• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Novosti/Informer.rs

31.01.2023

08:02

MORATE PROČITATI! Pismo vladike Sergija koje sve objašnjava: Ko je prokleo Aleksandra Vučića

Tanjug, Siniša Pašalić /RAS SRBIJA

Politika

MORATE PROČITATI! Pismo vladike Sergija koje sve objašnjava: Ko je prokleo Aleksandra Vučića

Podeli vest

Srbima sloga nikad nije bila jača strana, podseća episkop bihaćko-petrovački Sergije
Njegov tekst prenosimo u celosti:

Srbima sloga nikad nije bila jača strana. Dok se drugi narodi sabiraju, da bi pred neprijateljem bili jači, mi se dijelimo, gubeći sopstvenu snagu na rasprave, optužbe i međusobne sukobe da bismo, izgleda, postali što lakši plijen onima koji bi da nas nema. Samo kod nas izdajnici govore o izdaji, petokolonaši o patriotizmu, nevjernici o vjeri, a o otadžbini oni koji žive na kritici otadžbine, Crkve i državne vlasti.

To je naš usud, dubina našeg nacionalnog ponora, ali i ogledalo stvarnosti u kojoj živimo. Zbog toga smo sa neprijateljima uvijek nekako izlazili na kraj, ali je Srbima, izgleda, najteže sa sobom. To je rat vječni, rana koja uvijek krvari, jer neprijateljsku ranu i prebolimo i oprostimo, ali onu bratsku teško ili nikako. Zbog toga se i pitam; ko li prokle Aleksandra Vučića, pa da, pored svih pritisaka sa zapadnih i istočnih strana, do onih koji dolaze od satelitske vlade Aljbina Kurtija, mora još da trpi udarce iznutra, od onih koji bi trebali biti njegovi, da ga ojačaju podrškom, bar dok je na čelu države? Nije lako voditi Srbe.

Foto: Tanjug/AP Photo

Predsednik Srbije, Aleksandar Vučić

Nikada nije ni bilo. Karađorđu smo odsjekli glavu, a poslije ga veličali u pričama i pjesmama. Miloša Obrenovića smo prognali iz Srbije, oteli mu vlast, da bismo ga kasnije nazvali Milošem Velikim, jer je vidio ono što mi nismo umjeli, jer je znao ono što mi nismo znali. Ismijavali smo Vuka Karadžića, da bismo ga kasnije uzidali u temelj srpske prosvjete. Istorija nam se ponavlja! Svaki iole značajniji Srbin osuđen je na prokletstvo od onih za koje se borio, ali kasnije, kada vidimo da smo pogriješili, mi se ne mijenjamo, već čekamo novog vođu, da ga sapletemo, da mu zagorčamo put, namjere i htijenja.

Evo, danas se jasno vidi trag našeg posrtanja. Reče hrvatski predsjednik, urbi et orbi, da je Srbiji oteto Kosovo, te da to nije aneksija, nego otimanje. Rekao je Zoran Milanović javno ono što znaju i ptice na grani. Ipak, u glavama političkih oponenata, željnih vlasti po svaku cijenu, Vučić će i dalje biti izdajnik, onaj koji će izdati „oteto Kosovo“. Što bi rekao naš narod: „Ko nas je kleo nije dangubio!“

Foto: eparhijabihackopetrovacka.org

Vladika Sergije

Onima kojima je stalo do Kosova i Metohije kao do lanjskog snijega, optužuju predsjednika Vučića da će izdati ili da je već izdao ono što njima nije pošlo za rukom. Nevladine organizacije, zna se koje, „slobodni“ mediji, zna se koji, već pucaju po Aleksandru Vučiću, ali ovaj put rafalnom paljbom. Vučića još uvijek maše, ali istinu pogađaju. Ipak, ne daju se naivni Srbi lako prevariti. Zna Srbija, ali i svi oni kojima je stalo do Srbije, da Vučić nije izdajica i da neće izdati, jer mu je takav genetski kod. Ipak je on unuk Srbina kojeg su ubile ustaše. Takvi se ne pišu među izdajice, pa sam, što se toga tiče, miran i spokojan. Treba i Srbija da bude. U političkom trenutku koji je na korak do svjetskog rata, Aleksandar Vučić može Srbima reći da čini isto ono što je nekada rekao Sveti Stefan Štiljanović: „Plovimo posred neprijatelja, kao riba sred vode“. Naš nacionalni brod, ako budemo mudri, neće potopiti talasi uzburkanog mora, već možemo potonuti samo onda ako ga izbušimo iznutra. Srbi, nije kasno: Stanimo pod jedan barjak! Naš barjak: crven, plav i bijel!


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Milanko V

pre 1 godinu

ceca: Zbog toga mu građani najviše veruju i daju mu ogromnu podršku.

Bojana

pre 1 godinu

Mnogima ne odgovara što Vučić želi da zaštiti prvo svoj narod.

suza

pre 1 godinu

Vucic nije sam, narod je uz njega. A ti koji mu zadaju udarce ne vole Srbiju!

Branko N

pre 1 godinu

suza: Građane više niko ne može da prevari. Oni najbolje znaju ko je Srbiju postavio na zdrave noge i doveo je da ostvaruje odlične ekonomske rezultate i tome daju svoju nesebučnu podršku.

Glasinac

pre 1 godinu

suza:Narod odlično zna ko vodi politiku u njihovom intertesu i tome daju svoju podršku.

Jovana

pre 1 godinu

Milanovic je samo jedna karika u nizu koja ce se pokajati . Vremenom ce svi uvideti sta su uradili nasoj svetinji KiM.

Bogdan

pre 1 godinu

Crkva kada iznosi svoje misljenje o nasoj svetinji KiM je prvi korak ka ujedinjenju Srba. Svi zajedno ujedinjeni mozemo sacuvati KiM. Hvala Vam episkope na ovim divnim recima.

Savo V

pre 1 godinu

Bogdan: Država i Crkva imaju jedinstven stav, a to je da se Srbija neće nikada odreći ni pedlja svoje teritorije.

Djordje

pre 1 godinu

Ti mora da si slepac i ne vidis dalje od nosa kao i ovaj novinar koji pise lazi o umobonim i psihicki bolesnom Vucicu. On je peder i izdajnik.

Luca

pre 1 godinu

Ujedinjeni Srbi pod vodjstvom Aleksandra Vucica mogu da ucine mnogo. KiM ce uvek biti srpski

Branko N

pre 1 godinu

Luca: Ako nam je ikada bilo potrebno jedinstvo sada je najpotrebnije. Na žalost neki zlobnici na sve načine pokušavaju da nam to jedinstvo uruše.

Boka

pre 1 godinu

Episkope hvala Vam na ovom divnom tekstu. Vucic nije sam u ovoj borbi, ima Vas i nas . Zajedno cemo sacuvati KiM

Jovana

pre 1 godinu

Nije zasluzio predsednik da ga ovako napadaju ali narod zna koliko se on bori. Zato ga je i izglasao, sacuvace nam nase svetinje na KiM zasigurno.

Glasinac

pre 1 godinu

Jovana: Njega samo napadaju zlobnici kojima su Srbija i njeni građani na poslednjem mestu. Međutim narod jer uz njega i daje mu ogromnu podršku.

oki

pre 1 godinu

Niko nije prokleo Vucica, ovi sto pricaju i rade protiv njega rade i protiv Srbije, narod je uz Vucica i to je ono sto je pokazatelj njegovih vrednosti.

Mitar O

pre 1 godinu

oki: Mogu da rade šta god hoće, ali Srbija se neće nikada odreći ni pedlja svoje teritorije.

Bojana

pre 1 godinu

Fantastičan tekst, svaka čast na ovakvom viđenju stvari. Mnogi misle isto samo možda ne znaju da se ovako lepo izraze.

njanja

pre 1 godinu

Sveštenstvo shvata koliko se predsednik Vučić bori za naš narod.

Savo V

pre 1 godinu

njanja: Za pohvalu je što su država i crkva jedinstvenu u odbrani naše teritorije.

Lazar

pre 1 godinu

Nadam se da će ovaj tekst svako pročitati, zastati i preispitati sebe. To moramo da uradimo svi, opozicija naročito. Njoj je ovaj tekst episkop i uputio, da se zaustavi, još ima vremena. Uvek kad smo bili jedinstveni, niko nam nije mogao ništa. Zašto to ne bi bilo i sada? Ima ko da nas okupi i oko čega.

sasa

pre 1 godinu

Oni sto blate i pljuju Vucica,nisu ama bas nista uradili za KIM dok su bili na vlasti,sem sto su gledali svoj licni interes

stefan

pre 1 godinu

Mnogima je trn u oku Vucic,bas zato sto nije podvodljiv i sto se bori kao lav za Srbiju i KIM u ovom trenutku

Mitar O

pre 1 godinu

stefan: Da su te vajne patriote ostale na vlasti, Srbija bi davnih dana priznala lažnu državu Kosovo. To Vučiću ne pada na pamet.

Patak

pre 1 godinu

Teska su vremena i bas zato,treba da pokazemo slogu i jedinstvo u borbi za ocuvanjem nacionalnih interesa

Pavlovic

pre 1 godinu

Koliko licemera u opoziciji,puna im usta patriotizma,a dok su bili na vlasti,gledali sebe i svoj dzep.Jadno

stevica

pre 1 godinu

Potrebniji su nam nego ikada do sada sloga i jedinstvo u borbi za ocuvanjem nacionalnih interesa,pre svega u borbi za KIM

Ana

pre 1 godinu

Predsednik Vučić umesto da može da računa na podršku našeg naroda susreće se sa mnogim pametnjakovićima koji misle da bi mogli nešto bolje da urade.

Macak

pre 1 godinu

Mnogo je onih sto bi da naude Srbiji i da je vide ponizenu,samo sto taj film nece gledati!

Vedran

pre 1 godinu

Velike velikane su uvek kleli, ali velikani su uvek izlazili kao pobednici. Vucicu drzi se, stizu nam nek lepsa vremena uz Vas

Plavooki

pre 1 godinu

Vucic je borac,lider koji nastoji da Srbiju odrzi na pravom putu uprkos velikim pritiscima i napadima sa svih strana i ima punu podrsku naroda

Boba

pre 1 godinu

Sloga i jedinstvo su ključna za uspeh i napredak u Srbiji.

milica

pre 1 godinu

Srbija je zaslužila da se svi zajedno ujedine u cilju napretka.

Jasmina

pre 1 godinu

Vucic trpi udarce sa svih strana. Ali i dalje ne odustaje od borbe za Srbiju. Njemu je Srbija na prvom mestu.

lana

pre 1 godinu

Vučić pokazuje da može da postoji jaka, nezavisna Srbija bez izdaje nacionalnih interesa.

Zoran

pre 1 godinu

Uveren sam da Vučić neće nikada biti izdajnik.

vesna

pre 1 godinu

Srpski narod i crkva su uz Aleksandra Vucica i nikada ga nece izdati.

lila

pre 1 godinu

Svaka čast episkopu Sergiju jer svaka reč mu je dobra i na mestu.Živa istina

Branka

pre 1 godinu

U pravu je čovek. Moramo biti složni u ovim teškim vremenima, jer samo tako možemo da opstanemo i ostanemo ljudi.

Kosta

pre 1 godinu

Vučića ne vole,ali manjina, jer je pošten i voli svoju zemlju!!

teo402

pre 1 godinu

Ne mogu oni ništa Vučiću jer narod stoji iza njega i njegovih rezultata.

Kosta

pre 1 godinu

Koliko god da ga ne vole,Vučić je neko ko se za Srbiju istinski bori

Lika

pre 1 godinu

Mnogi su ljubomorni na Vučića jer je uspeo ono sto mnogi nisu niti ce

Vanja

pre 1 godinu

Zavist je zlo. Čim neko radi nešto dobro,odmah pokušavaju da ga uniste

caca

pre 1 godinu

Predsednik Vučić je veliki borac za svoju zemlju i svoj narod,on nas je ujedinio da budemo složni i jedinstveni!

Ana

pre 1 godinu

Samo jedinstveni možemo postići ciljeve i sačuvati Srbiju.

Rada

pre 1 godinu

Strašno je što nekima smeta veliki napredak Srbije i što žele da ga zaustave.

Janko

pre 1 godinu

Predsednik trpi ogromne pritiske, kako od strane zapada, tako i od opozicije koja samo napada i ne radi ništa drugo.

David

pre 1 godinu

Sa ovakvom opozicijom nam ne trebaju strani neprijatelji, imamo ih dovoljno iznutra.

Milica

pre 1 godinu

Samo ujedinjeni sa Vučićem na čelu možemo sačuvati Kosovo.

Marko

pre 1 godinu

Mrziteljima ne odgovara jaka Srbija, ali uprkos svemu tome istrajaćemo u ovoj borbi i neće Vučiću ništa moći!

Mira

pre 1 godinu

Užasno je da ovakav prosperitet i uspesi koje je postigao predsednik nekom smetaju. Takvi ljudi se mogu nazvati samo izdajnici Srbije i našeg naroda.

Slavica

pre 1 godinu

Predsednik Vučić se bori za Srbiju dok ga ovi iz opozicije i Prištine napadaju. To su pravi neprijatelji Srbije.

Lidija

pre 1 godinu

Uvek je u Srbiji bilo onih koji bi izdali i rođenu majku za sitne pare, a takvi najviše danas i napadaju na Vučića.

Tara

pre 1 godinu

Vucic ima svu snagu ovog sveta da se bori za Srbiju i srpski narod i hvala Bogu na tome

Ana

pre 1 godinu

Nije džabe rečeno daj Bože da se Srbi slože. Gori su neprijatelji iznutra nego spolja

Biljana

pre 1 godinu

Jos odavno svet zeli Srbiju na kolenima. Zato im smeta Vucic, i neprijateljima alimi domacim izdajnicima

Lazar

pre 1 godinu

Izdržaće Vučić sve te napade na njega, jer je čovek od integriteta. Njegova dela govore više od svih tih etiketa koje mu pakosnici i zavidnici pokušavaju prilepiti.

Biljana

pre 1 godinu

Sve je lepo receno. Samo treba da izvucemo pouku.

Jana

pre 1 godinu

Zaista nije lako voditi Srbe i Vučiću je potrebna sva snaga

Dejan

pre 1 godinu

Za ovako divan govor treba imati hrabrosti i još više mudrosti. Svaka čast!

Biljana

pre 1 godinu

Lepo ima ona izreka, ne daj Boze da se Srbi sloze. Tako ce dobro biti za neprijatelja.

Biljana

pre 1 godinu

Oni koji vole Srbiju, cvrsto stoje u za Vucica.

Jovana

pre 1 godinu

Kako lepo reče episkop:” Onima kojima je stalo do Kosova i Metohije kao do lanjskog snijega, optužuju predsjednika Vučića da će izdati ili da je već izdao ono što njima nije pošlo za rukom. “

Dragi

pre 1 godinu

Ko je prokleo Aleksandra Vučića? Odgovor: neko iz vrha SPC.

Vojka

pre 1 godinu

Realnost Kosova se pravi unazad 50 godina a sad oni koji za to vreme ne ucinise nista dobro imaju ideju sta ce uciniti onaj koji sada nosi teret neresivog.

Brane

pre 1 godinu

Uvek je bilo kukolja u svim istorijskim periodima koji su bili protiv napretka svoje zemlje Srbije.

Tomić Bane

pre 1 godinu

Ivana Stambolića nisam voleo od dana kad je otvarao spomenik Karadjordju ispred Narodne biblioteke u Beogradu, tvrdeći da je Karadjordje malte ne bio socijalista? Ali, Ivan je jednu genijalnu istinu rekao: Srbi pola svog života potrše tražeći vodju a drugu polovinu da ga smaknu. Srbi sa Kosova i Metohije imaju jednu dobru maksimu, Niko nije gluv toliko kao onaj ko neće da čuje...

Ana

pre 1 godinu

Niko se za Srbiju i narod nije borio kao sto to Vucic radi zato je najvaznije da budemo jedinstveni.

mile

pre 1 godinu

Najviše o izdaji govore izdajnici, uvek je tako bilo. A ovi naši, sabrani u opoziciji i antisrpskim medijima su toliko jadni, da više i ne kriju koliko su im namere prljave i nečasne.

dule

pre 1 godinu

Vučića gradjani Srbije maksimalno podržavaju. Jer svi mi znamo da Vučić radi sve najbolje moguće što je u interesu gradjana.

Ivan

pre 1 godinu

E tacno ovo je razlog zasto ljudima pocinje da se gadi i SPC

jovo

pre 1 godinu

Vucic je pravi patriota,Srbija na prvom mestu . Narod zna da Vučić nikada neće izdati!

sava

pre 1 godinu

Nikada Srbija nije sumnjala u namere Vučića. Većeg borca za KIM i Srbiju nema.

gagi

pre 1 godinu

Pred strašnim je pritiskom međunarodne zajednice, EU i SAD. Naša opozicija dodatno mu otežava pregovaračku poziciju, nazivajući ga najcrnjim imenima, optužuju ga za nešto što nije uradio niti će. I o izdaji pričaju oni čija savest nije čista. Najglasniji su, valjda misle da tako peru svoju sramotu. Ujedinimo se, na to nas i episkop Sergije poziva.

miki

pre 1 godinu

Nazalost uvek je tako, veliki ljudi postaju veliki tek kada ih vise nema!

jelena

pre 1 godinu

U pravu je Otac, dobro se ne vidi odmah, ali je vecno!

Teodor

pre 1 godinu

Shvatili smo da je kroz istoriju bilo uvek onih koji su svojim činjenjem činili stetu i Srbiji i vlasti. Kao da se istorija i sada ponavlja. Ne dozvolimo da se neprijatelji Srbije raduju našem nejedinstvu. nije kasno da se svi okupimo, interesi Srbije su u pitanju.

Rasa

pre 1 godinu

Do sada je Vucic mudro upravljao brodom zvanim Srbija. Ne verujem da ce sada omanuti. Dobiti najvise za Srbiju to on zeli.

jelena

pre 1 godinu

Niko ga nije prokleo, sve ce to jednog dana narod pozlatiti!

jelena

pre 1 godinu

Jednog dana ce svi shvatiti, samo da tada ne bude kasno!

miki

pre 1 godinu

Otac Sergije je sto posto u pravu! Sve ce to jednog dana narod shvatiti!

miki

pre 1 godinu

Episkop je u pravu sto posto, sve je ovo tacno!

Neven

pre 1 godinu

Vucic je borac za sprski narod i KiM a ne izdajnik,ali ocigledno da to drugima smeta pa izmisljaju lazi.Podrska Vucicu!

Sasa

pre 1 godinu

I pored iskusenja sa svih strana Vucic se i dalje bori za KiM i srpski narod i pokazuje da je dostojan predsesnik i lider.

Jelica

pre 1 godinu

Umesto da iznutra podrzavaju Vucica oni rade protiv njega.Stvarno stransno

Jovan

pre 1 godinu

Predsednik Vučić ima podršku svog naroda, sav narod stoji iza predsednika i svoje zemlje Srbije!

Tijana

pre 1 godinu

Vucic je pre svega covek ogromnog srca koji nikada u zivotu ne bi izdao svoj narod i zemlju i to svi znamo, samo neprijatelji zele da vide drugacije ali nema sanse.

Sandra

pre 1 godinu

Sami sebi smo najveći neprijatelji! Čitam o čemu episkop piše i mogu reći da boli koliko istine ima u njegovim rečima. Svaka mu je na mestu!

Srdjan

pre 1 godinu

Vladika je imao hrabrosti da kaze ono sto je cinjenica a to je da je predsednik Vucic patriota i borac za Srbiju.

Kostantin

pre 1 godinu

Molite se za mir i spasenje nase drzave i naseg predsednika Vucica, trebace nam strpljenja

Sanja

pre 1 godinu

Unutrašnji neprijatelji Srbije su najopasniji. Mnogima ne odgovara Vučićev uspeh i to što se bori da zaštiti svoj narod.

Sladjana

pre 1 godinu

Moramo nauciti da budemo slozni!!! Samo tako mozemo opstati i napredovati!!!

Milos

pre 1 godinu

Vučić nece izdati svoj narod ni u Srbiji ni na KiM.

Anita

pre 1 godinu

Mnogima smeta sto Predsednik Vucic stiti svoj narod i svoju drzavu.

Aleksandra

pre 1 godinu

Mnogima ne odgovara što je Vučić častan i pošten

miro

pre 1 godinu

Iako sam ateista, slažem se sa episkopom. Tačno je da najjače udarce Predsjednik Vučić prima u rođenoj državi. Udarci Amerike i Rusije su mačji kašalj spram neprincipijelnih napada iz svoje zemlje.

Petar

pre 1 godinu

Vucic cini svee da zastiti svoj narod i Srbiju. Podrska predsedniku!!!

Aleksa

pre 1 godinu

Moramo se drzati Svetosavlja to je jedini ispravan put.

Bane

pre 1 godinu

Vucic brani srpstvo ali svako vreme ima svog Vuka Brankovica.

Nena

pre 1 godinu

Vučić zeli dobro za svoj narod ,da ha zaštiti ali džabe kad neki rade sve protiv toga!

Miki

pre 1 godinu

Tako je! Od reči do reči sve tačno. Ne treba nama niko sa strane, mi smo sami sebi najveći neprijatelj!

sibec

pre 1 godinu

Nestalo opoziciji para pa bi da skinu Vucica sa vlasti, dabi ono dosli pa da ponovo napune dzeijopove na sa grbace ludog srbina. Neaj se Srbijo, /VOSTANI SRBIJO DOSTA SI SPAVALA/

Nena

pre 1 godinu

Srbima sloga nikad nije bila jača strana. Lepo rece covek!

Nena

pre 1 godinu

Tako je,umesto da ga mi ojačamo u tome što se bori ,Vučić trpi udarce iznutra!Sramota!

Ana

pre 1 godinu

Unutrašnji razdori mnogo odmažu jedinstvu naroda, uvek se nađe neko da podriva državu i institucije.

Viki

pre 1 godinu

Episkop Sergije je apsolutno u pravu za sve što je rekao.

Viki

pre 1 godinu

Za Srbiju su unutrašnji neprijatelji uvek bili kobni.

Ana

pre 1 godinu

Srbi su samo sebi najgori neprijatelj, ne poverljivi su i sve gledaju s podozrenjem.

Viki

pre 1 godinu

Upravo iz tog razloga mi moramo biti jedinstveni, jer sami sebi možemo naneti najveću štetu.

Ana

pre 1 godinu

Jedno je sigurno, nije lako voditi Srbe. Predsednik to najbolje zna.

Ana

pre 1 godinu

Srbi svoje najbolje priznaju tek pošto ih dobro namuče i isprozivsju jer kasno vide viziju i misiju svojih lidera.

sara

pre 1 godinu

Mogu samo da pokusavaju da uniste Vucica. Nas narod je uz njega.

pera

pre 1 godinu

Svi ti koji napadaju Vucica, napadaju i nasu zemlju.

Ana

pre 1 godinu

Domaći izdajnici i neverne Tome uvek su skloni kritikama i osporavanjima drugih jer polaze od sebe. A ti drugi često bi postigli mnogo više kada bi imali podršku i vetar u leđa od većine.

giga

pre 1 godinu

Srbe prati burna istorija, ali i velike nase pobede su zapisane.

Zorica

pre 1 godinu

Vucic se svim silama bori da sacuva Srbiju i mir u regionu, ali postoje neke zle sile medju srpskim narodom, koje ga uporno pokusavaju sputati!

giga

pre 1 godinu

Vucic ima mnogo neprijatelja, jer se bori za svoj narod i zemlju, ocigledno to nekima smeta.

pera

pre 1 godinu

zarad svog naroda i svoje zemlje, Vucic ce istrpeti sve.

pera

pre 1 godinu

Izdajica ima svuda. To je oduvek i bilo tako. Samo treba se izboriti sa njima.

nikolaspasojevic

pre 1 godinu

Domacici izdajnicu su gori od svakog spoljnog neprijatelja! Svaku rec sto je rekao Vladika,potpisujem, ali svaku.

Joka

pre 1 godinu

Pored svih prepreka predsedniku Vučiću uspeva da vodi svoje Srbe u sigurnu budućnost.

hana

pre 1 godinu

Svi mi strepimo od nekoga, ali uvek je i taj neko strepio od nekog drugog. Srbi ne strepe ni od koga.

Viki

pre 1 godinu

Vucic prima razne udarce ali i dalje stoji na svojim nogama

Nikola

pre 1 godinu

Očigledno je da Vučić odlično radi svoj posao čim su i ala i vrana zinule na njega.

Darko

pre 1 godinu

Niko nas ne može uništiti, kao što to možemo mi sami. Opozicija deli ljude, pravi razdor, tako čini neverovatnu uslugu Zapada. Samo na krilima nejedinstva mogu nas pobediti, oteti na KIM. Pamet, mudrost, jedinstvo, to su naše tačke oslonca. A za jedinstvo su potrebni baš svi. Ujedinimo se oko onog što nam je najmilije, oko interasa Srbije.

zagorkapatrnozic

pre 1 godinu

Tačno. Došlo je vreme kada se ne vrednuju prave stvari. Na površinu pokušavaju da isplove oni koji nisu nikakav kvalitet. Kritikuju one koji se najviše zalažu. Ne podržavaju svoj narod,što je sramno

Ziko

pre 1 godinu

Samo sloga Srbina spasava. Tako ce biti i ovog puta kada se svi slozimo.

Luka

pre 1 godinu

Ove lažne patriote i strani plaćenici mogu samo da mu pljunu pod prozor.Amin.

Iva

pre 1 godinu

Predsednik zeli da zaštiti svoj narod ali nekima ni to ne odgovara.

Ziko

pre 1 godinu

Srpstvo se brani od strane naseg predsednikai mirom cemo postici stabilnost koju nsrod ocekuje.

Ziko

pre 1 godinu

Vucicu je stalo da zastiti svoj narod a to mnoge boli.

Ziko

pre 1 godinu

Na pravom smo putu zahvaljujuci Aleksandru Vucicu. Samo slepac ne vidi, ali mu se moze verbalno dokazati, da nas on vodi napred.

Ziko

pre 1 godinu

Nase Kosovo ce nase i ostati. Velicace mnogi Vucica kada se sve ovo zavrsi.

Maja

pre 1 godinu

Vladika lepo srocio sve i napisao. Uvek se na jednom coveku lomi koplje, a nije to zasluzio.

Ziko

pre 1 godinu

Samo ce nas sloga spasiti. Jednostavno se nalazimo u periodu kada je sam djavo dosao po nesto sto mu ne pripada ali mu necemo, slozno i zajedno, dati da nam ista oduzme.

Ziko

pre 1 godinu

Pod okriljem smo cuvara koji nas je obavio mirom i tu nas cuva. Svidelo se to nekom ili ne ali tako je.

Ziko

pre 1 godinu

Imamo raznih neprijatelja ali ovaj nas, koji zivi medju nama, je najopasniji.

Ziko

pre 1 godinu

Vucic ce ovaj narod izvesti na pravi put i to je svima jasno, samo sto to ne prija svima kada se kaze.

Boka

pre 1 godinu

Mnogima nece odgovarati sto Vucic hoce da zastiti narod!!!

Ziko

pre 1 godinu

Jeste teska situacija ali nas ce predsednik izvasti iz krize.

Jeca

pre 1 godinu

Sa neprijateljima smo uvek nekako izlazili na kraj, ali sami sa sobom, izgleda, najteže.

Nikola Republika Srpska

pre 1 godinu

Čovjek je sve u pravu što je rekao....10000%. Vučić je za sve njih tata mata.Tim izdajicama treba smanjiti manevarski prostor ( mediji i td. ). Jel treba svaka dalabu da priča i laže po medijima šta mu padne na pamet a onda čitava Vlada, vojska i policija da se bavi dokazivanjima da to nije tako i troši vrijeme koje nemamo. Zadužiti se kod svjetske banke i uzeti pare i napraviti još jedan Goli otok(ostrvo).....

Jeca

pre 1 godinu

Svaki iole značajniji Srbin osuđen je na prokletstvo od onih za koje se borio.

Uki

pre 1 godinu

U pravu je čovek, mi ćemo sa drugima lako ali kako ćemo sami sa sobom.

Jelena

pre 1 godinu

Dok se drugi narodi sabiraju, da bi pred neprijateljem bili jači, mi trošimo sopstvenu snagu na rasprave, optužbe i međusobne sukobe da bismo, izgleda, postali što lakši plen onima koji bi da nas nema.

Orhideja

pre 1 godinu

Neobičan smo mi narod. Često sami sebi pravimo štetu. Nadajmo se da će Vučić istrajati u svojoj borbi.

Maja

pre 1 godinu

Nekolicini ljudi ne odgovara što predsednik želi da zaštiti svoj narod.

Bokili

pre 1 godinu

Vucic nikada nece izdati svoj narod i svoju zemlju!

Nina

pre 1 godinu

Poznato je da pojedincima smeta svako ko je bolji od njih. Onda je i jasno zašto je velikoi većini Vučić trn u oku.

Sandra

pre 1 godinu

Kada bi prestale unutrašnje političke razmirice i svi se složili oko jedne politike niko Srbiji ne bi bi ravan. Ovako svako vuče na svoju stranu i tera vodu na svoju vodenicu, a za narod ih je baš briga. Čelnici opozicije prednjače u tome i takmiče se ko će jače da pljune na Vučića i politiku mira i saradnje sa svima.

Zoka

pre 1 godinu

Pa nekada smo bili složni ali se desili ratovi i bratoubilaštvo.

Nikolina

pre 1 godinu

Lepo rečeno, nema šta! Umesto da podrže ko god da je na čelu države i ovako se bori za istu, da pokažu da se zalažu za jedinstvo i da je prioritet Srbija i srpski narod, oni koriste svaki trenutak da napadnu Vučića!

Jana

pre 1 godinu

Moramo sada najviše biti ujedinjeni i odlučni.

Mile

pre 1 godinu

Vučić je jedini, ko se bori za prava i bolji život srpskog naroda.

Ivana

pre 1 godinu

Jasno je da Vučić smeta svima koji ne žele dobro Srbiji i Srpskom narodu. Sramota je da se išta loše prilepi kao etiketa Vučiću jer je on čovek na svome mestu, samo su loša vremena - a ta loša vremena su posledica svega lošeg što je se nagomilavalao sa prethodnim vlastima.

Roki

pre 1 godinu

Podrška iznutra je najbitnija pa tek onda borba sa spoljašnjim pretnjama.

Noki

pre 1 godinu

Crkva i država moraju uvek da se drže zajedno i da rade za narod.

Relja

pre 1 godinu

Borba protiv izdajnika naše zemlje biće prioritet.

Zika

pre 1 godinu

Vučić je poslednji čovek koji bi se odrekao naše svete zemlje KiM. Upravo zato mu oni stvarni izdajnici i pripisuju osobinu izdajnika, jer nemaju šta drugo da mu iskopaju.

Dragi

pre 1 godinu

Pa dajte vi pametnjakovići rešite tu dilemu...ko je prokleo Aleksandra Vučića? Neće biti da su to opozicioni lideri, ma kako zlobni bili. Nisu to ni strani plaćenici i izdajnici (Nataša Kandić, Sonja Biserko,...), nisu to ni strani mešetari, ni naši vekovni neprijatelji Englezi...To može biti samo neko iz vrha SPC. Neko ko je "bacao" anateme na Vučića, neko ko je držao opelo živom predsedniku, neko ko je 2014 javno proklinjao Vučića govoreći da će izdati i prodati Kosovo, da će Srbiju uvesti u NATO...

Sonja

pre 1 godinu

Zna Srbija, ali i svi oni kojima je stalo do Srbije, da Vučić nije izdajica i da neće izdati,ide njegovu istinsku borbu za Srbiju i sve gradjane.

Tanja

pre 1 godinu

Vučić je više puta pokazao da su na prvom mestu Srbija i srpski narod

Goran

pre 1 godinu

Vučić ima podršku naroda i zato može da istraje u borbi za KiM

lence

pre 1 godinu

postovani oce hvala vam na lepoj besedi i pouci onim srbima koji su zastranili.dok sam citala tekst suze su same klizile niz lice.molim vas molite se za blagoslove bozje nasem narodu i iznad svega za predsednika aleksandra vucica.a pohlepnim pojedincima zeljnih vlasti neka pokaze put i vrati ih svojim korenima.nasa zemlja je nasa majka,kao dete sto ne moze imati dve majke tako i narod ne moze imati dve otadzbine.predlozila bih da se vas tekst obavezno pre vesti procita na televizijama .

Jelena

pre 1 godinu

СПЦ је одувек давала подршку Вучићу у његовој борби за Косово и Метохију. Епископ Сергије је на овај начин позвао и оне који не подржавају Вучићеву политику да му се придруже за очување јужне српске покрајине.

Milos

pre 1 godinu

Vucic je pod strasnim pritiskom istoka a pre svega zapada, mora da balansira, a na sve to ga njegov narod napada!

Milanko V

pre 1 godinu

Bojana: To jedino ne odgovara zlobnicima kojima nije stalo ni do Srbije ni do njenih građana.

Mia

pre 1 godinu

Srbija treba sad u ovakvim trenucima da pokaže jedinstvo i da podršku Vučiću,opozicija da normalno razgovara o ozbiljnim temama vezanim za KiM.

Jelena

pre 1 godinu

Samo da je Srbija složna gde bi nam kraj bio. Ali Srbija nije navikla na slogu. Pojedinima iz opzicije smeta jaka Srbija što je sramota.

Jeca

pre 1 godinu

Vremenom ce svi uvideti sta su uradili nasoj svetinji KiM.

Kristijan

pre 1 godinu

Lepo je videti da je sve više ljudi koji pozivaju na složnost u ovim prelomnim trenucima za Srbiju.

Hana

pre 1 godinu

U ovako teškim vremenima treba da smo svi zajedno i složni. Vučić se svim silama bori za srpski narod na KiM, a propala opozicija pokušava da ga sabotira na svakom koraku.

Miloš

pre 1 godinu

Moramo biti jedinstveni i slozni kako bismo prebrodili ovo tesko vreme, inace neprijatelj ce nas dokrajciti i to zahvaljujući nasem unutrasnjem neprijatelju

Miloš

pre 1 godinu

Ovo je surova istina kod nas Srba, koliko se god jedan covek trudio da ucini nesto dobro, uvek se nadje neki drugi koji ce mu u tome odmagati

Natalija

pre 1 godinu

Umesto da podrzimo predsednika i bodrimo ga svim srcem, pojedinci vise vole da nas "zakopaju" i unazade. Ali nece im poci za rukom, Srbija ide napred.

Rajko

pre 1 godinu

Svaka čast vladiki Sergiju na opisu današnjeg stanja u Srbiji i ljudi koji ruše jedinstvo kada nam je najpotrebnije.

Laki

pre 1 godinu

Dok Vucic nije dosao na vlast nije se cestito smelo reci ko je Srbin, vec da idemo pognute glave i da se izvinjavamo. Prosla su ta vremena i necemo dozvoliti da ti koji su vladali u to vreme unistavaju ovo sto je Srbija sad.

MomcilovicAnja

pre 1 godinu

Trn u oku svakome Vučićeva borba za svoj narod i svoju državu, ostvareni rezultati i ciljevi kojima se godinama težilo, i koje niko nije mogao ostvariti sem Vučića.

Mila

pre 1 godinu

Dobro je da se oglasio i neko iz SPC, kao glas razuma, da nas podseti na to, kakav smo narod a kakvima trebamo postati. Svako je vreme za sebe, ispit vrlina.

Petar

pre 1 godinu

Nije ga niko prokleo, dovoljno je to sto u Srbiji postoji sprega tajkunskih medija i opozicije koja ga svakodnevno, zarad svojih licnih interesa, pljuje i blati.

Gaga

pre 1 godinu

Zna Srbija, ali i svi oni kojima je stalo do Srbije, da Vučić nije izdajica i da neće izdati, jer mu je takav genetski kod, ipak je on unuk Srbina kojeg su ubile ustaše.

Miroslav

pre 1 godinu

U pravu je episkop, umesto da se ujedinimo mi se medjusobno optužujemo.

Miljan

pre 1 godinu

Umesto da podrzimo predsednika Vucica, mi sopstvenu snagu gubimo na rasprave, optuzbe i medjusobne sukobe.

Miro

pre 1 godinu

Sve što je Episkop Sergej rekao, sve je tačno, ujedinimo se, ne dajmo Srbiju.

Miljan

pre 1 godinu

Srpski narod mora da se ujedini ako mislimo da idemo napred.

Miro

pre 1 godinu

Pitanje KiM nije pitanje bilo koje politicke partije posebno, to je pitanje svih Srb i zato apsolutno svaki gradjanin mora da da svoj doprinos u ocuvanju KiM.

Miljana

pre 1 godinu

Kada nas svi napadaju spolja moramo biti jako iznutra.

Miroslava

pre 1 godinu

Podržimo svi predsednika u njegovoj borbi za Srbe na KIM.

Miro

pre 1 godinu

Episkop Sergije je sve lepo rekao i opisao, moramo malo da budemo ujedinjeniji i slozniji.

Miroslava

pre 1 godinu

Sve je lepo objasnio čovek, Srbija mora da bude složnija i da gleda napred.

Miro

pre 1 godinu

Ovo sto je episkop napisao je vise nego bolna istina naseg naroda.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Fiona i Šrek stigli u Svilajnac! Ko su ovi ljudi?
Svetski karneval u Srbiji

Fiona i Šrek stigli u Svilajnac! Ko su ovi ljudi?

Jedan narodni običaj postao je u Svilajncu atrakcija čak i deo turističke ponude. O tradicionalnom Pokladnom maskenbalu još se tamo priča, a oni koji su na društvenim mrežama videli defile stotine ljudi i dece u živopisnim kostimima, pitaju se da li su snimici zaista iz Srbije....

18.03.2024

16:59