nje stvori državu koju su drugi prpoznali kao lidera u regionu u svim oblastima.

Mila

pre 1 godinu

Samo bolesni mozgovi mogu da tvrde da je polaganje cveća koje je Vučić hteo da položi na mesto stradanja njegovih predaka, izazivanje haosa.

RajKo

pre 1 godinu

Zaista je malo reći da Hrvatska vlast treba da se stidi svojih postupaka prema Srbiji i predsedniku Vučiću.

Oto

pre 1 godinu

Срамота данашњег режима у Хрватској да не желе да направе отклон од тог историјског геноцида и пруже руку помирења и kлекну и да се искрено извине за све те жртве

Sara

pre 1 godinu

Očigledna je netrpeljivost Hrvata prema Vučiću. Ta mržnja i neprijateljski stav je samo pokazatelj da Vučić radi za dobro Srbije što oni nikako ne žele prihvatiti.

Marko

pre 1 godinu

Nije nikakva novina netrpeljivost i neprijateljski stav Hrvata prema Srbiji. Srbija im je uvek bila trn u oku, naročito sada kada su svesni da Srbija ima jakog i stabilnog vođu koji stoji ispred svog naroda.

Goran

pre 1 godinu

Hrvati su svesni da će svi zločini nad srpskim narodom biti kad-tad razotkriveni naročito jer Vučić bez straha govori o njima i ne dozvoljava da se takvi zločini zaborave.

Zoka

pre 1 godinu

Vučićeva je zasluga što su srpske žrtve i njihovo stradanje posle mnogo godina dobile zasluženo priznanje. To je ono čega se Hrvati plaše, zločini koje su pokušali da zataškaju.

Sanja

pre 1 godinu

Činjenica je da Hrvati nikada neće u Srbiji videti prijatelja, samim tim im Srbija odgovaramo kao slaba i država koja ne zavređuje ničije poštovanje. Vučićev uspeh koji je pokazao od kad vodi Srbiju boli Hrvate kao živa rana.

asdfasd

pre 1 godinu

Naš predsednik govori istinu, a to itekako smeta Hrvatskoj.

Peki

pre 1 godinu

Боли их наш успех и зато још јаче напред

Stole

pre 1 godinu

Успех Србије њима смета , све су дали да буду испред нас али ...

PREUZMITE SPECIJALNI DODATAK INFORMERA - Izveštaj Zemaljske komisije o ustaškim zločinima u logoru smrti! Izjave preživelih logoraša i šokantna priznanja ustaških koljača!
Politika

PREUZMITE SPECIJALNI DODATAK INFORMERA - Izveštaj Zemaljske komisije o ustaškim zločinima u logoru smrti! Izjave preživelih logoraša i šokantna priznanja ustaških koljača!

Dnevni list Informer je u februaru 2021. godine, posle premijere filma "Dara iz Jasenovca" koji je konačno široku domaću i svetsku javnost upoznao sa strahotama "logora smrti", objavio kompletan izveštaj o Jasenovcu koji je 15. novembra 1945. godine u Zagrebu potpisao Hrvat Venceslav Celigoj

19.07.2022

11:37

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)
Live TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubistva Danke Ilić. Osumnjičeni za ubistvo od samog početka pokazuju vrlo neobično ponašanje. O tome šta je sve neobično u ovom slučaju, u emisiji "Info dan" govorile su Maja Jovanović iz Biroa za borbu protiv trgovine decom i psihološkinja Katarina Matić. Uživo u program javila se i novinarka Informera Vesna Jović sa najnovijim informacijama iz okoline Bora.

19.04.2024

16:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija