• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

21.09.2022

11:51

KURTIJU SU U GLAVI SUKOBI, A NE DIJALOG! Namera Prištine je da zatvori Srbe na severu pokrajine u obruč, a to im neće poći za rukom!

Tanjug/Strahinja Aćimović

Politika

KURTIJU SU U GLAVI SUKOBI, A NE DIJALOG! Namera Prištine je da zatvori Srbe na severu pokrajine u obruč, a to im neće poći za rukom!

Podeli vest

To što Aljbin Kurtiju "ne može da isključi sukobe u regionu", govori samo o njegovoj nameri da izazivanjem tenzija i kriza na Kosovu i Metohiji zapali prostor Zapadnog Balkana, ocenio je danas direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju dr Petar Petković

- Kurtiju su u glavi samo sukobi, a nikako dijalog, kompromis, normalizacija odnosa koje ne pominje ni u jednom svom javnom istupu. Ali, Kurtijevu tzv. ''konstruktivnost'' su dobro upoznali i u Briselu, gde je odbijao svaki predlog i dogovor, pokazujući rigidan stav prema dijalogu i formiranju Zajednice srpskih opština, na koju Srbi čekaju skoro 10 godina - kazao je Petković u saopštenju.

Umesto da formira ZSO, naglasio je Petković, Kurti gradi ilegalne baze na severu pokrajine, koje diže na zemlji otetoj od Srba i to pred očima međunarodne zajednice.

- Neka se niko ne zavarava da je namera Prištine u tim jednostranim potezima plemenita i humanitarna, prava namera je zapravo pokušaj Kurtija da zatvori Srbe na severu pokrajine u obruč, što mu neće poći za rukom - naveo je direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

- Zbog toga Kurti već godinu dana otvoreno obmanjuje javnost, navodno prebrojavajući nekakve srpske baze oko administrativne linije sa Kosovom i Metohijom, kako bi opravdao svoje militantane postupke, a situaciju u Ukrajini koristi kao smokvin list da bi sakrio i opravdao svoje podle namere - zaključio je Petković.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

KURTI SPREMAN NA SVE, SEM NA DIJALOG I KOMPROMIS! Petković: To neće pokolebati predsednika Vučića da nastavi da traži mir
Politika

KURTI SPREMAN NA SVE, SEM NA DIJALOG I KOMPROMIS! Petković: To neće pokolebati predsednika Vučića da nastavi da traži mir

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju(KiM) Petar Petković saopštio je danas da je predsednik privremenih prištiniskih institucija Aljbin Kurti, u svom prvom obraćanju nakon sastanka u Briselu 18. avgusta, još jednom pokušao da obesmisli dijalog u Briselu, te da je izneo niz neistina i laži, toliko očiglednih da ga demantuju i ugledni međunarodni predstavnici

24.08.2022

14:39

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17