• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

08.12.2022

17:35

NE MOGU VIŠE DA TRPE PRITISKE! Zaposleni i Savet REM-a stupaju u štrajk! Razlog - nova pretnja!

Informer

Politika

NE MOGU VIŠE DA TRPE PRITISKE! Zaposleni i Savet REM-a stupaju u štrajk! Razlog - nova pretnja!

Podeli vest

Zaposleni i Savet REM-a od sutra stupaju u potpunu obustavu rada, nezvanično saznaje Informer.

Razlog za ovakav korak je do sada neviđen pritisak na rad nezavisnog regulatornog tela od strane dela medijske i političke javnosti, kao i svakodnevne pretnje kojima su članovi Saveta izloženi.

Najnoviji u nizu pretnji je grafit koji se pojavio na ulazu zgrade u kojoj stanuje zamenik predsednika REM-a Milorad Vukašinović. Za sad nije poznato do kada će štrajk trajati.

Foto: Informer

Grafit na zgradi zamenika predsednika REM-a Milorada Vukašinovića

Pozvali smo i zamenika predsednika REM-a Milorada Vukašinovića kako bismo potvrdili ovu vest i čuli šta se tačno desilo.

- Sednica Saveta je zakazana za 19 časova, ja bih komentar da li će biti štrajka ostavio za predsednicu Saveta Oliveru Zekić kojoj godinama isti opozicioni mediji crtaju metu i to samo zato što ne popušta pod pritiskom. Ja kao njen zamenik sam se našao tu gde sam se našao... Štrajk je iznuđen potez, ali dovedeni smo u situaciju da ne možemo da vršimo svoj posao. Podsećam da je u avgustu posle odluke saveta REM-a o dodeli četiri nacionalne dozvole u unutrašnjosti, ispred vrata stana u kojem živim sa porodicom, nacrtan grafit REM = kukasti krst. Ja sam podneo krivičnu prijavu, osnovni tužilac je prijavu odbacio i ostavio kao predmet koji se vodi po privatnoj tužbi i sad je sve na višem tužiocu. Svi rokovi su probijeni. Mi smo takav prigovor pripremili da je viši tužilac u Novom Sadu sada u problemu jer ne može da potvrdi odluku osnovnog tužioca. Osnovni tužilac je napravio kardinalnu grešku da me tera da gonim nepoznato lice za krivično delo uvrede. Po meni, od kad sam ja izabran za člana saveta REM-a od maja 2021. godine, glavni problem je što traju pritisci dela opozicionih medija, pre svega N1 i Nova S, a posle naše odluke iz jula meseca to se pretvorilo u pravu kampanju u kojoj se ne biraju sredstva kako bi se dezavuisali svi članovi Saveta koji su doneli takvu odluku. Suština je da se Savet REM-a profesionalno dezavuiše i da se stvori jedna kampanja kakve nema. Jer je odluka o dodeli frekvencija doneta u skladu sa svim pravilima.

Foto: REM

Zamenik predsednika Saveta REM Milorad Vukašinović

Mi se polako kao društvo navikavamo na relativizaciju jednog simbola koji pripada najmračnijoj, nacističkoj ideologiji. Javni tužilac mora da zaštiti javni interes, a to je da nekoga ko radi javnu delatnost izjednačava sa nacizmom, on na taj način izmešta mene iz svakog moralnog i zakonskog okvira. Ja potičem iz jedne porodice čiji su preci stradali u Drugom svetskom ratu, to govori o njima i kakvu poruku šalju ljudima.

To je ulaz gde žive moja žena i deca. Ja sam u novinarstvu više od 30 godina. Ovo je jedan slučaj koji je u simboličkom smislu važan. To što rade opozicione televizije je primitivizam poslednje vrste koji nema više sa čime da se uporedi. Ja sam bio u Matici Srpskoj u 10 sati kada se desio ovaj događaj. O crtanju grafita obavestio me je predsednik zgrade, policija je izvršila uviđaj. Nadam se da će za razliku od avgusta meseca ovaj slučaj imati drugačiji epilog i da će počinilac biti priveden pravdi. Meni je zaista žao što se ovakvi slučajevi dešavaju u Novom Sadu, gradu koji je proglašen za Evropsku prestonicu kulture i gradu koji popularno nazivaju Srpskom Atinom - rekao je Vukašinović.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Milan

pre 1 godinu

Страшно је чиме се све служе самозвани "независни медији" , неби ли добили националну фреквенцију .

Lazni Bot

pre 1 godinu

Prestaju sa radom?! Kao do sad su radili?!

Zaharova

pre 1 godinu

Tesko nama sad ce Pink i Hapi moci da dovode razne ludake po jutaranjim programima, da promovisu kriminalce i prostitutke... A do sad kad je radio REM to nisu mogli

Revnosan

pre 1 godinu

REM je leglo poslusnika zlocinacke SNS Bande.

Vucic

pre 1 godinu

Шта су они радили осим што су били слуге режима и промотери насиља?

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Žoc dobio "pojačanje" za ABA titulu! Nazivali ga cirkuzantom, svi ga pljuvali, a on krenuo da rešeta! (VIDEO)
Partizan

Žoc dobio "pojačanje" za ABA titulu! Nazivali ga cirkuzantom, svi ga pljuvali, a on krenuo da rešeta! (VIDEO)

Košarkaši Partizana trijumfalno su krenuli u odbranu titule u ABA ligi, pošto su sinoć u Beogradskoj areni prilično glatko i ubedljivo savladali Igokeu sa 94:85 u prvom meču četvrtfinalne serije regionalnog takmičenja. Navijači crno-belih, osim zbog trijumfa, imaju razlog za zadovoljstvo i zbog uspona forme igrača koji je do pre nekoliko nedelja praktično bio zaboravljen i potpuno otpisan, a reč je o Amerikancu sa pasošem Hrvatske, Džejlinu Smitu (29)!

18.04.2024

10:28

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija