• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/politnavigator

17.12.2022

22:25

RAT NA KIM NEIZBEŽAN! Srpska vojska bi za NOĆ oslobodila Sever ali... Ako Srbi odu dalje od Ibra ĐAVO zna šta može da počne - Ruski ekspert izneo svoje predviđanje

AP/Reuter/mod.gov.rs

Politika

RAT NA KIM NEIZBEŽAN! Srpska vojska bi za NOĆ oslobodila Sever ali... Ako Srbi odu dalje od Ibra ĐAVO zna šta može da počne - Ruski ekspert izneo svoje predviđanje

Podeli vest

Rat na Kosovu i Metohiji je neizbežan. Srpska vojska može da oslobodi sever pokrajine koji su zauzeli separatisti sa pretežno slovenskim stanovništvom. Međutim, "mirovne" snage NATO-a neće dozvoliti da idu dalje u zemlje naseljene Albancima

Ovo je u eteru radio stanice "Moskva govori" izjavio vanredni profesor Ruskog državnog humanitarnog univerziteta Nikita Bondarev, prenosi dopisnik „PolitNavigatora“.

- Ali kako može ( rata ) da ne postoji? Ona može ići dalje. Odlaže se više od 20 godina. Može da se odloži još godinu, dve, 10. Ali, pre ili kasnije, hoće. Nemoguće je rešiti ovu situaciju bez upotrebe grube fizičke sile - rekao je Bondarev.

Istovremeno, smatra da se sukobi između srpske vojske i snaga NATO stacioniranih na tzv.Kosovu mogu izbeći.

Foto: www.mod.gov.rs

Vojska Srbije

- Ni Srbiji ni NATO-u ne treba rat sa NATO-om. Ako Srbi ne pređu reku Ibar, koja deli sever tzv.Kosova, mislim da ih Kfor neće napasti. Možda će otići na sever Kosova i Metohije, ali neće da se bori sa Srbima. Hodaće pretećim pogledom, zveckajući sabljom, ali će se truditi da izbegnu sudare. Neće pokušavati da nasilno proteraju Srbe odatle. Ali ako Srbi odu dalje od Ibra, đavo zna šta može da počne - rekao je Bondarev.

Foto: Informer DN

KFOR

Do sukoba Srbije i tzv.Kosova doći će samo ako se u pokrajini prolije krv, smatra ekspert.

- Ako Albanci tamo nekoga fizički unište, a za to im ne treba mnogo pameti. Ako ljudski životi lete, Beogradu neće preostati ništa drugo nego da pošalje srpski kontingent u Ibarski Kolašin. Dok se tamo ne prolije krv, Beograd to neće uraditi - rekao je Bondarev.

To daje velike šanse za uspeh srpske vojne operacije na severu tzv.Kosova.

- Moje gledište je da Srbija može i treba da povrati sever Kosova i Metohije, a što se tiče samog Kosova i Metohije, Srbi ovde imaju vrlo male šanse. Poznajem mnoge Srbe, uključujući i mlade ljude, koji iskreno veruju da je moguće zadržati KiM u sastavu Srbije, nekako nadmudriti Albance i ubediti ih da žele da ostanu u sastavu Srbije, a ne u nezavisnom tzv.Kosovu - rekao je Bondarev. rekao.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija