• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

17.11.2022

14:16

Kancelarija za KiM: Vučić održao obećanje dato našem narodu na Kosovu i Metohiji!

Kancelarija za KiM

Politika

Kancelarija za KiM: Vučić održao obećanje dato našem narodu na Kosovu i Metohiji!

Podeli vest

U četiri opštine na severu Kosova i Merohije danas je počelo potpisivanje ugovora između države Srbije preko Kancelarije za Kosovo i Metohiju i Srba koji su napustili prištinske institucije, saoptila je Kancelarija za KiM


 

Na ovaj način ispunjava se obećanje koje je našem narodu na KiM, koji je izašao iz institucija, dao predsednik Srbije Aleksandar Vučić da će se država pobrinuti za svakoga od njih i da niko neće ostati bez podrške države. 
 
Ovim ugovorima, navodi se u saopštenju Kancelarije, Srbi koji su napustili institucije imaće regulisane sve obaveze iz radno-pravnih odnosa, penziono, zdravstvno osiguranje itd. 

Foto: Kancelarija za KiM

Isplata ovih primanja krenuće redovno i građani će novac na računima imati već u decembru. 
 
Dakle, sva primanja koja su dobijali u prištinskom sistemu, imaće sada od svoje države Srbije.

Foto: Kancelarija za KiM

Na ovaj način, država je poslala jasnu poruku da će naš narod koji predstavlja bedem ostanka i opstanka na Kosovu i  Metohiji biti zaštićen i zbrinut i da ima svoju državu iz sebe, zaključuje se u saopštenju Kancelarije za KiM.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Carica Sveta

pre 1 godinu

Odlično. Srbi na KiM koji su napustili prištinske institucije jesu odgovornost i ustavna obaveza Republike Srbije. I drago mi je što prištinske vlasti neće više moći da ih zlostavljaju i ucenjuju. I to čak nelegitimni predstavnici prištinskih priveremenih institucija. Jer njima je istekao i mandat. Javnost je , mislim i zaboravila kada su se održali izbori na KiM. Svi su zaboravili da je Kurti izgubio te izbore. I svi se prave blesavi. Naročito Viola.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija