• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

28.02.2023

11:25

Brnabić: U Srbiji evropske kompanije zapošljavaju više od 280 000 ljudi

Tanjug

Politika

Brnabić: U Srbiji evropske kompanije zapošljavaju više od 280 000 ljudi

Podeli vest

Predsednica Vlade Ana Brnabić izjavila je danas da su glavni strateški priotireti spoljne politike Srbije EU i regionalna saradnja i tim povodm naglasila da su samo u decembru 2022. evropske kompanije u Srbiji direktno zapošljavale 281.363 ljudi, a da bi kada bi sve zemlje regiona ušle u projekat Otvoreni Balkan BDP porastao za sedam odsto.

Brnabić je to rekla u uvodnom delu regionalne konferencije "Evroatlantske integracije Zapadnog Balkana, perspektive - Zapadni Balkan, Transatlantska saradnja i građansko društvo". 

Na konferenciji, kojoj prisustvuje i ministar za evopske integracije Tanja Miščević, govorio je i norveški ambasador Jern Eugen Jelstad.

Skup oraganizuje Balkanski fond za demokratiju nemačkog Maršalovog fonda SAD kao deo projekta "Jačanje EU integracija u Crnoj Gori, Severnoj Makedoniji i Srbiji" uz podršku Ministarstva spoljnih poslova Norveške i Ambasade Kraljevine Norveške u Beogradu.

Konferenciji prisustvuju i ambsadori SAD, Velike Britanije, kao i ministar za ljudska i manjinska prava i društveni doijalog Tomislav Žigmanov.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Bilja

pre 1 godinu

To znaci da je sasvim realno i prirodno da pratimo evropski put .

Bilja

pre 1 godinu

Imamo fantasticnu saradnju sa evropskim kompanijama.

milan84

pre 1 godinu

Treba da bude još čvršća veza sa evropskim gigantima. Uvek su nam dobrodošle njihove firme!

Maja

pre 1 godinu

Evropske kompanije dolaze sve više u Srbiju jer je Srbija postala jaka Evropska država zahvaljujući politici koju vodi poslednjih godina Aleksandar Vučić.

Sandra

pre 1 godinu

Zahvaljujući politici koju vodi Vučić od kada je na vlasti naša zemlja je postala mamac za evropske ali i svetske kompanije..

Anka

pre 1 godinu

Evropske kompanije zapošljavaju veliki broj naših građana. Lepo bi bilo kada bi taj broj građana porastao za sedam odsto.

Mici

pre 1 godinu

Srbija se upsesno razvija i takav trend zelimo i u buducnosti da imamo, ali to ne mozemo postici bez podrske EU.

Gojko

pre 1 godinu

Otvoreni Balkan je ideja koja je potekla od nas i to je velika razvojana sansa za ceo zapadni Balkan.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija