• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

22.09.2022

22:07

ITALIJANSKI MEDIJI S PAŽNJOM PRATILI VUČIĆEVO OBRAĆANJE! Predsednik Srbije oštro osudio dvostruke standarde koje pokazuje međunarodna zajednica

Informer

Politika

ITALIJANSKI MEDIJI S PAŽNJOM PRATILI VUČIĆEVO OBRAĆANJE! Predsednik Srbije oštro osudio dvostruke standarde koje pokazuje međunarodna zajednica

Podeli vest

Italijanski mediji danas izveštavaju o istorijskom govoru predsednika Srbije Aleksandra Vučića na 77. Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija

Mediji u Italiji ističu da je pitanje Kosova i Metohije "uronilo je u 77. Generalnu skupštinu Ujedinjenih nacija, gde je predsednik Srbije Aleksandar Vučić povukao paralelu između onoga što se dešava u Ukrajini i izbora da se od njegove zemlje traži da prizna nezavisnost Prištine".

- Pitanje Kosova uronilo je u 77. Generalnu skupštinu Ujedinjenih nacija, gde je predsednik Srbije Aleksandar Vučić povukao paralelu između onoga što se dešava u Ukrajini i izbora da se od njegove zemlje traži da prizna nezavisnost Prištine. Šef balkanske države je implicitno optužio zapadne zemlje da imitiraju Rusiju sa Ukrajinom u ubeđivanju Beograda da definiše KiM kao suverenu i nezavisnu državu - piše Juronjuz Italija.

Foto: printscreen

Govor predsednika Srbije tema je i na portalu ANSA, koji ističe da je "Aleksandar Vučić ponovo oštro osudio dvostruke standarde koje pokazuje međunarodna zajednica u pogledu poštovanja teritorijalnog integriteta i principa međunarodnog prava koje sankcionišu UN. S obzirom na NATO bombardovanje u proleće 1999. i podršku Zapada kasnijem samoproglašenju nezavisnosti Kosova.

- Srbija traži jasan odgovor na pitanje: gde je razlika između suvereniteta i teritorijalnog integriteta Ukrajine i suvereniteta i teritorijalnog integriteta Srbije koji su grubo narušeni - rekao je Vučić sinoć u govoru ispred Generalna skupština Ujedinjenih nacija.

Foto: printscreen

- Niko mi nikada nije dao racionalan odgovor na to pitanje - dodao je on, piše ANSA.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Dragi

pre 1 godinu

...niko mi nikada nije dao racionalan odgovor... Gospodine predsedniče, dobićete racionalan odgovor onog dana kada Srbija bude imala atomsku bombu u svom arsenalu naoružanja. A to znači nikada.

Ratko Mladić

pre 1 godinu

Vučić držao govor u UN-u, a zvaničnici i prevoditelj prasnuli u smijeh !(VIDEO) Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić sudjelovao je na Općoj skupštini UN-a i obratio se na njegovom "engleskom" jeziku. Rekao je da se protiv Srbije "vodi hibridni rat i prljava kampanja", a zadnjom rečenicom nasmijao je cijelu dvoranu i čak i prevoditelja... Sramota i podstrek za viceve na račun Šešeljevog kelnera zaluđenog potrčkala Vučka...

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17