• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

22.03.2023

15:36

SHVATI VEĆ JEDNOM, PRVO ZSO, PA ONDA SVE OSTALO! Kurti se opet pravi lud - poziva Srbe da se prijave za izbore na severu KiM i još bira koga će!

printscreen

Politika

SHVATI VEĆ JEDNOM, PRVO ZSO, PA ONDA SVE OSTALO! Kurti se opet pravi lud - poziva Srbe da se prijave za izbore na severu KiM i još bira koga će!

Podeli vest

Aljbin Kurti pozvao je Srbe da se prijave za izbore u četiri opštine na severu KiM, zakazane za 23. april, uprkos tome što su predstavnici Srpske liste su u utorak, na sastanku sa ambasadorom SAD u Prištini Džefrijem Hovenijerom, ponovili da neće izaći na izbore dok se ne formira Zajednica srpskih opština i dok se ne povuku specijalne jedinice policije sa severa KiM

 

- Važno je za sve one koji žele da se angažuju u politici na opštinskom nivou u četiri opštine na severu, one koji žele da politički zastupaju interese građana, u ovom slučaju srpske manjine, da iskoriste poslednje sate i da se prijave za učešće na aprilskim izborima 23. aprila - rekao je Kurti.

On je, takođe, pozvao Srbe da se prijave za ulazak u prištinske institucije.

- Nisam pozivao na njihovo vraćanje u institucije, ali sam više puta pozivao da se prijave svi koji su zainteresovani, ne samo za politiku, već i za javne službe, poput policije, zdravstva, prosvete i tako dalje - rekao je Kurti i dodao da "svi Srbi imaju pravo na to".

On je, međutim, napomenuo da ne može "onome ko je bacio uniformu Republike Kosovo, ni onome koji je posle ostavke dobio orden u Beogradu" da kaže da se vrati u prištinske institucije.

Pored toga, Kurti tvrdi da, prema informacijama koje ima od prištinskog ministarstva unutrašnjih poslova, "u ovim momentima sve je veća zainteresovanost Srba za učešće u kosovskim institucijama", čak i za, kako je rekao, "zamenu tablica".

Predstavnici Srpske liste su u utorak, na sastanku sa ambasadorom SAD u Prištini Džefrijem Hovenijerom, ponovili da neće izaći na izbore koji su zakazani za 23. april sve dok se ne ispune zahtevi zbog kojih su napustili prištinske institucije, odnosno dok se ne formira Zajednica srpskih opština i dok se ne povuku specijalne jedinice policije sa severa Kosova.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Slovenac1952

pre 1 godinu

Pa i Vučić to isto radi, ne zavaravajte se!

ubiće nas promaja

pre 1 godinu

Daj bre ZSO, da možemo da pravdamo prodaju Kosova pred našim glasačima ??? Poslaćemo Danila i Rošavog da naprave sa vama biznis veka ???

Perica

pre 1 godinu

More nije on lud, mi smo ludi što trpimo džukelu!

Normalac

pre 1 godinu

Nekulturni ništaci udbaški, može samo stajati "shvatite g-dine Kurti..." Baš ste opasni samo ne znam kome? Isto kao i onaj vaš jado od gospodara na konf, prema časnoj novinarki Tatalović.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija