• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

21.03.2023

15:13

SPREMNI SMO ZA DIJALOG I VERUJEMO DA SRPSKI NAROD TO RAZUME! Tajani u Beogradu: Želimo Srbiju u EU - zahvaljujući Vučiću očuvan mir na Balkanu

Tanjug

Politika

SPREMNI SMO ZA DIJALOG I VERUJEMO DA SRPSKI NAROD TO RAZUME! Tajani u Beogradu: Želimo Srbiju u EU - zahvaljujući Vučiću očuvan mir na Balkanu

Podeli vest

Italijanski ministar spoljnih poslova Antonio Tajani izjavio je danas da Italija želi da bude prisutnija u Srbiji i na Balkanu, za koji je rekao da ima strateški značaj i koji mora da oseti da ih vole i cene susedne zemlje.

- Počeli smo od velike balkanske zemlje koja je kandidat za članstvo u EU. To je političko opredeljenje za šta je Italija radila, da ponovo bude prisutna u Srbiji i svim delovima Balkana. Želimo da i u budućnosti sarađujemo sa ljudima sa kojima smo sarađivali u prošlosti - rekao je Tajani na otvaranju italijansko-srpskog poslovno - naučnog foruma.

On se istovremeno zahvalio predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i Vladi Srbije za sve što rade kako bi se vratio mir na Balkan.

- Verujem da će Vučić i vlada dati doprinos razvoju saradnje dve zemlje i da će izgraditi važan put za stabilnost Balkana i cele Evrope - rekao je Tajani.

On je kazao da je Italija zemlja koja je finansijski razvijena i da ima četiri miliona malih i srednjih preduzeća i da je uveren da može da izvozi svoja znanja i proizvode.

- Moramo da internacionalizujemo poslovanje preduzeća tako što ćemo da sarađujemo sa prijateljskim zemljama i osnivamo mešovita preduzeća za dobrobit Srbije i Italije, kao i da ojačamo kandidaturu Srbije - rekao je Tajani.

Foto: Tanjug

 

- Želimo Srbiju u EU, da dobije efektivno članstvo. Želimo da otvaramo nova radna mesta. Suočavamo se sa izazovima poput borbe protiv klimatskih promena. Moramo da sarađujemo u fundamentalnim sektorima. Važno je da se poslovni ljudi sastanu i zajedno grade nešto za dobrobit naših zemalja, da se posvetimo nauci i istraživanjima bez čega nema rasta. Taj spoj između ekonomije i naučne saradnje naših zemalja je od presudnog značaja - rekao je Tajani.

Prema njegovim rečima, cilj foruma je da pokaže i da se svima da signal da je Italija zainteresovana i da su susreti deo održive strategije.

Tajani je najavio otvaranje prvog sedišta italijanske agencije za osiguranje izvoznih kredita, koja podržava kreditiranje preduzeća koja žele da učestvuju na tržištu u inostranstvu.

- Ovo je deo strategije koja je mnogo šira. Naša ideja je predlog da organizujemo festival startap preduzeća kako bi mladi preduzetnici bili podstaknuti da to postanu. Rast jedne zemlje se ostvartuje kroz učešće mladih generacija. Radićemo i na tome rekao je on.

Kako je objasnio na tom festivalu bi trebalo da se sastanu mladi preduzetnici i graditi zajedničku budućnost, kako bi dostigli zajedničke ciljeve.

- Spremni smo da organizujemo isti ovakav skup uz prisustvo više preduzetnika u Trstu, gradu koji gleda na Balkan sa mnogo više ljubavi - rekao je Tajani.

Foto: Tanjug

 

On je kazao i da će danas biti potpisani brojni važni sporazumi, poput sporazuma za sektor kinematografije.

- Ovaj skup je značajan i zbog signala da je Srbija od presudnog značaja za stabilnost regiona - rekao je Tajani i najavio da će početkom aprila organizovati skup svih ministara spoljnih poslova Balkana na kome će se razgovarati o budućnosti tog regiona.

- Želimo da pokažemo koliko ova vlada veruje u snažnu saradnju Italije i zemalja Balkana i učinićemo sve što je moguće kako bi podržali kandidaturu Srbije - rekao je Tajani.

Dodao je da se u ponedeljak, na sastanku ministara u Briselu razgovaralo o situaciji na Balkanu, ali i o mogućnostima koje Balkan nudi Evropi i našim preduzećima.

Zahvalio se i italijanskim vojnicima na Kosovu i Metohiji koji su uvek garantovali nepovredivost srpskih manastira.

- To je još jedan dokaz našeg jedinstva prema srpskom narodu, jer je ispravno da se očuvaju hriščanski koreni koji su temelj našeg identiteta. Spremni smo za dijalog i verujem da srpski narod to razume - zaključio je Tajani.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Anja

pre 1 godinu

Saradnja Srbije i Italije nailazi na veoma dobro i povoljno vreme. Jos uspeha sledi Srbiji

Neca

pre 1 godinu

Jako je vazno uz sebe imati prave prijatelje , a Vucicu i Srbiji je to Antonio Tajani.

Dragan

pre 1 godinu

Hvala Italiji na ogromnoj podrsci koju su nam uvek pruzali,nadamo se da ce i u buducnosti tako biti.

Jana

pre 1 godinu

Srbija želi da njen put ka clanstvu u EU uskori bude zavrsen!Nadamo se sto lezem prikljucivanju u EU

Marko

pre 1 godinu

Hvala predsedniku Vučiću što čuva mir i što je omogućio da naša deca imaju spokojno detinjstvo.

Tijana

pre 1 godinu

Italija je nas odan dugogodisnji prijatelj koji nam samo zeli dobro i realan je kada smo mi u pitanju. Zahvaljujuci Vucicu uspeli smo da sacuvamo mir na Balkanu i uvek se zalazemo samo za mirne dijaloge.

Joca

pre 1 godinu

Mir nema alternativu, a to Vučić zna i hvala mu na tome. Naša deca mogu mirno da žive.

Sara

pre 1 godinu

Zahvaljujuci Vucicu Srbija je stabilna i jaka drzava.

Jablan

pre 1 godinu

Hvala na lepim rečima italijanskom visokom zvaničniku

Dara

pre 1 godinu

Vučić je pokazao najveći stepen mudrosti i odgovornosti jer zna da samo mir omogućava dalj napred Srbije ali i čitavog regiona.

Goga

pre 1 godinu

Vučić se uvek zalagao za mir i stabilnost u regionu.

Suzana

pre 1 godinu

Vučić je pokazao čitavoj međunarodnoj zajednici da se zalažemo za mir, dijalog i kompromis. To je odgovorna politika prema našoj državi i narodu ali i prema čitavom regionu.

Anja

pre 1 godinu

Svima je jasno, čak i drugim brojnim državama u svetu, da je predsednik Aleksandar Vučić zaslužan za mir na Balkanu. On je sačuvao mir u našoj zemlji i šire.

Marko

pre 1 godinu

Od kako je Vučić presednik Srbija samo pohvale dobija za napredak i očuvanje mira na Balkanu!

Uros

pre 1 godinu

Dobrodoslica Tajaniju, Srbija i Italija su oduvek bili prijatelji

Tamara

pre 1 godinu

Italija je oduvek bila divan partner Srbiji! Uvek su pruzale podrsku jedna drugoj!

Nikola

pre 1 godinu

Na današnjem forumu je Srbija dobila veliku podršku Italije za njeno što pre članstvo u EU, kao i jačanje međusobne saradnje u mnogim strateškim oblasima važnim za obe zemlje.

Kaca

pre 1 godinu

Predsednik se svakim danom sve vise trudi da Srbija udje u dijalog i postane clanica EU!

Bojana

pre 1 godinu

I Italiji je važno da ostvari saradnju sa Srbijom i proširi svoje kapacitete na Balkanu. Potpisani ugovori o saradnji imaju uzajamnu korist.

Sanja

pre 1 godinu

Konačno da neko oda priznanje našem predsedniku, jer zaista bez njega ne bi bilo ni mira ni stabilnosti u regionu.

Jelena

pre 1 godinu

Vučić sve što radi, radi u korist naše države

VesnaP

pre 1 godinu

Danas su se na forunu čuli mnogi interesantni i veoma bitni predlozi saradnje Srbije i Italije u budućnosti i kako pomoći mladim preduzetnicima da započnu svoja poslovanja na našem tržištu.

Sandra

pre 1 godinu

Italija je svesna da smo odgovorna drzava i zato podrzava put Srbije ka EU. Srbija ce intezivno raditi na jacanju ekonomije i razvoju celokupne drzave na svim poljima.

Maja

pre 1 godinu

Zahvaljujući Vučiću očuvan je mir na Balkanu. Moramo sarađivati sa prijateljskim zemljama.

Branka

pre 1 godinu

Tokom razgovora sa Vučićem Tajani je konstatovao da Italija želi Srbiju u EU zbog njenog značaja na Balkanu i u saradnji sa Italijom čiji su vojnici učestvovali u čuvanju manastira na KiM.

Jana

pre 1 godinu

Zahvaljujući predsedniku Vučiću Srbija se razvija, mir i stabilnost su očuvani.

Jelena

pre 1 godinu

Vučić se uvek zalagao za mir i boriće se za mir na Balkanu. Hvala Italijanima što žele Srbiju u EU,to je cilj i Srbije.

Anja

pre 1 godinu

Srpski narod razume složenost situacije i spreman je za pregovore, ali nikada neće pristati na nešto što će otežati život Srba na KiM.

Mila

pre 1 godinu

Srbiji jeste mesto u EU, čvrsto sledi taj put. Podrška Italije na tom putu nam je značajna.

Slavica

pre 1 godinu

Hvala Italijanskom ministru na ukazanom poverenju, verujem da ćemo ubrzo biti deo članice EU. Verujm da će saradnja biti nastavljana i da ćemo imati podršku.

Goran

pre 1 godinu

Italija želi dobru i uspešni saradnju sa Srbijom

Kaća

pre 1 godinu

Srbija i Italija imaju prostora za unapređenje saradnje u brojnim oblastima.

Mica

pre 1 godinu

Samo panetna i odgovorna politika koju predvodi Vučić sačuvaće mir na Balkanu. Lude glave ne treba da vode državu

Cicinkira

pre 1 godinu

Italija je uvek bila iskreni prijatelj Srbiji i jasno je da nam zele dobro i da cene Vucicev trud i rad da sacuva mir u regionu a to se jedino moze postici dijalogom i normalizacijom odnosa Beograda i Pristine.

Goran

pre 1 godinu

Srbija i srpski narod se veoma raduju saradnji sa Italijom

Meliha

pre 1 godinu

Verujemo u znacaj ove saradnje i da ce nam svima doneti dobro.

Jula

pre 1 godinu

Spremnost za dijalog i buduću saradnju Srbije i Italije pokazuje i današnji susret našeg Predsednika sa italijanskim ministrom spoljnih poslova Tajanijem!

Goran

pre 1 godinu

Za dobrobit Srbije i Italije od velikog je značaja da se osnivaju mešovita preduzeća.

Takica

pre 1 godinu

Nadamo se da ce se dijalog nastaviti u korist Srbije i srpskog naroda. Srbija tezi da se prikljuci EU,a ne po svaku cenu.

Goran

pre 1 godinu

I Tajni je potvrdio da je Vučić najzaslužniji za očuvanje mira na Balkanu.

Damir

pre 1 godinu

Saradnja ce biti uspesna za obe strane. Srbiji trebaju takvi prijatelji.

Goran

pre 1 godinu

Italija je oduvek davala veliku podršku Srbiji, kako u vreme krize na KiM, tako i danas kada se Srbija nalazi na putu ka EU.

Tanja

pre 1 godinu

Mir i stabilnost su ključni faktor za Srbiju i narod na Kosovu i Metohiji.

ceca

pre 1 godinu

Hvala Tajaniju na podrsci na nasem trnovitom putu ka clanstvu EU

Cecilija

pre 1 godinu

Zahvaljujući Vučiću i njegovoj mudroj politici sačuvan je mir na Balkanu.

Pavle

pre 1 godinu

Vucic se zalaze za mir i stabilnost u regionu i uvek je spreman za dijalog sa svima i u tome ima podrsku Italije kao veoma vazne zemlje EU

Boris Spasic

pre 1 godinu

Vec godinama se nas predsednik Vucic i mi zajedno s njim trudimo za ocuvanje mira i stabilnosti samim time dobijamo razitak ove zemlje

Una

pre 1 godinu

Bori se Vucic uvek za svoj narod, da sačuva mir i stabilnost

Boris Spasic

pre 1 godinu

Mir i stabilnost su jedan od nasih najbitnijih faktora za koje se vec godinama borimo i u koje ulazemo rad i trud zato smo danas ovde de jesmo naravno uz pomoc predsednika Vucica

Kristina

pre 1 godinu

Tako je. Konačno neko da kaže istinu od stranih državnika

Una

pre 1 godinu

Razume narod predsednika i uvek će biti uz njega.

Dejan

pre 1 godinu

Vucic se bori za mir i stabilnost i uvek smo spremni za dijalog

Kosta

pre 1 godinu

Dijalog je od suštinske važnosti za napredak Srbije i regiona!

Dulle

pre 1 godinu

Italija je mnogo puta pokazala da vodi otvorenu i prijateljsku diplomatiju prema Srbiji!

Milica

pre 1 godinu

Vuciceva politika se zasniva na miru i stabilnosti.

Roki

pre 1 godinu

Sa Italijom imamo prijateljske odnose koji će nastaviti da jačaju! Ona prepoznaje napore Srbije i predsednika Vučića u očuvanju mira i stabilnosti u regionu.

deda

pre 1 godinu

Vučić je garant mira u regionu i to mu svi priznaju

Spartanka

pre 1 godinu

Srbija i Italija su dve prijateljske zemlje koje imaju dobru poslovnu saradnju,zahvaljujući odgovornoj politici predsednika Vučića!

Tanja

pre 1 godinu

Italija i Srbija imaju odlične bilateralne odnose. Nadamo se da će se nastaviti saradnja i ulaganje u Srbiju.

Ljubica

pre 1 godinu

Vuciceva politika donosi dobro celom Balkanu. Bravo za konstantnu borbu za mir i stabilnost.

Kihot

pre 1 godinu

Vucic je stub mira na Balkanu, to je cinjenica.

Dusan

pre 1 godinu

Niste tako pricali dok su avioni leteli iz Aviana i ubijali bombama nas narod!!!!I dan danas slavite Musoliniji i njegove slike na privescima,soljama itd se prodaju po Italiji.mislio sam daste bolji narod ali NISTE!!!!

Gige

pre 1 godinu

Srbija je spremna za EU i to većina članica unije vide i valjda će se osvestiti unija i prestati d auslovljava ulozak SRbije u uniju politikom

Dani

pre 1 godinu

Lepo je kada se dobije ovakav kompliment od jednog državnika, zaista lepo, nadam se uspešnoj saradnji sa Italijom.

deda

pre 1 godinu

Za Srbiju je od ogromnog značaja što unašrejduje saradnju sa italijom koja je izuzetno razvijena ekonomija i vrujem da može da pomogne da se i mi dalje brže razvijamo

weka

pre 1 godinu

eU da ne prelazi naše crvene linije i neće biti nikakvih problema. SAradnja će biti korektna

Takica

pre 1 godinu

Nadamo se da ce se dijalog odvijati u pravcu opstanka KIM i da to niko nece uspeti da narusi.

deda

pre 1 godinu

SRbija želi napredovanje u EU integracijama ali ako EU bude tražila da priznamo KIM to neće biti naš prioritet

Dejana

pre 1 godinu

Najveće zasluge za očuvanje mira na Balkanu idu Vučiću!

Nikola

pre 1 godinu

Veoma bitan detalj sa današnjeg susreta visokih delegacija je izjava g-dina Tajanija da je predsednik Vučić zaslužan za mir na Balkanu.Te reči će danas čuti cela Evropa.

Andrejka92

pre 1 godinu

Srbija nikada nije krila da zeli da postane deo EU!

Andrejka92

pre 1 godinu

Italija moze mnogo da nam pomogne kod uclanjenja u EU!

Sandra

pre 1 godinu

Srbija je spremna da se razvija ka Evropskom putu.Imamo podrsku stranih drzavnika.

Lana

pre 1 godinu

Mir nam je potreban više nego ikada! Današnji sastanak sa delegacijom Italije je upravo to potvrdio! Mir, stabilnost, VUČIĆ!

Zoki

pre 1 godinu

Vučić je državnik koji se bori za mir i rešenja putem dijaloga i dogovora i tom politikom se Vučić vodi ka evropskom putu.

Goran

pre 1 godinu

Veliko prijateljstvo izmedju Srbije i Italije velika podrška gospodinu Aleksandru Vučić

Marijana

pre 1 godinu

Srbija je posvećena svom evropskom putu, ali ne odustaje od nastavka dijaloga i formiranja ZSO!

Saki

pre 1 godinu

Zna se ko se oduvek zalagao za mir i stabilnost, ne samo u državi nego i na Balkanu

Saki

pre 1 godinu

I Srbija je oduvek bila spremna i otvorena za dogovore i saradnju.

Neca

pre 1 godinu

Italija je velika podrska Srbiji na evropskom putu

Miki

pre 1 godinu

Sklapanje prijateljstva i dobijanje investicija za gradnje i širenje je od velikog značaja za Srbiju

Senka

pre 1 godinu

Podrska koju nam Italija pruza na Evropskom putu nam mnogo znaci.

Ana

pre 1 godinu

Vučić je faktor stabilnosti na Balkanu, i to Evropa treba da vidi.

Jela

pre 1 godinu

Saradnja sa Italijom je veoma bitna jer će izgraditi važan put za stabilnost Balkana i cele Evrope

Radoje

pre 1 godinu

Italija je iskrena prema Srbiji o evropskom putu.

Milica

pre 1 godinu

Srbiji je mesto u EU uz očuvanje svojih nacionalnih interesa.

Vuk

pre 1 godinu

Bravo. Vučić je milion puta rekao da je bolje 1000 dana pregovarati nego 1 dan ratovati. Srbija ne želi sukobe,Srbija želi mir,ekonomski prosperitet i društveno blagostanje.

sasa

pre 1 godinu

Srbija je uvek za dijalog a mir je najbitniji faktor!

Sehemimi1

pre 1 godinu

Italija je zemlja koja je finansijski veoma razvijena i ona ima preduzeća koja su razvijena i da mogu da izvoze svoja znanja i proizvode.

Ranko

pre 1 godinu

Raduje odlična saradnja Srbije i Italije. Privredna saradnja rate na korist i zadovoljstvo obe zemlje.

ruza

pre 1 godinu

Vučiću dugujemo veliku zahvalnost za sve sto je uradio za narod u Srbiji.

Lane

pre 1 godinu

Predsednik vodi stabilnu politiku,svojim zalaganjem pokusva da ocuva mir na balkanu.

Dana

pre 1 godinu

Italija nam je na putu EU inegracija ogromna podrška tako da dobro je što je održan ovaj Forum za poslovnu saradnju u Beogradu.

Jelena

pre 1 godinu

Srbija danas zahvaljujuci Vucicu ima odlicnu saradnju sa svim clanicama EU i uskoro i mi postajemo deo EU.

Ana

pre 1 godinu

Politika koju vodi vlada Srbije i predsednik Vučić od početka je bila za mir i dijalog, što je forsirala više od svih drugih strana

Ana

pre 1 godinu

Srbija brzinom svetlosti grabi ka EU, sto je Tajani i prepoznao. Hvala italijanskom narodu na podrsci.

Mića

pre 1 godinu

Znam da Italija mnogo ulaže u Srbiju i Italijane zaista doživljavam kao prijateljski narod.

Nikola

pre 1 godinu

Srbija je uvek tezila ocuvanju mira i stabilnosti u regionu, a isto tako je uvek i svima jasno stavljala do znanja da se u svojoj politici vodi samo jednim, a to su interesi i dobrobit Srbije.

Ana

pre 1 godinu

Srbija želi dijalog jer samo dijalog nema alternativu.

Snežana

pre 1 godinu

Poštujemo zemlje koje nikada nisu vršile pritisak na Srbiju već nam pomagale kad god su mogle. Italija je značajan trgovinski partner Srbije i negovaćemo dobre međusobne odnose i jačati saradnju.

darko

pre 1 godinu

Zahvalni smo Italiji na podršci koju pruža. Nadamo se još investicija u nove fabrike.

Sasa

pre 1 godinu

Tajani shvata da mir u Srbiji znaci i mir u citavom regionu.

marija

pre 1 godinu

Srbija ima sve bolju saradnju sa Italijom. Nadamo se novim investicijama i ulaganjima.

Rada

pre 1 godinu

Vucic je najozbiljniji i najuspesniji politicar , koji je za kratko vreme postigao vrhunske rezultate u obnovi zemlje.

Kristina

pre 1 godinu

Cilj Srbije jeste normalizacija odnosa i put ka EU.

Kristina

pre 1 godinu

Italija se pokazala kao veliki prijatelj Srbije.

Ena

pre 1 godinu

Srbija svojom politikom utice na stabilnost celog regiona

Ena

pre 1 godinu

Saradnja sa Italijom moze da ima veoma dobre efekte na nasu privredu

Iva

pre 1 godinu

Sa Srbijom svi zele saradnju jer smo pokazali veliku odgovornost u vodjenju nase spoljne i ekonomske politike

Merima

pre 1 godinu

Mir i stabilnost u regionu i Balkanu je preduslov za dalji napredak i razvoj a jedini garant tog mira je predsednik Vučić što su priznali i mnogi važni državnici među kojima je i Tajani.

Srba

pre 1 godinu

Srbija zasluzuje da bude deo EU jer smo do sada pokazali da smo veoma odgovorna zemlja koja moze da se suoci sa svim nedacama

Maja

pre 1 godinu

Srbija zasluzuje ulazak u Eu zbog svih rezultata koje smo postigli.

Soda

pre 1 godinu

Srbija je ozbiljna zemlja koja cini sve da postane deo evropskih porodica i vrati se na mesto koje joj pripada a to je lider ovoga dela Evrope.

Ana

pre 1 godinu

Zahvaljujući Vučiću očuvan je mir na Balkanu jer se on svom snagom borio za to.

Lora

pre 1 godinu

Sastanak Vučića i Tijanija doprineće jačanju prijateljstva naših dveju zemalja i uspostavljanju još jače saradnje.

Jana

pre 1 godinu

Srbija čini sve da pristupi sto pre u članstvo EU!Svaka pomoć i podrška nam je dobrodošla

Bilja

pre 1 godinu

Hvala Tajaniju na lepim recima za nasu zemlju.

srdjan

pre 1 godinu

Vucic je pokazao da su mir i stabilnost kljuc napretka ne samo Srbije nego celokupnog regiona i zato je jako vazno da svi zajedno koracamo ka boljem sutra

Bokica

pre 1 godinu

Vučić se svom snagom borio da očuva kir na Balkanu i u tome je uspeo.

Branči

pre 1 godinu

Srbija je posvećena dijalogu i očuvanju mira i stabilnosti u regionu.

Nikolica

pre 1 godinu

Srbija zemlja koja vodeca u regionu , a bogami i u evropi sigurno smo potrebni EU , kao i oni nama.

Lenka

pre 1 godinu

Najvažnije je da imamo što više italijanskih kompanija kako bi naši ljudi imali više posla.

danijel

pre 1 godinu

Mir i stabilnost su kljuc za napredak i razvoj Balkana i svi lideri treba da slede primer Vucica i da bez potrebe ne izazivaju krizne situacije kako bi podizali svoj politicki rejting. Nadam se da ce samozvani lider takozvanog Kosova napokon shvatiti da mora da pregovara i da ce shvatiti da se Srbi nikada nece odreci KiM

Ika

pre 1 godinu

Naravno da smo spremni za dijalog...uvek ćemo više forsirati priču, ne želimo nemire.

Ivan

pre 1 godinu

Poslovni forum je važan događaj za naše dve zemlje

Snežana

pre 1 godinu

Srbija i Italija su dve prijateljske zemlje i nadamo se daljoj saradnji u budućnosti.

Zaga

pre 1 godinu

Vučić se lavovi borio da sačuva mir na Balkanu iako je par puta delovalo da u tome neće uspeti.

Ivan

pre 1 godinu

Za nas je važna podrška jedne takve snažne države kao što je Italija

Nina

pre 1 godinu

Podrška Italije nam je veoma značajna. Bitno je da rzumeju Vučićevu politiku, jer je on odličan pregovarač.

Ivan

pre 1 godinu

Naročito je važna podrška Italije na evropskom putu Srbije

Sara

pre 1 godinu

Vučić je uspeo da sačuva mir naše zemlje i to je samo pokazatelj da on vodi odgovornu i mudru politiku.

Ivan

pre 1 godinu

Sigurno je da će ovaj Forum biti zamajac za dalju privrednu saradnju naših zemalja

Ana

pre 1 godinu

Vučić je uspeo da sačuva mir na Balkanu jer se lavovi borio za to

Veki

pre 1 godinu

Veoma važno za nas je dijalog sa Italijom, to će pospešiti naš prosperitet, a sve to je zahvaljujući Vučiću.

Maca

pre 1 godinu

Zahvaljujuci predsedniku Vucicu,Srbija je ojacala svoje prijateljstvo sa Italijom. Otvoreni smo za nove investicije i ulaganja. Njihova podrska nam mnogo znaci na putu u EU. Hvala prijateljima! Zivela Srbija!

Ivan

pre 1 godinu

I Vučić i Srbija su posvećeni miru i stabilnosti

Matea

pre 1 godinu

Ovo je odlično za nas, puno znači saradnja sa Italijom za našu budućnost. Otvaranje novih fabrika, doprineće zaposlenju i jačanju naše ekonomije.

Jana

pre 1 godinu

Predsednik je uspeo,sačuvao je mir u Srbiji i na Balkanu

Esa

pre 1 godinu

Tajani zeli da pomogne Srbiji da sto brze postane clanica EU. Tu joj je mesto a sa njom i njenoj juznoj pokrajini KiM.

Mare9

pre 1 godinu

Italija zeli da bude prisutna u Srbiji i na Balkanu

Daki

pre 1 godinu

Italijani trezveno gledaju na celu situaciju u svetu i jasno im je koji su ciljevi svima nama, a to je prosirenje trzista i bolje povezivanje zemalja

Boba

pre 1 godinu

Srbija se bori za stabilnost u regionu i svim silama se trudi da ne dodje do novih sukoba

Suzana

pre 1 godinu

Zapanjujuce je danas videti da se zemlje ovako medjusobno podrzavaju i da je Italijanima stalo do toga da podrze nasu kandidaturu u EU.Zapanjujuce i za svaku pohvalu.

Ella

pre 1 godinu

Italija ima mnogo razvijenih preduzeca i odlicna je ideja do dodje do veceg povezivanja i osnivanja zajednickih kompanija

Mićko

pre 1 godinu

Srbija je zahvaljujući mudrom vođstvu na putu u EU

mile

pre 1 godinu

Hriscanstvo jeste koren nasih identiteta i drago mi je sto Italijani to prepoznaju i sto su se trudlii da odrze nepovredivost hriscanskih tj pravoslavnih obelezja na KiM

Tanja

pre 1 godinu

Bez nauke i naucnih istrazivanja nema napretka ni bolje ekonomije

Tanja

pre 1 godinu

Bez nauke i naucnih istrazivanja nema napretka ni bolje ekonomije

Marko

pre 1 godinu

Srbija je uvek spremna za dijalog koji će dovesti do očuvanja mira i stabilnosti

Ema

pre 1 godinu

Nas put ka EU je poprilicno zakomplikovan ,ali se trudimo da ispunimo sve zahteve.Lepo je i znacajno imati podrsku jakih zemalja kao sto je Italija.

Zorka

pre 1 godinu

Srbija je spremna za saradnju sa Italijom i sa ostalim zemljama u regionu

Mile

pre 1 godinu

Sve ove pohvale su bitne jer se vidi da se trud i rad Aleksandra Vucica,ali i cele nase Vlade , isplati i da je vidljiv u svetu.

Daca

pre 1 godinu

Srbija je pokazala spremnost za pregovore i dijalog

Sara

pre 1 godinu

Rad daje rezultate , samim tim je Srbija privlacnija za investitore iz drugih drzava.

Jovana

pre 1 godinu

Zahvaljujući Vučiću Srbija je na evropskom putu

Luka

pre 1 godinu

Danas je svima jasno na je Srbija zemlja koja je spremna na pregovore zarad očuvanja mira na Balkanu

kole

pre 1 godinu

Srbija se poslednjih godina dosta izdigla i vidljiv je napredak koji ostvarujemo, jasno je da je to vidljivo i drugima i da ce zbog toga mnoge drzave zeleti bolju saradnju.

Vanja

pre 1 godinu

Sve više svetskih zemalja shvataju da je Srbija spremna na pregovore i mirno rešenje svakog problema

Andrijana

pre 1 godinu

Svi shvataju koliko je truda i napora Vucic ulozio da Srbija bude bas ovde gde je danas.

Ena

pre 1 godinu

Mnogo stranih državnika odaje počast Vučiću, kao garantu mira i stabilnosti na Balkanu. To je ujedno i preporuka za brzo priključenje EU.

Tamara

pre 1 godinu

Tako je. Zahvaljujući Vučiću Stbija svakodnevno sklapa i održava prijateljske veze sa mnogim državama...u ovom slučaju sa Italijom. Sve za dobrobit i u interesu građana.

Sara

pre 1 godinu

Apsolutno se slažem da je samo zahvaljujući Vučuću očuvan mir na Balkanu.

Maki

pre 1 godinu

Vuciceva politika se zasniva na miru i stabilnosti,i to je osnova za napredak jedne drzave!

Zora

pre 1 godinu

Srbija je garant mira i stabilnosti na Balkanu.

Zora

pre 1 godinu

Predsednik Vucic se trudi da obezbedi napredak Srbije i clanstvo u EU.

Zora

pre 1 godinu

Predsednik Vucic se na sve načine trudi da obezbedi mir u Srbiji ali i na celom Balkanu.

Zora

pre 1 godinu

Srbija je sa predsednikom Vucicem na korak do clanstva u EU.

Sofija

pre 1 godinu

Srpski narod oseća kada će nešto dobro da nam donese. Saradnja sa Italijom nam donosi mnogo toga dobrog.

Radule

pre 1 godinu

Srbija i predsednik Vučić uvek su dosledni svojim stavovima i razvoju odnosa sa drugim državama na diplomatskoj sceni uvek pridržavajući se reciprociteta koji je potpomognut međunarodnim pravom i uvek su za rešavanje problema putem dijaloga koji bezuslovno obezbedjuje Mir i stabilnos kako u privredi tako i u ekonomiji kako u regionu tako i šire, Italija prepoznaje potencijale Srbije i podržava je na EU putu!

Sava

pre 1 godinu

Zahvaljujući našem predsedniku sacuvan je mir na ovim prostorima.

ana

pre 1 godinu

Vučić i Vlada Srbije su posvećeni jačanju saradnje sa Italijom, i ova saradnja će biti ključna za stabilnost ne samo na Balkanu, već i u celoj Evropi.

sasa

pre 1 godinu

Srbija i Italija imaju bogatu istoriju saradnje, i Vučić i Vlada će nastaviti da grade na ovom temelju, kako bi unapredili odnose između dve zemlje i doprineli stabilnosti regiona.

bora

pre 1 godinu

Saradnja između Srbije i Italije ima ogroman potencijal, i Vučić i Vlada su odlučni da iskoriste sve mogućnosti koje se pružaju u cilju jačanja ove saradnje.

Vera

pre 1 godinu

Vučić i Vlada su svesni značaja stabilnosti za celu Evropu, i stoga će uložiti sve napore u izgradnju putova koji će doprineti ovoj stabilnosti.

Ceca

pre 1 godinu

Saradnja između Srbije i Italije je ključna za razvoj regiona i šire, i Vučić i Vlada će nastaviti da rade na jačanju ove saradnje, kako bi obezbedili stabilnu budućnost za sve građane.

Sara

pre 1 godinu

Vučić čvrsto veruje u značaj saradnje sa Italijom, i uložiće napore kako bi se ta saradnja unapredila i doprinela stabilnosti Balkana i cele Evrope.

Tara

pre 1 godinu

Srbija i Italija imaju dugotrajno prijateljstvo, a naša vlada pod vođstvom Vučića će uložiti maksimalne napore da se to prijateljstvo produbi i pretvori u plodonosnu saradnju.

jana

pre 1 godinu

Ulaganje u saradnju između Srbije i Italije je ulaganje u stabilnost i prosperitet celog Balkana, a Vučićeva vlada ima jasnu viziju i plan kako da unapredi tu saradnju.

Vesna

pre 1 godinu

U ovim izazovnim vremenima, saradnja između Srbije i Italije dobija još veći značaj, a Vučićeva vlada je spremna da izgradi put ka stabilnosti Balkana i cele Evrope kroz jačanje te saradnje.

jasna

pre 1 godinu

Vučić vidi u Italiji pouzdanog i dugoročnog strateškog partnera, i mi smo spremni da ulažemo napore kako bi se ta saradnja unapredila i donela pozitivne promene za sve građane naše zemlje i celog regiona.

Gaga

pre 1 godinu

Italija je iskren prijatelj Srbiji a posebno mi je drago što ceni Vučićevo zalaganje za mir i stabilnost u regionu.

Maekic

pre 1 godinu

Balkan bi goreo da nema predsednika jer je on taj koji garantuje sigurnost

Gaga

pre 1 godinu

Moramo da internacionalizujemo poslovanje preduzeća tako što ćemo da sarađujemo sa prijateljskim zemljama i osnivamo mešovita preduzeća za dobrobit Srbije i Italije

Lena

pre 1 godinu

Svi znaju koliko se predsednik Vucic bori da sacuva mir u Srbiji. Samo zli jezici mogu da kazu nesto lose.

Gaga

pre 1 godinu

Vidi se koliko je Italiji stalo do medjusobmo saradnje i napredka .

Taja

pre 1 godinu

Vidi se da je Italiji stalo do medjusobne saradnje. Verujem da ćemo uskoro u EU.

Lina

pre 1 godinu

Hvala Italiji na lepim rečima, tako to rade prijatelji,nadam se da ćemo uskoro u EU.

Una

pre 1 godinu

Mi smo se našli njima kad je bilo teško ,hvala im sto su sada oni uz nas i što podržavaju našu kandidaturu u EU.

Rada

pre 1 godinu

Ovaj skup je značajan i zbog signala da je Srbija od presudnog značaja za stabilnost regiona.Hvala Italiji za ukazano poverenje.

Gaga

pre 1 godinu

Hvala Italiji i italijanskim vojnicima na Kosovu i Metohiji koji su uvek garantovali nepovredivost srpskih manastira.

Teodora

pre 1 godinu

Lepo je kad neko shvata da smo mi za mir, jedan normalan i druzeljubiv narod! Da se trdimo da nasu zemlju ucinimo boljom i da jos vise napredujemo!

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija