• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

01.12.2022

12:59

ALJBINOVA ČIVAVA NEĆE PREDSTAVLJATI SRBE SA KiM! Petković: Izbor Rašića najveći dokaz da postoje Kurtijevi Srbi spremni na sve zarad ličnog interesa!

Tanjug/Zoran Žestić

Politika

ALJBINOVA ČIVAVA NEĆE PREDSTAVLJATI SRBE SA KiM! Petković: Izbor Rašića najveći dokaz da postoje Kurtijevi Srbi spremni na sve zarad ličnog interesa!

Podeli vest

Imenovanjem Nenada Rašića za ministra za zajednice i povratak Privremenih institucija samouprave, Aljbin Kurti je brutalno prekršio sopstveni takozvani ustav i još jednom pogazio prava srpskog naroda na Kosovu i Metohiji, izjavio je direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković

 

- Kurtijeva marioneta Nenad Rašić, zajedno sa Radom Trajković, ne predstavlja srpski narod na Kosovu i Metohiji, za njega Srbi nisu glasali na poslednjim izborima, već predstavlja Aljbina Kurtija i njegovu militantnu politiku prema svemu srpskom na KiM - rekao je Petković. 

Prema njegovim rečima, zo pokazuju i rezultati sa poslednjih izbora na KiM na kojima je lista koju je kreirao Rašić osvojila 0,173 odsto glasova, za razliku od Srpske liste za koju je glasalo skoro 96 odsto srpskog naroda. 

- Čak i unutrašnji tzv. najviši pravni akt Prištine u članu 96, stav 5. predviđa da izbor ministra privremenih institucija samouprave mora imati podršku većine poslanika srpske zajednice, u ovom slučaju Srpske liste, a takvu podršku Kurti nikada ne bi dobio od poslanika Srpske liste za izbor svoje marionete na ministarsko mesto - istakao je Petković i dodao: 

- Izbor Rašića najveći je dokaz onoga na šta sve vreme upozoravamo, da na KiM postoje Kurtijevi Srbi koji su spremni na sve zarad ličnog interesa i dila sa Prištinom. Zbog toga Srpska lista kao bedem ostanka i opstanka srpskog naroda na ovim prostorima jedina ima podršku zvaničnog Beograda i svoje države i nikada neće služiti vlastima u Prištini i Aljbinu Kurtiju već jedini svom narodu.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17