• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

12.09.2022

18:55

JEDVA ČEKAM DA DOĐEM U JASENOVAC I POLOŽIM CVET! Vučić poslao snažnu poruku: Tada ću da odgovorim i na sva pitanja hrvatskih novinara (VIDEO)

printscreen instagram

Politika

JEDVA ČEKAM DA DOĐEM U JASENOVAC I POLOŽIM CVET! Vučić poslao snažnu poruku: Tada ću da odgovorim i na sva pitanja hrvatskih novinara (VIDEO)

Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je danas da jedva čeka da ode u Jasenovac i da tada odgovori na sva pitanja hrvatskih novinara

- Jedva čekam da odem u Jasenovac i položim cvet, tada i da odgovorim na sva pitanja hrvatskih novinara - objavio je predsednik Srbije na Instagram nalogu avucic.

 

 


Odgovarajući na pitanja novinara posle samita Procesa Brdo-Brioni Vučić je danas rekao da Jasenovac svi mogu da posete, ali da je taj grad zabranjen samo za jednu osobu, onoga ko se nalazi na čelu Srbije.

- Svi mogu, ali postoji zabranjen grad za jednu osobu, a to je onaj koji se nalazi na čelu Srbije. Postoji tu mnogo problema, ali o tome ne želim da pričam. Ne verujem da ima išta od toga. Ja sam sve ono što oni ne bi želeli da jesam - rekao je predsednik Srbije.

On je dodao da su "sve kuće Vučića spalili", a da on nije nijednu.

- Moja familija što proterana, što pobijena u Drugom svetskom ratu, moji to nisu nikome učinili. Drugačija je priča od vladajućeg narativa u mnogim zemljama. Svejedno, mislim da mi moramo na racionalnim osnovama da uspostavljamo odnose u budućnosti, sviđalo se to meni ili ne - kazao je predsednik Srbije.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Sanja1999

pre 1 godinu

Predsednice vi i treba da odete u Jasenovac i polozite cvet

gremlin

pre 1 godinu

Nadam se da cete dobiti odobrenje od strane Hrvata da posetite Jasenovac i polozite cvet

dera

pre 1 godinu

Vučiću je pola familije pobijeno od ustašaq ili popaljena im imovina. On je čovek koji dobro zna trgagediju koja nam se tamo desila

Marija

pre 1 godinu

U 21 veku osporiti predsedniku jedne drzave slobodu kretanja samo zato sto hoce da se pokloni ubijenim precima je ludilo svih ludila

zarko

pre 1 godinu

Verujem da ce vam najzad Hrvati dopustiti da polozite cvet na spomenik u Jasenovcu

Dejan

pre 1 godinu

Hrvatska i dalje zivi u proslosti i dalje pokazuje mrznju prema Srbiji i njenom narodu

Dejana

pre 1 godinu

Hrvatsku najvise boli to sto Vucic uvek i svugde govori istinu o ustaskim zlocinima

Filip

pre 1 godinu

Hrvati mrze Vucica zato sto ima hrabrosti da gvoori o njihovim zlocinima nad srpskim narodom

Željko

pre 1 godinu

Hrvati mrze Vučića zato što ima hrabrosti da govori o njihovim zločinima nad srpskim narodom. Srbija se mora sećati.

Željko

pre 1 godinu

Jasenovac je bio mesto uništenja srpskog, romskog i jevrejskog naroda zbog njihove etničke pripadnosti, a to je ono što Hrvati žele da sakriju od očiju svetske javnosti.

Saša

pre 1 godinu

Jasenovac je mesto genocida i najmonstruoznijih zločina nad Srbima u istoriji čovečanstva.

Milan

pre 1 godinu

U ustaškom logoru Jasenovac tokom Drugog svetskog rata najteži zločin genocida i nešto što nikada ne smemo da zaboravimo.

Miloš

pre 1 godinu

Država Hrvatska bi trebala da se stidi zbog ove nedopustive i antievropske odluke njenih vlasti o zabrani predsedniku Vučiću da obiđe najveće srpsko stratište Jasenovac!!!

Dušan

pre 1 godinu

Hrvati pokušavaju da ostvare neki utisak u javnosti superiornosti nad Srbijom, koju u realnom zivotu nemaju, u stvarnosti ta superiornost Hrvata nad Srbima ne postoji! Zabrana posete predsednika Vučića Jasenovcu je nezabeležen slučaj u odnosima evropskih država!

Zoran

pre 1 godinu

Ustaški zločini nikada ne smeju biti zaboravljeni i upravo to je razlog zašto Hrvati mrze Vučić

Dragan

pre 1 godinu

Hrvati ne žele da priznaju zlodela koja su radili nad srpskim narodom, njihova politika se zasniva na mržnji prema nama.

Željko

pre 1 godinu

Sve što je zapisano o Jasenovcu se ne može izbrisati gumicom. U logoru smrti kako su Jasenovac nazivali stradalo je preko 700.000 Srba, Jevreja i Roma. To se ne zaboravlja.

Nada

pre 1 godinu

Do sada se za Jasenovac i nase zrtve niko nije javno zalagao.Danas,kada samostalna,razvijena Srbija otvoreno i bez straha govori o tome onda se pojavljuju zabrane,neljudski potezi.

Vojka

pre 1 godinu

Zrtve su i dobile glas zbog truda presednika da dobiju postovanje i ne budu zaboravljene.Zato ga niko nece spreciti da im oda pocast.Drugi se nisu ni trudili

Nikola

pre 1 godinu

Uporan je Vučić, uspeće u nameri da ode u Jasenovac. Sad ceo svet zašto mu brane, kakva je njegova veza sa Jasenovcem. Kad vam strada familija, jasno je da očekujete da odete i poklonite se pred brojnim žrtvama, u Jasenovcu.

Alekis

pre 1 godinu

Hrvatska pokazuje nemoć pred Srbijom zabranom Vucica da položi cvet u Jasenovac.

Katarina

pre 1 godinu

Podrska nasem predsedniku i hvala mu sto nas je podsetio na ovo veliko stradanje. Nasa deca moraju znati istoriju naseg naroda,a ne da zive u lazi!

Sara

pre 1 godinu

Potrebno je dozvoliti srpskom predsedniku da dođe u Jasenovac i oda počast Srbima koji se tamo nalaze.

Gaga

pre 1 godinu

Čudno je da se jednom legitimnom predsedniku zabranjuje da oda počast žrtvama svog naroda u državi kao što je Hrvatska. Mada od njih ne čudi.

Jena

pre 1 godinu

Vučić zna da ceni zrtve i nauči generacije istome.

Julija

pre 1 godinu

Hrvatska je pokazala strah da ce jednom svet staviti da se zlo dešavalo i da su za mnogo toga oni odgovorni.

Drina

pre 1 godinu

Jasno je da se bori za život bez rata i stradanja i da sećanje na žrtve upravo tome treba da nas uči

Vanja

pre 1 godinu

Vučić zaslužuje da mu se dozvoli sa poseti Jasenovac i time podrži srpske žrtve koje tamo počivaju.

Don

pre 1 godinu

Da se više nikada nikome nista slično ne dogodi da brojimo bolje dane ali ne zaboravimo koliko su nas koštali

Oki

pre 1 godinu

Hrvatska neće moći još dugo da izbegava odobrenje predsedniku da ode u Jasenovac i svi to jedva čekamo.

Baja

pre 1 godinu

Činjenica je da hrvatski novinari ne vole Vučića i ne žele da ga saslušaju, a da mu tek omoguće da kaže ono što želi.

Vojka

pre 1 godinu

Kada hocete da se poklonite moru decijih suza nema toga ko moze da vas zaustavi.Zato ce presednik uslkoro sprovesti svoju misiju

Ivana

pre 1 godinu

Žalosno je ovo što rade hrvatske vlasti. Žalosno i bedno. Ali, Vučiću ne mogu nauditi svojim prljavim potezima, mogu samo sebi. S druge strane, istina je da se o Jasenovcu danas priča više nego ikada. Srpske žrtve neće biti zaboravljana,stravičan zločin koji je Hrvatska počinila nad srpskim civilima neće biti gurnut pod tepih niti umanjen.

Olja

pre 1 godinu

Da sam Hrvatica, bilo bi me sramota ljudi koji predstavljaju vlast u Hrvatskoj. Na svu sreću Srpkinja sam i ponosna što Srbija ima ovakvog lidera koji ne dozvoljava da se istorija menja, da se nipodaštavaju srpske žrtve, da se podcenjuje srpski narod, a istovremeno vodi svoju zemlju, i u ovim krznim vremenima maestralno, i zbog toga mu zavide jer Srbiji ne praštaju uspeh pa pokušavaju da ga ospore niskim uddarcima.

Kristina

pre 1 godinu

Hrvatska treba da prestane da ispoljava toliku mrznju prema Srbiji i dozvoli predsedniku posetu Jasenovcu.

Patriota

pre 1 godinu

Hrvati još su prošlom veku i još u njima provejava duh nacizma.

Novak

pre 1 godinu

Hrvatska ovim potezom samo pokazuje da je zemlja koja i dalje živi u prošlosti i koja ne priznaje svoje grehe, ne prihvata uspeh Srbije na čelu sa Aleksandrom Vučićem jer je on taj koji ne dozvoljava da srpske žrtve budu zaboravljene, on je taj koji vodi svoju zemlju i svoj narod putem napretka i razvoja, što Hrvatskoj očito smeta.

Jovica

pre 1 godinu

Posetiće Vučić Jasenovac pre ili kasnije, položiće cvet. Ništa Hrvati nisu postigli sa ovim, osim što su još jednom pokazali da su prljavi igrači kojima smeta snažna i uspešna Srbija.

Dana

pre 1 godinu

Hrvatima bi bolje bilo da se opamete i dozvole Vučiću da poseti Jasenovac. Zabranom posete samo sebi štetu prave, a Srbiju i Vučića ovo usporiti neće, naprotiv. Ovakve stvari nas ojačaju.

Sale

pre 1 godinu

Hrvati se bave provokacijama, za bolje i ne znaju. Uspeh Srbije ne praštaju, to je očigledno.

sasa

pre 1 godinu

Niko ne moze zabraniti Vucicu da oda pocast svojim zrtvama u Jasenovcu!

Marija

pre 1 godinu

Sramno je nekome ko je drzavnik da se na ovakav nacin govori i da se provocira.

sasa

pre 1 godinu

Mozda jesu Hrvati zabranili Vucicu da ode u Jasenovac,ali istoriju ne mogu tek tako izbrisati niti prekrajati kako njima pase

Dobrila

pre 1 godinu

Hrvati vise cene i postuju i uvazavju one koji su sroski narod ubijali i kinjili nego bilo koga drugog ko nosi postene i cenjenen zasluge,

stefan

pre 1 godinu

Puni su mrznje i zlobe Hrvati prema Srbiji i Vucicu i to je vise nego primetno

Patak

pre 1 godinu

Ovako kako se ponasa Hrvatska,tako se ne ponasa jedna clanica EU,bar ne bi smela

Braanko

pre 1 godinu

Hrvati se samo brukaju glancanjem svoje istorije, ali im ne vredi da pokusavaju jer smo mi svedoci njihovih zlodela.

Pavlovic

pre 1 godinu

Hrvate boli cinjenica sto se danas prica o Jasenovcu,ne cuti se o zlocinima pocinjenim nad Srbima i to je ono sto njih boli

Goran

pre 1 godinu

Mi smo svedoci, generacijama, da su vrsili genocide i maltretirali ljude. Ali oni danas za sva svoja NEdela odlikuju svoje ljude najvisim pocastima. To oni zovu ljuskoscu.

Radusa

pre 1 godinu

Ostavite coveka na miru, da ode i polozi cvece svojim precima. I nad mrtvima i nad njihovim potomcima vrsite nasilje i dalje....

Gojko

pre 1 godinu

Nakon ovakve izjave Vučića ne verujem da će bilo ko u Hrvatskoj imati hrabrosti da mu zabrani odlazak u Jasenovac. Očigledno je da Hrvati nemaju ni jedan argument da mu ospore obilazak mesto stradanja Srba i ostalih žrtava ustaša i stvarno treba da ih bude sramota što ovo rade ali, njima na čast!

Nikola

pre 1 godinu

Stalno će Vučić ponavljati svoj zahtev, želju da ode u jasenovac. Ako nemaju stida, odbijaće, ali verujem da će upornost pobediti. Vučić će položiti cvet u Jasenovcu.

Miro

pre 1 godinu

Srbija cuva secanje na nevino stradale srpske zrtve.

Miljan

pre 1 godinu

Trudimo se da odrzimo dobre odnose ali isto tako cuvamo i secanje na nase zrtve.

poserem se vucicu u u sta i ov

pre 1 godinu

Bolesni sendvicar informera zajahao tipkovnicu jer mu je obecano 3 deka parizera danas. hahahahhahahhaha bijednice jadni

Miro

pre 1 godinu

Ovom zabranom, Hrvatska samo pokazuju svoje pravo lice i štete sebi, nikako Srbiji.

Miro

pre 1 godinu

Srbija čuva i uvek će da sačuva sva sećanja na nevino stradale žrtve, a Hrvatska može samo da bude ljubomorna na naše uspehe.

Miro

pre 1 godinu

Hrvatska bi Jasenovac da sakrije kao da nije bio, samo Srbija im to neće dopustiti.

Ana

pre 1 godinu

Zalosno je sto Hrvati i posle toliko godina mrze Srbiju

Nina

pre 1 godinu

Hrvate nervira to što Vučić ima svoj stav od kog ne odstupa

Sale

pre 1 godinu

Hrvati moraju da prihvate da su u proslosti počinili velike zlocine

Rastko

pre 1 godinu

Težak zlocin koji se desio u Jasenovcu Hrvati nikada neće uspeti da sakriju

Nena

pre 1 godinu

Mnogo je razloga zbog kojih Vučić smeta Hrvatima

Marija

pre 1 godinu

Podrska predsedniku! Mozemo i hocemo! Samo napred! Sa argumentima i cinjenicama, sa istinom. Idemo dalje.

Nada

pre 1 godinu

Može Hrvatska da brani koliko god hoće Aleksandru Vučić da položi cvet,a li sramotu i ljagu koju su počinile ustaše ne mogu da speru sa sebe.Jasenovac je bio mesto uništenja srpskog, romskog i jevrejskog naroda zbog njihove etničke pripadnosti, a to je ono što Hrvati žele da sakriju od očiju svetske javnosti ali nema vode koja ih može oprati.

Drina

pre 1 godinu

Verujem da Hrvatska više neće praviti glupost i zabranjivati predsedniku Vučiću da dođe u Jasenovac i položi cveće.

Glasinac

pre 1 godinu

Nas žrtve obavezuju da se zločini nikada ne smeju zaboraviti.

dragana

pre 1 godinu

- Svi mogu, ali postoji zabranjen grad za jednu osobu, a to je onaj koji se nalazi na čelu Srbije. Hrvati dno dna stidite se svojih postupaka!!!

Bojan

pre 1 godinu

Hrvati se plaše Vučićevog cveta jer je on simbol istine strašnih dešavanja po srpski narod u Jasenovcu.

Sima

pre 1 godinu

Istina je spora ali ona polako dolazi na videlo i hrvati na sve načine pokušavaju da je zaustave.

Nada

pre 1 godinu

Kapa dole Vučiću jer čuva istinu o patnjama i stradanjima svoga naroda u Jasenovcu.

Srdjan

pre 1 godinu

Digla se hajka na Vučića u Hrvatskoj zbog cveta.

Bojan

pre 1 godinu

Zabrana Vučiću da položi cvet u Jasenovcu je ponavljanje zločina današnje Hrvatske.

Brane

pre 1 godinu

Hrvati znaju šta su im prethodnici ,a i mnogi živi, radili Srbima kroz sve ratove i čine sve da se ta istina ne ogoli.Ova vlast na čelu sa Vučićem upravo pokušava da dokaže i prikaže tu istinu, i zato oni šize.

Marko

pre 1 godinu

Danas Srbija otvoreno prica o Jasenovcu i svim zlocinima nad srpskim narodom

Andjela

pre 1 godinu

Srbija otvoreno prica o Jasenovcu i Oluji ali to Hrvatima smeta.

Katarina

pre 1 godinu

Srbija danas govori o strasnim ustaskim zlocinima nad srpskim narodom

Nikolina

pre 1 godinu

Nadam se da ce predsednik dobiti odobrenje od strane Hrvata da poseti Jasenovac

Mara

pre 1 godinu

Njihovo ponašanje je dokaz da Zele da sakriju od sveta svoja nedela.

Sanja

pre 1 godinu

Hrvati su sami dokazali da su krivi čim su zabranili da položimo cvet.

mile

pre 1 godinu

Neka je večna slava našim mučenicima, a Hrvate neka je sramota što nisu dozvolili predsedniku Srbije da se pokloni srpskim žrtvama.

mile

pre 1 godinu

Vreme izgleda ne utiče na Hrvate, jer još uvek štite ustaške zločine!

mile

pre 1 godinu

Hrvati su hrabar narod, ali ne što se ničega ne boje, već zato što se ničega ne stide!

mila

pre 1 godinu

Ovo je zaista ozbiljan presedan u političkim i doplomatskim odnosima dveju zemalje, da se predsedniku ne dozvoli privatna poseta

Dunja

pre 1 godinu

Sramota hrvatskih licemera je da predsedniku države zabrane da oda počast žrtvama svog naroda, tako istinu o zločinu koji su počinili nad Srbima neće promeniti.

serada

pre 1 godinu

Niko ne sme da brani bilo kada da SRbi posete Jasenovac jer je to naše veliko stratipšte i našpi dedovi i bake i mnogo dece leže tamo

njanja

pre 1 godinu

Velika greška po meni je što Hrvati nisu dozvolili posetu našem predsedniku Vučiću koji je na kulturan način poželeo da položi cvet bez ikakvih konflikta.

Zoran

pre 1 godinu

Hrvatska drzava je sama sebe dovela u poziciju iz koje sad nije lako pronaci izlaz, sto se tice Vuciceve posete Jasenovcu.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17