• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

12.09.2022

12:55

Vučić iz Slovenije: Usvojen dokument kojim se reafirmiše podrška evropskom putu!

informer.rs

Politika

Vučić iz Slovenije: Usvojen dokument kojim se reafirmiše podrška evropskom putu!

Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić boravio je danas u Sloveniji, gde je učestvovao na samitu Procesa Brdo-Brioni koji se održava na Brdu kod Kranja

Predsednik Slovenije Borut Pahor bio je domaćin liderima sa Zapadnog Balkana na 11. sastanku Procesa Brdo-Brioni, čiji je cilj, kako je nedavno najavio prilikom posete Beogradu, pospešivanje evropske perspektive regiona, kao i mir, stabilnost i razvoj Balkana.

13.23 - Izjave za medije

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić preneo je da je na današnjem skupu lidera Zapadnog Balkana, u okviru procesa Brdo-Brioni, usvojen zajednički zaključak čija je glavna poruka da se reafirmiše podrška ubrzanju evropskog puta Zapadnog Balkana.

On je kazao novinarima, posle sednice, da je usvojen dokument od šest tačaka.

– Osnovna tačka je reafimirmacija ubrzanog evropskog puta celog regiona. Takođe je jedna tačka podrška viznoj liberalizaciji za sve u regionu, te i podrška davanju kandidatskog statusa BiH – rekao je Vučić.

Ukazao je da je važna tačka i da se uputi molba za neku vrstu podrške EU zbog teške energetske situacije u kojoj se našao i Zapadni Balkan.

- Ako dobijemo dobro, ako ne nikom ništa - rekao je on.

Vučić je preneo da na sastanku lidera regiona na Samitu na Brdu kod Kranja nije bilo tenzija, već razlike po mnogim pitanjima.

– Razlike nisu tenzije. Razlika je bilo po mnogim pitanjima, drugačiji je naš pristup odnosima sa Prištinom, nego drugih. Gotovo svi ovde, ne računajući BiH, zbog srpskog stava u BiH, su priznali nezavisno Kosovo. Mi nismo i nećemo – rekao je Vučić.

To je, kaže, jedna od razlika, koja se jasno videla iz diskusije njega i Vjose Osmani.

Razlike su, kaže, i po pitanju BiH, i stava predsednika Hrvatske Zorana Milanovića oko konstitutivnosti, koji je, kaže, i Srbija podržala jer je u skladu sa Dejtonskim sporazumom.

- Bilo je civilizovano, normalno, nikakvih tenzija nije bilo, niti nepristojnih reči, ako ste to očekivali - rekao je Vučić odgovarajući na pitanja novinara na Brdu kod Kranja.

Ulazak Srbije u EU

Vučić je rekao da je suština rasprave bila kako zemlje vide Evropu i šta mogu da očekuju od Evrope i naveo da je EU sada najmanje popularna kod građana Srbije, ali da naša zemlja neće odustati od EU puta.

– Suština rasprave je bila kako mi vidimo Evropu i šta vidimo. Ja dolazim iz zemlje koja se nalazi na evropskom putu i neće da odustane od njega. Nadam se da ćemo uspeti da promenimo u mesecima koji su pred nama. Kada je u pitanju teritorijalni integritet Srbije, onda su ga pogazili – rekao je predsednik.

Na pitanje novinara hoće li doći iduće godine na taj skup, Vučić je rekao da hoće uvek kada ga neko pozove.

- Kad me ko pozove, ja sam uvek spreman da razgovaram i lepo smo pristojno razgovarali, a suština rasprave je bila kako mi vidimo Evropu i šta mozemo da očekujemo od Evrope. Tu su razlicita očekivanja u regionu. Ja dolazim iz zemlje koja se nalazi na evropskom putu i neće da odustane od njega, ali u kojoj je EU najmanje popularna - naveo je on.

- Kada bi danas bio referendum o ulasku Srbije u EU, voleli vi nas ili ne, građani Srbije bi rekli - ne. Nadam se da ćemo uspeti to da promenimo u mesecima i godinama pred nama - istakao je Vučić.

Kaže da je takvo raspoloženje prema EU kod građana Srbije iz mnogo razloga, a da je jedan od njih svakako to što su danas svima u EU puna usta teritorijalnog integriteta Ukrajine, iako su ga u slučaju Srbije pogazili kao maljem.

- Ljudi u Srbji tu vrstu licemerja ne mogu da prihvate, ali se nadam da će taj racionalni impuls kod građana da proradi i da razumemo šta su nam stvarni interesi i da to odvojimo od emocija - poručio je Vučić.

Kaže da se trudi da građanima na razuman način objasni šta se dešava, ali da je danas u Srbiji jasna i nedvosmislena većina građana protiv ulaska Srbije u EU.

- I nikada nije bila ta većina jasnija - dodao je Vučić.

O Jasenovcu

Predsednik Srbije Alaksandar Vučić rekao je danas posle sastanka lidera regiona na Brdu kod Kranja da je zahvalan hrvatskom predsedniku Zoranu Milanoviću što je podržao Srbiju na evropskom putu kao i da sa njim nije razgovarao o optužnicama za ratne zločine

- Šta ima da razgovaramo o optužnicama, zna se ko su nadležni organi - rekao je Vučić i napomenuo da tužioci podižu optužnice, a sudovi sude.

Vučić je na pitanje novinara o odnosima sa Hrvatskom podsetio da je u tamošnjoj javnosti pominjano da će biti uhapšen ako se pojavi u Jasenovcu i podsetio da mu vlast u Zagrebu nije dozvolila da ode u Jasenovac i položi cvet.

- Svi drugi mogu samo ja ne mogu. Zahvalan sam Milanoviću na današnjim stavovima, to je raciopnalan stav. To je mogla da bude grčka tragedija pre 20 godina, sad ne. O Jasenovcu se nije govorilo toliko koliko od kad sam ja samo želeo da položim cvet. A ja sam zadovoljan jer o Jasenovcu se od 1945. nije toliko govorilo, kao kada su meni zabranili da položim jedan običan cvet - rekao je Vučić.

– Svi mogu, ali postoji zabranjen grad za jednu osobu, a to je onaj koji se nalazi na čelu Srbije. Ja sam sve ono što oni ne bi želeli da jesu. Sve kuće Vučića su spaljene, ja nijednu, moja familija što proterana, što pobijena u ratu. Mi moramo na racionalnim odnosima da uspostavljamo odnose.

On je rekao da vlasti u Zagrebu mogu da blokiraju Srbiju na evropskom putu i da bi odjednom postale mnogo popularnije u Srbiji.

- Ja se tome ne bih obradovao, ali većina građana bi se obradovala. Upravo zato što to proističe iz stava da EU ne uživa baš veliku popularnost u Srbiji - rekao je Vučić.


Ocenio je da to nije baš pametno ni dobro i dodao kako je upravo zato zahvalan Milanoviću na današnjem racionalnom stavu da podrži evropski put Srbije.

– Vi svaki dan odlikujete one koji su ubijali Srbe, a na to nimalo niste osetljivi. Pitajte predstavnike eparhije SPC. Nisam ni vladika, ni pop, ne pada mi na pamet da budem. Kod nas je crkva samostalna u odnosu na državu, ne znam kako je kod vas Hrvata. To su evropske i svetske vrednosti.

– Ja vidim da vi čeznete da dođem u jasenovac da i da vam odgovorim na sva pitanja i jedva čekam da dođem da položim taj cvet i da vam odgovorim na sve – zaključio je Vučić.

Bolja atmosfera na skupu nego 2021, a teža situacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas na Brdu kod Kranja da su lideri regiona u okviru procesa Brdo Brioni ove godine više želeli da cuju jedni druge i da je bila bolja atmosfera nego prošle godine, iako mu se čini, kako kaže, da je sada teža situacija.

Predsednik Srbije je, odgovarajući na pitanje novinara da prokomentariše što Milorad Dodik nije hteo da se rukuje sa ostalim članovima Predsedništva BiH, rekao da se on, Vučić, rukovao sa njima i da je bila normalna atmosfera, bez obzira na različite stavove i mišljenja.

- Bila je normalna atomosfera, postoje različiti stavovi, mišljenja i stvari, ali bila je normalna atmosfera i normalno smo razgovarali. Ako već moram da pravim tu razliku i dam neku pikanteriju - bila je bolja atmosfera nego prošle godine. Danas smo više želeli da čujemo jedni druge i razgovarali smo civilizovanim, pristojnim i normalnim tonom, mnogo više nego što je to bio slučaj prošle godine, iako mi se čini da je situacija teža nego prošle godine - rekao je Vučić.

Dodao je da to, valjda, natera ljude da budu odgovorniji i razgovaraju.

Foto: informer.rs

Sancije Rusiji

– Retorski odgovor je bio, zašto vi mene pitate zašto nismo uveli sankcije Rusiji kad nismo ni nekom drugom. Ne znam šta tu nije jasno, nemojte da nas terate da budemo srećni i vičemo u nebu jer je neko priznao tzv. Kosovo.  Jedna je stvar da niko ne želi novi sukob na Balkanu, ne bavite se ovim poslom da bi vam bilo lako, nego da pomognete svom narodu i da sačuvate mir i stabilnost – rekao je Vučić.

Evroprajd

– Poštujem sve ljude, mada se nikome ne dopao, nemam nikakvu potrebu da se dodvoravam, čak ni sopstvenom roditelju.

Sportsko pitanje

- Mi u Srbiji volimo Dončića i Dragića, i Aleksija Nikolića, volimo sve slovenačke reprezantativce, velika je tuga, mislimoo da smo najbolji u Evropi, slab su dan imali momci.

10.47 - Okupljanje lidera

Predsednik Hrvatske Zoran Milanović i predsednik Slovenije Borut Pahor dočekali su goste.

Pristigla je Vjosa Osmani, članovi Predsedništva BiH Šefik Džaferović, Milorad Dodik i Željko Komšić.

Odmah posle njih došao je i predsednik Crne Gore Milo Đukanović, a na samit je stigao i predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Vučić i Pahor su se srdačno pozdravili, uz zagrljaj, dok se predsednik Srbije sa hrvatskim predsednikom Milanovićem "samo" protokolarno rukovao.

Foto: TANJUG/ ZORAN MIRKOVIC

Usledilo je zatim zajedničko fotografisanje svih učesnika skupa.

Ulazeći na sastanak, Vučić se najduže u razgovoru zadržao sa Borutom Pahorom.

Foto: printscreen

Vučić je na Instagram profilu "buducnostsrbijeav" napisao: "Sastanak u Sloveniji. Sve je super, valjda se uskoro vraćam". 

 

 

Na samitu, koji počinje u 11 sati, učestvuju i predsednik Albanije Bajram Begaj, trojica članova Predsedništva BiH, Željko Komšicć, Milorad Dodik i Šefik Džaferović, predsednik Crne Gore Milo Ðukanović, Severne Makedonije Stevo Pendarovski i predsednica privremenih prištinskih institucija Vjosa Osmani.


Nakon plenarnog zasedanja, uslediće pres konferencija domaćina Samita, kao i odvojene izjave zvaničnika, posle čega će se nastaviti razgovori na radnom ručku i bilateralnim sastancima.

Foto: instagram/buducnostsrbijeav



Veče uoči samita, predsednik Slovenije priredio je neformalnu večeru za učesnike skupa, a prethodno su on i Milanović održali sastanak na kojem su razgovarali o temama koje će se naći na dnevnom redu.

Proces Brdo-Brioni

Inicijativa Proces Brdo-Brioni pokrenuta je 2010. godine kada su tadašnji slovenački i hrvatski premijer Borut Pahor i Jadranka Kosor, nakon potpisivanja sporazuma o arbitraži između dve zemlje, želeli da daju primer liderima Zapadnog Balkana i podstaknu ih na rešavanje bilateralnih pitanja i povećanje tempa na evropskom putu.

Od 2013. godine sastanci u okviru Procesa Brdo-Brioni se održavaju svake godine, a skupu lidera regiona pridruživali su se i specijalni gosti među kojima su bili nekadašnja nemačka kancelarka Angela Merkel, raniji predsednik Austrije Hajnc Fišer, predsednik Nemačke Frank-Valter Štajnmajer, predsednik Poljske Andžej Duda, njegov italijanski kolega Serđo Matarela, aktuelni predsednik SAD, tada u funkciji potpredsednika Džozef Bajden, te i predstavnici evropskih institucija.


Kako je ranije najavljeno iz kabineta slovenačkog predsednika Boruta Pahora, sastanak će biti prilika da se sagleda trenutna situacija u regionu i, pre svega, da se pozovu članice i institucije EU da ubrzaju proces proširenja.

"U neformalnoj atmosferi, lideri će moći da razmene mišljenja i o drugim aktuelnim temama", navedeno je u najavi skupa.

Prethodnih godina, skupu lidera regiona pridruživali su se i specijalni gosti, među kojima nekadašnja nemačka kancelarka Angela Merkel, raniji predsednik Austrije Hajnc Fišer, predsednik Nemačke Frank-Valter Štajnmajer, predsednik Poljske Andžej Duda, njegov italijanski kolega Serđo Matarela, aktuelni predsednik SAD, tada u funkciji potpredsednika Džozef Bajden..., ali ove godine samit se održava bez stranih zvaničnika i predstavnika međunarodne zajednice.

Ovo je jedanaesti sastanak lidera regiona, od pokretanja inicijative Procesa Brdo-Brioni, 2010. godine, kada su tadašnji slovenački i hrvatski premijer, Borut Pahor i Jadranka Kosor, nakon potpisivanja sporazuma o arbitraži između dve zemlje, želeli da daju primer liderima Zapadnog Balkana i podsticaj za rešavanje bilateralnih pitanja i povećanje tempa na evropskom putu.

Pahor je 3. septembra boravio u Beogradu, gde je sa predsednikom Srbije, razgovarao o Samitu i o "svim značajnim pitanjima za uspeh te konferencije za dva cilja koja su bila u prom planu u prethodnih 11 godina, a to su evropska perspektiva Zapadnog Balkana i drugo mir, stabilnost i razvoj regiona".

Predsednik Slovenije je tada rekao da smatra da postoji mogućnost se svi lideri u regionu slože i da se Srbiji, Crnoj Gori, Severnoj Makedoniji još brže otvore vrata i da se završe pristupni pregovori i da postanu članice EU i da se ti pregovori ubrzaju.

Pahor je naveo, kada je reč o Samitu Brdo Brioni i situaciji u regionu, da su uslovi sada lošiji nego prošle godine kada su se sastali i dodao da se još prošle godine oslikavalo lošije raspoloženje.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Stevan

pre 1 godinu

Kakva energija , volja ... Svaka čast predsedniče

Pavlovic

pre 1 godinu

Sa Slovenijom grasdimo jedan zdrav,prijateljski odnos i znaci nam podrska Slovenije na evropskom putu

stevo

pre 1 godinu

Regionalna saradnja je garant napretka,ali i ocuvanja mira i stabilnosti u citavom regionu

stefan

pre 1 godinu

Ovo je prilika da se Srbija predstavi u najboljem svetlu,sto ne sumnjam da ce to predsednik Vucic i uciniti

Patak

pre 1 godinu

Ovaj Samit Brdo~Brioni moze doneti jos bolju saradnju i jacanje veza,pre svega ekonomskih sa drzavama u regionu

Rade

pre 1 godinu

Zapadni Balkan mora da sačuva mir i stabilnost,da bi lakše rešili pitanja koja opterećuju bolju saradnju.

Marko

pre 1 godinu

Pocetak radne nedelje,a predsednika vec cekaju vazni poslovni sastanci

Dijana

pre 1 godinu

Poslednjih godina prijateljstvo Srbije sa drugim drzavama je na zavidnom nivou

Aleksandra

pre 1 godinu

U buducnosti cemo teziti jos boljim odnosimaa kao i snaznoj ekonomskoj saradnji

Nena

pre 1 godinu

Na 11.sastanku Sanita Brdo- Brioni , sastace se sve zemlje iz regiona ,govorice o pospešivanju evropske perspektive regiona, kao i o miru,stabilnost i razvoju Balkana.Ucestvuje naravno i nas predsednik Vucic!

Nena

pre 1 godinu

Ovo je vazan sastanak,Samit Brdo -Brioni ,gde će se okupiti svi predstavnici zemalja iz regiona I govoriti o važnim temama bitnih za sve.

Nena

pre 1 godinu

Bravo predsedniče, zaista ste neumorni!Hvala za sve što radite za Srbiju!

Nena

pre 1 godinu

Bitan događaj i bitni sastanci i razgovori na ovom Samitu Brdo-Brioni !Srećan put predsedniče!

Nena

pre 1 godinu

Navikli smo da je predsednik Vučić poštovan u svetu i svuda je pozvan i rado viđen gost ,to je sve postigao njegovom zaslugom i njegovim trudom za bolju Srbiju!

Nena

pre 1 godinu

Jako sam ponosna na predsednika Vučića koji uzme učešće u svim važnim događajima, gde god bili.Zasluzio je to svojim marljivim radom zadnjih godina!

Sava

pre 1 godinu

Sastanak od ogromnog značaja za Srbiju i Evropske integracije

Draža

pre 1 godinu

Srbija će uvek da bude na važnim sastancima zahvaljujući Vučiću

Jana

pre 1 godinu

Vučić će uvek da bude tu za državu i narod na svim sastancima

Slađa

pre 1 godinu

Vučić će uvek da predstavlja glas građana Srbije i vodiće državu ka napretku

Dobrica

pre 1 godinu

Srbija ide ka Evropskom putu i Evropskim integracijama

cica

pre 1 godinu

Ovaj samit je mnogo važan i Srbija treba da traži način da s ejoš snažnije nametne kao lider regiona

Samadzija

pre 1 godinu

Tema Balkan je veoma vazna i mora da se razgovara kako prevazici sve ovo sto nas ocekuje, sta moze da se uradi da se poboljsaju odnosi,obezbedi stabilnost.

Vlada

pre 1 godinu

Ovo je sastanak koji može mnogo toga dobrog da donese Srbiji.

Vlada

pre 1 godinu

Srbija se zalaže za mir i stabbilnost celog regiona.

Sanja

pre 1 godinu

Još jednom ćemo pokazati da Srbiju niko ne može da ponižava.

Sanja

pre 1 godinu

Na ovom samitu, predsednik Vučić braniće nacionalne interese Srbije.

Aca

pre 1 godinu

Ovaj sastanak ojačaće naše pozicije na putu ka EU.

Maja

pre 1 godinu

Predsednik neumorno radi da svom narodu obezbedi bolju budućnost. Predhodna nedelja je bila uspešna a očekuje nas još jedna, nadamo se podjednako dobra.

Zoran

pre 1 godinu

Pahor je pre desatak dana bio u Beogradu, kako bi se sa Vucicem konsultovao oko evropske perspektive Zapadnog Balkana i mira, stabilnosti i razvoja regiona, jer Vucic odavno ovo zagovara u Srbiji.

Pavle

pre 1 godinu

Ovo je prilika da se skope novi poslovi i da se cuje misljenje o mnogim aktuelnim temama.

Boki

pre 1 godinu

Prilika za bolju saradnju i razumevanje, koliko je vazno uspeti u zacrtanim ciljevima.

Sanja1999

pre 1 godinu

Vucic i Pahor su jako dobri prijatelji i zato nas ne cuti ovakav zagrljaj

gremlin

pre 1 godinu

Nadamo se da ce Slovenija pruziti podrsku Srbiji na putu ka EU

zare

pre 1 godinu

Za Srbiju je ovaj samit procesa Brdo-Brioni od velike vaznosti

Aron

pre 1 godinu

Samit Brdo - Brioni je jos jedna prilika da se Srbija predstavi u pravom svetlu! Ponosna ali i pragmaticna, slobodarska i miroljubiva!

zarko

pre 1 godinu

Na samitu procesa Brdo-Brioni bice razgovora o mnogim vaznim temama

tomicgm

pre 1 godinu

Jako je lepo da će danas lider Srbije biti rame uz rame sa ostalim liderima Evrope. Drago mi je da to vidim.

Jana

pre 1 godinu

Srbija je zaslužila da stane rame uz rame sa ostalim liderima i jasno pokaže svoju snagu, energiju i spremnost da uđe u EU.

Dzo

pre 1 godinu

Ne postoji osoba koja moze bolje predstavjati Srbiju od predsednika Vucica! Gde god ode, Vucic uvek dostojno reprezentuje Srbiju i stiti njene interese!

tomicgm

pre 1 godinu

Najlepši povod da Srbija bude rangirana među liderskim zemljama. poprilično smo ojačali i mesto nam je upravo tu.

ntomic61

pre 1 godinu

Sasvim je zasluženo naša zemlja zautzela poziciju koju sada ima, a to je najbrži napredak u poslednjim godinama. Drago mi je da će prisustvovati današnjem samitu.

Jana

pre 1 godinu

Drago mi je da je Hrvatska dobila samo protokolarni stisak ruke, dovoljno za njih, ništa bolje nisu ni zaslužili.

gremlin7

pre 1 godinu

Ovaj zagrljaj Vucica i Pahora govori o tome koliko je nas predsednik postovan

Borko

pre 1 godinu

Srdačan pozdrav dva predsednika govori o njihovom prijateljstvu ali i naroda koji zastupaju. Danas će svi iz regiona pokušati da odgovore na pitanje na koji način mogu da ubrzaju ulazak u EU. Možda je Open Balkan jedna od mogućnosti, verujem da su šanse da se tako uđe u EU mnogo veće.

Malena 1988

pre 1 godinu

Samit na Brdu kod Kranja će pospešiti evropsku perspektivu regiona, mir, stabilnost i razvoj Balkana

Malena 1988

pre 1 godinu

Predsednik Slovenije Borut Pahor, je ispoštovao najavu u Beogradu o održavanju samita Procesa Brdo-Brioni, gde će prisustvovati predsednici balkanskih zemalja.

Anja

pre 1 godinu

Raditi na miru i povezivanju država , bravo za našu diplomatiju

Saska

pre 1 godinu

Sastanak Procesa Brdo-Brioni koji se danas održava je pospešivanje evropske perspektive regiona, kao i mir, stabilnost i razvoj Balkana.

Marija

pre 1 godinu

Samit Brdo-Brioni je od velikog značaja za Zapadni Balkan.

Marko

pre 1 godinu

Srbija je poštovana u Evropi i Svetu, čvrsto se drži svojih stavova, postaje lider regiona

MILA

pre 1 godinu

Ne sumnjam da ćemo posle ovog samita imati lepe vesti za Srbiju.Ovaj samit ce doprineti da drzave u regionu saradjuju jos bolje i da ostvaruju jos bolju saradnju.

MILA

pre 1 godinu

Vucic je neko ko vodi odgovornu i posvecenu politiku i ko se bori da Srbija ide evropskim putem.Verujem da ce Slovenija da podrzi Srbiju na evropskom putu.

MILA

pre 1 godinu

Regionalne inicijative služe da se ojačaju veze kako političke, tako i ekonomske.Slovenija tradicionalno organizuje ovaj samit, okuplja baš sve lidere sa Zapadnog Balkana.

MILA

pre 1 godinu

Samit zemalja bivše Jugoslavije je za svaku pohvalu. Treba da jačaju svoje privredne veze.Srbija i Slovenija. Zajedno možemo sve!

mila

pre 1 godinu

Очекујемо контруктивне разговоре и додатну мотивацију за решање заједничких проблема

Dejana

pre 1 godinu

Srbija gradi prijateljske odnose sa mnogim zemljama kao sto unapredjuje i ekonomsku i privrednu saradnju

Markan

pre 1 godinu

Ovaj region mora dobiti svoju sansu u Evropskoj porodici.

nadja

pre 1 godinu

bravooo...samo napred idemo i ne osvrcimo se unazad....

nadja

pre 1 godinu

odlicno...zaista jako dobra vest....bitno je da radimo na tome i imamo nadu za bolje sutra svih nas....

misko

pre 1 godinu

mir, stabilnost....mirno i stabilno...to je sve sto zelimo i da radimo i da pregovaramo...

veljko

pre 1 godinu

samo napred predednice...svim silama za bolje sutra svih nas...

Miloš

pre 1 godinu

Vucic je predstavio Srbiju u najboljem svetlu na samitu u Sloveiniji.Ovaj Samit je zapravo prilika da ojacamo veze i saradnju sa regionom.

Marija

pre 1 godinu

Vucic ulaze veliki trud i napore da Srbija kao i zemlje Zapadnog Balkana id eputem snaznije buducnosti

Dejana

pre 1 godinu

Samit Brdo-Brioni ce sigurno doprineti boljoj saradnji svih zemalja u regionu

Dejan

pre 1 godinu

Veoma je vazno ocuvanje mira i stabilnosti kao i solidarnosti izmedju zemalja regiona

Filip

pre 1 godinu

Njavaznije je napraviti dobar rezultat i to zajednickim ulaganjima i dobar dogovor

mirjana

pre 1 godinu

Nemam sumnje da ce predsednik Vucic iskazati stav Srbije.Odlično, naša zemlja je poprilično dominantna i takav utisak uvek ostavlja u okruženju.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)
katastrofa

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)

Teretni voz koji je prevozio gorivo iskočio je iz šina i zapalio se u blizini granične linije između američkih saveznih država Novi Meksiko i Arizona, a u incidentu nije bilo povređenih, saopštili su železnički operater BNSF i policija.

27.04.2024

08:47

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija