• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Kosovo onlajn

07.11.2022

11:29

Srpske sudije, tužioci i administrativno osoblje na severu KiM dali ostavke - DOSTA JE BILO TERORA PRIŠTINE!

kosovo-online.com

Politika

Srpske sudije, tužioci i administrativno osoblje na severu KiM dali ostavke - DOSTA JE BILO TERORA PRIŠTINE!

Podeli vest

Srpske sudije i tužioci sa severa KiM podneli su danas ostavke na svoje funkcije, kao i administrativno osoblje u Osnovnom sudu u Severnoj Mitorovici

 

Sudija apelacionog suda i član Sudskog saveta tzv. Kosova Nikola Kabašić izjavio je da su to učinili svi Srbi iz pravosuđa, uključujući administrativno osoblje i sudije.

- Ovo je realizacija one najave koju sam dao pre nekoliko dana. Danas su sve sudije, i oni koji nisu stigli juče da pošalju svoje ostavke sa zvaničnih mejlova, to u učinile. U sudu ostaju kolege naše Albanci sudije i administrativni radnici, a svi Srbi i administrativno osoblje i sudije podneli su ostavke. Čekamo samo na koji ćemo način da se razdužimo sa predmetima, sa opremom koju smo zadužili i kancelarijama - rekao je Kabašić.  

Kabašić je dodao da se on lično više nikada neće vraćati u kosovsko pravosuđe.

- Govorim u svoje lično ime, ja se neću vraćati, ostalo je na političarima - rekao je Kabašić.

Predsednica Osnovnog suda u Severnoj Mitrovici Ljiljana Stevanović izjavila je da je ukupno oko 150 ljudi napustilo svoju službu u tom sudu. Dodala je da su u sudu samo ostale kolege Albanci.

- Mi smo se čitavo jutro sa našim kolegama dogovarali. Kolege Albanci su preuzeli predmete hitne prirode. Potrudili smo se da im sve pomognemo. Sa kolegama nikad nismo imali problem, radili smo posao lepo, družili se, sarađivali. Ovo je bio najbolji sud u rezultatima i jedini multietnički sud na Kosovu - rekla je Stevanović.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

VUČIĆEVA PORUKA O KOJOJ KURTI TREBA DOBRO DA RAZMISLI: Prvo da se formira ZSO, da pokažeš poštovanje prema ljudima i da se držiš onoga što je potpisano!
Politika

VUČIĆEVA PORUKA O KOJOJ KURTI TREBA DOBRO DA RAZMISLI: Prvo da se formira ZSO, da pokažeš poštovanje prema ljudima i da se držiš onoga što je potpisano!

Ako Aljbin Kurti pokuša da preuzme sever Kosova nakon povlačenja Srba iz privremenih prištinskih institucija, NATO bi trebalo da ga spreči u tome i da očuva mir u južnoj srpskoj pokrajini! Ovo je sinoć poručio predsednik Srbije Aleksandar Vučić, ističući da je jučerašnje povlačenje Srba iz prištinskih institucija izazvalo velike političke, gotovo tektonske promene na Kosovu.

07.11.2022

09:39

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija