• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Objektiv/Informer.rs

28.02.2023

08:34

I HRVATIMA JE JASNO: Kurti je bio spreman da potpiše, ali Vučić nikada neće preci crvenu liniju!

printscreen instagram

Politika

I HRVATIMA JE JASNO: Kurti je bio spreman da potpiše, ali Vučić nikada neće preci crvenu liniju!

Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić juče je imao sastanka sa evropskim komesarom za spoljnu politiku Žozepu Borelju, specijalnim izaslanikom EU za dijalog Miroslavu Lajčaku i takozvanim lažnim premijerom Aljbin Kurtijem, a kako hrvatski mediji prenose i njima je jasno da je lažni premijer Kurti bio spreman da potpiše sporazum, ali da predsednik Srbije nikada neće preći crvenu liniju.

Večernji list objavio je tekst sa naslovom: “Kurti je bio spreman potpisati, ali Vučić nikada neće prijeći crvenu liniju o kojoj se puno govori”.

Foto: printscreen

I Hrvatima je jasno da od priznanja lažne države i stolice u UN nema ništa, i da predsednik Vučić nije podlegao pritiscima.

Podsetimo, nakon napornih i višečasovnih sastanaka, na kojima, na žalost mnogih koji su to priželjkivali, nikakav sporazum nije potpisan, postignut je dogovor da se razgovori nastave, a da se o evropskom predlogu o KiM priča tek kada albanska strana ispuni svoje obaveze, pre svega osnuje ZSO.

 Razgovaraćemo i dalje o evropskom predlogu za KiM, ali ništa ne može da bude postignuto dok ne bude uspostavljena Zajednica srpskih opština, poručio Vučić posle sastanka s predstavnicima EU Žozepom Boreljom i Miroslavom Lajčakom i premijerom lažne države Aljbinom Kurtijem – izjavio je predsednik i dodao:

Prva stvar koja treba da se ispuni jeste formiranje Zajednice srpskih opština i tek kada to dogovorimo, idemo dalje. Prvo mora ZSO! Kako god okrenete, ZSO je na prvom mestu – zaključio je predsednik.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Milica

pre 1 godinu

Olos od Kurtija moze samo da se nada popisivanju sporazuma. Vucic se nece odreci svoje teritorije!

nenadnenad

pre 1 godinu

Nije valjda da je i Hrvatima konacno jasno nesto,to je veliki napredak veliki.

bojanabojana

pre 1 godinu

Kurti je bio spreman da potpise ali sta,sta je to sto je on hteo da potpise jer do sada nije bilo i u njajavi da bilo sta potpise i sad tako odjednom hteo da potpise?Zanimljivo.

bojanbojan

pre 1 godinu

Vucic je mnogo puta do sad dokazao da ne podleze pritiscima kojima se moze nauditi Srbiji i to treba da bude svima jasno,crvene linije se nikada nece preci.

Brane

pre 1 godinu

Kada se oni odreknu Dalmacije,Istre i Slavonije i mi ćemo Kosova.Znači,nikada!

Danica

pre 1 godinu

Hrvati veruju Kurtiju jer zele da ponize Srbiju, ali narod veruje Vucicu.

corli

pre 1 godinu

Ma koliko pritisci bili veliki, predsednik nece preci crvene linije koje smo zacrtali

miki

pre 1 godinu

Predsednik je rekao da nikad nece pristati na nezavisnost Kosovoa, i da nece dozvoliti njiho ulayak u UN i od toga nikada nece odustati

dare

pre 1 godinu

Pritisci jesu velik, ali predsednik nece odustati, nece podleci pretnjama i ucenama i to sad vide EU videli su svi

fred

pre 1 godinu

Siutacija jeste teska, ali predsednik je rekao da nikad nece pristati na clanstvo Kosova u Un i toga ce se drzati

homer

pre 1 godinu

Da bi bilo napretka u pregovorima mora prvo pristina da formira ZSO, pa tek onda da se nastavi sa novim sporazumima, ali u tm sporazumima nije moguce da pise da dozvoljavamo clanstvo Kosvou u UN i medjunarodnim institucijama, kao ni nezavisnost te lazne tvorevine

Milorad

pre 1 godinu

Svima treba da bude jasno ne samo Hrvatima da sa Predsednikom Vučićem nema šale

Marija

pre 1 godinu

De facto priznanje i sam kaže radiće na implementaciji. Završiće Srbija kao Ukrajina. Nema nam pomoći, omču oko vrata smo dobili sa Vučićem.

Sonja

pre 1 godinu

Predsednik Vučić nikada neće priznati lažnu državu Kosovo, o se istinski bori za nacionalni interes Srbije.

Nataša

pre 1 godinu

Stav po pitanju KIM je jasan i tu nema mesta za manipulacije.Srbija neće priznati nezavisnost KIM čak i po cenu neulaska u EU.

Dijana

pre 1 godinu

Naš predsednik će se izboriti za našu zemlju i njene ciljeve.

Pedja

pre 1 godinu

Predsednik i ne treba da popusti i da predje crvenu liniju!

zagorkapatrnozic

pre 1 godinu

Kurti bi potpisao samo ono što je u njegovom interesu. Međutim, Vučić neće dozvoliti da se pređu neke granice.

Bilja

pre 1 godinu

Jasno i Hrvatima samo nije Bosku Obradovicu. Pametnom dosta. Muka nam vise od ove laznjak opozicije.

Bilja

pre 1 godinu

Samo nasa laznjak opozicija pruza podrsku Kurtiju a ne svojoj državi.

Bilja

pre 1 godinu

Naravno da nece preci crvene linije. Svih ovih godina gradi Srbiji i bori se samo za nase interese. Znamo kome to smeta.

Ana

pre 1 godinu

Drago mi je da je Hrvatima jasno kakvog predsednika ima Srbija.

Maja

pre 1 godinu

Juče nikakav sporazum nije potpisan, postignut je dogovor da se razgovori nastave, a da se o evropskom predlogu o KiM priča tek kada albanska strana ispuni svoje obaveze, pre svega osnuje ZSO.

Lav

pre 1 godinu

Naravno da je i Hrvatima jasno da Vucic nikada nece preci crvenu liniji niti ce ikada odustati od Kosova .

Simonida

pre 1 godinu

Kurti se nada da ce se Srbija prodati i priznati laznu drzavu Kosovo, medjutim moze samo da sanja...NEMA PREDAJE!

Milka

pre 1 godinu

Da bi o bilo čemu dalje razgovarali prvo se mora ispoštovati ono što je dogovoreno i potpisano još pre 10 godina, a to je na prvom mestu formiranje ZSO

Sava

pre 1 godinu

Pretpostavili smo da Kurti neće hteti da pristane na formiranje ZSO a sad ostaje EU kao i svim zapadnim silama da utiču na Prištinu jer tražimo samo ono što je dogovoreno briselskim sporazumom

Dejan

pre 1 godinu

Naš predsednik je još jednom pokazao svoju istrajnost odlučnost i doslednost ciljevima koji su jedini mogući po pitanju KiM

Milko

pre 1 godinu

Očekujemo da zapad konačno uvidi da je kurti taj koji Koči svaki dalji dogovor jer ne poštuje ni ono što je potpisano pre 10 godina

Milka

pre 1 godinu

Težak sastanak na kome je naš predsednik prisustvovao , puno pritisaka i ucena ali nesalomiv je on, interesi države i naroda su na prvom mestu

Milko

pre 1 godinu

Ponosni smo na našeg predsednika koji je juče Briseli ostao dosledan svojim zahtevima a to je formiranje ZSO i što nisu uspeli da ga slome raznoraznim političkim pritiscima

Dušan

pre 1 godinu

Vučić nikada ne bi svojim postupkom izvršio izdaju i prodaju. On se stoički bori kako bi izdejstvovao ostanak KiM u okviru granica Srbije.

Dejan

pre 1 godinu

Da bi došlo do nekog napretka u procesu dijaloga na relaciji Beograd Priština uslov je da se ispoštuje tačka iz briselskog sporazuma a to je formiranje ZSO

Dejan

pre 1 godinu

Nadamo se da će zapad konačnosa gledati realnu situaciju i uticati na Kurtija koji doslovno koči svaki napredak u procesu kompromisnog rešenja

Miloš

pre 1 godinu

Za Vučića je KiM srce Srbije, a Srbija svetinja. Ima moju punu podršku u borbi koju vodi!

Sava

pre 1 godinu

Naš predsednik je ostao dosledan svojim zahtevima a on je jasan, formiranje ZSO što je odavno dogovoreno i potpisano briselskim sporazumom

Sava

pre 1 godinu

Moramo da verujemo da će sledeći sastanak bar malo krenuti ka uspostavljanju kompromisnog rešenja i konačnom početku formiranja ZSO

Željko

pre 1 godinu

Predsednik se dokazao i pokazao kao neko ko se istinski bori da očuva i sačuva KiM u okvirima granica teritorije Republike Srbije. Za njega poraz nije opcija! Nema kapitulacije! Do pobede!

Nada

pre 1 godinu

Nije Vučić Tadić ili Jeremić, pa da izda. Vučić je srpski sin, vojnik ove države. On je postavio Srbiju iznad svega!

Dragan

pre 1 godinu

Evidentno je da se Vučić bori za to da se održi mir. On istinski želi da dodje do pomirenja Srba i Albanaca. Kurti mi se uopšte ne dopada.

Mile

pre 1 godinu

Tek će Hrvatima da postane jasno ko je predsednik Srbije i Srbija, a to je da smo najveći i najmoćniji u regionu. Podrška najboljem predsedniku Vučiću!

Dušan

pre 1 godinu

Izdaja države nije opcija za Vučića. Sa sitnim koracima gazi ka krupnom interesu, ka tome da obezbedi veliku pobedu Srbije.

Petar

pre 1 godinu

Tuzno je to sto cak i Hrvati vide da Vucic nece preci crvene linije, a to ne vide pojedinci u Srbiji, napadajuci ga i nazivajuci ga izdajnikom!

Miloš

pre 1 godinu

Sva Vučićeva nastojanja su usmerena ka tome da Srbija pobedi. Jasno je da će se on boriti za svoj cilj sve jače i jače, a njegov cilj je interes svih nas.

Željko

pre 1 godinu

Samo onaj koji nema dva grama mozga veruje da će Vučić izdati. Čovek je dokazao da je za njega Srbija iznad svega i svih.

Nada

pre 1 godinu

Svima je jasno da za Vučića predaja nije opcija! Srbija će pobediti!

Dragan

pre 1 godinu

Viteški se taj Vučić bori za Srbiju. Takvog nije bilo u srpskoj istoriji.

Joca

pre 1 godinu

Predsednik Vučić nikada neće dozvoliti da neko pokuša da učini Srbiji loše.

Bibi

pre 1 godinu

Vučić drži do svog stava ne prelaženja crvenih linija i ima apsolutnu podršku naroda u tome.

Jana

pre 1 godinu

Uslov svih uslova je formiranje ZSO, nakon toga moze se nastaviti sa pregovorima. Vucic nikada nece izdati interese Srbije i njenih gradjana i po formiranju ZSO borba za bolju buducnost Srbije se nastavlja!

aca

pre 1 godinu

Hrvatima i Siptarima nikad se nece ostvariti plan. Dok je na Vucic predsednik drzave nece se dati ni pedalj srpske zemlje.

Mici

pre 1 godinu

I Hrvati svhvatili konacno, ali volina Kurti nikako.

Gojko

pre 1 godinu

Nikada crvene linije necemo preci, ma koliko god se tome svi srbomrsci nadali.

Strahinja

pre 1 godinu

Samo nikako da shvati Kurti da crvenu liniju nikada necemo preci.

Zoro

pre 1 godinu

Vučić nikada nece pogaziti svoje stavove i raditi protiv interesa Srbije.

Milan

pre 1 godinu

Predsednik Vucic im je otvoreno rekao sta je prioritet. Prioritet je osnivanje ZSO, tek nakon toga se mogu povlaciti sledeci potezi.

Ana

pre 1 godinu

Vučić je spreman da pregovara, ne i da potpisuje sve što mu se nameće

Milica

pre 1 godinu

Predsednik Vučić je jasno postavio linije preko kojih neće preći

Marija

pre 1 godinu

Vučić neće potpisati ništa što je na štetu Srbije

Milica

pre 1 godinu

Borba za svoju zemlju i svoj narod je najvidljivija kod predsednika Vučića

as

pre 1 godinu

Jos jednom je Vucic pokazao koliko je dosledan svojih reci.

Marijana

pre 1 godinu

Predsednik Vučić nikad neće potpisati nešto što bi ugrozilo Srbiju i opstanak Srba na KiM.

as

pre 1 godinu

Vucic je principijalan covek, stoji iza svojih reci.

as

pre 1 godinu

Vucic samo mora ovako da nastavi i dalje, bez ustupanja pred neprijateljima.

Andjela

pre 1 godinu

Predsednik Srbije pre svega poštuje svoj narod!

Marko

pre 1 godinu

Hrvati shvataju da niko predsednika Aleksandra Vučića ne može naterati da potpiše.

Rade

pre 1 godinu

Pa svima je kristalno jasno da Vučić nikada neće priznati lažnu izmišljenu nezavisnu državu Kosovo

Sandra60

pre 1 godinu

Srpska strana se na pregovorima u Briselu nije igrala sa Srbima na KiM i čvrsto je stala iza svoje odluke da bez formiranja ZSO nema daljih pregovora sa Kurtijem i Prištinom.

Dragan

pre 1 godinu

Pa to je jasno celom svetu, samo izgleda Kurtiju nije. Ali bice i njemu jasno uskoro.

Davor

pre 1 godinu

Vucic je covek koji drzi do svojih stavova i meni i dalje nije jasno cemu se Kurti nadao u Briselu?

Ana

pre 1 godinu

E, hvala bogu da i Hrvati napisu jednom istinu!!! Naravno da se nece preci crvene linije i vrlo se dobro zna koje su!

Sanja

pre 1 godinu

Lepo je od Hrvata sto su napisali istinu. Vucic je jasno naglasio koje su crvene linije i svima nama nije jasno sta je Kurti ocekivao u Briselu.

Jovana

pre 1 godinu

E pa kad je Hrvatima jasno onda znamo da je Vucic uradio pravu stvar! Samo jos Kurtiju neko da pojasni.

caca

pre 1 godinu

I predsednik Vučić ima ciljeve koje želi da ispuni,kao i principe preko kojih neće nikada da pređe,i sve radi u korist svog naroda!

Dragan

pre 1 godinu

Pa videli smo koliko Kurtiju znace potpisi tako da verujem da je on u Brisel otisao da stavlja iks i oks na papire. Vucic je svakako bio konkretan i vrlo jasan.

Jovana

pre 1 godinu

Evo molimo nase dobre susedje, posto su oni to shvatili, da pojasne i Kurtiju sta su to i koje su crvene linije u pitanju.

Milan

pre 1 godinu

I Hrvatima je jasno da Kurti jedino može da dobije meku stolicu.

Davor

pre 1 godinu

Shvatao to neko ili ne, jedno je sigurno a to je da se mora formirati ZSO!

Samo jako

pre 1 godinu

Svima je jasno da je Srbija ozbiljna po pitanju crvene linije koju je povukla.

Maja

pre 1 godinu

Kurtiju se izgleda putovalo pa je zato isao u Brisel. jasno je naglaseno zbog cega se ide, a to sto on nije shvatio sta su crvene linije i sta prvo treba da se desi, to je njegov problem.

Maja

pre 1 godinu

Hrvati postali razumni! Salu na stranu, napisali su ono sto je cinjenica. Kurti da procita to.

Lena

pre 1 godinu

Predsednik svojim neumornim radom daje nam svima primer,kako treba da se ponasa pravi domacin koji radi za svoju kucu i dvoriste,za opstinu i za svoju drzavu.

Mile

pre 1 godinu

Valjda je sad i ovim domacim izdajnicima jasno.

Izbori 2024

TV

Kampanja Srbije u Savetu Evrope dala rezultate! Španija besna na Nemačku, a Francuska pružila ruku partnerstva!
Live TV

Kampanja Srbije u Savetu Evrope dala rezultate! Španija besna na Nemačku, a Francuska pružila ruku partnerstva!

Predsednik Evropske inicijative za stabilnost (ESI) Gerald Knaus izjavio je da se neke članice Saveta Evrope, uključujući Nemačku i Francusku, spremaju da blokiraju glasanje o pristupanju tzv. Kosova u Savet Evrope u maju. Knaus dodaje da je ovo usledilo nakon kampanje predsednika Srbije Aleksandra Vučića, uključujući lični apel predsedniku Francuske Emanuelu Makronu da ne dozvoli glasanje o prijemu tzv. Kosova, kao i opredeljenost Srbije da kupi 12 francuskih aviona "Rafal". Na ovu temu u "Info jutru" govorio je politikolog Ognjen Gogić.

06.05.2024

12:56

JOŠ TV VESTI

Hronika

Nevena ostala bez šake, Adriana se pravila mrtva da je ne ubije: Potresna priča roditelja o pucnjavi u Duboni
Hronika

Nevena ostala bez šake, Adriana se pravila mrtva da je ne ubije: Potresna priča roditelja o pucnjavi u Duboni

Devet osoba je ubijeno, a 12 povređeno u masovnoj pucnjavi koju je u noći 4. maja 2023. godine počinio Uroš Blažić u selima Dubona i Malo Orašje. Tih 12 ljudi imalo je sreću da preživi, ali su posledice koje su ostale trajne. Nevena Vujić iz Dubone je u tom trenutku imala 19 godina. Pogođena je sa više hitaca, a zbog ozbiljnosti povreda joj je amputirana leva podlaktica. Andrijana Mitrović iz Malog Orašja ostala je živa jer se pravila da je mrtva, te joj Blažić nije prišao.

06.05.2024

09:07

Sine, samo nemoj da zaspiš, molim te! Potresna ispovest majke Nemanje koji je ubijen u Malom Orašju - majci dao obećanje koje nije ispunio!
Hronika

Sine, samo nemoj da zaspiš, molim te! Potresna ispovest majke Nemanje koji je ubijen u Malom Orašju - majci dao obećanje koje nije ispunio!

U Malom Orašju je obeležena godišnjica smrti šestorice mladića koji su mučki ubijeni dok su se družili i zajedno veselili. Uroš Blažić ugasio je 4. maja njihove živote, pucajući iz automatskog oružja, a jedan od ubijenih mladića bio je Nemanja Stevanović koga porodica opisuje kao najvećeg veseljaka, bez koga više ništa nije isto.

06.05.2024

07:21

Advokat porodica ubijene dece u "Ribnikaru" o suđenju: "Miljana se ponaša kao da je izvan suda, Vladimirove izjave sramne"
Hronika

Advokat porodica ubijene dece u "Ribnikaru" o suđenju: "Miljana se ponaša kao da je izvan suda, Vladimirove izjave sramne"

Ognjen Božović, advokat porodice žrtava u OŠ "Vladislav Ribnikar" istakao je gostujući na "Blic" televiziji da je ponašanje roditelja dečaka ubice, koji je 3. maja 2023. godine pucanjem iz očevog pištolja usmrtio devetoro dece i čuvara škole uvreda za sve. Protiv porodice dečaka ubice vode se dva postupka, jedan krivični i drugi parnični.

06.05.2024

07:43

Maloj Danki monstrumi oduzeli život: Za telom se još traga
Hronika

Maloj Danki monstrumi oduzeli život: Za telom se još traga

Nestanak male Danke Ilić iz Bora, koji se dogodio 26. marta, šokirao je javnost, a tragični razvoj događaja dodatno je potresao čitavu zajednicu. Osumnjičeni Srđan Janković i Dejan Dragijević udarili su službenim vozilom JKP "Vodovod" Bor, a nakon toga su je onesvešćenu stavili u zadnji deo automobila, gde ju je Dejan Dragijević ugušio.

06.05.2024

06:57

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija