• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. C.

15.12.2022

18:24

IZ KREMLJA POSLATA JASNA PORUKA O KOSOVU! PUTIN NAREDIO: Pomozimo Srbiji!

Tanjug/AP

Politika

IZ KREMLJA POSLATA JASNA PORUKA O KOSOVU! PUTIN NAREDIO: Pomozimo Srbiji!

Podeli vest

Srbija ima punu podršku Rusije u rešavanju krize na Kosovu. Moskva je pripremila predloge za normalizaciju situacije u južnoj srpskoj pokrajini!

Ovo je juče poručila portparolka Ministarstva inostranih poslova Rusije Marija Zaharova, koja je istakla da su iz Kremlja poslate sve instrukcije u vezi sa Kosovom ruskom ambasadoru u Beogradu Aleksandru Bocan-Harčenku.
- Što se tiče ambasade u Beogradu, ruski ambasador u Srbiji, koji je u bliskom kontaktu sa srpskim rukovodstvom, dobio je instrukcije iz centra da preduzme konkretne korake podrške, koji se sastoje u normalizaciji ili predlaganju načina za normalizaciju situacije. Čekamo reakciju Beograd - rekla je Zaharova.

Foto: Reuters

Marija Zaharova
Ima nalog

Sve instrukcije u vezi sa Kosovom dobio je ruski ambasador u Beogradu Aleksandar Bocan-Harčenko
Marija Zaharova



Dan ranije je ambasador Ruske Federacije u Beogradu Aleksandar Bocan-Harčenko  kritikovao je tvrdnje Zapada da Moskva trenutno nije spremna da se umeša u situaciju na Kosovu i Metohiji. 
- To je ozbiljna zabluda, jer u ovoj situaciji, stojimo uz naše prijatelje pod sloganom za Srbiju 'Mi ne napuštamo svoje'. Rusija to stalno ponavlja predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i srpski lider zna da mu Moskva čuva leđa - rekao je Bocan-Harčenko za 'Solovjev uživo'.

Foto: Tanjug

Aleksandar Bocan-Harčenko


Komentarišući poruke iz Kremlja, direktor Instituta za nacionalnu strategiju Dragoslav Bokan kaže da je izjava Marije Zaharove 'poruka političkom zapadu i neprijateljima svih suverenih zemalja sveta, a u ovom slučaju Srbije'.
- Bitno je da na pravi način razumemo te dobre prijateljske i bratske odnose rukovodstva Ruske Federacije i naše zemlje, da ne potcenjujemo našu vladu, našeg predsednika i da se, ne daj Bože, ne stavljamo nasuprot Rusiji jer bi to bila i laž i pogrešno i nefer. U tom smislu je to i veliko ohrabrenje za sve nas da shvatimo da nismo samo, da ne živimo između nemila i nedraga, već da postoji neko ko nas u najmanju ruku razume i daje nam i podršku u SB UN, ali i na druge načine koji će vremenom biti sve jači i sve vidljiviji. U svakom slučaju, ovo je veliki napredak našeg statusa u okolnostima koje nam ne idu na ruku, ali koja otvaraju neka nova pitanja i neka nova poglavlja kakva nisu postojala do skoro u međunarodnoj politici - zaključio je Bokan.
 

Foto: printscreen

Dragoslav Bokan

Peticija za priznanje Kosova na sajtu Zelenskog!?!


Na sajtu predsednika Ukrajine Volodimira Zelenskog registrovana je peticija za priznanje nezavisnosti 'Kosova'. Inicijator ove inicijative je narodni poslanik Aleksej Gončarenko, koji je još u avgustu u Vrhovnoj radi registrovao nacrt rezolucije 'O priznavanju državnog suvereniteta i nezavisnosti Kosova'.
Taj nacrt još nije stavljen na glasanje, a kada je reč o peticiji, potrebno je da sakupi 25.000 potpisa da bi Zelenski na nju odgovorio.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Zagor

pre 1 godinu

Eh.....da mogu pomogli bi sebi!!! Nemojte pomagati matere vam!

Zoran

pre 1 godinu

Bokan je baš prava adresa...kriminalac i ratni zločinac...običan smrdljivac i ruski špijun.

Samosvesna građanka

pre 1 godinu

Neophodna je i saglasnost zvaničnog Beograda, jer bez te saglasnosti...

crosdu

pre 1 godinu

Ne može Putin pomoći ni samom sebi, hahaha!

vELJA

pre 1 godinu

Ovaj Gončarenko izgleda dobro "omrsio brk"od strane lobista sa Kosova! Uzima pare,pa ga baš briga za sve što je Ukraina izgubila! Jer če tim parama da kupi neku vilu u Londonu ili Berlinu,a Ukraina i Ukrainci,ko njih "šiša"!

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17