• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D. KLJAJIĆ - M. DOBROMIROVIĆ

21.10.2022

07:00

ZAPAD UPUTIO DO SADA NAJZLOKOBNIJU PRETNJU NAŠOJ DRŽAVI! Srbijo, pusti "Kosovo" u UN do 24. februara ili će biti teških batina

printscreen

Politika

ZAPAD UPUTIO DO SADA NAJZLOKOBNIJU PRETNJU NAŠOJ DRŽAVI! Srbijo, pusti "Kosovo" u UN do 24. februara ili će biti teških batina

Podeli vest

Zapadni moćnici uputili su Srbiji najzlokobniju pretnju do sada, poručivši da naša država mora da pusti lažnu državu 'Kosovo' u Ujedinjene nacije najkasnije do 24. februara ili će u suprotnom uslediti 'teška batina'!?

Ovo se navodi u predsporazumu koji bi Beograd i Priština trebalo da potpišu do 24. februara sledeće godine, a prema kome, kako tvrdi 'Albanijan post', Srbija bar u ovoj fazi 'dogovora' ne treba da menja svoj Ustav i formalno prizna lažnu državu, dok Priština mora da formira Zajednicu srpskih opština. Ipak, da će zapadni moćnici i dalje pritiskati Beograd da prizna jednostrano proglašenu nezavisnost 'Kosova', potvrđuje Gabrijel Eskobar, specijalni američki izaslanik za Zapadni Balkan.

- Srpsko priznanje Kosova će se desiti i moraće da se desi nekada u nekoj kasnijoj fazi - poručuje Eskobar.

Sve veći pritisak

Možemo očekivati sve veći pritisak na Beograd, jer je intencija EU i SAD da se ostvari kosovsko članstvo u međunarodnim organizacijama

Stefan Surlić, docent na FPN

Kazna za neposlušne

Prema navodima 'Albanijan posta', međunarodna zajednica je spremna da Beogradu i Prištini u slučaju 'dogovora' ponudi 'finansijski paket', dok u suprotnom sledi 'težak štap za ometajuću stranu'!?!

Eskobar: Rok za tablice produžiti za deset meseci

Gabrijel Eskobar zatražio je od 'vlade' Aljbina Kurtija da se rok za preregistraciju tablica sa KM na 'RKS' produži za još deset meseci, jer je prethodno određeno da to bude 31. oktobar.

- Bilo bi dobro da odgovor Prištine na ovaj predlog bude pozitivan. Ovo nije samo zahtev SAD već cele Kvinte. A to je zato što smo mi zemlje koje najviše podržavaju Kosovo. Kosovo ima pravo da ovo sprovede, ali želimo da to uradimo na miran način koji ne podiže tenzije - rekao je Eskobar.

Foto: Tanjug

Gabrijel Eskobar

Na drugoj strani, portparol takozvane 'kosovske vlade' Perparim Krijeziju odgovara da neće ispuniti zahtev.

- Razumemo Eskobarovu zabrinutost i delimo je sa njim, jer su bezbednost i mir zajednički interes. Imamo obavezu vladavine prava, ustavnost, odluke vlasti, jedno drugo ne isključuje. Danas nije 31. oktobar. Imamo kampanju preregistracije nelegalnih tablica u legalne 'RKS' tablice i ponovo pozivamo građane Srbije na Kosovu da preregistruju svoja vozila - ističe Krijeziju.

Od početka kampanje preregistracije vozila na takozvane 'RKS' tablice svega 13 vozila u vlasništvu Srba je ispoštovalo zahtev Prištine.

'Prvi dogovor Kosova i Srbije mora da bude postignut do 24. februara naredne godine i u ovoj fazi Srbija ne treba da menja Ustav, dok Kosovo mora da formira Zajednicu srpskih opština, takođe bez menjanja svog ustava. ZSO neće biti nevladina organizacija, ali neće biti uspostavljen novi nivo vlasti.

Ako se postigne dogovor, postoje finansijski paketi. Ako se ne postigne, uslediće težak štap za ometajuću stranu. Hitnost dogovora je vezana za situaciju u Ukrajini. Čak i ako dve strane odbiju da postanu kooperativni partneri, međunarodna zajednica ima treći način da u drugačijem obliku postigne ono što trenutno traži kroz šatl diplomatiju', piše ovaj albanski portal.

Vučić: Primeniti potpisane sporazume

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je juče sa specijalnim izaslanikom SAD za Zapadni Balkan Gabrijelom Eskobarom, poručivši da je Beograd posvećen dijalogu sa Prištinom i da treba primeniti potpisane sporazume.

Foto: printscreen

Aleksandar Vučić

- Srbija je posvećena procesu dijaloga i rešavanju otvorenih pitanja, s akcentom na potpunoj primeni do sada potpisanih sporazuma u Briselu i poštovanju međunarodnog prava - naglasio je Vučić.

Da je Zapad rešio da svim silama pritisne Beograd da prizna nezavisnost lažne države, direktno potvrđuje i Gabrijel Eskobar, specijalni američki izaslanik za Zapadni Balkan.

- Uvek smo podržavali priznanje Kosova kao nezavisne i suverene države. Srpsko priznanje Kosova će se desiti i moraće da se desi nekada u nekoj kasnijoj fazi. Ali za Kosovo je važno da započne stabilniji put ka integraciji u evroatlantske strukture, uključujući i priznanje od strane pet država članica EU koje ne priznaju Kosovo. Čuo sam svoje evropske kolege kako pričaju da je postizanje konačnog sporazuma pitanje nedelja, a ne godina. Uzimajući u obzir kontekst onoga što se dešava, svi moraju da preuzmu odgovornost za stvaranje stabilnosti, ne samo u Evropi već i u regionu - poručuje Eskobar, uz opasku da je uveren da će Priština formirati Zajednicu srpskih opština.

Moj ugao

PETAR PETKOVIĆ KANCELARIJA ZA KiM

Beograd je spreman za nastavak pregovora sa Prištinom. Međutim, insistiramo na sprovođenju postignutih dogovora, pre svega, dogovora o formiranju Zajednice srpskih opština.

Zapad ne odustaje

Stefan Surlić, docent na Fakultetu političkih nauka, ocenjuje da međunarodni akteri koji podržavaju kosovsku nezavisnost smatraju da Kosovo ima perspektivu članstva u EU i NATO, ali i u UN.

- Ipak, deluje nerealno da se dođe do finalnog sporazuma tako brzo. Vidimo mnogo otvorenih pitanja. Cilj medijatora jeste da dođu do političkog sporazuma koji bi se predstavio kao trajno otklanjanje bezbednosne dileme u regionu, posebno u kontekstu rata u Ukrajini. Zato verujem da će insistirati na nekoj vrsti šturog političkog sporazuma. Ukoliko do tog sporazuma i dođe, tek predstoje periodi prilagođavanja i dogovaranja Beograda i Prištine. Možemo očekivati sve veći pritisak na Beograd, jer je intencija vodećih zemalja EU, ali i SAD, da se ostvari kosovska nezavisnost, odnosno članstvo u međunarodnim organizacijama - upozorava Surlić.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Pera

pre 1 godinu

Koliko god oni pretili Srbija trazi realno resenje a ne da Srbija prizna laznu drzavu Kosovo.

Djolle

pre 1 godinu

Shvatite već jednom da Srbija neće da se odrekne Kosova. Znam da mislite da smo mali i da ćemo morati da prihvatimo ali varate se.

Davor

pre 1 godinu

Srbija, bar dok je predvodi Aleksandar Vucic, se nikada nece odreci KiM.

Dacha

pre 1 godinu

Zapad moze da preti koliko hoce, Vucic za svoje odluke ima podrsku gradjana Srbije.

Dragana

pre 1 godinu

Zapadne sile su sa tadicem radile sta su htele, medjutim, vidimo da Vucic nije njihov poltron.

Bilja

pre 1 godinu

Koje je zlo ova Amerika. Svaka cast nama kako trpimo sve ucene.

Giga

pre 1 godinu

Vucic je obezbedio podrsku Rusije i Kine, Zapad dobro neka se zamisli pre nego sto krene da nam preti.

strelac

pre 1 godinu

Ovakve primitivne pretnje Zapada i primoravaju gradjane Srbije da okrecu ledja i da napustaju ideju o clanstvu u EU.

Djolle

pre 1 godinu

Nisu svesni da nismo svi isti na svetu. Postoji narod koji se neći odreći Kosova. Postoji jedan predsednik koji neće prihvatiti predlog koji na dobrobit zemlje a to je Vučić.

Tara

pre 1 godinu

Previse ucena i manipulacija i svaka cast Vucicu na borbi

sofija

pre 1 godinu

Srbija će uvek da se bori za Kosovu i Metohiju putem dijaloga poštujući međunarodno pravo.

Zoran

pre 1 godinu

Zapad sve vise gubi strpljenje, jer su ocekivali da ce se Srbija davno odreci svoje teritorije.

tina

pre 1 godinu

Predsednik vodi politiku u interesu srpskog naroda.

Borko

pre 1 godinu

Licemerno je da zemlje koje su sejale bombe po Srbiji opet prete nekakvim disciplinovanjem nase drzave

adrijana

pre 1 godinu

Šta god predsednik odlučio uvek će imati podršku srpskog naroda.

Dušan

pre 1 godinu

Poznato je da su Srbiju vekovima napadali i ucenjivali zbog KiM. Ni danas nije bolja situacija. Živimo u demokratskom svetu ali i dalje se malo pitamo kao država, već drugi odlučuju u naše ime.

Miloš

pre 1 godinu

Vučić neće dozvoliti da se bilo šta desi narodu Srbije, bori se za Srbiju svom snagom!

Dragan

pre 1 godinu

Srbija je tvrd orah, nije više to Srbija iz 1999. Vučić neće dozvoliti svojom mudrom politikom da se ponovi scenario u kome smo izgubili 2500 ljudi.

vera

pre 1 godinu

Kosovo i metohija je Srpska zemlja i nećemo je tako lako dati.

Vejo

pre 1 godinu

Duvajte tukija i vi i Eskobar .Samo pripremate teren za izdaju.Neće proći

Laky

pre 1 godinu

Pitam se kakav stomak moraš imati da ovakve kretene ne oteraš u tri lepe, Vučiću svaka čast.

Teodora

pre 1 godinu

Pritisci ne prestaju na nasu zemlju i svakog dana ce sigurno biti sve veci.

Milojko

pre 1 godinu

Bolje bi im bilo da nateraju Prištinu da ispoštuje ono što je davno potpisala, a ne nama da prete. Mi smo uradili sve što je do nas.

Jelena

pre 1 godinu

Ucene i uslovljavanja nase zemlje ne prestaju... jako teski dani za Srbiju.

Mikica

pre 1 godinu

Strasno je kakve pretnje trpimo, toliki pritisci i provokacije na nasu drzavu su uzasni. Teske odluke su pred nama.

Dejan

pre 1 godinu

Nema ponudjenog resenja koje danas postoji da Srbija moze da prihvati po pitanju KiM.Nas predsednik Vucic nece nikada nista uraditi sto bi moglo da Srbiji donese bilo kakve probleme bez obzira ko i koliko ga pritiska jer su za njega odbrana Srbije i njenih nacionalni interesi najsvetija duznost.

Vanja

pre 1 godinu

Za razliku od mnogih svetskih lidera nas predsednik Vucic zivi za svoju drzavu i iprkos svim pritiscima i pretnjama koji Srbiju stizu i stezu sa svih strana on nikada nece podleci tim pretnjama i pritiscima stavljajuci tudje interese ispred interesa Srbije i njenog naroda.

bilja

pre 1 godinu

Nece bas biti da ce Srbija pristati da izgubi sve a da ne dobije nista.

Bilja

pre 1 godinu

Te pretnje su mogle proci kod Tadica, u danasnjoj Srbiji ne

Brane

pre 1 godinu

Oni kao da ne znaju da su Srbi alergični na ultimatume i pretnje i da dzaba kreče.

Bilja

pre 1 godinu

Pa imamo i mi neke zahteve i da se ispuni obecano..neka prvo oni vide sta ce sa tim

Marija

pre 1 godinu

Pristina treba da nadje kompromisno resenje sa Beogradom

Jana

pre 1 godinu

Zaista zastrašujuće pretnje kojima Zapad pokazuje da ne poštuju nikakva pravila

Radivoje

pre 1 godinu

Zapad pokušava zastrašivanjem da dobije priznanje

Violeta

pre 1 godinu

Zapad pokazuje da je nasilan i da želi sve na silu i to je zastrašujuće

Ratko

pre 1 godinu

Zapad ne može da se izbori sa svojim problemima pa se istresaju na Srbiji

Branko

pre 1 godinu

Zapad postaje sve nervozniji i stoga napadima i zastrašivanjima pokušava da uništi Srbiju ali neće im uspeti

Suncica

pre 1 godinu

Samo Vučić zna kako je teško nositi se sa svim pritiscima koje trpi i kolika je odgovornost na njemu.

Rade

pre 1 godinu

Možda Zapad ne odustaje, ali ni Srbija ne pristaje na ucene. Sramno je to što rade velike sile Zapada. Ništa im nismo uradili, nećemo im predati KIM. Pravo je na našoj strani.

Jelena

pre 1 godinu

Zapadni moćnici pokušavaju na sve moguće načine da nas slome nerealnim zahtevima.

Saša

pre 1 godinu

Zapad ne odustaje od nametanja svojih pravila Srbiji, videćemo kuda će to da vodi.

Maja

pre 1 godinu

Srbija se suočava sa nikad težim pritiscima, šta god da odlučimo snosićemo odredjene posledice.

Sanja

pre 1 godinu

Srbija se nalazi u jako teškom i nezavidnom položaju ali predsednik Vučić će sigurno naći najbolje rešenje za svoj narod.

Vanja

pre 1 godinu

Srbija se nece odreci svoje teritorije i svog naroda na KiM.

Mića

pre 1 godinu

Predsednik Vučić se bori za svoj narod i državu i sigurno će doneti najbolje rešenje.

Patak

pre 1 godinu

Vucic se ne plasi ucena,jer zato sto nikada nece pristati na iste

Viki

pre 1 godinu

Srbija nece pogaziti svoje stavove po pitanju KiM.

Pavlovic

pre 1 godinu

Boricemo se svim sredstvima za KiM.Predaja nije opcija za Srbiju

Miki

pre 1 godinu

Nećemo ostaviti bez zaštite i podrške, srpski narod na KiM.

stefan

pre 1 godinu

Srbija nije vreca za udaranje,pa da zapad moze raditi sa nama sta mu padne na pamet

Viki

pre 1 godinu

Srbija ce nastaviti da se bori za teritorijalni integritet.

Miki

pre 1 godinu

KiM je uvek bilo deo Srbije i borićemo se da tako i ostane.

sasa

pre 1 godinu

Borba za KiM se nastavlja i nece biti lako,ali boricemo se svim raspolozivim sredstvima do kraja za ono sto je nase

stevo

pre 1 godinu

Tzv.Kosovo ne moze u UN i ne samo u UN vec u bilo koju drugu Medjunarodnu organiziaciju jer nije priznato od vecine evropskih zemalja

Pavlovic

pre 1 godinu

Srbija nije vreca za udaranje,pa da zapad moze raditi sa nama sta mu padne na pamet

Fedor

pre 1 godinu

Nije junak onaj koji bije, nego onaj koji trpi!! Cisto da podsetim na ovu mudrost gdina Escobara!!

Fedor

pre 1 godinu

Nema vise medjunarodnog prava, vec postoji samo zakon jaceg i gola sila!! Takvi odnosi vladaju danas u svetu!

Cicka

pre 1 godinu

Ne bih nista ja menjala, niti da se prizna lazna , neleglana, oteta neleglanim nicim izazavanim bombardovanjem ,ta vestacka drzava tzv.Kosovo a ni sankcije koje takodje smatram neleglanim cinom bilo kome da se uvode pa ni Rusiji , neka , SAD, teraju dalje a Rusi ce da bace sta treba na laznu drzavu u datom trenutku , pozz. pa nece biti nikoga vise a sve je krenulo od njih to dobro treba da se zapamti . Ko trazi vece izgubi iz vrece . I onaj Rama , kako ga nije sramota da trazi da se obustavi Zuta kuca i istrazivanje Dik Martija , pa zasto je Covek istarazivao da bi Rama reako obustavite , sve mora da se zna , istina je jedina ona stvar koja resava sve probleme i da istinom neki ljudi izadju iz svojih problema a mozda ima nekih i zavedenih ali u to cisto sumnjam .

Dzo

pre 1 godinu

Batina uvek ima dva kraja....Mi nismo u situaciji da pretimo velikim zapadnim silama ali.....nismo vise ni topovska hrana kao 1999.

Cicka

pre 1 godinu

Ne bih nista ja menjala, niti da se prizna lazna , neleglana, oteta neleglanim nicim izazavanim bombardovanjem ,ta vestacka drzava tzv.Kosovo a ni sankcije koje takodje smatram neleglanim cinom bilo kome da se uvode pa ni Rusiji , neka , SAD, teraju dalje a Rusi ce da bace sta treba na laznu drzavu u datom trenutku , pozz. pa nece biti nikoga vise a sve je krenulo od njih to dobro treba da se zapamti . Ko trazi vece izgubi iz vrece . I onaj Rama , kako ga nije sramota da trazi da se obustavi Zuta kuca i istrazivanje Dik Martija , pa zasto je Covek istarazivao da bi Rama reako obustavite , sve mora da se zna , istina je jedina ona stvar koja resava sve probleme i da istinom neki ljudi izadju iz svojih problema a mozda ima nekih i zavedenih ali u to cisto sumnjam .

Cicka

pre 1 godinu

Ne bih nista ja menjala, niti da se prizna lazna , neleglana, oteta neleglanim nicim izazavanim bombardovanjem ,ta vestacka drzava tzv.Kosovo a ni sankcije koje takodje smatram neleglanim cinom bilo kome da se uvode pa ni Rusiji , neka , SAD, teraju dalje a Rusi ce da bace sta treba na laznu drzavu u datom trenutku , pozz. pa nece biti nikoga vise a sve je krenulo od njih to dobro treba da se zapamti . Ko trazi vece izgubi iz vrece . I onaj Rama , kako ga nije sramota da trazi da se obustavi Zuta kuca i istrazivanje Dik Martija , pa zasto je Covek istarazivao da bi Rama reako obustavite , sve mora da se zna , istina je jedina ona stvar koja resava sve probleme i da istinom neki ljudi izadju iz svojih problema a mozda ima nekih i zavedenih ali u to cisto sumnjam .

Mišel

pre 1 godinu

Ko se maca lati, od njega ce i da strada....nek to imaju na umu zapadne siledzije!

Dzo

pre 1 godinu

Pretnja pretnju stize uz silne pritiske i ucene!! Ceo zapadni establisment se obrusio na malenu Srbiju!! Bez obzira na sve, Srbija ce istrajati pored svojih nacionalnih interesa!

Ivana

pre 1 godinu

Zapad se izgleda nada da je Srbija slaba i nesigurna država, kojom mogu da se igraju kako oni hoće.

Dušan

pre 1 godinu

Vučić će uvek da vodi jedinstvenu politiku prema pitanju Kosova i Metohije i neće dozvoliti da nasilje i pretnje utiču na to.

Ratatata

pre 1 godinu

Zapadni imperijalisti nas ne pustaju nas da zivimo, postaju sve vise nervozniji zbog Rusije i sada se na nama izivljavaju.

Željko

pre 1 godinu

Zapadu je, izgleda, toliko dogorelo da neki prete i fizičkom silom ukoliko se ubrzo ne dođe do rešenja za KiM. Ipak, Srbija neće popustiti ni pred kim, jer je Kosovo i Metohija deo Srbije.

Dragan

pre 1 godinu

Neće Srbija i Beograd nikada pristati na ucene. KiM je srpsko i tako će ostati.

Stefan

pre 1 godinu

Veoma nisko je pao Zapad. Pretnja teškim batinama možda bi uplašila druge, navikli su tako da rešavaju probleme. Ali, ovo je Srbija, ne ona iz 1999. Sada smo ojačali, znamo i smemo da kažemo šta može a šta ne.

boba

pre 1 godinu

Svaka pretnja može sadmo da unazadi odnose, a ne da se dođe do rešenja statusa KiM

Marko

pre 1 godinu

Srbija čvrstog stava čuva svoje interese i čuva svoj teritorijalni integritet

miki

pre 1 godinu

bezbednost i mir zajednički interes., to siptari ne shvataju

Buba

pre 1 godinu

Zapad nas mpcvari i pritiska ali nas predsednik je do sada sanjima odlicno izlazio na kraj.

Rajko

pre 1 godinu

Svakakvih smo se planova za KIM sa Zapada nagledali. I ovo čudo od novog će da propadne. Jednostavan je razlog, govore o dijalogu a želeli bi da se odvija ultimatumom. nema od toga ništa, svaka strana mora da nešto dobije i možda mnogo toga i izgubi. To znači kompromis.

Milanka

pre 1 godinu

Zlokobne pretnje nasij drzavi se nastavljaju.Najvaznije je da ne udjemo u rat ni sa kim.

Nada

pre 1 godinu

Pritisci su strasni.Suvise smo mi mali da bismo se borili protic celog NATO pakta.Najvaznije je sacuvati mir i zivote ljudi.

Jovana

pre 1 godinu

Nas ne zanimaju, niti se plašimo takvih pretnji! Ne mogu nam ništa!

Jovana

pre 1 godinu

Srbija se ne plaši nikakvih pretnji! Nikad nećemo pustiti Kosovo u UN!

Jovana

pre 1 godinu

Srbija je suverena država koja neće pristati na pritiske! Samo donosimo odluke i ne bojimo se nikakvih batina!

Jovana

pre 1 godinu

Srbija je jaka država koja ima jakog predsednika tako da se ne bojimo pretnji! Mi ćemo uraditi ono što je u našem interesu!

Nesa

pre 1 godinu

Za neposlusne batina.Pa vi ste prvi neposlusni,a izvinjavam se vi ste Ameri.

Pera

pre 1 godinu

Srbija da pusti KiM u UN,a oni da formiraju ZSO,pa siptari nijedan dogovor nisu ispostovali.

Jovana

pre 1 godinu

Ako neko stvarno misli da će Srbija pristati na ovo, onda se grdno vara!

Mile

pre 1 godinu

Sto pretite?pa mi nevolimo kad nam se preti.Ajde probajte da shvatite da je KiM Srbija,pa da onda pricamo.

Boban

pre 1 godinu

Dok po tom ubrzanom procedurom mi uđemo u EU oni će da se raspadnu

Nesa

pre 1 godinu

Samo Rusija da resi Ukrajinu,onda ce Zapad morato pregovarati sa Rusima ,,aKiM na stranu.

Pera

pre 1 godinu

Zapadu se nesto zuri oko KiM.E pa nece moci bas kako ste zamislili

Klopka

pre 1 godinu

Nećemo mi nista specijalno dobiti, nego je stvar što možemo mnogo izgubiti.

fedor

pre 1 godinu

Kosovo je bili izgubljeno jos 99 godine ovo su samo posledice tog dogadjaja

baka marta

pre 1 godinu

Poznavajuci zapad i trenutno ko je na celu ne bi me iznenadila njihovo ponovno reagovanje

baka marta

pre 1 godinu

Kad ode jare nek ide i uze, ali im onda ne saljite pakete pomoci

Vlada

pre 1 godinu

Srbija, Kosovo i Metohiju nikada neće pustiti u UN aa zapad može slobodno da preti.

Nikola

pre 1 godinu

Koliki god pritisci i pretnje dolazile sa zapada Srbija nikako nesme da prizna Kosovo i Metohiju. Nema predaje!

Stojke

pre 1 godinu

Ako je Kosovo nezavisna država zašto traže od nas pristanak, znači da Kosovo nikada i neće biti nezavisna država. Zapad želi realizaciju projekta velika Albanija al im nešto ne ide baš po planu.

Ninoslav

pre 1 godinu

Šta god da uradimo pritisci na Srbiju će se nastaviti, zapad želi nove nacije, nove države... jednom rečju njihov ludilu neće biti kraja. Srbija je postojala i postoja će a Kosovo nikada nezavisno biti neće.

Saša

pre 1 godinu

Zapadu se žuri sa Kosovom i Metohijom al taj čvor nisu rešili mnogi pre neće ni ovi sada. Srbija više nije u 90-tim a nije ni 99"

deda Raša

pre 1 godinu

Sve u cilju demokratije ali sa BATINOM! Pa što te BATINE ne primenite prema Rusiji i Kini? Znate da batina ima dva kraja pa ne smete. Vi naučili samo na Indijance i Srbe. Još niste upoznali srpski INAT.

Marija

pre 1 godinu

Sve je veci pritisak na nasu drzavu koja vodi samostalnu spoljnu politiku

Marija

pre 1 godinu

Fizickom silom zele da nas primoraju da prihvatimo njihovo resenje Kosova ali to nece moci

Marija

pre 1 godinu

Prete Srbiji novim "batinama" malo li je bilo to sto su oduzeli Srbiji ljude bombardovanjem i drugim zlocinima i sada pokusavaju da opravdaju svoje greske

Nenad

pre 1 godinu

Vucic i narod Srbije nikada nece prihvatiti ultimatume i batine, tako da znaju da nikada KiM nece biti priznato

Oto

pre 1 godinu

KiM je sastavni deo Republike Srbije i tako je bilo i biće

Stole

pre 1 godinu

Kosovo je srce Srbije , a srce nije na prodaju

PeterM

pre 1 godinu

Ni prodaja ni predaja nisu opcije , Kosovo je srce Srbije

Stipan

pre 1 godinu

Stvarno ne razumem da li oni misle da ćemo popustiti pod ucenama i pretnjama , kako mogu da opravdaju tako nešto pred svojim građanima

Milovan

pre 1 godinu

Kazniće nas zato što poštujemo međunarodno pravo, što smo potpisali dogovore koje mi poštujemo , a oni ne ...

Predrag

pre 1 godinu

Navikli smo na raznorazne ucene, ali ovo nisu devedesete.

Mirko

pre 1 godinu

Preživeo je ovaj narod mnoga zla, i sa istoka i sa zapada, preživeće opet. Siledžije treba da shvate da se Srbija nikada neće odreći svoje južne pokrajine, ma kolika sila to zahtevala. Silom su nam uzeli KiM, neka sami misle šta dalje s njim.

Bungi

pre 1 godinu

Eskobare, smanji malo gledanje filmova Stivena Spilberga, jer ovo tvoje bubanje je čista naučna fantastika.

sandokan

pre 1 godinu

More oni mnogo vas mole, ja bih vas sve u Sibir, ako tolko ga volite,a ne zapad kao bankomat a Rusiju u srce, Zovete nemce bagrom koji tolikosu invetirali ovde a vi nezahvalni iodioti da ih tako zovete stvarno ste prokleti, nedavno u happy zvanu tv, Raka onaj pokvarenjak zove nemce naj pokvarenom naciju a svi bi u Njemacku niko ne gine da ide u prokletoj Rusiju.Bog vas kaznio i ima da vas grdno kazni zbog zlocina.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Potpukovnik protivvazduhoplovne odbrane o obaranju "nevidljivog": Prva dva pokušaja bila su neuspešna, ali nismo gubili nadu! (VIDEO)
Live TV

Potpukovnik protivvazduhoplovne odbrane o obaranju "nevidljivog": Prva dva pokušaja bila su neuspešna, ali nismo gubili nadu! (VIDEO)

Na današnji dan pre 25 godine, četvrte noći NATO agresije na našu zemlju, Vojska Jugoslavije oborila je američki bombarder F-117A. Do tada se smatralo da ovaj tip aviona, koji je zbog smanjenog radarskog odraza zvan „nevidljivi”, nije moguće locirati na nebu. Ipak, to je uspelo Trećem raketnom divizionu 250. raketne brigade Vojske Jugoslavije, 27. marta 1999. u 20.42 časa. Dva projektila tipa „neva” ispaljena su iz atara Šimanovaca, a jedan je pogodio F-117A, koji se posle bombardovanja podzemnog komandnog centra u brdu Straževica u Beogradu zaputio ka vazdušnom prostoru Mađarske. Letelica u plamenu sunovratila se na njive u ataru sremskog sela Buđanovci. Pilot se katapultirao i prizemljio pomoću padobrana. Ostaci oborenog F-117A „noćni soko”, što je pun naziv aviona, danas se čuvaju u Muzeju vazduhoplovstva, kao trofej kojim nijedna vojska na svetu ne može da se podiči. O ovom poduhvatu Vojske Jugoslavije za Informer TV govorio je Đorđe Aničić, potpukovnik protivvazdušne odbrane, u emisiji "Info jutro".

27.03.2024

10:15

Ekspert prokomentarisao nestanak male Danke (2)! Posavetovao građane: Evo šta je važno da uradite kako bi pomogli u potrazi za devojčicom! (VIDEO)
Live TV

Ekspert prokomentarisao nestanak male Danke (2)! Posavetovao građane: Evo šta je važno da uradite kako bi pomogli u potrazi za devojčicom! (VIDEO)

Tokom čitave noći veliki broj pripadnika policije, vatrogasaca, žandarmerije i Gorske službe spašavanja tokom noći pretraživali su teren Banjskog polja, gde je u utorak u 13.45 sati nestala dvogodišnja Danka Ilić. Na ovu temu, u emisiji "Info jutro" Informer TV govorio je Miloš Jevtić, novinar i ekspert za specijalne jedinice.

27.03.2024

09:36

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija