• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

26.09.2022

14:03

KRENUO ŽESTOK NAPAD - Peter Stano u ime Evropske unije otvoreno preti Srbiji!

Beta

Politika

KRENUO ŽESTOK NAPAD - Peter Stano u ime Evropske unije otvoreno preti Srbiji!

Podeli vest

Portparol Evropske unije Peter Stano otvoreno je danas zapretio Srbiji zbog potpisivanja sporazuma o konsultacijama sa Ministarstvom spoljnih poslova Rusije

 

Odgovarajući na pitanje dopisnika šiptarskog glasila "Koha ditore", Peter Stano je iz Brisela poručio da je EU ozbiljno zabrinuta zbog približavanja odnosa Srbije s Rusijom!?!

- Živimo u vremenima kada je Rusija pokrenula nelegalnu i nelegitimnu invaziju na suverenu zemlju, na susednu Ukrajinu... Ako u ovim okolnostima vidimo da Ministarstvo spoljnih poslova Srbije prihvata konsultacije, redovne konsultacije, s ministarstvom spoljnih poslova zemlje koja čini zločinačku agresiju, to predstavlja vrlo jasan znak o njihovoj nameri da ojačaju svoje veze, da dalje osnaže odnose između Srbije i Rusije. A to jeste povod za ozbiljna pitanja - rekao je Stano i odmah potom poručio Srbiji da je pod prismotrom EU!?!

- Evropska unija je bila jasna prema svojim partnerima, a posebno prema zemljama koje su u procesu pristupanja, poput Srbije, koja je kandidat. Odnosi s Rusijom u trenutnim okolnostima ne mogu da budu uobičajeni i poslovni. Nemoguća je saradnja s ovim režimom, koji čini toliko krivičnih dela i zločina, i mi to shvatamo veoma ozbiljno i pratimo - naglasio je portparol EU.

Foto: Printscreen You Tube/ EU Debates

Stano je, naravno, prećutao činjenicu da je papir koji je u Njujorku u UN potpisan od strane ministara Nikole Selakovića i Sergeja Lavrova zapravo najobičniji neobavezujući protokol o konsultacijama kakav s Rusijom imaju potpisane i brojne zemlje Evropske unije (!?!). Stano je, takođe, u odgovoru šiptarskoj novinarki propustio da kaže i da je srpski šef diplomatije Selaković jasno stavio do znanja da Srbija neće priznati rezultate referenduma u četiri oblasti na istoku Ukrajine. Ali je zato, očigledno po nalogu svojih šefova iz vrha EU, pokrenuo prljavu kampanju protiv Srbije, koja treba na silu da dokaže da je Srbija agresor, odnosno saradnik ruskih agresora!?!

Ovo samo potvrđuje pisanje Informera, koji je juče prvi objavio da je u toku strašan diplomatski rat protiv Srbije, a da pritisci Zapada, EU i SAD na našu zemlju nisu bili strašniji još od NATO agresije 1999. godine. Besni zbog govora predsednika Aleksandra Vučića u Generalnoj skupštini UN, na koji argumentima ne mogu da odgovore, moćnici sada stostruko uveličavaju značaj jednog suštinski birokratskog i ne toliko važnog sporazuma srpske i ruske diplomatije i prikazuju ga kao maltene najveći evropski i svetski problem.

Pritisci sa Zapada, koji su, inače, ispod stola i iza diplomatskih zavesa mnogo jači i oštriji od izjave Petera Stana, već su doveli do velikog straha u Nemanjinoj 11, pa se pojedini članovi Vlade i najviši državni funkcioneri već otvoreno zalažu za momentalno uvođenje sankcija Rusiji.

Predsednik Aleksandar Vučić još se nije oglasio tim povodom, a danas je, kako saznajemo, imao nimalo prijatan razgovor s nemačkim diplomatama. Očekuje se da će se šef države obratiti naciji u sredu, najkasnije u četvrtak.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Jumo

pre 1 godinu

Do danas sam bio mišljenja da je Srbiji jedini put ulazak u EU. Posle izjave ovog "glasnogovornika" EU siguran sam da nama tamo nije mesto. Nemamo šta da trazimo tamo sa ovim fašistima. Pa ovaj bi ponovo poslao avione da nas bombarduju, ne bi mu oko trepnulo. Bitno je da on ostane na platnom spisku EU što je moguće duze.

Pera

pre 1 godinu

Zna li ovaj šiljavi uopšte šta priča.... Ovaj bi i rođenoj majci uveo sankcije... Fašista....

Milutin

pre 1 godinu

Treba ograničiti pristup stranih delegacija izaslanika i predstavnika ambasade koji stalno vrše pritisak na srpskog predsednika i vladu.omogućiti im sam razgovore sa niže rangiranim predstavnicima vlasti u srbiji.to treba da traje najmanje godinu dana.dosta je bilo vršljanja po srbiji i pretnji.

Milisav

pre 1 godinu

Ono,kad zločinci pričaju o tuđim zločinima.

Vladimir

pre 1 godinu

Otkud ovom pravo da bilo kome deli lekcije kada je njegova zemlja sa još osamnaest zemalja besomučno 78 dana bombardovala Srbiju,iako Srbija nikoga nije napala.Ubice koje su bacale osiromašeni uranijum po Srbiji mogu Srbiji da drže lekcije tek kada plate celokupnu ratnu odštetu za sve zločine koje su izvršili nad narodom Srbije.Još uvek zapad misli da je bogom dan da drugima deli lekcije,a najviše zločina od drugog svetskog rata izvršili su sa svojim mentorom Amerikom,uništavajući zemlje po svojim merilima demokratije.Daj bože da ova zima bude sve ispod - 30 pa da pocrkaju dušmani.Mislim da je krajnje vreme da vlast raspiše referendum o tome da li želimo u fašističku i nacističku EU.

Zoran

pre 1 godinu

Nelegalno i nelegitimno, i kršenje svih medjunarodnih normi i povelja u.n. i suvereniteta Srbije je bila agresija 1999godine.

Mislav

pre 1 godinu

Pa i jeste agresori i suradnici agresora. Uvijek bili i uvijek ostali. Svi srpski mediji, vlast, navijaju za Rusiju. To je očito. Al zapad više neće ignorirati kad imate jedno prema van, drugo prema unutra. Dosta im je toga nakon Rusije.

MrKamenjarac

pre 1 godinu

....A JEL OVAJ SKORO PRAVIO SEBI BRATA I SESTRU?????ZVALA JEDNA GUBAVA SUPLJOGLAVA......

Nema pravdanja

pre 1 godinu

Sta se mi njima pravdamo da li je dokument obavezujuci ili neobavezujuci?

ajde dosta bre

pre 1 godinu

Da nas udalje od nekoga ko nije nikad izvrsio agresiju nad nama, a oni jesu, i jos treba njih da slusamo i da im se pravdamo?

Bane

pre 1 godinu

Nato banda je napala Srbiju bez odluke OUN, protivno medjunarodnom pravu. Zato ovaj slinavi nacista nema moralno pravo da govori. Ne interesuje nas nacistička eu, a pogotovu zelenski i američki dupelisci.

Pera

pre 1 godinu

Šta god da uradimo oni će baš napadati kao što su uvek i radili! Nepoštuju međunarodno pravo pa pokušavaju da dele"pravdu" dakle čist satanizam od kog treba bežati pod bilo kakvim uslovima! Mi nismo prostitutka da se prodajemo a to što to rade evropske države njima na čast!

Jastreb

pre 1 godinu

Jadnici, nije mi jasno šta bi baljezgali da im nije Srbije???

sledeća vest

Izbori 2024

"Srbija protiv nasilja" zapravo je generator nasilja! Opoziciji se smeši još jedan poraz na izborima! (VIDEO)
Izbori 2024

"Srbija protiv nasilja" zapravo je generator nasilja! Opoziciji se smeši još jedan poraz na izborima! (VIDEO)

U toku je konstitutivna sednica Narodne Skupštine Srbje. Opozicija ponovo pokušala da ometa gospodina Rabrenovća. Na ovu temu u "Info jutru" govorio je Dejan Vukelić, urednik Srpskog portala, a u studiju mu se priključila i Ana Đorđević, borac za prava Srba na KiM, Đorđe Todorov iz Centra za društvenu stabilnost i Vanja Vukić, visoki funkcioner SPS-a. Putem vajber uključenja u program se javio i glavni urednik Informera Dragan J. Vučićević.

18.03.2024

13:09

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Sve gori i gori! Nemci opleli po Holandu!
Fudbal

Sve gori i gori! Nemci opleli po Holandu!

Već izvesno vreme se fudbaler Mančester sitija Erling Holand (23) kroz medije provlači u lošem kontekstu, a uzrok je najverovatnije očigledan pad forme norveškog napadača.

18.03.2024

22:31

Planeta

Vels preuzeo crnac Geting, na čelu Škotske je Pakistanac Hamza Jusaf, a Britanije Indijac Sunak! Šta je sledeće?!
Šta reći?!

Vels preuzeo crnac Geting, na čelu Škotske je Pakistanac Hamza Jusaf, a Britanije Indijac Sunak! Šta je sledeće?!

Posle izbor Voana Getinga za sledećeg lidera Velsa, po prvi put nijednu od četiri glavne vlade Velike Britanije ne vodi belac. Premijer Riši Sunak ima indijsko nasleđe i prvi je britanski hinduistički lider. Prvi ministar Škotske Humza Jusaf - koji, kao i Geting, vodi poluautonomnu vladu - potiče iz pakistanske muslimanske porodice. Regionalnu administraciju Severne Irske zajedno vode dve žene, Mišel O'Nil i Ema Litl Pengeli.

18.03.2024

22:24

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Fiona i Šrek stigli u Svilajnac! Ko su ovi ljudi?
Svetski karneval u Srbiji

Fiona i Šrek stigli u Svilajnac! Ko su ovi ljudi?

Jedan narodni običaj postao je u Svilajncu atrakcija čak i deo turističke ponude. O tradicionalnom Pokladnom maskenbalu još se tamo priča, a oni koji su na društvenim mrežama videli defile stotine ljudi i dece u živopisnim kostimima, pitaju se da li su snimici zaista iz Srbije....

18.03.2024

16:59