• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

23.09.2022

18:55

VUČIĆ IZ NJUJORKA: Hoće da ukinu Rusiji pravo veta u SB UN, za nas je to KATASTROFA! Za to im je potrebno...

printscreen

Politika

VUČIĆ IZ NJUJORKA: Hoće da ukinu Rusiji pravo veta u SB UN, za nas je to KATASTROFA! Za to im je potrebno...

Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obratio se građanima iz Njujorka

- Imao sam niz važnih sastanaka, najvažniji sa Kristalinom Georgijevom, šeficom MMF-a. Citiraću je: "Ova zima biće mnogo teška, a sledeća će biti još teža". Zašto? Jer su vlade ostavile nešto novca za ovu zimu, ali za sledeću nisu - rekao je Vučić.

Predsednik se susreo i sa Lavrovom

- Neki evropski lideri koji su tražili susret sa Lavrovom morali su da povuku taj zahtev jer je stigla zabrana. Zamislite, to nikada nije bilo.

Kurti se naoružava, Vučiću prebacuju što spominje Kosovo

- Kažu kad pominjem Kosovo, dalje smo od EU. A šta da radim, da ne spominjem najvažnije pitanje? Ako ništa drugo, onda zbog one dece koja su poginula tamo. Kurti je tražio artiljeriju dometa dužeg od 10 kilometara, a što se tiče elektronskog ometanja to ne rade oni već stranci. Mi ćemo odgovoriti. Šta tražite od mene, da ubijemo Srbiju? Da ne govorim o stranim firmama? Da ne mislim o zaposlenima u stranim firmama? Nismo mi ni Amerika ni Rusija. Da ne spominjem Kosovo? Nemojte to da radite. Nećemo se odreći teritorijalnog integriteta i suvereniteta naše zemlje i nastavićemo evropski put Srbije. To je moj odgovor.

Izbacivanje Rusije iz SB UN

Zapadne sile pokušaće da izbace Rusiju iz SB UN. Jedno je da ograniče Rusiji pravo veta, za to je potrebno dve trećine UN. Srbija za to nikako neće glasati. Za jednu od te dve odluke potrebno je da Kina bude uzdržana i da uloži veto. I sa Kinom će oni pokušati tu da pregovaraju, oni već to spremaju. Ako pitate šta je to za nas, za nas je to katastrofa. Mi gledamo da preživimo. Teško vreme i veliko breme pred nama. 

Aktivnosti Prištine

Vučić je, komentarišući sastanke koje je Vjosa Osmani imala sa liderima određenih zemalja, rekao da je to lobiranje i dodao da to nije pitanje Prištine, već da je to pitanje naše borbe u onome što će da rade sve velike zapadne sile.

- Snalazićemo se i borićemo se i neće im baš biti onako lako kako su zamislili - rekao je Vučić.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Mila

pre 1 godinu

Očigledno je da se cilja na uvođenje sankcija Rusiji. Predsednik na to neće pristati, prijateljstvo i saradnja naših zemalja to ne dozvoljava.

Milan

pre 1 godinu

Pa ti si Kosovo odavno potpisao na Briselskom papiru da je nezavisno, glumiš kao sekiraš se.

Vejo

pre 1 godinu

Odgovorićemo,pa onda šta tražite od mene,da uništim Srbiju?Ništa mi nije jasno.

Ja

pre 1 godinu

Ovaj ce opet da nas uvuce u rat kao i devedesetih, ratnohuskac. Najvece zlo koje je zadesilo Srbiju. Cuj Kosovo se naoruzava i najveci je probkem Srbije Kosovo. A to sto se Srbija naoruzava i ljudi masovno odlaze odavde jer ovde nema zivota, to mu nije problem? Sram te bilo.

Pera

pre 1 godinu

daj mi veslo .. 220934 .. bila je na 3% .. a ti se bavi diplomatijom ..

genocidan narod servi

pre 1 godinu

smrade vucicu jebemo te u ta pizdousna usta

Ivan

pre 1 godinu

Tako je predsednice ,bezkompromisno za Srbiju na evropskom putu i nas teritorijalni integritet!

vladimir

pre 1 godinu

Ako ne znaš šta je potrebno za sigurnost Srbije, jednostavno - PRIKLJUČUJEMO se savezu ODKB i otvaramo vojnu bazu Rusije u našoj državi! To je "odgovor" i jedino rešenje u slučaju izbacivanja Rusije iz "ujedinjenih nacija amerike"!

Oki

pre 1 godinu

Srbija je naucila da se bori. Borba za KiM je najvaznija.

Teodisije

pre 1 godinu

Na nasu veliku zalost,, govor Predsednika Vucica u UN nije ni "isteriski" , ni "vazan" koliko god se to kod nas tako predstsvlja zato sto pritisak za uvodjenje sankcija Rusiji enormno raste kao i ptitisak po pitanju KiM. Csk ni ovi ruski referendumi ne idu nam u prilog jer daju pravo kosovarima da se pozivaju na to i prikazu KiM kso teritoriju koja nije deo Srbije vec neceg drugog. Nas Predsednik Vucic ima jako tezak zadatak pred sobom, ali se nadam da ce kao uvek pronaci najbolje resenje za Srbiju.

kjdtzk

pre 1 godinu

Nadam se da to toga neće doći, jer bi to dovelo Srbiju u nepovoljnu situaciju po pitanju Kosmeta.

weka

pre 1 godinu

PRavno nasilje nema granice i naravno kao što su bombardovali sRbiju mogu i Rusiju da izbace iz saveta bezbednosti i UN ali i dalje će to biti nasilje

srjsr

pre 1 godinu

Predsednik je u potpunosti u pravu, dolazi nam teška zima, koju ćemo morati da uspešno prebrodimo.

Mila

pre 1 godinu

Teska vremena idu ali lavovska borba predsednika za Srbiju pokazuje da smo možda mali ali veliko srce imamo i hrabro se suočavamo sa svim izazovima i iz svake borbe izlazimo još jači.

Laki

pre 1 godinu

Naravno da imaju nameru da iskljuce Rusiju iz svih institucija, a nas to ugrozava, jer podrska Rusije po pitanju KiM znaci!

Rea

pre 1 godinu

Srbija ce uvek pominjati KiM, moze da im smeta koliko hoce, ali Vucic im je rekao istinu!

Uros

pre 1 godinu

Kurti ne miruje, a bez podrske zapada se ne bi ovako ponasao! Vucic stiti interes srpskog naroda, mi ne otimamo tudje!

Vucko

pre 1 godinu

Srbija nece glasati protiv Rusije u ni jednom pogledu

Petra

pre 1 godinu

Nikada nece uspeti Pristina u svojoj nameri, mi smo mala zemlja ali koja ce braniti svoje pravnim putem! UN moraju da budu neutralne! Vucic im je u svom govoru izneo cinjenice!

Marko

pre 1 godinu

Nasa zemlja sad ima prioritet za izgura ovo tesko vreme.Uz Vuciva i odgovornu politiku to nece biti problem

Aleksandra

pre 1 godinu

Rusija i Srbija su dve prijateljske države i one se pomažu izmedju sebe. Pomoć koju su nam pružili ruski prijatelji se ne zaboravlja, pa na isti način će im se i naša država odužiti tako što neće glasati za izbacivanje Rusije iz SB UN.

Nena

pre 1 godinu

Vučić uvek direktno i otvoreno govori građanima

Ana

pre 1 godinu

O pitanju Kosova mora da se govori, uvek i svuda, posebno u važnim prilikama, da bi svima bio poznat i jasan naš stav.

Ana

pre 1 godinu

Najvažnije je sada da preguramo ovu zimu i na vreme da počnemo da se spremamo za sledeću, koja će biti još teža i neizvesnija.

Ana

pre 1 godinu

Predsednik se susreo u Njujorku sa najvažnijim ljudima koji su trenutno na važnim funkcijama, ti sastanci za Srbiju puno znače.

Ana

pre 1 godinu

Srbija će odgovoriti na sve napade i braniće se, s tim moraju da računaju svi oni koji imaju planove da rade protiv naših interesa.

Nenad

pre 1 godinu

Izbacivanje Rusije iz SB,za nas neće biti dobro.

Panca

pre 1 godinu

2/3 glasova je potrebno da se oglasa izbacivanje Rusije iz SB.Mi za to nećemo glasati.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija