• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

03.03.2023

07:58

ALBANCI REŠETAJU PO KURTIJU ZBOG ZSO: Vratio je Srbiju na Kosovo!

Printscreen kosovo-online.com

Politika

ALBANCI REŠETAJU PO KURTIJU ZBOG ZSO: Vratio je Srbiju na Kosovo!

Podeli vest

Poslanik Demokratske partije Kosova (PDK), Hisen Beriša, rekao je da se "aferom korupcije u diplomatiji" čini da su prištinski pregovarači "kupljeni".

Pozvao je opozicione stranke da se "postroje" i suprotstave, kako je naveo, "Zajednici bez priznanja".

Moj apel za političko delovanje upućen je opozicionim strankama, koje imaju ustavni i državni patriotizam u genima, da se postroje u ratu protiv modernog sindikalnog bratstva, sa Srbijom, u odbijanju francusko-nemačkog plana, Udruženja bez priznanja, odbacivanju nacrta statuta Zajednice, kojim se pokušava uništiti unitarni karakter države, njen sekularni karakter, učiniti je regionalizovanom i pravoslavnom državom kakva nije ni sama Rusija u Ustav... – rekao je.

On je zatražio od premijera lažne države Aljbina Kurtija da u skupštinu donese sporazum potpisan u Briselu 2015. godine, a kako bi ga ukinuli, prenosi prištinska Koha.

Ovaj čovek je vratio Srbiju na Kosovo. Dosta sa prevarama – dodao je Beriša.

Podsetimo, nakon višesatne sednice skupštine u Prištini o evropskom predlogu, koja je prekinuta na zahtev Kurtija oko 16.00 časova, diskusija je nastavljena kasno sinoć, i to u istom tonu.

Nizale su se optužbe opozicije na račun Kurtija i to ponovo najviše zbog sedme tačke predloga koja govori o pravima SPC i samoupravljanju za srpsku zajednicu.

Podsetimo, Kurti je juče izjavio da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić kategorički odbacio potpisivanje dokumenta u Briselu.

Moj predlog je odmah odbacio predsednik Srbije, njegovo odbijanje je bilo kategoričke prirode, što je on sam izneo u javnost po izlasku sa sastanka – rekao je Kurti.

Vučić je nakon razgovora u Briselu izjavio da je dogovoreno da se nastave razgovori i naglasio da na počektu mape puta, bez obzira da li je reč o primeni Briselskog sporazuma ili novog francusko-nemačkog plana, uvek mora da stoji implementacija Zajednice srpskih opština.

Kurti je došao sa idejom da se potpisuje nešto, a o tome nije ni razgovarano. Ja čekam da vidim implementacioni plan, koji se tiče prethodno postignutih obaveza. Što se tiče mape puta, na njoj mora da se radi. To je implementacija. A na početku te mape puta mora da bude ono što neko ne želi da ispuni – ZSO – rekao je Vučić novinarima.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Mali Perica

pre 1 godinu

To u potpunosti dokazuje da žele etnički čisto Kosovo.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?
Fudbal

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?

Selektor Srbije Dragan Stojković nije dugo mogao da uživa u lepim vestima, jer se Aleksandar Mitrović sjajno oporavlja od povrede butnog mišića. As Sevilje Nemanja Gudelj (32) će kako prenose španski mediji 99 odsto zbog povrede propustiti Evropsko prvenstvo (do 14. juna do 14. jula).

24.04.2024

06:46

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija