• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: EKIPA INFORMERA

23.12.2022

07:00

LIDER SPS TVRDI DA SE NE OGRAĐUJU OD BARIKADA NA SEVERU POKRAJINE! Dačić: Podržavamo bunt Srba s Kosova

Informer

Politika

LIDER SPS TVRDI DA SE NE OGRAĐUJU OD BARIKADA NA SEVERU POKRAJINE! Dačić: Podržavamo bunt Srba s Kosova

Podeli vest

Socijalisti su čvrsto uz državnu politiku u vezi sa Kosovom i Metohijom, a iza barikada ne stoje ni SPS ni SNS, već narod, ističe Ivica Dačić, komentarišući izjavu člana Predsedništva SPS Tome File da se 'barikadama ništa ne postiže'

Socijalisti čvrsto podržavaju državnu politiku u vezi sa Kosovom i Metohijom i bunt Srba iz pokrajine protiv terora takozvanog premijera Aljbina Kurtija!
Ovo tvrdi Ivica Dačić, ministar spoljnih poslova Srbije i lider Socijalističke partije Srbije (SPS), komentarišući izjavu člana Predsedništva SPS i advokata Tome File, koji je prethodno izjavio da se 'barikadama ništa ne postiže'. Fila je i indirektno optužio SNS da stoji iza barikada na Kosovu i Metohiji!?!

- Beograd barikadama ništa ne postiže. Želim da verujem da Beograd nema uticaj na formiranje barikada, bar nema SPS-a. Socijalistička partija sigurno nije dovela do barikada. A za SNS ne znam... - rekao je Fila, gostujući na tajkunskoj televiziji Nova S.
Reakcija na teror

Suvislo je pominjati bilo koju partiju, jer su barikade reakcija našeg naroda na teror koji se vrši nad njima u kontinuitetu
Dejan Miletić, analitičar


 

Otpor Srba

 

Kada smo pozvali Ivicu Dačića da pitamo kako komentariše ovaj stav Tome File i da li je to zvaničan stav partije, naš sagovornik je odgovorio da barikade nisu nikakve stranačke aktivnosti, već opravdani bunt srpskog naroda.
- Socijalistička partija Srbije čvrsto stoji uz državnu politiku u vezi sa Kosovom i Metohijom. Barikade na severu pokrajine nije organizovao Beograd, niti SPS ili SNS, već je to bunt naroda protiv terora Aljbina Kurtija. Mi podržavamo taj bunt naroda. Dakle, barikade i skupovi na severu nisu nikakve stranačke aktivnosti bilo koje partije, ni SPS niti SNS, već otpor Srba zbog maltretiranja, hapšenja, tajnih optužnica, upada specijalaca ROSU i Kurtijevih najava da će na silu ukloniti barikade i da ne isključuje ljudske žrtve - ističe Dačić.


Prema njegovim rečima, međunarodna zajednica je ta koja pokušava da optuži Beograd da stoji iza barikada, što nema veze sa mozgom, jer Kurtijev teror trpe Srbi u pokrajini.
- Deo zapadnih sila trudi se da se optuži Beograd za sve, pritom potpuno ignorišući sve ono što Kurti radi na Kosovu i Metohiji. A ono što tamo radi direktno ugrožava Srbe na svaki mogući način, krši im se svako ljudsko pravo, pa i njihova egzistencija. Dakle, da jasno i nedvosmisleno ponovim, SPS podržava državnu politiku u vezi sa Kosovom i Metohijom i ne pada nam pamet da se odreknemo Srba u pokrajini - naglašava Dačić.

Bitno pitanje

 

Komentarišući sve ove navode, šef Centra za proučavanje globalizacije i analitičar Dejan S. Miletić ocenjuje da ovo nije pitanje partija, već pitanje opstanka Srba na Kosovu i Metohiji.
- U pitanju je pozicija Srba na prostoru Kosova i Metohije, reakcija našeg naroda na jedan teror koji se vrši nad njima u kontinuitetu. Suvislo je pominjati bilo koju partiju ili imenovati bilo koga konkretno. Radi se o opštem stavu našeg naroda. Sve što radi srpski narod na prostoru Kosova i Metohije zaslužuje Nobelovu nagradu za mir, jer je sasvim mirno i na demokratski način reagovao na Kurtijev teror i nepoštovanje osnovnih ljudskih prava - zaključuje Miletić.

Moj ugao


DARKO GLIŠIĆ
PREDSEDNIK IO SNS

Fila nastavlja udvaranje tajkunima jer su mu pare draže od obraza. Već smo imali jedan slučaj njegovog nabacivanja. Tomin nacionalni interes nije Srbija niti njeni građani, već evro, dolari... Zbog toga me ovo ne iznenađuje iako je za svakoga kome je do naše države veoma bolno kad se pokazuje ovakav stepen neodgovornosti.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Raka

pre 1 godinu

Podrška za SPS, posebno za čoveka koji je sredio povlačenje priznanja. Slepci i poltron iz SNSa vreme je da lete.

Ratko

pre 1 godinu

Dačić zvani koferče ili prilepak.Ideologiju nema.Zanima ga samo vlast i privilegije.Može sa svima.I sa Šiptarima bi napravio vladu.

PETAR

pre 1 godinu

Postize se barikadama da ti srbi jebu cincarsko poreklo TOMO KOSTAPLERU SRBIJA TEBI I JEVREJSKIM GOVNIMA KO STO SI TI DALA SVE A VI JOJ UZIMATE SVE HITLER JE BIIO U PRAVU STO HTEO DA POTAVANI OVAKVA GOVNA ,A FILINO GOVNO SMRDI VISE NO SIPTARSKO ,PRIMIS GOVNO U KUCU A GOVNO TOMA KOPA TI GROB

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat?
Live TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat?

Šta se zaista desilo 14. aprila? Odgovor Izraela na napad Irana je pomalo čudan. Navodno Iran je pokušao nuklearni napad na Izrael. Na ovu temu u "Info danu" govorio je Nikola Vrzić, glavni urednik portala RT. Uživo u program javio se pilot Stevan Ignjatović koji je detaljnije govorio o avionima koji su sposobni da nose nuklearne bombe.

23.04.2024

16:13

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)
Live TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)

Život pod terorom Aljbina Kurtija na Kosovu i Metohiji još uvek predstavlja ogroman problem za Srbe koji tamo žive, a Zapad, sa svojim licemernim ponašanjem i dvostrukim aršinima, ne doprinosi rešavanju situacije. Na ovu temu u "Info jutru" televizije Informer govorio je predsednik Društva lobista Srbije Nenad Vuković.

23.04.2024

12:40

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Objavljen datum Putinove inauguracije!
Planeta

Objavljen datum Putinove inauguracije!

Inauguracija ruskog predsednika Vladimira Putina, biće održana 7. maja, rekao je Andrej Klišas, predsednik Komiteta za ustavno zakonodavstvo i državnost u Savetu Federacije, javlja agencija TASS.

23.04.2024

15:33

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija