• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

14.11.2022

07:00

UBIJEMO DANILA I VUČIĆ JE GOTOV! Pakleni planovi pohapšenih mafijaša! SPREMALI STRAŠNO ZLO!

Informer DN

Politika

UBIJEMO DANILA I VUČIĆ JE GOTOV! Pakleni planovi pohapšenih mafijaša! SPREMALI STRAŠNO ZLO!

Podeli vest

U toku istrage utvrđeno je da su 'vračarci' aktivno pratili Danila Vučića i međusobno, preko aplikacije Skaj, razmenjivali poruke u kojima razmatraju da li treba ubiti predsednika ili njegovog sina

Članovi mafijaške grupe Nikole Vušovića Džonija, takozvani 'vračarci', u dužem vremenskom periodu aktivno su radili na pripremi atentata na Aleksandra Vučića, a najozbiljnije su razmišljali i o ubistvu predsednikovog starijeg sina Danila.

Ovo je definitivno i nepobitno utvrđeno tokom višemesečne policijske istrage, koja je prethodila akciji hapšenja 'vračaraca' krajem prošle nedelje. Kako saznajemo, u toku policijskog opserviranja ove mafijaške grupe utvrđeno je da su oni aktivno pratili Danila Vučića i međusobno, preko aplikacije Skaj, razmenjivali poruke u kojima razmatraju da li treba ubiti predsednika ili njegovog sina!?! Presretnute su čak i komunikacije u kojima mafijaši kao potencijalnu metu spominju i predsednikovu ćerku Milicu, ali i mlađeg sina Vukana, koji ima tek pet godina!?!

'Sašiti malog'

O monstruoznosti pohapšenih kriminalaca možda ponajbolje govori presretnuta poruka sa Skaja u kojoj jedan od mafijaša kaže da bi najbolje bilo ubiti Danila, jer je on, kako kaže, 'mnogo lakša meta', dok bi efekat ubistva bio isti!?!

'Ako sašijemo malog, onda je i matori, Dugački, gotov! Mislim da je tako najbolje, malog je mnogo lakše ispratiti i skratiti, a kad njega skinemo, onda je i ćale gotov! To je kraj... ', glasi jedna od poruka koju su razmenili 'vračarci'.

Foto: printscreen

Naši izvori prenose i da je tokom istrage utvrđeno da su upravo kriminalci iz grupe Nikole Džonija Vušovića aktivno pratili Danila Vučića i da su o njegovom kretanju obaveštavali čak i pojedine medije!?!

- 'Vračarci' su sistemski, u dogovoru sa Radojem Zvicerom i klanom 'Belivuk' puštali laži i glasine o nekakvim kriminalnim poslovima predsednikovog sina. Postoje ozbiljne indicije da su 'vračarci' i njihovi klinci, trkači, pratili Danila na više lokacija po Beogradu. Osnovano sumnjamo da su upravo oni dojavili pojedinim medijima da predsednikov sin sa društvom gleda fudbalsku utakmicu u jednom lokalu, nakon čega je nastala fotografija kojom su pokušali kriminalizaciju porodice Vučić pošto su se tada, navodno, sa Danilom u kafiću nalazili i pojedini navijači osuđivani za tuče... - prenosi jedan od sagovornika Informera.

Cmolić: Zvicer je u Turskoj,Dominikani, Panami, Španiji...

Načelnik SBPOK Ninoslav Cmolić rekao je da je šef 'vračaraca' Nikola Vušović bio uhapšen u Dominikanskoj Republici, ali je nestao pre nego što je krenuo avion iz Srbije da ga policijski preuzme.

- Da li je on danas u Dominikani ili Španiji, to ne znamo pouzdano, proveravamo. Zvicer je možda i u Panami ili Turskoj - kazao je Cmolić.

Da u ovim saznanjima Informera i te kako ima istine, potvrđuje i izjava načelnika Službe za borbu protiv organizovanog kriminala Ninoslava Cmolića, koji je za RTS rekao da su pohapšeni mafijaši predsednika Vučića videli kao 'najveću moguću pretnju'.

- Dvoumili su se samo da li da ga ubiju ili da mu nanesu duševnu bol tako što bi mu ubili dete!? Oni su predsednika videli kao osnovnu pretnju - rekao je Cmolić, koji je naglasio da su u MUP za organizovanu kriminalnu grupu sa Vračara imali saznanja i pre materijala koji su dobili od Evropola, kao i da sada imaju dovoljno dokaza za krivičnu prijavu koja je na čak 1.700 stranica.

Foto: Zoran Sinko

Ninoslav Cmolić

- Njihov najvažniji cilj bio je da se skloni jedino lice koje im je stajalo na putu, pa su razmišljali da li da predsednika Srbije ubiju javno, da li da mu ubiju jedno ili drugo dete. Istina je da je jedan od planova bio i atentat na Vučića prilikom otvaranja Spomenika Stefanu Nemanji, tada je bio obezbeđen i snajper, bile su spremne i ekipe iz Srbije i inostranstva - naveo je načelnik Cmolić i rekao da je vrh ove mafijaške organizacije svakako Radoje Zvicer, dok je Nikola Džoni Vušović, koji je još u bekstvu, na čelu vračarske kriminalne grupe.

- Zvicer je na vrhu, to nema dileme. Iz prepiski se vidi da se najozbiljnije pripremala eliminacija predsednika Vučića, što im je bio prioritet. Od hapšenja Belivukove grupe imali smo sve više pisanih tragova o pripremanju ubistva, te da su mete bili i Vučićev brat i deca - precizirao je načelnik SBPOK.

Opasnost traje

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić zahvalila je pripadnicima naših službi bezbednosti jer su uspešno zaštitili predsednika i njegovu porodicu.

- Posle osnovnog cilja da se sačuvaju životi, drugi cilj je privođenje pravdi tih ljudi. Da bismo ih pravosnažno osudili i zatvorili, potrebni su neupitni dokazi. Morali smo da obezbedimo da budu u potpunosti čvrsti da ne padnu ni na jednom sudu. Nažalost, moram da kažem da opasnost po život predsednika nije prošla. Nalogodavci su na slobodi, i van domašaja službi - rekla je Brnabićeva za TV Prva.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Gloski

pre 1 godinu

Za celu grupu preki sud i smrtna kazna,treba je uvesti sto pre.

Sonja

pre 1 godinu

Jezive pretnje upucene predsedniku i njegovom sinu. Strasno, kao majka ovi naslovi i mogucnost da tako nesto moze da se desi mi je porazavajuce.

Pavlovic

pre 1 godinu

Sreca pa su nase bezbednosne sluzbe na vreme razotkrile ovu kriminalnu grupu i svi kriminalci,to kazem generalno ce zavrsiti iza resetaka,pre ili kasnije

stefan

pre 1 godinu

Nase sluzbe su sprecile atentat jer su na vreme reagovale i to je najbitnije u ovom momentu!

stevo

pre 1 godinu

Svako ko krši zakon i sprema napad na nekoga, treba da odgovara,jer niiko nije jaci od drzave

Smiki

pre 1 godinu

Smatram da treba pod hitno izvesti pred lice pravde sve koji su ucestvovali u planiranju atentata na Vucica i njegovog sina.

lady_smiky

pre 1 godinu

Jako je vazno da su bezbednosne sluzbe pravovremeno reagovale i sprecile da se desi tragedija

miki

pre 1 godinu

U Srbiji više za kriminalne grupe neće biti mesta

dora

pre 1 godinu

Policija je odradila odličan posao i sprečila plan pokušaja atentata na predsednika.

Lena

pre 1 godinu

Ovo je strasno. Planirati ubistvo necijeg deteta je dno dna. Koliko daleko ide zloba pojedinih ljudi...odgovorni za ovakve pretnje treba da odgovaraju.

Mara

pre 1 godinu

Mafija je zelela da kontrolise Srbiju. Vucic im je velika prepreka, srecom imamo dobru policiju koja je brzo reagovala

cale

pre 1 godinu

Verujemo da ce ova grupa biti osudjena na najstroze kazne zatvora

Slavica

pre 1 godinu

Na svu srecu pakleni plan nije sproveden u delo zahvaljujci nasim bezbednosnim sluzbama.

Zoran

pre 1 godinu

Monstuozni planovi kriminalnih grupa su osujeceni, jer udar na clanove bilo cije porodice je krajnje zlo.

Irena

pre 1 godinu

Strasna saznanja se otkrivaju, na srecu kriminalci su u pritvoru.

Olja

pre 1 godinu

Svi koji planiraju strašne zločine moraju biti zaustavljeni i strogo osuđeni,to sigurno

Milka

pre 1 godinu

Najbitnije je da drzava pokazala svoju moc i da je dokazala da kriminalne grupe ne mogu vrsljati Srbijom

caca

pre 1 godinu

Sve kriminalne grupe treba uhapsiti,i staviti ih u samicu da trunu polako,i osuditi ih na doživotnu robiju!

Mika

pre 1 godinu

Drzava pokazuje svoju moc i napokon su svi shvatili da kriminalcima nema mesta u nasoj zemlji

Brane

pre 1 godinu

Ako su ti kriminalci činili onako gnusne zločine ne čudi što su hteli da se reše i Vučića i njegovih najbližih.

Darko

pre 1 godinu

Sreca pa je nasa policija na vreme sprecila kriminalce da izvrse svoj plan i tako pokazala da u Srbiji nema mesta onima koji ne postuju red i zakon

Ana

pre 1 godinu

Nikada vise necemo doci u situaciju da nam kriminalne grupe spremaju atentate i da one preuyimaju vlast u Srbiji. Drzava je pokazala odgovornost i sve pohvale za pripadnike MUP koji jos jednom pokazali spremnost da se obracunaju sa svima koji zele da uniste Srbiju

Srdjan

pre 1 godinu

Hapsenje Zvicera mora biti prioritet za nasu drzavu da bi zastitili predsednika.

mara

pre 1 godinu

Scenario sudbine pokojnog Djindjića se ne sme dozvoliti ni po koju cenu

Oto

pre 1 godinu

Верујем у службе и судство ... И да ће држава знати адекватно да казни криминалце

Nenad

pre 1 godinu

Mislim da ovakve stvari treba kazniti najstrože moguće!

Ilija

pre 1 godinu

Planiranje ubistva i ugrožavanje bezbednosti predsednika i njegove porodice se mora najstrože kazniti. Naše službe bezbednosti su na najvišem mogućem nivou odradile posao.

Stole

pre 1 godinu

Страшно ... Срећа да су онемогућени у намерама

Stipan

pre 1 godinu

Браво за службе , нико није јачи од државе

PeterM

pre 1 godinu

Пуно их има ухапшених , свашта ћемо још сазнати у наредном периоду

Milovan

pre 1 godinu

Страшно , али на срећу добро се завршило да нису успели реализовати те болесне идеје

Fedor

pre 1 godinu

Kodeks mafije na zapadu je da se porodica i deca ne diraju!! Ovi mafijasi u Srbiji nemaju ni minimum casti i morala, cim su spremni na ubistva dece!

Dzo

pre 1 godinu

Drzava je pokazala da je jaca od mafije i da ima odlucnosti da se mafija u Srbiji svedu na najmanju mogucu meru!

popsla

pre 1 godinu

Najgora moguća kazna za celu grupu mafijaša!

Peđa

pre 1 godinu

Kazna za takvo ponašanje! Što strožija i rigoroznija.

Marko

pre 1 godinu

Ne kaze za dzabe poslovica Ko drugom jamu kopa, sam u nju upada.

Jovana

pre 1 godinu

To je zlo i pomisliti, kamoli uraditi. Što strožija kazna za takve ljude!

Bilja

pre 1 godinu

Da mi je da vidim coveka koji ovo moze da procita i ostane imun. Jezivo i nedopustivo. Ovde se ne radi o tome ko je koja polit.opcija vec o ljudskim zivotima a to nema cenu

Robi

pre 1 godinu

Drzava vise nikada ne sme dopusti scenario iz 2003. godine, kada je mafija ubila premijera Djindjica! Policija i sluzbe su sada profesionalno odradile svoj posao!

Bilja

pre 1 godinu

Nisam videla ni jedan tekst opozicije u kome se osudjuje pokusaj atentata na predsednika. Sramota.

Dara

pre 1 godinu

Dok se Vucic bori za Srbiju mafijasi planirali da ga uniste i ubiju mu sina. To je bolesno.

Nenad

pre 1 godinu

Svi udaraju na jedinu pravu vrednost koju čovek može imati, a to je porodica. Porodica je svetinja.

Ilija

pre 1 godinu

Strašno je šta neki sebi dozvoljavaju. Napad na predsednika je napad na državu. Najstrože sankcionisate učesnike u planiranju atentata.

dada

pre 1 godinu

Svako ko ugorzava zivot predsednika ili bilo koga drugog, treba da bude iza resetaka

dada

pre 1 godinu

Nadlezne sluzbe ce uraditi sve da zastite predsednika i njegovu porodicu

Kosta

pre 1 godinu

Nažalost, mafija i kriminalci ne prezaju ni od ovakvih strašnih planova

popsla

pre 1 godinu

Svi kriminalci će biti iza rešetaka zahvaljujući našim bezbednosnim službama.

Mirko

pre 1 godinu

Poruka drzave mafijasima jeste da niko nije jaci od nase Srbije

Filip

pre 1 godinu

Necemo dozvoliti mafijasima i tajkunima da dodju na celo drzave i da donose vazne odluke za srpski narod

Sasa89

pre 1 godinu

Sva sreća pa su kriminalci sprečeni na vreme.Sve pohvale za policiju sto su obavili odlično zadatak

sonja

pre 1 godinu

Nadlezni organi i policija su svoj posao profesionalno odradili .

neca

pre 1 godinu

Nadam se da ce svi kriminalci dugo biti zatvoreni.

Djolle

pre 1 godinu

Ovo je strašno šta se sve Vučiću spremalo iza leđa. Katastrofa...

Djolle

pre 1 godinu

Hvala Bogu da smo uređenija zemlja pa smo sve ovo mogli da predvidimo i da sprečimo. Svaka čast našim službama.

Djolle

pre 1 godinu

Predsednik Aleksandar Vučić se previše žrtvuje za svoju zemlju, jeste dobro za narod ali nije za njegovu porodicu. To je za svako poštovanje.

Djolle

pre 1 godinu

Predsedniče imate punu podršku naroda samo istrajte do kraja.

boris

pre 1 godinu

Vucic je na meti kriminalaca i neprijatelja Srbije jer im ne odgovara jaka Srbija

nikola

pre 1 godinu

ne smemo doyvoliti da se ovakve stavri desavaju Vucicu i njegovoj porodici.

Saša

pre 1 godinu

Bezbednosne službe su još jednom pokazale ozbiljnost i spremnost da se suoče sa kriminalom u Srbiji.

Saša

pre 1 godinu

Ovakve situacije su nedopustive, bezbednost gradjana je na prvom mestu.

Mirjana

pre 1 godinu

Nase sluzbe i policija su jos jednom obavile odlican posao .

Mira

pre 1 godinu

Hvala bogu pa nisu uspeli u svojoj nameri da izvrse atentat na predsednika.

Tisa

pre 1 godinu

Služba bezbednosti čine sve da zaštite predsednika Vučića i njegovu porodicu .

Larisa

pre 1 godinu

Službe su odradile posao baš kako treba, i Srbija je ponosna na sve svoje institucije.

Alhemičar

pre 1 godinu

Наше службе безбедности су одрадиле добар посао и ухапсиле на време ове окореле криминалце. Сада је све на судству и тужилаштву да им додели што теже казне и вишегодишњу робију!!!

Alen

pre 1 godinu

Akteri ovih gnusnih pretnji će biti sankcionisani.

Ana

pre 1 godinu

Kriminalcima je mesto iza rešetaka i tamo će i završiti.

Ana

pre 1 godinu

Koliko surov moras biti pa da planiras ubistvo nečijeg deteta?? Ali mafija je spremna na sve samo da "likvidira" onog ko im se suprostavi u stane na put njihovim radnjama.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Dok dva slovenska naroda ratuju, Amerika zgrće novac! Istina je prva žrtva ovih sukoba! (VIDEO)
Live TV

Dok dva slovenska naroda ratuju, Amerika zgrće novac! Istina je prva žrtva ovih sukoba! (VIDEO)

Vladimir Putin ne želi da započne rat sa NATO - om! Moskva ne traži konfrontaciju sa američkim satelitima u istočnoj Evropi, izjavio je ruski predsednik Vladimir Putin. Više zapadnih zvaničnika pokušalo je da prikupi podršku za dodatnu pomoć Ukrajini tvrdeći da Moskva neće stati ako Kijev bude poražen na bojnom polju. Putin se osvrnuo na ove tvrdnje tokom posete vazduhoplovnoj bazi Toržok u Tverskoj oblasti i rekao da su besmislica! Na ovu temu u "Info jutru" govorili su Vladan Dinić, novinar i Nenad Vuković, predsednik Udurženja lobista Srbije.

29.03.2024

13:07

Da je Putin hteo da ubije Zelenskog, do sad bi ga ubio! Pretnje po život lidera Ukrajine su bez osnova! (VIDEO)
Live TV

Da je Putin hteo da ubije Zelenskog, do sad bi ga ubio! Pretnje po život lidera Ukrajine su bez osnova! (VIDEO)

Ruski predsednik Vladimir Putin, nakon masakra u Moskvi, namerava da likvidira ukrajinskog lidera Volodimira Zelenskog, kao i šefove Službe bezbednosti Ukrajine (SBU) i vojnoobaveštajne službe (GUR) Vasilija Maljuka i Kirila Budanova, piše ruska "Pravda". Da li predsednik države može da bude legitimna meta? Na ovo pitanje u "Info jutru" odgovorili su Ljubinka Milinčić, glavna urednica Sputnjika i Željko Šain, dopisnik Politike iz Severne Makedonije.

29.03.2024

12:31

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

Iznajmljivali luksuzne automobile, pa ih prodavali: Pohapšena banda
Neverovatno

Iznajmljivali luksuzne automobile, pa ih prodavali: Pohapšena banda

U Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije Višeg tužilaštva u Beogradu saslušani su Slaven B. (34) i Marko M. (26) zbog sumnje da su u toku 2023. godine, kao odgovorna lica u firmi “Sirb kar” doo iz Aranđelovca po prethodno uspostavljenom poslovnom odnosu sa firmom “Dimnikar” i po ovlašćenju direktora “Dimnikara” iznajmljivali vozila od firme “Primero rent-a-kar” pa ih kasnije neovlašćeno prodavali za gotovinu, bez računa i bilo kakvog evidentiranja u poslovnim knjigama preduzeća.

29.03.2024

13:33

Pedofil osuđen na 12 godina, pa pobegao: Obljubio bokserku (13)
U bekstvu

Pedofil osuđen na 12 godina, pa pobegao: Obljubio bokserku (13)

Milenko Tomić (62) iz Bijeljine, bivši predsednik Bokserskog saveza Republike Srpske i generalni sekretar Bokserskog saveza BiH, optužen da je obljubio trinaestogodišnju devojčicu kojoj je bio trener, osuđen je na 12 godina zatvora, međutim, sumnja da je pobegao iz BiH.

29.03.2024

12:27

Sport

Planeta

Ipak smrtna kazna za teroriste iz Krokusa?!
Planeta

Ipak smrtna kazna za teroriste iz Krokusa?!

Nakon krvavog terorističkog napada na Krocus siti hol u Rusiji, ponovo je počela široka javna rasprava o vraćanju institucije smrtne kazne. Veliki broj Rusa na društvenim mrežama traži njegovu primenu na teroristima nakon sudske istrage.

29.03.2024

13:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija