• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

13.03.2023

12:28

NATOVAC KOJI ZASTUPA CRNU GORU I "KOSOVO" ZAHTEVA: Srušiti spomenik ubijenoj srpskoj deci!

printscreen

Politika

NATOVAC KOJI ZASTUPA CRNU GORU I "KOSOVO" ZAHTEVA: Srušiti spomenik ubijenoj srpskoj deci!

Podeli vest

Austrijski ekonomista Gunter Felinger, koji je poznat po tome da na društvenim mrežama često napada Srbiju i Rusiju, ovog puta je otišao korak dalje, sramno pozivajući na uklanjanje spomenika mučko stradalim mališanima tokom NATO agresije 1999. godine.

Postavivši fotografiju spomenika posvećenog najmlađim žrtvama NATO agresije, koji nosi lik Milice Rakić, Felinger je napisao da isti predstavlja "izvrtanje činjenica" te da Srbija, kako on kaže, "ostaje kolevka evropskog antiamerikanizma".

Dokle god Srbi, pa čak i neki austrijski političari ekstremne levice i desnice podržavaju takvo mrsko izvrtanje činjenica, jasno je da Austrija i Srbi ostaju kolevka evropskog antiamerikanizma i antinatovskog raspoloženja. Pozivam da se ovaj spomenik odmah ukloni - stoji u sramnom tvitu.

 

 

 

Podsetimo, spomenik "Bili smo samo deca" u Tašmajdanskom parku bolno su sećanje na NATO agresiju u kojoj je poginulo 79 najmlađih.

Spomenik Milici Rakić podignut je 2000. godine podigle "Večernje novosti" u znak sećanja na svu decu koja su izgubila živote u bombardovanju.

Foto: Tanjug

Spomenik Milici Rakić

Mala Milica postala je simbol stradanja dece.

Ona je poginula 17. aprila 1999. godine, u porodičnoj kući u Batajnici, dok je sedela na noši.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
ratko

pre 1 godinu

austriski NATO izmet nacisticki ,naslednik ,hitlerov isprdak

pera

pre 1 godinu

Ko je taj nato dubre , srusicemo mi vama pola beca , i kada ti pobijemo familiju ,, da zadovoljimo potrebu za osvetom za pobijenu nasu decu vojnike i policajce i druge neduzne gradane nase domovine .

Rass

pre 1 godinu

Dok Albanvi i Nemci ne priznaju sebi i svetu da su u XX veku ucestvovali u istrebljenju Srba nece biti pravde i istine.

micko

pre 1 godinu

Beč je anti Srpski i anti slovoenski grad i ja bi da se on odmah sruši !!! Do zemlje !!! A ono što su tokom kolonizacije pokrali i oteli da se vrati Srpskom narodu!!! Da Bog da propali i sjeme Vam se zatrlo!!!

Rus

pre 1 godinu

Bolje bi mu bilo da na vreme kupu kucu u Argentini ...

Dragi

pre 1 godinu

Idealan NATO-vac za savetnika. Što da ne? Ako su to mogli biti "istinski" prijatelji Srba i Srbije: Toni Bler, Alfred Guzenbauer, Franko Fratini...što ne bi mogao biti i ovaj monstrum?

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija