• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

11.01.2023

21:47

POD HITNO ZSO, ALI... "Klimava" izjava Dereka Šolea pred dolazak iz Prištine u Beograd!

US State Department

Politika

POD HITNO ZSO, ALI... "Klimava" izjava Dereka Šolea pred dolazak iz Prištine u Beograd!

Podeli vest

Viši savetnik Stejt departmenta Derek Šole izjavio je večeras u Prištini da je neophodno hitno formiranje Zajednice srpskih opština, dodavši da SAD ne daju podršku aranžmanima koji su suprotni odlukama ustavnog suda u Prištini.

Šole je na konfereciji za novinare govorio zajedno sa američkim izaslanikom za Zapadni Balkan Gabrijelom Eskobarom i američkim ambasadorom u Prištini Džefrijem Hovenijerom. 
- Smatramo da smo u kritičnom trenutku dijaloga - rekao je Šole i dodao da bi Beograd i Priština trebalo hitno da se uklјuče u dijalog koji vodi Evropska unija, a koja, kako je naveo, ''radi na sveobuhvatnom sporazumu za normalizaciju odnosa usredsređenog na međusobno priznavanje' - prenosi prištinski Reporteri.


Šole je rekao i da na severu KiM postoji bezbednosni vakuum, dodajući da je bezbednosna situacija razlog za zabrinutost.


Američki zvaničnik se prethodno sastao sa predsednicom i premijerom privremenih prištinskih institucija, Vjosom Osmani i Aljbinom Kurtijem.


Šole sutra dolazi u posetu Beogradu, gde će se sastati sa predednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Vejo

pre 1 godinu

To se znalo.Doši da nam uvali tukija.S'obzirim da su ivi naši popustili na Severu,očigledno da će da pristanu na totalnu kapitulaciju.Nwgo šta kažu ovi iz Srpske ljiste?Videli su se sa nim?

Vesna

pre 1 godinu

Hoce li ovi sa zapada ikada shvatiti da Srbija ne moze i nece oriznati drzavu na svojoj teritoriji, juznu pokrajinu kao drzavu, jesu li oni svesni toga. Kako ih bre nije sramota da nas nakon zlocinackog bombardovanja jos i ucenjuju. Kosovo i Metohija je srpska duhovna kolevka.

Pera

pre 1 godinu

Albaniju kao državu I naciju oformili su jevrei iz Beča I Budimpešte 1912e I celo vreme su im oni glavni mentori Hitler Broz Tito Tito2 Soros Rotßild Kušner Koh Abramovič Gejts Zakenberg Kisindzer Madlen Olbrajt Teodor Meron...! Broz Tito je u Jajcu isekao etnički prostor Srba na republike odmah time isplanirao rat I raspad buduće države emitovao jevrejsku šifru o time grb sa 6 baklji vatra simboliše rat I razaranje potom šifru "Tito posle Tita"sto znači "jevrein posle jevreina" jevrei su znali da je Tito jevrein oa su i znali da hevrein nastavlja Titi2 Siros! Tito2 je komandovao svim republikama u raspadu sffj istovremeno milosevićem alijom tudmanom milom bakalijem. Lako režirao raspad po granicama iz Jajca a nove jevrejske države Hrvatska Slovenija bih Makedonija i Crna Gora su još jači instrument napada na Srbiju nego što su to bile kao republike u sfrj jer sad su te teritorije države mnogo jače nego što su bile kao republike! Posle ubistva Kenedija Amerika je obična jevrejska država potpuno u funkciji Izraeka I jevreja a SVI Američki predsednici su masoni masoni su jevrejski batleri u funkciji jevreja! Klintonov glavni finansijer je Tito2 Soris i njegov šef TITO2 SOROS NAREDIO JE KLINTONU DA NAS BOMBARDUJE 1999 DA BI OSTVARIO TITOV PLAN IZ JAJCA A HOLBRUK JE OPERATIVAC TITA2 SORIS KOI JE OPERATIVNO VODIO DIPLONATIJU U NAPADANJU SRBA I NA KOSOVU I METOHIJI GDE SE SLIKAO SA TERORISTIMA OVK KOI SU DEO AL KAIDE I ISIS A SOLE JE BIO HOLBRUKOV NAJVAZNIJI SARADNIK DAKLE TITO2 PREKO ŠOLEA I BLONKENA NASTAVLJA KONTINUITET HOLOKAUSTA NAD SRBIMA !

Jastreb

pre 1 godinu

Nije morao ni da dolazi, mogao je iz Prištine da javi Beogradu šta su se dogovorili sa Kutijem. Ne idu oni slučajno prvo u Prištinu pa tek onda u Beograd, kad se dogovore kako i šta će dalje da rade jel znamo da šiptari javno kažu da im spojnu politiku vode amerikanci. Ovo je još jedna SVINJARIJA amerikanaca koji bi da po svaku cenu navuku Srbiju na tanak led da negde pogreši. Velika je to sramota za jednu do skora veliku silu koja je bila velika po krvavim ubistvima civila svuda po svetu, nadam se da neće još dugo!!!

SUTRA JE VAŽAN DAN! U Beograd stižu tri veoma bitne ličnosti!
Politika

SUTRA JE VAŽAN DAN! U Beograd stižu tri veoma bitne ličnosti!

U Beograd sutra stižu tri zvaničnika SAD Derek Šole, Gabrijel Eskobar i Spenser Bojer i to će biti prilka da se nastavi intenziviranje i unapređenje odnosa dve zemlje, izjavio je državni sekretar u Ministarstvu odbrane Nemanja Starović dodajući da će neizostavna tema biti političko-bezbednosna situacija na KiM.

11.01.2023

17:18

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Roleks mu poklonila mama, a ne Vračarci! Evo šta je Nikola Kačarević, suprug starlete Tamare Đurić ispričao o zaplenjenom novcu!
uštedeo ogromne pare

Roleks mu poklonila mama, a ne Vračarci! Evo šta je Nikola Kačarević, suprug starlete Tamare Đurić ispričao o zaplenjenom novcu!

Nikola Kačarević, suprug starlete Tamare Đurić koji je optužen da je bio pripadnik vračarskog klana koji su organizovali odbegli Nikola Vušović i Radoje Zvicer izjavio je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da je 35.000 evra, koliko je prilikom pretresa pronađeno u njegovom iznajmljenom stanu u kom je pre hapšenja živeo sa porodicom, njihova porodična ušteđevina.

16.04.2024

16:50

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija