• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: tvmost.info

17.12.2022

17:26

ODGOVOR ONIMA KOJI KAŽU DA SU NA BARIKADAMA KRIMINALCI! Doktor Elek i njegove kolege brane živote svakog Srbina na KiM! (Foto9

tvmost.info

Politika

ODGOVOR ONIMA KOJI KAŽU DA SU NA BARIKADAMA KRIMINALCI! Doktor Elek i njegove kolege brane živote svakog Srbina na KiM! (Foto9

Podeli vest

Srbi sa severa Kosova i Metohije danima na barikadama istrajno, na miran i demokratski način iskazuju svoje nezadovoljstvo zbog hapšenja sunarodnika i prisustva sve većeg kosovske policije koja u blokadi drži sever Kosova. Vlasti u Prištini novim hapšenjima, pretnjama i ucenama pokušavaju da zastraše ovdašnje Srbe, ali oni ne odustaju od svoje borbe za očuvanje života i identiteta na ovim prostorima.

Na barikadama se nalaze svi, studenti i profesori, domaćice i akademski građani, kao i doktori koji bitku za život vode na svom poslu i ovde, sa svojim sunarodnicima.

Profesor, doktor Zlatan Elek, koji je u operacionoj sali uklonio nebrojane barikada, ovih dana svaki svoj slobodan trenutak provodi sa svojim sugrađanima, koji na miran način iskazuju protest zbog toga što Priština nad našim narodom vrši neviđeni teror.

- Primorani smo da budemo ovde, ovo je naša reakcija na svakodnevne, neprimerene akcije  vlasti u Prištini protiv našeg naroda - naglašava doktor Elek.

On podvlači da je ovo odgovor vlastima u Prištini koje kaže da se na barikadama nalaze kriminalci.

- Mi smo obični građani, naoružani samo dobrom voljom za opstanak i ostanak na ovim prostorima i bićemo ovde sve dok bude bilo potrebno i dok se ne oslobode naši nepravedno uhapšeni građani, a jedinice  Rosu, kojima nije mesto ovde, ne povuku sa severa Kosova - poručuje doktor Elek.

On ponavlja da profesori i akademski građani, koji se svakodnevno nalaze na barikadama , predstavljaju uzor kako se ponaša pošten i patriotski opredeljen građanin.

- Rođen sam ovde, ovde su grobovi mojih predaka. U kakvoj demokratiji živimo, pokazuje i to da groblje u južnom delu možemo da  posetimo samo nekoliko puta godišnje i sveće palimo na oskrnavljenim grobovima. Ako je to demokratija, onda smo razočarani njom - zaključuje doktor Elek.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
ratko

pre 1 godinu

TO GOVORI ZUTA STOKA PETOKOLONASKA ,SMRDLJIVCI NATO NACISTA ,VISE IM SE NI NOGE NE VIDE KOLIKO SU IM SE UVUKLI U ZADNJICU

sledeća vest

Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici
Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici

Gostujući u jutarnjem programu televizije Prva, Aleksandar Vulin je kazao da se 2. juna odlučuje o budućnosti Srbije, te da nije reč o lokalnim izborima koji se samo tako zovu. Vulin je kazao da na ovim izborima hoće da slome kičmu Vučiću da bismo se odrekli Republike Srpske, Kosova i Metohije, da bismo priznali da smo genocidan narod i uveli sankcije Rusiji.

27.04.2024

12:39

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)
katastrofa

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)

Teretni voz koji je prevozio gorivo iskočio je iz šina i zapalio se u blizini granične linije između američkih saveznih država Novi Meksiko i Arizona, a u incidentu nije bilo povređenih, saopštili su železnički operater BNSF i policija.

27.04.2024

08:47

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija