• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

16.03.2023

12:33

SRBIJA JE OD POČETKA ODGOVORNO PRIHVATILA SVOJ DEO OBAVEZA! Vučić se sastao sa komesarkom EU za unutrašnje poslove (FOTO)

printscreen instagram

Politika

SRBIJA JE OD POČETKA ODGOVORNO PRIHVATILA SVOJ DEO OBAVEZA! Vučić se sastao sa komesarkom EU za unutrašnje poslove (FOTO)

Podeli vest

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa komesarkom Evropske unije za unutrašnje poslove Ilvom Johanson.

- Zahvalio sam komesarki Ilvi Johanson na podršci i pomoći EU u upravlјanju migracijama, kao i na tome što su prepoznati napori naše zemlјe u regulisanju migrantske krize. Srbija je od početka ozbilјno i odgovorno prihvatila svoj deo obaveza, čime je umnogome doprinela opštoj bezbednosti EU i njenih građana - napisao je predsednik i dodao:

- Razgovarali smo i o saradnji sa institucijama EU u pogledu usklađivanja viznog režima, borbi protiv organizovanog kriminala, kao i o statusu pristupnih pregovora Srbije - piše Vučić. 

 

 

On je istakao da Srbija nastavlja aktivno da radi na postupku usklađivanja svoje vizne politike sa EU i da je u tom smislu, pored primene dodatnih mera, planirano i uvođenje viznog režima za one države iz kojih je registrovan najveći broj zloupotreba.

Vučić je zahvalio na podršci i pomoći Evropske unije u upravljanju migracijama, kao i na tome što su prepoznati i priznati napori naše zemlje u regulisanju migrantske krize, budući da je Srbija od početka ozbiljno i odgovorno prihvatila svoj deo obaveza, čime je umnogome doprinela opštoj bezbednosti EU i njenih građana, saopštila je pres služba predsednika.

Govoreći o aktuelnim pitanjima u okviru dijaloga sa Prištinom, Vučić je posebno istakao da očekuje od EU da u narednom periodu tretira bezbednost Srba na Kosovu i Metohiji kao prioritet, kao i da ova tema bude razmatrana na svim sledećim sastancima u okviru dijaloga, uključujući, pre svega, hitno formiranje Zajednice srpskih opština, navodi se u saopštenju.

Vučić je ponovio da punopravno članstvo Srbije u EU ostaje jedan od spoljnopolitičkih prioriteta naše zemlje i njeno strateško opredeljenje i naglasio iskrenu posvećenost reformskom procesu na našem evropskom putu.

Komesarka Johanson je poručila da se Srbija pokazala kao blizak, pouzdan i odgovoran partner Unije u rešavanju problema migracija, kao i da je za EU od velikog značaja da nastavi da pruža snažnu podršku evrointegracijama Srbije sa kojom želi još tešnju saradnju u svim oblastima od značaja i obostranog interesa, navedeno je u saopštenju.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Radule

pre 1 godinu

Srbija je od početka prihvatala i primenjivala obaveze iz ugovora koji je potpisala a sada je vreme da druga strana pristupi primeni potpisanih obaveza!

Ana

pre 1 godinu

Vucic je na sastanku sa komesarkom Evropske unije razgovarao o mnogim vaznim temama, kao sto je migrantska kriza recimo.

Tar

pre 1 godinu

Srbija se trudi da ispostuje sve zahteve u okviru zakona a ticu se migranata. Prihvatilista u Srbiji koristilo je na hiljade migranata

Jablan

pre 1 godinu

Uvek smo bili odgovorni za sprovođenje dogovorenih sporazuma

Hana

pre 1 godinu

Kada imate odgovornu vlast, koja odgovorno radi svoj posao, onda rezultati ne mogu da izostanu. Podrška predsedniku za sav trud koji ulaže da bi naša zemlja bila jaka i uspešna.

Tijana

pre 1 godinu

Srbija je odgovorna i stabilna zemlja zahvaljujuci Vucicu koja nikada nije izbegavala svoj deo obaveza vec ih ispunjavala. Prepoznali su nase napore u resavanji migrantske krize i sto smo umnogome doprineli opstoj bezbednosti EU i njenih gradjana.

Petar

pre 1 godinu

Srbija je pokazala da Evropa ima sirurnog i pouzdanog saradnika i partnera

Pavle

pre 1 godinu

Srbija je na ozbiljan i odgovoran nacin prihvatila i ispunjava svoje obaveze u pogledu usklađivanja viznog režima kao i borbi protiv organizovanog kriminala cime se pokazuje kao kredibilan partner EU

Dada

pre 1 godinu

Srbija je uvek ozbiljno shvatala svoje preuzete obaveze i izvršavala ih.

Caca

pre 1 godinu

Predsednik neumorno radi i vodi sasranke od velike važnosti za Srbiju!

Jelena

pre 1 godinu

Uz politiku naseg predsednika krupnim koracima koracamo ka jednoj veoma razvijenoj i uspesnoj zemlji.

igor

pre 1 godinu

Zapad to jasno vidi ali ne želi da prizna da je Srbija ispunila svoje obaveze a da su albanci ti koji ne žele.

Zoran

pre 1 godinu

Srbija je odgovornija u upravljanju migrantskom krizom, nego neke drzave clanice EU.

Rajko

pre 1 godinu

Do sada su svi uvideli da se jedino Srbija trudi u ovim pregovorima ali za razgovor je potrebno dvoje,mora da se uključi i druga strana.

Nevena

pre 1 godinu

Opozicija može da zavidi na zajedničkoj borbi i boljoj budućnosti za Srbiju. Vlast i građani zajedno stvaraju jaku Srbiju.

Ivica

pre 1 godinu

Srbija se odgovorno ponasa kada su svi evropski i svetski izazovi u pitanju...i u borbi protiv covida, nabavci vakcina, migratskom problemu, ali i odnosu prema sukobu u Ukrajini... Mi smo suverena zemlja, gde nase rukovodstvo na celu sa predsednikom Vucicem vodimo svoju nezavisnu suverenu politiku

milan

pre 1 godinu

Jasno je da će ovo biti dugi pregovori jer Srbija na čelu sa Vučićem nikad neće dozvoliti da bude ponižena.

SaleIN

pre 1 godinu

Još kad bi se svi držali svojih obaveza kao predsednik Srbije, bilo bi svima mnogo bolje!

Ana

pre 1 godinu

Vučić je sve ispoštovao sve što je do naše države, zato sito tako očekuje i od drugih država.

Kaja

pre 1 godinu

Predsednik Vučić je odgovoran i sposoban. Pre svega cenjen i poštovan u svetu.

Rada

pre 1 godinu

Predsednik Vucic se bavi odgovornom politikom i sve svoje zadatke shvata ozbiljno.

Nevena

pre 1 godinu

Srbija na čelu sa Vučićem, oduvek ispunjava svoje obaveze, samo što je problem što neki drugi to ne rade. Oduvek smo bili za pregovore, ali koji ne ugrožavaju naše interese.

Mari Mari

pre 1 godinu

Srbija nije vetropir. Srbija ima ozbiljnu unutrašnju i spoljnu politiku, prevashodno zahvaljujući Vučiću.

Dzoni

pre 1 godinu

Srbija je svakim danom sve bliza da postane punopravni clan Evropske zajednice. To je rezulat posvecenog rada i odgovorne politike.

Lana

pre 1 godinu

Mi smo odgovorni oduvek bili j stajali iza svega sto kazemo!!

Brane

pre 1 godinu

Srbija je i korektnije i humanije postupila u migrantskoj krizi a njima ipak hvala na tom priznanju.

Milena

pre 1 godinu

Srbija je pre svega odgovorna zemlna zato smo tu gde jesmo.

Sofija M

pre 1 godinu

Vučić je preduzeo ozbiljne korake po pitanju suzbijanja organizovanog kriminala u zemlji i regionu. To pokazuje koliko je Srbija ozbiljna država, vredna poštovanja.

Vesna

pre 1 godinu

Prepoznati su napori naše zemlјe u regulisanju migrantske krize.

Teodor

pre 1 godinu

Vucic se uvek ponasao odgovorno i ispostovao sve obaveze vezane za potpisani sporazum.

Teodor

pre 1 godinu

Od samog pocetka se Vucic ponasao odgovorno prema svojoj drzavi i svom narodu i sve radi da bi narod bio bezbedan.

Patriota

pre 1 godinu

Srbija ne beži od bilo kakvih obaveza na putu ka Briselu I spremni smo da sve zakone usklađujemo sa poglavljima koji su preduslov za ulazak u EU.

Dragan

pre 1 godinu

Samo se Kurti pravi lud i ne ispunjava obaveze

Teodor

pre 1 godinu

Vucic je sve uradio da bi se uspostavio mir i ispostovao je sve sto je potpisao sporazumom u Briselu.

Jana

pre 1 godinu

Migranska kriza se ne sme zanemariti! Svaki mapor institucija EU i predsednika je isplativ za dugorocnije resenje.

Sofra

pre 1 godinu

Srbija je odgovorna zemlja koja ispunjava obećano i potpisani. sad je sve na Evropskoj uniji, Kvinti i Kurtiju. Od njih zavisi.

Srdjan

pre 1 godinu

Srbija je zasluzila da otvori jos par poglavlja sa EU i time bi Unija dokazala da zeli nasu zemlju kao clanicu.

Teodor

pre 1 godinu

Srbija i dalje sledi svoj EU put i uvek ce raditi kako bi nasa drzava bila uspesna i jaka ekonomski kako i zasluzuje jer je za to zasluzna odgovorna politika Vucica.

Nele

pre 1 godinu

Odgovornost Srbije u pregovorima Beograda i Prištine je uvek odgovorna i inicijativna.

Ilija

pre 1 godinu

Srbija je od starta znala za svoj deo obaveza i to nikad nije bilo sporno, svakom svom zadatku pristupila je ozbiljno

Kristina

pre 1 godinu

Srbija uvek ispuni svoje obećanje i realizuje svoje obaveze

Zlatko

pre 1 godinu

Migranti su naš veliki problem. nismo mi cilj migrantima, da kod nas ostanu, već dalje žele da idu , u EU. Bez pomoći u tom delu nama je vrlo teško da se izborimo sa problemima. EU pomaže u tome sada, i na tome smo vrlo zahvalni.

Bojana

pre 1 godinu

To je veliki problem za koji Evropa mora da nadje rešenje

Dejan

pre 1 godinu

Ozbiljni su danas bili razgovori, migracije, vizni režim, sve je to što nas vrlo zanima i pogađa. Pomoć EU u tim segmentima za nas je značajna.

Zoro

pre 1 godinu

Srbija uvek ispostuje svoje obaveze,ugovore i dogovore.

Aca

pre 1 godinu

Srbija je mnogo pomogla a ovaj problem mora da se reši globalno

Ruza

pre 1 godinu

Odgovornost i briznos to je znak Vucićeve dobre politike.

Nikola

pre 1 godinu

Trudili smo se da u ovoj situaciji pokažemo ljudskost

Lola

pre 1 godinu

Odgovorna politika koju vodi naš predsednik donosi najbolje rezultate!

Jelena

pre 1 godinu

Vucic je spreman na saradnju i dogovore sa svima koji zele dobro Srbiji.

Maja

pre 1 godinu

Nije nam bilo lako da se nosimo sa tim velikim problemom koji treba da rešavaju mnogo veći od nas

Marija

pre 1 godinu

Srbija je uvek za saradnju i svoje obaveze ispunjava.

Igor

pre 1 godinu

Srbija je učinila sve da ublaži migrantsku krizu.

Mici

pre 1 godinu

Srbija sve odgovorno prihvata, ali I Evropska Unija mora da bude odgovorna I sprovede ono sto je potpisala!

KT

pre 1 godinu

Srbija je uradila sve kako bi dala mogucnost za dalje pregovore za ulazak u EU. Evrointegracije Srbije idu u pravcu napredka gde se jasno videlo koliko je Srbija ulozila napora za resavanje migrantske krize i odrzavanja partnerskin odnosa sa svim zemljama EU.

Marko

pre 1 godinu

Usklađivanje viznog režima je vrlo važno za nas a današnji razgovori a današnji razgovori sa komesarkom EU za unutrašnje poslove su najbolji put i način da se saradnja i po tom pitanju poboljša. Naravno, migracije su ono što je za nas najvažnije pitanje a pomoć EU za rešavanje brojnih problema je veoma dobra, nama uvek potrebna.

Miloš Nešković

pre 1 godinu

Zahvalio sam komesarki Ilvi Johanson na podršci i pomoći EU

Nele

pre 1 godinu

Srpski narod se uvek zalagao za mirno rešenje i bezbednost na KiM, Vučiić je insistiro na ZSO radi sigurnosti.

Miloš Nešković

pre 1 godinu

Zahvalio sam komesarki Ilvi Johanson na tome što su prepoznati napori naše zemlјe u regulisanju migrantske krize.

Miloš Nešković

pre 1 godinu

Srbija je od početka ozbilјno i odgovorno prihvatila svoj deo obaveza, čime je umnogome doprinela opštoj bezbednosti EU

Miloš Nešković

pre 1 godinu

Vučić je ponovio da punopravno članstvo Srbije u EU ostaje jedan od spoljnopolitičkih prioriteta naše zemlje i njeno strateško opredeljenje i naglasio iskrenu posvećenost reformskom procesu na našem evropskom putu

Uroš

pre 1 godinu

Bitno je saradjivati sa EU, pogotovo zbog migrantske krize i pitanja KiM.

Dani

pre 1 godinu

Ne vidim ništa sporno ovde, Srbija je uvek prihvatala sve zadatke i ulagala trud da sve bude kako treba

nikolaspasojevic

pre 1 godinu

Nadamo se da ce Evropa prepoznati i konacno uvaziti rad Srbije i Predsednika Vucica,kranje vreme bi bilo za to. Dosta je bilo ponizavanja nase Zemlje i misli da ni sam Predsednik Vucic nece to dozvoliti!

Vesna Mitrović

pre 1 godinu

Ovo su sve važne i suštinske teme za našu zemlju.

Sale

pre 1 godinu

Odgovorna I stabilna politika dovodi do najboljih rezultata.Tome nas je naucio nas predsednik Aleksandar Vucic

Luna

pre 1 godinu

Vučić se zahvalio na podršci i pomoći Evropske unije u upravljanju migracijama. Kao i što su prepoznati i priznati napori naše zemlje u regulisanju migrantske krize, budući da je Srbija od početka ozbiljno i odgovorno prihvatila svoj deo obaveza.

Milena

pre 1 godinu

Veoma je važno da se Srbija uskladi sa EU kada su u pitanju zakoni koji se tiču ilegalnih migracija, takođe i da se osigura podrška u predstojećem dijalogu sa Prištinom.

Nina

pre 1 godinu

Predsednik Vučić se uvek bavio ozbiljnom i odgovornom politikom.Rezultati su vidljivi..

Jela

pre 1 godinu

Srbija je zahvalna na podršci komesarki Ilvi Johanson i i pomoći EU u upravlјanju migracijama,

Fiki

pre 1 godinu

Podrška našem Presedniku Aleksandru Vučiću!!!

Dana

pre 1 godinu

Trud i rad Vučića vidi i EU. Svakako veoma odgovoran predsednik koji poštuje dogovore i obaveze oko migrantske krize.

Dragana

pre 1 godinu

Borimo se za migrantskom krizom odgovorno i profesionalno od samog početka. Vučić je odgovoran predsednik.

Jelena

pre 1 godinu

Vučić od starta sve vezano za migrantsku krizu radi ozbiljno i odgovorno u skladu sa postignutim dogovorima

misa

pre 1 godinu

Mislim da je neodgovorno prebacivati loptu na Srbiju oko obaveza za pristum EU. Srbija je itekako ispostovala svoj deo.

Saška

pre 1 godinu

Vučić kao i do sada, uvek odgovorno prema svim dogovorenim obavezama oko migrantske krize. Pohvale stižu i iz EU.

Zoran

pre 1 godinu

Svaka čast, Srbija je odgovorno zaštitila EU od migranata, ali nije zaštitila građane Srbije od istih. Jebale vas evropske integracije

Jana

pre 1 godinu

Srbija je odgovorna zemlja, i kao takva prihvata sve svoje obaveze, odmah i na vreme.

Maja

pre 1 godinu

Srbija se pokazala kao blizak, pouzdan i odgovoran partner Unije u rešavanju problema migracija.

tale

pre 1 godinu

Srbija je od samog početka pregovorima pristupila savesno i korektno, što se ne može reći za suprotnu stranu

Ruza Pavlovic

pre 1 godinu

Srbija postuje svaki dokument, jer se Vucic bori za interes Srbije i srpskog naroda!

Milica

pre 1 godinu

Srbija se trudi da sačuva svoje interese i ostane na putu ka EU, a Vučić to radi odlično.

Ivana

pre 1 godinu

Migracije su postale ozbiljan problem, ne samo kod nas. Vucic se od pocetka ozbiljno i odgovorno postavio po tom pitanju, sto se vidi u celoj drzavi. Bravo.

Sanja

pre 1 godinu

Srbija je uvek pokazivala spremnost da saradjuje u svim segmentima. Ocekujem od EU da ce i ona uzvratiti istom merom i jos vise poboljsati saradnju. Bravo.

Lena

pre 1 godinu

Srbija obavlja svoje obaveze na najbolji nacin. Odgovorna zemlja koja na celu sa predsednikom Vucicem koja misli na svoj narod,da imaju najbolje uslove za zivot.

Maja

pre 1 godinu

Vucicev trud se vidi svuda, pa tako i u pregovorima i dijalozima, naporima koje ulaze za bolju buducnost ovog naroda. Samo napred.

Mina

pre 1 godinu

Predsednikov trud se jasno vidi i na ovom polju. Samo napred i bravo.

Jana

pre 1 godinu

EU je i do sada podrzavala Vucica i njegove napore za bolju buducnost. Nadam se da ce se tako i nastaviti.

Stefan

pre 1 godinu

Svaka čast za naseg predsednika, samo uz njega Srbija moze da ide napred!

Mima

pre 1 godinu

Napori Srbije u regulisanju migrantske krize koja je zahvatila svet su prepoznati.

Lola

pre 1 godinu

Srbija je ozbiljno shvatila svoje obaveze i dala doprinos u rešavanju migrantske krize.

Ema

pre 1 godinu

Migrantska kriza je jos jedan deo u kojem je Vucic kao predsednik briljirao i pokaza da sa svim moze da se izbori i pronadje resenje.

Nina

pre 1 godinu

Vučić pokazuje veliku posvećenost u pregovorima po pitanju KiM, što je ključno za dobrobit srpskog naroda.

Ivan

pre 1 godinu

Vučićeva borba za dobrobit svog naroda na svakom sastanku je primer posvećenosti i odgovornosti

Bora

pre 1 godinu

Partnerstvo sa EU je od velike važnosti za Srbiju, a Vučićeva predanost u pregovorima po pitanju KiM pokazuje koliko je ovo pitanje bitno za sve nas.

Joca

pre 1 godinu

Vučić se svim silama trudi da zaštiti interese svog naroda i sa EU kao bitnim partnerom radi na rešavanju problema na KiM

Radovan

pre 1 godinu

Vučić jasno pokazuje koliko je važno da se na svim sastancima sa EU izbori za dobrobit svog naroda i sačuva nacionalni interes.

dja

pre 1 godinu

Srbija i narod Srbije je tu za saradnju koliko smo u mogucnosti.

Miša

pre 1 godinu

EU je važan partner Srbije u dijalogu sa Prištinom i mi se nadamo da će ta saradnja doneti pozitivne rezultate za obe strane.

Mila

pre 1 godinu

Srbija prepoznaje značaj podrške EU u procesu normalizacije odnosa sa KiM i ostaje posvećena dijalogu

Zorica

pre 1 godinu

Integracija u EU ostaje jedan od najvažnijih spoljnopolitičkih ciljeva Srbije, a podrška Unije u tom procesu je ključna.

Minja

pre 1 godinu

Verujem da će saradnja sa EU na polju dijaloga sa Prištinom doprineti stabilnosti i napretku celog regiona.

Hana

pre 1 godinu

Vučić svaki trenutak koristi za poboljšanje uslova života našeg naroda na KiM.

Saška

pre 1 godinu

Srbija se od kada je predsednik Vučić na čelu, bavila odgovornođ politikom i sve obaveze prihvatala odgovorno, ozbiljno i odgovarala na njih u skladu sa zahtevima. Sve dok se ne narušava interes Srbije, nastavljamo ovim putem.

Predrag

pre 1 godinu

Fascinatno je da EU blagonaklono gleda kako Pristina vec deset godina ne ispunjava svoje obaveze.

Valentina

pre 1 godinu

Bravo predsedniku na tolikom trudu i zalaganju. Bez njega ne bismo ovako daleko dogurali kao država!

Bojan

pre 1 godinu

Srbija se drži svoje politike, svojih stavova i nikada se neće odreći svoje teritorije i Kosova i Metohije.

Saladin

pre 1 godinu

Srbija je postala odgovorna u svim aspektima drustveno-politickog zivota sa Vucicem na vlasti.

Stojkovic

pre 1 godinu

Medjunarodna zajednica je prepoznala Vuciceve napore na svim poljima.

Sasa

pre 1 godinu

Vučić odgovornom politikom nastavlja da Srbiju održava na Evropskom putu, ne ugrožavajući nacionalne interese Srbije.

Tome

pre 1 godinu

Srbija se odlicno nosi sa unutrasnjim problemjma medju koje spada kriminal, odlicno se nosi sa migrantskom krizom, jedini pokazujemo napredak u regionu

Slavko

pre 1 godinu

Srbija se od pocetka odlicno nosi sa migrantskom krizom i tako ce nastaviti da radi

Tomislav

pre 1 godinu

Srbija je lider na Balkanu i pokazuje rast i prosperitet. Odlicno se nosimo sa svim aktuelnim krizama.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija