• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Z. JEVTIĆ

06.12.2022

07:00

TAKOZVANI 'KOSOVSKI PREMIJER' NE ODUSTAJE OD LAŽNIH IZBORA! Kurti spremio svoje 'gradonačelnike' da preuzmu sever KiM

printscreen

Politika

TAKOZVANI 'KOSOVSKI PREMIJER' NE ODUSTAJE OD LAŽNIH IZBORA! Kurti spremio svoje 'gradonačelnike' da preuzmu sever KiM

Podeli vest

Takozvani 'kosovski premijer' Aljbin Kurti spremio je svoje 'gradonačelnike' koji bi trebalo da preuzmu vlast na severu pokrajine!

Kurti je, kako prenose prištinski mediji, već 'sertifikovao' četiri kandidata svoje partije koji će učestvovati na nelegalnim izborima za gradonačelnike četiri srpske opštine na severu Kosova i Metohije. Ovi 'izbori', koje bojkotuje Srpska lista koja je osvojila više od 90 odsto glasova na prethodnom glasanju, zakazani su za 18. decembar. Kurtijev plan je da u opštinama Severna Mitrovica, Zvečan, Zubin Potok i Leposavić kandiduje Betima Osmanija, Ljuljzima Hetemija, Flatrona Hasanija i Fetaha Pecija!?

Zoran Anđelković, bivši šef Izvršnog veća za KiM, komentarišući sve ove navode, kaže da ti izbori nikako ne mogu da budu legitimni i legalni.

- Aljbin Kurti čini sve da izazove masovni incident i sukob sa Srbima. To je potpuno jasno i na to ukazuje odluka da na silu sprovede lokalne izbore na severu pokrajine. Pošto mu to do sada nije uspelo, prešao je na novu fazu uvođenjem 'aparthejda' na severu Kosova i Metohije - upozorava Anđelković.

Poslanik SPS Dejan Radenković tvrdi da 'premijeru' lažne države neće uspeti plan u vezi sa vanrednim izborima na severu pokrajine.

- To što Kurti radi je račun bez krčmara. Briselski sporazum je praktično poništen, zato su Srbi i izašli iz prištinskih institucija. Kurtijevi 'izbori' su pokušaj da se izigraju svi dogovori iz Brisela, da se obmanu evropske institucije i da se na kraju izigraju i prištinski propisi. Ne može da prođe ta 'igra' sa Kurtijevim kandidatima. Ti izbori nemaju legitimitet, niko neće izaći na birališta. Tu nema ni 'D' od demokratije, već samo grubo kršenje prava Srba - ističe Radenković.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija