• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

20.11.2022

10:03

JESAM LI PEDER ŠTO NISAM PRIZNAO KOSOVO? JESAM LI PEDER ŠTO NISAM UVEO SANKCIJE RUSIJI? Vučić o skandiranju "grobara": Razlog je to što su uhapšeni koljači, ubice i narkodileri!

printscreen

Politika

JESAM LI PEDER ŠTO NISAM PRIZNAO KOSOVO? JESAM LI PEDER ŠTO NISAM UVEO SANKCIJE RUSIJI? Vučić o skandiranju "grobara": Razlog je to što su uhapšeni koljači, ubice i narkodileri!

Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je danas da će otputovati u Brisel, na sutrasnji sastanak, istakavši da putuje ne zato što misli da može da se napravi neki dogovor, već zato što ne želi da im pruži razlog da kažu da Srbije ne želi da učestvuje

 

Vučić je, na televiziji Prva, na pitanje da li očekuje dogovor u Briselu, rekao da nije optimista.

- Do kasno sinoć nismo znali do kada bi trebalo da dođemo. Razgovori bi trebalo da počnu sutra ujutro u osam. Krenućemo ili večeras ili rano ujutro - kazao je on.


Vučić je istakao da nema sumnje da je situacija teža nego u poslednjih 10 godina.

Ukazao je da niko ne treba da misli da su u pitanju samo tablice.

Vučić je objasnio da je, kada je naša delegacija, koju je predvodila premijerka Ana Brnabić otputovala u Berlin na Samit Berlinskog procesa, gde su sklopljena tri važna sporazuma, Aljbin Kurti taj dan iskoristio da saopšti tri stvari.

- Te tri stvari su dovele do toga da Srbi napuste institucije i da budu uvereni da nema drugi put. Kurti je po ko zna koji put saopštio da od ZSO nema ništa i da je neće formirati, što je ponovio i prekjuče, ali o tome niko nije izvestio, jer u Beogradu ima mnogo medija na Kurtijevoj strani - rekao je predsednik.

Foto: Printscreen/TV Prva

Vučić je kazao da je Kurti time rekao da Briselski sporazum ne važi za njega, odnosno samo oni delovi koji mu odgovaraju.

- Saopštio je da će, što se tablica tiče, biti četiri faze - prva opomena do 21. novembra, posle toga novčane kazne, pa oduzimanje tablica i potom oduzimanje kola do 21. aprila - dodao je on.

Vučić je kazao da je treća poruka koja je kap koja prelila čašu, bila odluka o smeni Nenada Ðurića komandira za sever, na šta nema pravo, i oko čega se pita.

- Srbi su shvatili da sa tim čovekom ne postoji mogućnost za razgovor. Nisam optimista. Otićiću u Brisel ne što mislim da možemo da napravimo neštoPredsednik Srbije.

Vučić je istakao da su Srbi rekli da se mora formirati ZSO u skladu sa srpskim upravljačkim timom, a ne nemačkim nevladinim organizacijama, jer to nije nemačka nevladina organizacija.

- Taj predlog odavno imate i morate da ukinite odluku o tablicama. Mi smo rekli da moraju a oforme ZSO u skladu sa srpskog upravljačkog tima, ne nemačke nevladine organizacije. Taj predlog odavno imate, i morate da ukinite odluku o tablica - rekao je on.

Od kurtija ne očekujem ništa

Predsednik je naglasio da ne očekuje više ništa od Kurtija.

- On je imao trideset dana, da je neko hteo bilo šta da odloži, odložio bi ranije. Albanci i Kurti su pokazali da ne žele Srbe na Kosovu i pričaju o manjini - podvukao je Vučić.

Foto: printscreen

On je ukazao na to da se radi na tome da se uništi normalna, pristojna i racionalna Srbija.

- Jutros čujem da postoji plan, koji je takođe loš. Gde ste videli taj plan? Dajte mi ga i potpisaću ga odmah, da Priština ne uđe u UN - rekao je Vučić i dodao da Srbiji nikada  neće biti ponuđen taj plan.

Kaže da je priča o tom "planu" poturena zbog toga što su se političari bivše vlasti sakrili u mišju rupu kada je došlo do pogroma Srba na Kosovu i Metohiji, tzv. Kosovo proglasilo nezavisnost, postavljanja granice na Jarinju i Brnjaku.

Vučić je rekao da je dan posle napadan zbog toga što su se Srbi vratili u odmetničku skupštinu u Prištini, a prethodno su isti koji ga napadaju vodili kampanju da oni koji su dobili jedan odsto glasova treba da uđu u istu.

Rekao je da čim su Aljbin Kurti i Rada Trajković "graknuli" protiv toga, nema potrebe da bilo kome objašnjava da se radi o dobrom potezu Srba sa Kosova i Metohije.

Foto: printscreen

On kaže da Priština ne časi časa kako bi raspisala nove izbore.

- Kako stvari danas stoje, apsolutno sam siguran da će Srpska lista bojkotovati te izbore. Naravno, biće izloženi pritisku - upozorio je predsednik.

Kosovska policija nema šta da traži na severu Kosova i Metohije i tada bismo imali "pakao na terenu", tvrdi predsednik.

- Srbija će u tom slučaju biti uz svoj narod, a Srbi će braniti svoja ognjišta - rekao je Vučić i podsetio na činjenicu da je naša zemlja uradila sve da ne dođe do sukoba.

Predsednik je rekao da ga ne interesuje da "izgubi utakmicu", a da "ostavi dobar utisak na terenu". Ističe da želi da vidi rezultate.

Od pritiska zapadnih sila na Prištinu zavisi da li će biti mira, kazao je predsednik i objasnio da ne veruje u Kurtijev racio.

Vučić kaže da ne vidi kako bi se mogao popraviti nemačko-francuksi predlog.

- Nema koraka ka tome. Nisu nam dali šansu. Stavili su nas u ring i rekli da boksujemo tri runde, obe ruke da nam vežu za konopce i da izdržimo tri runde da nas biju, a da ne padnemo. Pa, nećeš pasti jer si vezan, ali ćeš biti mrtav - izjavio je on i kaže da je pisao odgovor Srbije na nemačko-francusku predlog.

Sankcije Rusiji - Srbija se ne pridružuje politci licemerja

Predsednik je, govoreći o sankcijama Rusiji, rekao da se Srbija ne pridružuje poltiici licemerja.

- Srpska država se pokazala snažnom i odgovornom. Pokazalo se da hoćemo da sačuvamo svoju samostalnost. Insistiram na slobodarskoj Srbiji, a ne da imamo politiku kakvu smo imali, a to je politika kmetske duše - izjavio je on.

Foto: printscreen

Govoreći o pogrdnim skandiranjima "grobara" protiv njega, Vučić kaže da je to poruka građanima Srbije.

- Verovali ili ne, veći deo hale nije to uzvikivao. Meni niko ne vuče "Vučiću, pederu" zato što je Partizan oštećen u budžetu. Partizan dobija ogroman budžet od države Srbije. Ne postoji nijedan tim u Evropi koji dobija novca od države kao KK Partizan i KK Crvena Zvezda. Možda postoji jedan. Za Zvezdu bi to bilo opravdanje jer igra Evroligu već nekoliko sezona. Jasno je da Partizan nije ugrožen, da je dobio novca i direktno i preko NIS-a i Telekoma. Reč je o milionima evra. Molim upravu KK Partizan da kaže koliko novca su dobili od države. Jesam li peder što nisam uveo sankcije Rusiji ili priznao tzv. Kosovo? Priznaću da je tako? Jesam li peder što sam nastavio da gradim auto-puteve? Prihvatam da uzvikujete sve što treba, ali vam je svima jasno šta je razlog. Sami su napisali šta je razlog. Razlog je to što su uhapšeni koljači, ubice i narkodileri - kazao je Vučić komentarišuću slogan "sloboda za grobare".

Srbijom neće vladati kriminalci i ubice

Istakao je da nije Boris Tadić, pa da moli navijače da ne skandiraju protiv njega.

Predsednik je rekao da navijači o Francuskoj govore jer je veliki broj dokaza o grupi Belivuk-Miljković stiglo iz Francuske.

- Srđan Lalić ne sme da slaže. Ako jednu sitnicu slaže, ide na doživotnu. Potvrdio je da su želeli mene da likvidiraju i ostale članove porodice Vučić - rekao je predsednik.

On je rekao da ova zemlja neće biti zemlja u kojoj vladaju kriminalci i ubice.

- Mi u poslednje dve godine gotovo da nemamo mafijaško ubistvo u Srbiji - izjavio je predsednik.

Foto: printscreen

Ističe da država neće dozvoliti ubijanje i dilovanje droge, da se ne bi skandiralo protiv njega.

- Hvala im što su sami napisali o čemu se radi. Mislili su da me to tangira. Obavestili su me posle večere sa Micotakisom. Nisu ni navijali, već slali poruke meni i državi. Četiri minuta "navijaju" za Partizan, a onda od glavnog kriminalca im je stiglo naređenje "vratite se na Vučića" - rekao je Vučić.

Predsednik kaže da ga ne iznenađuje što se ne oglašavaju iz uprave Partizana. On je istakao da je Zvezda (FK) napadana zbog nepostojećeg penala, a Partizan je ćutao kad je došlo do krađe u Surdulici u njihovu korist. Isto kaže, važi za Zvezdu.

- Ja živim za istoriju i šta će da ostane iza mene, a ne šta će za mene da kažu ili napišu danas. Plate su bile 330 evra, sad će biti 745 početkom godine - kazao je Vučić.

Protiv litijuma su oni koji ne gase cigaretu ni u Skupštini

Istakao je da su Srbi bili nezadovoljni svim svojim vladarima u istoriji, te istakao da je i Miloš Obrenović bio proteran iz zemlje.

- Protestuju protiv izgradnje mosta. Kad to vidite, zapitate se šta u stvari hoće. Protiv litijuma hoće da protestuju i oni koji ne gase cigaretu ni u skupštini. Onaj koji bi trajno zabranio eksploataciju bi trebalo staviti ludačku košulju jer bi to značilo odricanje od 100 milijardi - rekao je Vučić.

Predsednik je podsetio da Majdanpek kao grad postoji upravo zbog rudnika, a nedavno je tamo napadnut radnik iz Kine. Kaže da se nijedna zemlja nije odrekla litijuma i koja je potpisala da se trajno odriče litijuma, gasa, nafte...

Predsednik je ponovio da komparativnu razliku između Srbije i drugih čini dualno obrazovanje i da neće da se dodvorava nikome.

- Na dnevnom nivou država izdvoji 12,5 i 13 miliona evra za gas, a od toga se kroz račune vrati 3 ili 4 miliona - rekao je Vučić.

Foto: Printscreen/TV Prva

Pitao sam Lajčaka, zašto me uopšte zovete

- Pitao sam Lajčaka, zašto me uopšte zovete... Što ne pozovu samo Kurtija... Mi smo uradili i napravili sve što smo mogli, kad vas sateraju u ćošak i nemate kud, onda vam je lakše... Ne mislim da će Kurti išta odložiti jer bi odložio da je hteo. Kurti je pokazao da ne želi da Srbe na KiM.

Svoje gostovanje na televiziji Prva predsednik Vučić najavio je na svom Instagram profilu "buducnostsrbijeav"

- Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić gostovaće u nedelju, 20. novembra, u 10.00 časova, u jutarnjem programu Prve televizije @jutronaprvoj - piše na Instagramu.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Boki

pre 1 godinu

Sa obzirom na izgovoreno u Berlinu od strane Kurtija ne treba biti optimističan pred sutrašnji sastanak u sedištu EU

Boško

pre 1 godinu

Svako obraćanje Vučiča izuzetno je važno za Srbiju i sve njene građane, tako da verujem da ćemo i sada imati da čujemo dosta toga zanimljivog i da prvensteno čujemo iz prve ruke šta možemo da očekujemo da sutrašnjem sastanku sa predstavnivima EU i onim zlotvorom kurtijem.

Njanja

pre 1 godinu

Naš predsednik Aleksandar Vučić uvek iskren o svim temama i kriznim situacijama na Kosovu i Metohiji

Kaja

pre 1 godinu

Srbija je spremna za razgovor i resavanje problema mirnim putem, dok Prisrina konstantno provocira i podstice nasilje.

Jelka

pre 1 godinu

Nemoguce je doci do bilo kakvog dogovora dok predstavnik Priatine ne pokazuje zainteresovanost za mirno resavanje problema , vec stalno provocira i podstice nasilje.

Jelena

pre 1 godinu

Predsednik Vučić uvek otvoreno i transparentno obaveštava naciju o važnim stvarima za našu državu.

Milan

pre 1 godinu

Srbi moraju ostati dosledni i ni po koju cenu se ne smeju vraćati u Prištinu sve dok se ne ispune njihovi uslovi.

Pavle

pre 1 godinu

Teska situacija po pitanju KiM ali verujem da ce predsednik mudrom politikom stititi nase interese.

Drina

pre 1 godinu

Situacvija na KiM je zaista teška, ali svi moraju da znaju da će Srbija uvek biti uz svoj narod koji živi na KiM.

Glasinac

pre 1 godinu

Vučić je izjavio da nije optimista o sutrašnjem sastanku u Briselu, jer se Kurtiju se ništa ne može verovati.

Milja R

pre 1 godinu

Kurti je izzjavio da Priština neće formirati ZSO što potvrđuje da sutra u Briselu neće doći do nikakvog dogovora.

Branko N

pre 1 godinu

Postavlja se pitanje koja je svrha pregovarati kada Priština nije ispunila ni mono što je do sada dogovoreno.

Sanja

pre 1 godinu

Ogromno zalaganje predsednika Vučića u borbi protiv kriminala i mafije, sve u cilju da zaštiti interese Srbije i omogući siguran život svojih gradjana.

Ana

pre 1 godinu

U Briselu našem predsedniku predstoji veoma težak sastanak sa Kurtijem jer znamo da zapadne sile podržavaju Prištinu.

Mima

pre 1 godinu

Bez obzira na težinu sastanka u Briselu mi verujemo u ogromnu istrajnost, sposobnost i strpljenje našeg predsednika.

Mara

pre 1 godinu

Sutra će se sigurno odlučivati o KiM ali nadamo se i posredovanju zapadnih sila koje će uticati na Kurtija da poštuju Briselski sporazum.

Mima

pre 1 godinu

Mi imao naše zahteve koje ćemo sutra i ponoviti u Briselu i nadamo se da će doći do pomaka uz posredovanje zapadnih sila.

Sara

pre 1 godinu

Srbija će se sigurno obračunati sa mafijaškim grupama koje se moraju zaustaviti i sankcionisati.

Annan

pre 1 godinu

Србија ће увек бити уз свој народ.

Jana

pre 1 godinu

Predsednik Vučić uvek iznosi istinu i predočava narodu sa čime se borimo.

Ana

pre 1 godinu

Hvala predsedniku na direktnom obraćanju i obaveštavanju javnosti o svim događajima vezano za Srbiju.

Mara

pre 1 godinu

Srbija se zalaže za mir i stabilnost i na taj način je i spremna da rešava probleme.

Mara

pre 1 godinu

Politika Srbije je očuvanje mira i stabilnosti,dok Priština uporno izaziva nemire.

Mara

pre 1 godinu

Priština provocira dok Srbija pokušava da na miran i dostojanstven način reši problem.

Ena

pre 1 godinu

Vučićevo obraćanje je nesto sto narod jako voli da čuje

Ana

pre 1 godinu

Predstoji težak period za Srbiju, neće biti lako, ali Vučić će uraditi sve da bi naš narod mogao slobodno da živi i radi na KiM.

Ana

pre 1 godinu

Kurti treba da se urazumi što pre, a ne da naš narod pati i živi u strahu.

Ana

pre 1 godinu

Vučić će uvek imati neprijatelje, ali to ne bi trebalo da ga brine, jer su to oni koji ne žele dobro nikome, sem sami sebi.

Nevenka

pre 1 godinu

Svako obraćanje Vučića građani pažljivo slušaju i prate informacije koje ce nam reći

Sanja

pre 1 godinu

Predsednik uvek iskreno obavesti gradjane o svim aktuelnim temama koje su vazne za gradjane Srbije.

Kliodx

pre 1 godinu

Mir i stabilnost se neće poremetiti ovom teškom situacijom na Kimu.

Jelena

pre 1 godinu

Predsednik Vucic je uvek direktan i otvoren bez obzira koliko su neke stvari teske

Mirko

pre 1 godinu

Pravo a i obaveza predsednika da nas obaveštava o svom radu, a mi odlučujemo da li ćemo gledati ili ne. Daljinski je u našim rukama!

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija