Dnevne novine
SRBIJA

Autor: tvmost.info

18.12.2022

12:31

Srbi na barikadama u Ibarskoj Slatini i Lešku: BRANITI SLOBODU NIJE KRIMINAL!

tvmost.info

Politika

Srbi na barikadama u Ibarskoj Slatini i Lešku: BRANITI SLOBODU NIJE KRIMINAL!

Podeli vest

Majke, sestre i supruge sa kolegama, komšijama, rođacima i prijateljima u Lešku i Ibarskoj Slatini, kako ističu, brane slobodu i budućnost svoje dece. Oni poručuju da nisu kriminalci već obični građani koji čuvaju svoja ognjišta i bore se da njihova deca žive, igraju se i uče u slobodi

 

Samohrana majka Snežana Mladenović, raseljeno lice iz Uroševca sa dvoje dece, traži pravo da živi u slobodi.

- 1999. su me isterali iz rodne kuće, a sada neko ponovo želi da me protera, dok ja zahtevam da naša deca žive kao i sva druga u Evropi u dvadesetom veku - ističe Snežana.

Ona je upitala, kako je rekla,  one koji odlučuju o sudbini Srba u Prištini čime i zašto su zaslužili ovaj rat.

Maja Ivanović, majka četvoro dece i Jela Kovačević koje rade u obrazovnim ustanovama u Leposaviću ističu da im je želja da pošalju poruku celom svetu da braniti slobodu nije kriminal.

- Ovde smo po ko zna koji put i ko zna koji dan, mi smo samo pošten narod koji pošteno živi i ovde ćemo ostati da bi našoj deci pružili bolje sutra - kaže Maja Ivanović.

- Poručujemo celom svetu da mi nismo kriminalci, već samo želimo mir - ističe Jela Kovačević.

Poslovođa u rudniku Trepča, otac četvoro dece, Ratomir Milojević traži pravo da sa porodicom mirno živi u rodnoj Sočanici.

- Ovde su mi živeli deda i pradeda, želim da i ja i moja deca ostanemo ovde. Želimo da svet vidi da nismo kriminalci, već goloruki narod koji ne želi da ratuje, već samo brani živote i slobodu - rekao je Milojević i poručio da protesti nisu upereni protiv Albanaca već da Srbi zahtevaju da mirno žive jedni pored drugih ako već ne mogu zajedno.

Okupljeni na barikadama u Ibarskoj Slatini i Lešku poslali su poruku svima da će se svim sredstvima boriti i da neće odustati od težnje da sačuvaju mir i slobodu za sebe i svoja pokolenja.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

KFOR POJAČAO PATROLE OKO JARINJA! Razvučena i bodljikava žica, Srbi i dalje na barikadama Uživo
Politika

KFOR POJAČAO PATROLE OKO JARINJA! Razvučena i bodljikava žica, Srbi i dalje na barikadama

Srbi na severu Kosova i Metohije ušli su u deveti dan protesta na barikadama, zbog hapšenja sunarodnika. Isto toliko zatvoreni su i prelazi Jarinje i Brnjak, pod kontrolom kosovske policije. Bivšem policajcu Dejanu Pantiću odbijena je žalba na pritvor, a njegovom kolegi Slađanu Trajkoviću, koji je uhapšen u četvrtak, sud u Prištini odredio je pritvor do 30 dana, zbog navodnih ratnih zločina

18.12.2022

07:13

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović
Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović

Inspektori Četvrtog odeljenja beogradske policije priveli su večeras glumca i političkog aktivistu Sergeja Trifunovića i to nakon što su kod njega našli nekoliko grama opojne droge, nezvanično saznaje Informer!

18.04.2024

21:36

Sport

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!
Fudbal

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!

19. APRILA 1972. godine rođen je legendarni brazilski fudbaler Rivaldo. Afirmisao se u Palmeirasu, pa igrao za Deportivo La Korunju, Barselonu, Milan, Kruzeiro, Olimpijakos, AEK... Sa Brazilom je bio prvak sveta 2002, sa Milanom prvak Evrope 2003, a Zlatnu loptu je dobio 1999. godine.

19.04.2024

06:00

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija