• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Kosovo online

24.01.2023

12:16

PUCALI SU NA MILJANA SAMO ZATO ŠTO JE SRBIN! Međunarodna zajednica mora da reaguje!

Informer

Politika

PUCALI SU NA MILJANA SAMO ZATO ŠTO JE SRBIN! Međunarodna zajednica mora da reaguje!

Podeli vest

Direktor kancelarije za KiM Petar Petković posetio je danas u kraljevačkoj bolnici Miljana Delevića, koga su juče na Bistričkom mostu ranili pripadnici ROSU i izjavio da je Delević primio metak samo zato što je Srbin, te pozvao međunarodnu zajednicu da reguje, jer je taj metak mogao biti koban po njegov život

Poručio je da pripadnici ROSU nemaju šta da traže na severu južne srpske pokrajne i da su na toj teritoriji rasporedili svoje punktove samo da bi maltretirali i terorisali srpski narod.Istakao je da mu je ranjeni Delević danas lično potvrdio da je kosovska policija juče oprva pucala.

- Kada pogledate auto videćete da je on izrešetan sa zadnje strane i da je zapravo kosovska policija prva krenula u napad sa namerom da bukvalno ubije Miljana i Dušana. To mi je sada i Miljan potvrdio - rekao je Petković.

Foto: Informer

Direktor kancelarije za KiM naveo je da postoji i snimak sa bezbednosnih kamera koje je instalirala upravo kosovska policija, pa naglasio da da taj snimak treba da pokažu, a ne "da nastavlju sa propagandom, želeći da prikriju istinu da kosovska policija svakodnevno maltretira srpski narod na severu Kosova".

Istakao je da nije zadatak kosovske policije da napadaju i pucaju na srpsku decu i da maltretiraju srpski narod ni na jugu, ni na severu Kosova.

- Njihov zadatak nije da puštaju krv srpskom narodu, oni nemaju bukvalno šta da traže na severu Kosova i Metohije - kaže Petković.

Smatra da je jučerašnja situacija mnogo više od provokacije i da je metak koji je primio Miljan Delević mogao biti koban po njega.Zahvalio se direktoru bolnice i gradonačeniku Kraljeva na ukazanoj pomoći pvređenom momku i dodao će Delević biti prebačen na VMA.

Foto: Informer

Ocenio je da je ovaj nemili dogadjaj poslednje upozorenje medjunarodnoj zajednici da će neko od bahatosti Aljbina Kurtija i pripadnika ROSU da strada.

Naveo je da su ROSU postavili punkt na Bistričkom mostu i na putu ka Brnjaku, gde maltretiraju srpski narod, drže ljude po nekoliko sati, pretresaju i skidaju ih do gole kože.

- To rade ne bi li predstavili kako Kurti ima moć na severu KiM i kako oni vladaju na toj treitoriji. Ni po jednom sporazumu oni nemaju šta da traže na severu južne srpske pokrajne - ponovio je direktor kancelčarije za KiM.

Poručio je da medjunarodna zajednica mora da reaguje i da zaustavi "ovo zlo koje dolazi iz Prištine" jer to je jedini način da sačuvamo mir i živote naših ljudi.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Ja

pre 1 godinu

Kako su mogli da znaju da je neko u autu Audi q5 bez tablica Srbin? Jel mu pise na celu? Koliko su neki ljudi glupi. Bas to sto je pucano od nazad govori da nije hteo da stane i da je udario u njih. Raspitajte se ko je doticni, vidi mu se po izgledu i provociranju, umesto da se brukate i propagirate medjunacionalnu mrznju.

Dejan2019

pre 1 godinu

Niste rekli koliko je taj gospodin, "što je samo Srbin", nakupio krivičnih prijava, u svom dosadašnjem životu? A dobro bi bilo i da ispratite šta će biti dalje, tj. kakvo će uhlebljenje od države Srbije dobiti

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija