• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Objektiv/Informer.rs

01.02.2023

08:46

JEREMIĆ PONOVO SRBIJI DRŽI LEKCIJE O STVARIMA KOJE JE ON UPROPASTIO - Albanci i Kurti mu se i danas zahvaljuju (FOTO)

Beta, printscreen

Politika

JEREMIĆ PONOVO SRBIJI DRŽI LEKCIJE O STVARIMA KOJE JE ON UPROPASTIO - Albanci i Kurti mu se i danas zahvaljuju (FOTO)

Podeli vest

Srpska opozicija gotovo svakodnevno daje izjave suprotne onome za šta su se nekada zalagali i šta su radili. Toliko daleko se ide u tome da nekada potpuno “zaboravljaju” greške i štetu koju su naneli Srbiji, te sada drže propoved o tome kako bi trebalo raditi sa stvarima koje su oni sami doveli tu gde jesu

Čist primer je predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić koji neretko drži propovedi o tome kako bi trebalo i na koji način pristupiti pitanju Kosova i Metohije, pokušavajući da zavara sve ostale, kao da on i ljudi koji su činili tadašnju vlast nisu odgovorni za ono što danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić pokušava da ispravi.

Jeremić je na svom Tviter nalogu “hrabro” saopštio da je njegova stranka donela odluku, i poručio da pitanje KiM treba vratiti u Ujedinjene nacije:

Predsedništvo Narodne stranke večeras je donelo odluku da se takozvani “nemačko-francuski” plan za KiM mora NEDVOSMISLENO ODBACITI, bez uvijanja i odlaganja. Jedini format u kome se može razgovarati o međunarodno-pravnim aspektima kosovskog pitanja je Savet bezbednosti UN – napisao je Jeremić.

Foto: printscreen

Nakon svega ne možemo a da se ne zapitamo da li je Jeremić zaista zaboravio ko je odgovran za to što su pregovori prebačeni pod okrilje EU ili se pravi lud, kao i ko je kriv za jednostranu proglašenu nezavisnost?!

Podsetimo, Skupština lažne države Kosovo 17. februara 2008. jednostrano proglasila nezavisnost autonomne pokrajine Kosovo i Metohija od Republike Srbije.

Dve godine kasnije, 2010, pod vođstvom nekadašnjeg predsednika Srbije Borisa Tadića, Jeremić, koji je pre 12 godina bio ministar spoljnih poslova, zahvaljujući pogrešno postavljenom pitanju pomogao je lažnoj državi u svojoj nameri!

Naime, 2010. godine je Međunarodni sud pravde doneo Savetodavno mišljenje o Deklaraciji o nezavisnosti Kosova. Tadašnja vlast u Srbiji je, predvođena Borisom Tadićem, preko Generalne skupštine Ujedinjenih nacija, Međunarodnom sudu pravde uputila pitanje: “Da li je akt nezavisnosti Kosova po međunarodnom pravu?“, umesto: “Da li je secesija dela teritorije po međunarodnom pravu?“.

Albanci Jeremića slavili kao heroja

Posledica pogrešno postavljenog pitanja je katastrofalna, jer je ovaj potez suštinski razorio poziciju Beograda i našu borbu za Kosovo i Metohiju. Najveća odgovornost je svakako na Jeremiću, koji je tada bio ministar spoljnih poslova.

Albanci su ga slavili kao heroja, što dokazuje naslovna strana lista “Ekspres” iz 2010. godine, na kojoj su uz fotografiju Vuka Jeremića, na srpskom jeziku, napisali: “Hvala, Vuče”.

Foto: printscreen

Nakon toga, Jeremić je napravio kobnu grešku 2011. godine, tokom koje je bio na vlasti, izmeštanjem pregovora o KiM iz Ujedinjenih nacija u Brisel, što je otvoreno priznala i članica njegove partije.

Funkcionerka Narodne stranke, čiji je lider Vuk Jeremić, Sanda Rašković Ivić  govorila je o nepopravljivoj šteti koju je njen šef, Vuk Jeremić, naneo Srbiji.

Ona je priznala je da je Jeremić napravio grešku 2011. godine:

U tom trenutku se to činilo kao pametno, danas vidimo da nije! To je 2011. bilo popuštanje Albancima. Dijalog je prebačen na Evropu – rekla je ona.

Zahvljivao mu se Tači u UN

Ono što je nemoguće zaboraviti je da se Jeremiću bivši predsednik tzv. Kosova Hašim Tači zahvaljivao u Ujedinjenim nacijama što je omogućio nezavisnost lažnoj državi.

Na kraju, najvažnija je odluka Međunarodnog suda pravde, koja je ako mogu da dodam bila na inicijativu Srbije od strane bivšeg ministra spoljnih poslova Vuka Jeremića, koja naglašava da Kosovo nije prekršilo nijedan međunarodni sporazum kada je proglasilo nezavisnost – rekao je tom prilikom Tači.

Zahvajuje mu se Kurti

Premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti zahvalan je lideru Narodne stranke Vuku Jermiću zbog nazavisnosti tzv. Kosova, što je potvrdio najnovijom izjavom.

Status Kosova je završena priča posle Zaključka Međunarodnog suda pravde, debate o statusu Kosova ne možemo više imati. 22. jula 2010. godine po zahtevu Srbije, to je zaključeno. Nema na našoj planeti većeg suda od tog suda – kazao je Kurti.

Nakon svega, ostaje nejasno zašto se, kada je već sve upropastio za vijek i vijekova, Jeremić sada setio da vraća pitanje KiM u UN. “Zaborav”, taktika ili nešto treće?


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Duki

pre 1 godinu

Jeremica samo Kurti moze da podrzava i niko vise!

Koviljka

pre 1 godinu

Jeremić je stari Kurtijev drug "ispod žita"

Spasoje

pre 1 godinu

Jeremić da ima obraza on se nikada više ne bi javio niti se bavio politikom.

Violeta

pre 1 godinu

Jeremic moze sam sebe da dize u nebesa, a nista dobro nije Srbiji učinio!

Nektarije

pre 1 godinu

Jeremić je unazadio i upropastio Srbiju za vjek vjekova. Zašto se ovaj čovek uopšte i dalje oglašava?

Sandra

pre 1 godinu

Kako ga vise nije sramota da sve ovo spominje!

Marina

pre 1 godinu

Školski primer licemerja.Neće on biti u poziciji više nikada da odlučuje o sudbini Srbije.I tada je bio statistička greška.

Aca

pre 1 godinu

Bez imalo stida i srama Jeremic se ponovo javlja !

Uros

pre 1 godinu

Da nije tuzno bilo bi smesno,Jeremic bi sada da vodi politiku i odlucuje umesto drugih a kada je bio u prilici da nesto promeni,nazalost nista ucinio nije,kako ga nije sramota da se oglasava,ja bi na njegovom mestu cutao ,onaj ko govori protiv Aleksandra Vucica govori ujedno i protiv nase drzave Srbije.

Jovanka

pre 1 godinu

Narod vidi šta je Jeremić uradio i koliko nas je doveo do propasti! Nije ni čudo što ga Kurti veliča.

Luka

pre 1 godinu

Dobro je pa nam Jeremić nije na vlasti, inače nam se ne bi dobro pisalo.

Dora

pre 1 godinu

Jeremić nikada nije brinuo o interesima građana nego samo o svojim ličnim interesima.

Petar

pre 1 godinu

Nema šta da nam Jeremić drži lekcije kad svi dobro znamo da nas je doveo do propasti. Sreća pa nam nije on predsednik, nego Vučić.

Katarina

pre 1 godinu

Jeremića uopšte ne zanima naš narod na KiM. On gleda samo sebe. Takvi nam ne trebaju.

Darko

pre 1 godinu

Hvala Vučiću što brine o građanima i o Srbiji. Pored ovog Jeremića bi svi bili uništeni.

Tijana

pre 1 godinu

Jeremic se nasao pametan pa on predlaze resenje za KIM, on koji je sve prodao i upropastio sta mu je palo pod ruku. Pa sto nije tako pametno padio kada je bio na vlasti.

Vanja

pre 1 godinu

Jeremiću je bolje da ćuti jer se priklonio Kurtiju, a sada nešto pametuje.

Neša

pre 1 godinu

Sramota za Jeremića da ikada više išta kaže po pitanju KiM, kada smo svi svedoci njegove iszdaje istog Šiptarima za njegovo " Bravo Vuče!".

Ziko

pre 1 godinu

Zalagali se za jedno a rade potpuno drugo. Sramno za ovakvu opoziciju.

Viki

pre 1 godinu

Sada Jeremić pametuje, a dok su bili na vlasti ništa opozicija nije uradila za Srbiju.

Viki

pre 1 godinu

Jeremić je izdao svoju zemlju, bolje bi mu bilo da se ne oglašava.

hristina

pre 1 godinu

јао ево га опет овај физичар опет, што не зна први њутнов закон

Vanja

pre 1 godinu

Jeremić sada drži lekciju, a prvi je prodao i Srbiju i srpski narod.

Miki

pre 1 godinu

To što Jeremić ima da kaže više niko i ne sluša.

Viki

pre 1 godinu

Kako ga nije sramota da drži neke lekcije, da se on pita odavno bi predao Kosmet.

Vanja

pre 1 godinu

Jeremić su uvek bili prioriteti njegovi lični interesi.

Vanja

pre 1 godinu

Vučić se maksimalno zalaže za Srbiju, a Jeremić je odavno izdao.

Ziko

pre 1 godinu

Opozicija zaboravlja koliko su zla naneli nasoj zemlji.

Marko

pre 1 godinu

Jeremic nikad nista korisno nije uradio za svoju zemlju...

Ziko

pre 1 godinu

Ali, Vuk Jeremic koji je prodao Kosovo i Metohiju a sada drzi govor nasem predsedniku kako i sta treba da radi.

Marko

pre 1 godinu

Jeremicu, ako ne mozes nista korisno da uradis za svoju zemlju, ne treba ni da odmazes...

Ziko

pre 1 godinu

Jeremic zaboravlja da je zbog njega KiM u ovakvoj poziciji.

Ziko

pre 1 godinu

Sramno sa Jeremiceve strane. On je kriv sto je proglaseno lazno Kosovo.

Ziko

pre 1 godinu

Jeremic je pomogao da lazno Kosovo postane lazna drzava. Neka sad cuti, kada ne moze da pomogne.

Danijela

pre 1 godinu

Kada su Taci i Kurti zahvalili Jeremicu na anazovanju za otcepljenje Kosova, mozda je to bio znak da nesto nije dobro uradio. Cek, potreban je IQ veci od 2 da se to skonta. Jeremic, ocito, nije skontao.

milan84

pre 1 godinu

Ponovo jeremić širi neistine i priča laži, predsednik se svim silama bori za naš narod na Kosovu i Metohiji!

Mira

pre 1 godinu

E boze, kakav narod zivi kod nas, ovaj Jeremic stvarno treba da se ubaci u uzbenike kao najveci izdajnik Srpskog naroda koga svet jos nije video.

Zora

pre 1 godinu

Ocigledno je Vuku samo njegov licni interes svetao, i to da se sto vise pripoji misljenju Kurtija i da na taj nacin unesreci nas narod na KiM.

Jela

pre 1 godinu

Sudice se Jeremicu tebi kad tad za sva zlodela koja nam prirdjujes, za tvoje bolesne ideje koje propagiras a sve to na nagovor Pristinskih vlasti koje ni sebi vise ne zele dobro.

Javorko

pre 1 godinu

Kad se neprijatelj Srbije zahvaljuje bivšem ministrtru sp, to je znak da je učinio veliku stvar na štetu svoje zemlje.

Renata

pre 1 godinu

On bolje prvo da podje od sebe i da sebi da jednu dobru lekciju kako da prestane da nas maltretira i da se izivljava dok se svi borimo junacki da se sto pre resi situacija na KiM, i da se zivot naseg stanovnistva vrati u normalu.

Jovana

pre 1 godinu

Malo mu je bilo dok je bio na vlasti i dok nas je zajedno sa svojim istomisljenicima maltretirao, pa bi sad opet sve ponovo, gmaz raspali nema milosti i nije mu zao naseg naroda koji vodi opaku borbu za pristojan zivot na KiM.

lila

pre 1 godinu

Užas!Ja da sam Jeremić ne bi svoj nos promilila iz kuće !!!

David

pre 1 godinu

Jeremiću bi najpametnije bilo da se povuče sa političke scene, jer dovoljno je uradio da ga pamtimo ceo život po lošem.

Tijana

pre 1 godinu

Ja ne znam kako ovog Jeremica nije sramota uopste usta da otvori

Sanela

pre 1 godinu

Pa naravno da mu Kurti zahvaljuje kad je sve u njihovu korist i radjeno

Fatima

pre 1 godinu

Srpska opozicija treba da se stidi svojih izjava

Viki

pre 1 godinu

Jeremić nije kompetentan da Srbiji koju je izdao daje bilo kakve lekcije.

MARKO

pre 1 godinu

Zašto je i bitno šta ima Jeremić da kaže, zar postoji neko ko uvažava njegovo mišljenje posle svega što nam je priredio?

Dejan

pre 1 godinu

Jeremic bi ponovo bombardovanje i sankcije, da nas unazadi skroz na skroz.. MRS bitango jedna

Zorica

pre 1 godinu

Jeremiceva nedela, govore vise od milion reci. Moze sada da prica sta hoce, svi znamo koliko stete je naneo srpskom narodu!

Viki

pre 1 godinu

Kako nisu bili tako odlučni u nekim stvarima kada su imali priliku da reše situaciju na KiM?

Ziko

pre 1 godinu

Ponizenje za Srbiju da se šiptari zahvaljuju Jeremicu sta je uradio za njih.

caca

pre 1 godinu

Jeremić je izdajnik Srbije koji je u očima našeg neprijatelja Kurtija veliki čovek!

Stefan

pre 1 godinu

Jeremić drži lekciju koju ni on još nije naučio, jer da je naučio nešto, sada ne bi sebi dao za pravo ni da se oglasi kad su KiM u pitanju.

Ziko

pre 1 godinu

Samo neka nam Jeremic ne moralise, za drugo cemo lako.

Kleopatra

pre 1 godinu

Jeremić odbija predlog sporazuma a da je na vlasti sam bi ga doneo.

Ziko

pre 1 godinu

Gadi mi se kada vidi samo njegovu sliku, a ne sta drugo.

Ziko

pre 1 godinu

Jadan li si, Vuče, kada te šiptari uzdizu i hvale.

Miki

pre 1 godinu

Jel ovaj Jeremić stvarno misli da ga neko sluša, jel misli da je narod glup i zabroavan?!?

Milos

pre 1 godinu

Vuk Jeremic je jedan od glavnih krivaca zato sto je KiM proglasilo nezavisnost.

Milos

pre 1 godinu

Jeremic je kriv zato sto su pregovori o KiM izmesteni i UN.

lila

pre 1 godinu

Ovaj Jeremić je toliko nestručan i umišljen da potcenjuje nas običnew građane misleći da imamo kratko pamćenje.Ne želim da gledam njegovo lice na tv ni u novinama jer je toliko zla naneo Srbima

Milos

pre 1 godinu

Vucic ispravlja greške i štetu koju su Jeremic i njemu slični naneli Srbiji.

Ivana

pre 1 godinu

Jeremiću, da niste bili vi koji ste urušili ovaj sistem i ovu državu ko zna šta bi danas sa Srbijom bilo. Vučić zemlju diže iz pepela.

Teodora

pre 1 godinu

Opozicija govori Lazi jer je ljubomorna na predsednikove uspehe.

Marina

pre 1 godinu

Jeremic je taj koji se na sve nacine trudio da KiM bude nezavisno

Mitar

pre 1 godinu

Srbi su zahvaljujuci Jeremicu u losoj situaciji na KiM

Nikola

pre 1 godinu

Jeremic je najveci licemer koji ne brine za nas narod na KiM vec misli samo na licnu korist, treba da ga je bar malo sramota

Dok holidey

pre 1 godinu

Vuk Jeremić je nekad bio ministar spoljnih poslova. Znamo za loše njegove poteze za koje ispašta Srbija i danas.

Miki

pre 1 godinu

Ovako govori samo jedan isfrustriran čovek, nestvarno šta se dešava sa svim bivšim demokratama.

Baki

pre 1 godinu

Jeremić svakog dana pokazuje koliki je izdajnik srpskog naroda. Svašta je obećavao,a nikad ništa ispunio

Mirjana

pre 1 godinu

Jeremica bas briga i za KiM i za srpski narod koji dole zivi

Baki

pre 1 godinu

Jeremić menja ponovo svoje mišljenje..sada kao ne podrzava francusko-nemacki predlog. Kad bi mu se verovalo..nego mu niko više i ne veruje.

Mitar

pre 1 godinu

Jeremic je izdajnik naseg naroda i nikako ne zasluzuje poverenje tog istog naroda

Petra

pre 1 godinu

Jeremic nikad nije znao nista pametno da uradi po pitanju KiM

Mitar

pre 1 godinu

Da je ikada bio uz svoj narod, ne bi dvolicnog Jeremica Kurtijevci uzdizali i Pristina cenila

Mitar

pre 1 godinu

Vucic je taj koji stiti nase nacionalne interese, brine o Srbima na KiMza razliku od opozicije koja cini sve kako bi naudila nasem narodu

Mitar

pre 1 godinu

Jeremic je unistio KiM time sto je dozvolio Pristini jednostrano proglasenje nezavisnosti lazne drzave Kosovo

Mitar

pre 1 godinu

Sada Vucic bije bitku za nas narod, za nasu otadzbinu. Necemo dati ono sto je nase, sto je srpsko

Mitar

pre 1 godinu

Jeremica da je Kosmet zanimao, ne bi cutao na jednostrano proglasenje nezavisnosti tzv.Kosova. Zato sada svakodnevno dobija pohvale od strane teroristickog olosa Kurtija, od pristinskih medija

Zvonko

pre 1 godinu

Jeremic je izdao Srbiju i srpski narod a ovamo drzi neke kvazi lekcije.Sramota

Stevan

pre 1 godinu

Jeremic je Kurtijev miljenik koji radi protiv interesa Srbije to svi znaju

Aleksa

pre 1 godinu

Jeremicu bi bolje bilo da cuti jer svi znaju da jenon izdajnik i Kurtijev placenik

Goca

pre 1 godinu

Vuk Jeremic vise ne zna sta prica od mnostva lazi koje izgovara na svakodnevnom nivou.Uostalom svi znaju da je on albanski placenik

Milovan

pre 1 godinu

Koliko gluposti i laži u jednom tekstu da čovek ne poveruje. Izgleda da se kult ličnosti u politici gradi na uvrede predsedniku. Neki političari Vučiću nisu dorasli ni cipele da obrišu tu spada Vuk Jeremić.

Goran

pre 1 godinu

Jeremic zna sta je uradio sa Kosovom I sad baljezga gluposti! Mozda ima amneziju?!

Milanko

pre 1 godinu

Mozda se zaboravio sta je uradio sa KiM Ali nema veze tu smo mi cija nam je dedovina dole, da ga podsetimo da se ne pravi lud.

Mira

pre 1 godinu

Ovaj čovek ne propušta priliku da nas podseti na svoje greške, ne brini, nismo ih zaboravili!

Mira

pre 1 godinu

Jeremic, zuti bandit i lopov. Sve sto je radio i radi protiv Srbije i kako bi sebi stavio pare u dzep.

Ivana

pre 1 godinu

Jeremicu da li te vise nije sramota... Povuci se iz politike vidis da ti ne ide,ne umes.. Pritom si prodana izdajica...

Mitarpavlovic

pre 1 godinu

Jeremić kao da ima amneziju šta je potpisao vezano za KIM , da li je realan čovek.

Zeljko

pre 1 godinu

Ovaj nesretni Vuk Jeremić ne zna gde mu je dupe a gde glava. Sad traži povratak pregovora u UN, odakle su izmešteni upravo zbog njega.

Filip

pre 1 godinu

Vuk Jeremić je svojom glupošću više uradio za nezavisnost KiM nego svi albanski lobisti zajedno. I sad našao nešto da pametuje u vezi sa Kosmetom samo radi jeftinih političkih poena.

dja

pre 1 godinu

Jeremicu cuti i pokri se po glavi, sjebao si nas jednom nece ti se pruziti nova sansa.

Pavle

pre 1 godinu

Vuk je poklonio KiM a prica sta treba sad raditi.Smesno

Jelena

pre 1 godinu

Јеремићу је требао да престане да се бави политиком оног тренутка када је дозволио да лажна држава Косово прогласи независност. Издао је српски народ на јужној српској покрајини које је вековно огњиште Срба.

Kristina

pre 1 godinu

Jeremiću bolje je da ćutiš i ne iznosim svoje mišljenje.

Gala

pre 1 godinu

Jeremić bolje da je sam sebi održao lekcije pre nego što je uništio Srbiju

Esa

pre 1 godinu

Zasto Jeremic i njemu slicni nisu uradili sve ovo sto sada preporucuju. Bili su na vlasti i radili sve pogresno a sada dobili ideju.

Rale

pre 1 godinu

Jeremic je toliko zaduzio siptare da ce verovatno podici neki spomenik u njegovo ime.

Brane

pre 1 godinu

Jeremic da ima i malo obraza, sakrio bi se u misju rupu kad je tema KiM.

Zika

pre 1 godinu

Ma ljigavko ... Ja da sam na njegovom mestu u crnu zemlju bih propao, ali šta Vul zna šta je obraz!

Sima

pre 1 godinu

Vuk Jeremić je izrazito licemerni političar koji neretko pokušava da zavara javnost da je on neodgovoran za sadašnju situaciju u vezi sa Kosovom i Metohijom.

Ivan

pre 1 godinu

Jeremić i Narodna stranka su direktno odgovorni za dešavanja u vezi sa Kosovom i Metohijom, jer su njihove neodlučne i nesposobne vladavine doveli do sadašnje situacije.

Jovanka

pre 1 godinu

Kao političar, Vuk Jeremić je potpuno nekompetentan i nesposoban da predloži bilo kakvo rešenje za sadašnju situaciju oko Kosova i Metohije, već se samo drži svojih licemernih propovedi

Ivan

pre 1 godinu

Jeremić zavarava sve da pokuša da zataška činjenicu da je njegova stranka bila odgovorna za situaciju u kojoj se danas nalazimo oko Kosova

Jovanka

pre 1 godinu

Sada kada je Aleksandar Vučić preuzeo vlast, on pokušava da ispravi stvari koje su Vuk i njegova stranka napravili.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija