• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

06.10.2022

17:19

VUČIĆ SE OBRATIO IZ PRAGA! Idem na najvažniji sastanak, dobio sam informacije da će ključna tema našeg razgovora biti KiM

printscreen/ TV Pink

Politika

VUČIĆ SE OBRATIO IZ PRAGA! Idem na najvažniji sastanak, dobio sam informacije da će ključna tema našeg razgovora biti KiM

Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić nalazi se na Samit u Pragu o inicijativi za uspostavljanje Evropske političke zajednice

– Izgradnja takozvanih povezujućih transmisionih sistema je važan za nas – rekao je Vučić.

Kako je predsednik naveo, sve što je sa Rusima, kada je u pitanju gas, urađeno, dobro je, međutim, nismo mogli koliko smo želeli da se obezbedimo.

– Juče kada je sve to trebalo da prođe, na inicijativu Hrvatske i jedne baltičke i jedne nedaleko baltičke zemlje, Hrvatska je izašla sa argumentacijom da nije fer da Srbija ima nižu cenu nafte. Onda se postavilo pitanje je l’ se kažnjava Rusija ili Srbija? Zahvaljujem se Radevu koji je danas bio izuzetno fantastičan, rekao je da nije fer prema Srbiji. Isto je rekao i Micotakis… – kaže Vučić.

Predsednik kaže da je Srbija manji potrošač od Mađarske, Češke i manjih zemalja, a predstavlja pretnju, dok mnogo veće zemlje ne smetaju.

– Čim ovo završimo, idem na najvažniji sastanak, Šolc i Makron. Taj sastanak je pomeren, pa se nadam da ću se sastati i sa Ursulom Fon Der Lajen. Dobio sam informacije da će ključna tema našeg razgovora biti KiM – navodi predsednik.

– Srbija može da uvozi bilo koju naftu a da to nije Ruska, isto tako svako može da ode u Jasenovac, samo predsednik Srbije ne može da ode. Svako može da koristi ćirilicu, ali samo u 4 zida svoje kuće. Ko ste vi da ulazite u naše bilateralne ugovore, ko vam daje za pravo? - upitao je predsednik Vučić..

- Odluka o nafti je odložena do 1. decembra, ali ne postoji racionalno objašnjenje za hrvatsku intervenciju, sem zato sto sam hteo da idem u Jasenovac. Podsetiću vas da sam obzirom na sve to što su nam radili, mi smo i tada govorili da nikada nismo imali problema sa Hrvatskom kada je u pitanju korišćenje Janafa. Oni to za nas više nisu, ko će nama da odlučuje odakle ćemo mi da uvozimo? Pritom, veliki deo Janafa pripada Srbiji, mi sve svoje obaveze na vreme izmirimo – kaže Vučić.

Foto: printscreen/ TV Pink

Predsednik je potom progovorio o optužbama na račun Saudijske Arabije, koja posluje sa Rusijom.

– Imate rast cena nafte, koja je ogromna. Danas vam Zelenski saopštava da neće moći da izvoze energiju… To će se naći na jednom tržištu uz bezbroj problema za sve nas. Kako ćemo da preživimo kada ćemo sami sebi u sred Evrope da položimo nogu? Ne postoji racionalno objašnjenje za sve ovo, osim to što sam želeo da odem u Jasenovac da položim venac – dodao je Vučić.

- Naš je posao da kupujemo najeftiniju mogući naftu, a evo sada, imamo i porast cene dizela.

- Niko nas danas nije kritikovao, ali pretpostavljam da će na drugim sastancima to biti tema. Što se tiče onih koji su bili na našoj strani povodom zabrane uvoza nafte, jer sam ja pokrenuo tu temu, Rumen Radev je rekao "ja ne podržavam ovo što se radi Srbiji, to nije fer". Olaf Šolc je samo rekao vidite šta se tu dešava. Ostao sam posle sa njegovom savetnikom.

- Za nas ovo velika prilika da imamo dobre susrete i sastanke kako bi pružali informacije i saznali neke stvari. To je za nas veoma korisno. Ne razumem se da li je ovo zamena za nešto, nama ovo znači i koristi.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
zare

pre 1 godinu

Vecina gradjana Srbije ceka obracanje Vucica iz Praga

Aki

pre 1 godinu

Jako bitni sastanci za nasu zemlju, ocekujemo samo pozitivan ishod

gremlin

pre 1 godinu

Svaki od danasnjih sastanaka koje je Vucic imao je vazan za Srbiju

Aki

pre 1 godinu

Kljuca tema ovog razgovora je Kim, ocekujem da ce posle sastanka vesti biti dobre

Olja

pre 1 godinu

Vucic stiti interes srpskog naroda, nabavka gasa je najvaznije pitanje u ovom trenutku! Steta sto susedi opstruiraju Srbiju kad je u pitanju nabavka energenata!

Marko

pre 1 godinu

Vucic se bori za ocuvanje mira i zarad nasih drzavnih interesa.

Misa

pre 1 godinu

Boricemo se za KiM svim pravnim i legitimnim sredstvima! Vucic je milion puta ponovio da nema predaje!

Vasa

pre 1 godinu

Pravi razlog za ponasanje Hrvatske jeste Jasenovac i njihova borba da se o srpskim zrtvama ne govori! Potez ocajnika, jos jednom su pokazali koliko nas mrze

Lara

pre 1 godinu

Bolesna mrznja Hrvata koja prelazi sve granice racionalnog! Sta su dobili time? Platicemo skuplje i gas i naftu ali cemo sacuvati dostojanstvo

Marijana

pre 1 godinu

Vucic nikome nece dozvoliti da nam namece svoje misljenje i da nas vredja i ucenjuje

zarko

pre 1 godinu

To je Vucic vise puta pokazao da ne zeli da mu bilo ko namece drugo misljenje

Elena Stevic

pre 1 godinu

Smeta Plenkovicu sto se Srbija uspesno bori sa krizom, pa bi da nas sabotiraju! Nafta je vazan energent za citavu privredu! Ali naci cemo resenje i za to!

Kristina

pre 1 godinu

Srbija je jaka i samostalna drzava i nece obracati paznju na ucene

Vele

pre 1 godinu

Ne razmišljaj i kapitulaciji.Neka bude borba neprestana.

Pera

pre 1 godinu

Jako dobar sastanak u Pragu,jer ima ima i onih koji su na našoj strani.

Maja

pre 1 godinu

Veoma bitan sastanak za Srbiju, pogotovo što je tema istog KiM. Verujemo u pozitivan ishod i odluke koje će dovesti do rešavanja ovog bitnog pitanja.

Veka

pre 1 godinu

Predsednik Vučić brine i traži najbolja rešenja za našu zemlju i građane.

Sandra

pre 1 godinu

KiM je uvek tema na svim sastancima, jer se od Vučića očekuje da prizna nezavisnost lažne države Kosovo što neće biti slučaj. Naravno da će imati pritiske sa svih strana da promeni odluku ali nema nameru za tako nečim, jer Srbi na KiM veruju svojoj državi Srbiji i znaju da će biti zaštićeni u svakom pogledu.

Dragana

pre 1 godinu

Predsednik Vučić će naći načina da prebrodi problem sa Hrvatskom, mada je njihov stav prema Srbiji u najmanju ruku sramotan.

Nika

pre 1 godinu

Sastanak na kome će tema biti KiM jako je važan za Srbiju, nadamo se da će razumeti poziciju Srbije, želju da se to pitanje rešava mirnim putem i da će nam u tome pružiti podršku.

Verica

pre 1 godinu

Blokada Hrvatske za uvoz nafte Srbiji je nešto najniže što su mogli da urade vlasti u Hrvatskoj i pokazali su da se još uvek drže bolesne ustaške politike u kojoj vlada mržnja prema Srbima.

Nena

pre 1 godinu

Hrvati to rade samo iz inata prema Srbima,nista drugo nije u pitanju.

Nena

pre 1 godinu

Vučića očekuju jako bitni sastanci ,Hrvati i njihove gluposti iz ljubomore su sada manje bitni.

Nena

pre 1 godinu

Verujem da predsedniku Vučiću uopšte nije lako i očekuju ga vrlo bitni i brojni sastanci ovih dana ali verujem u njegove odluke !

Nena

pre 1 godinu

Sigurno je da nije lako uopšte Vučiću ali verujem u njega i njegove poteze .

Filip

pre 1 godinu

Vučić na sjajan način brani interese Srbije u Pragu.

Boris

pre 1 godinu

Da je neko drugi umesto Vučića bila bi katastrofa.

Cile

pre 1 godinu

Za Srbiju je samit u Pragu velika prilika za dobre susrete i sastanke sa velikim evropskim liderima.

Nina

pre 1 godinu

Ako je u pitanju KiM Srbija ostaje pri svom pregovari i nista drugo.

Vidak

pre 1 godinu

Vučić će odbraniti interese Srbije na mnogobrojnim sastancima u Pragu.

Luka

pre 1 godinu

Vučić je tu sve da ipostštuje i sasluša, ali isto tako trazi u ime Srbije da se nas glas i nasa strana priče čuje.

Milan

pre 1 godinu

Vučić će na najvažnijem sastanku braniti interese Srba na KiM

Luka

pre 1 godinu

Verujem da će Vučić obezbediti dovoljnu količinu nafte za Srbiju.

Mila

pre 1 godinu

Sa Vučićem smo bezbedni jer sigurnost, mir i bezbednost su nam zagarantovani.

Lora

pre 1 godinu

Predsednik Vučić će nastaviti svoju potragu za energentima i drugom robom za kojom Srbija ima potrebu, ali podmukli potez Hrvata, oko zabrane uvoza nafte, je sraman i za svaku osudu.

Andrijana

pre 1 godinu

Vučić zna šta je njegova obaveza i zna kkao da se bori za svoju držvu, zato tako dobro i podnosi udarce i uvrede, jer zna da se bori za Srbiju.

Una

pre 1 godinu

Ponašanje Hrvatske nije fer i korektno prema našoj zemlji, ali Vučić će obezbediti dovoljne količine nafte i narod ne treba da brine.

Jana

pre 1 godinu

Hrvatska zavidiSrbiji na uspehuu svim domenima u ovim teškim vremenima, zato nas namerno sabotiraju.

Rea

pre 1 godinu

Koliko god borba za našu zemlju bila teška, Vučić neće posustajati. Lavovski će se boriti za naš narod na KiM.

Nana

pre 1 godinu

Pred Srbijom je mnogo izazova i zato od predstojećih sastanaka očekujem da se napravi iskorak u pregovorima sa Prištinom. Sigurna sam da ćemo imati podršku Makrona u tome.

Ena

pre 1 godinu

Vučić će se uvek boriti , ma koliko situacija bila teška. Nadam se da će predstojeći sastanci proteći u pozitivnoj atmosferi, takođe i ishodu.

Brankica

pre 1 godinu

U ovakvim situacijama ,,svaka zverka ostavlja trag"! Kao što Vučić reče, neka Hrvata, neka rade svoj posao, a mi ćemo znati kako ćemo dalje! Propasti nećemo sigurno, kao ni do sada!

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17