• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

16.02.2023

09:36

SVE CRNO NA BELO! Za emisiju koja ne postoji na RTS planirali da potroše 780.000 evra, a samo za tri meseca (ne) emitovanja odobrili 32.000 evra!

informer.rs

Politika

SVE CRNO NA BELO! Za emisiju koja ne postoji na RTS planirali da potroše 780.000 evra, a samo za tri meseca (ne) emitovanja odobrili 32.000 evra!

Podeli vest

Glavna i odgovorna urednica Zabavnog programa RTS, Olivera Kovačević, zajedno sa svojim kolegama, planirala je da za emisiju "Jedan dobar dan", koja nikad nije emitovana, potroši neverovatnih 780.000 evra?!?

 

Ova saznanja Informera potvrđuje i "Peti delimični predračun troškova" za pomenutu emisiju iz septembra 2021. godine, u koji je naša redakcija imala uvid.

Prema podacima iz tog predračuna, koji je, između ostalih, potpisala urednica Zabavnog programa Olivera Kovačević, planirano je da za nepostojeću emisiju "Jedan dobar dan" bude izdvojeno čak 780.000 evra, dok je za samo tri meseca (ne) emitovanja od oktobra do decembra, na ime "primarnih troškova" odobreno 3.748.212,52 dinara, ili oko 32.000 evra?!?

Foto: informer.rs

Podsetimo, prema tvrdnjama koje je do sada u javnost izneo predsednik Upravnog odbora RTS Branislav Klanšček, za nevidljivu emisiju, koju je potpisala Kovačevićeva, iz džepova svih građana Srbije isplaćeno čak 14 miliona dinara (oko 120.000 evra).

Kovačevićeva je od 2020. do danas urednica emisije 'Jedan dobar dan', koja se u finansijskim knjigama uredno knjiži i plaća iako nikada nije emitovana! Za ovu nepostojeću emisiju naručena je i posebna scenografija, knjiženi su i isplaćivani troškovi kamermana, urednika, novinara!?! Ta emisija, ako je verovati računovodstvu RTS, emituje se svakoga dana od 13 do 14.30, ali je niko nikada i nigde nije video, ni na RTS, niti bilo gde drugde!?!

Da skandal bude veći, za 'realizaciju' nevidljive emisije 'Jedan dobar dan' u 2023. godini izdvojeno je još 200.000 evra!

Zbog ove zloupotrebe (neki bi rekli - očigledne pljačke) predsednik UO RTS Branko Klanšček podneo je u ponedeljak krivičnu prijavu protiv Kovačevićeve i direktora Dragana Bujoševića.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Raka

pre 1 godinu

Žuti. problej je u svakom javnom preduzeću u kome se dugo učaure stručnjaci. RTS je leglo od 2000.

Rade

pre 1 godinu

Lako je razbacivati se sa tuđim parama, koje dolaze od obveznika, svakog meseca. Znate li koliko brojila ima distribucija u Srbiji, po jedan dinar od brojila pa je ogromna para a kamo li 250 dinara po brojilu. Hitno obustaviti plaćanje TV predplate, pa neka se snalaze i rade isto kao i sve ostale TV kuće ! ! ! !

Realno

pre 1 godinu

Tri miliona pretplatnika RTS-a po 500 din mesečno, ima se može se.

Solo

pre 1 godinu

Nije ovo prvi put da se rade izrezirane mucke na RTS..Svake generacije sa novim direktorima i urednicima su imale svoje pljackaske afere neke javne a neke tajne..Ovo samo pokazuje da mi nemamo pravu adminstraciju kontrole u ovom nasem lopovskom sistemu kradje koje se desavaju mesecno po celoj Srbiji i na kraju ih Sudije oslobode jer nemaju dovoljno dokaza ili slucaj zastareo..A pare niko nevraca..Mi kao Drzava nikako da se oslobodimo kaubojskih manira pljacke i krade preko Drzavnog novca za bogacenje umesto da im stopiramo davanje novca pa nek se sami organizuju kako ce da vode TV pa ako prezive prezive ako ne onda doci ce neko drugi sa boljim i kvalitetnijim radom..Imamo vrlo los sistem davanja i finansitranja koji se zavrsava kradjom..kad pogledamo...Zasto da ne ...niko nezeli da bude sirotinja za 500 evra..

MiroslavBB

pre 1 godinu

DIZI se Srbijo - narode, sta cekate ...????

ratko

pre 1 godinu

eda vidimo ko ce da ode u zatvor nadam se i ova spodoba zenska i onaj bujosevic retarsirani,ova jos vodi onu bitangu petokolonasku u inostranstvo

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija