• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

27.03.2023

07:00

HOĆETE LI ĆUTATI I KAD DRUGE NOVINARE POŠALJU U ZATVOR?! Dragan J. Vučićević o reakcijama na skandaloznu presudu

printskrin

Politika

HOĆETE LI ĆUTATI I KAD DRUGE NOVINARE POŠALJU U ZATVOR?! Dragan J. Vučićević o reakcijama na skandaloznu presudu

Podeli vest

Neki se raduju što sam osuđen na robiju, a ne razumeju, mučenici, da sutra mečka može da zaigra i pred njihovim vratima i da će onda biti kasno, kaže glavni urednik Informera.

Zašto ćute novinarska udruženja NUNS i UNS i ostali 'nezavisni mediji'? Tvrde da sam kriv i da treba da idem u zatvor. Je l' vama u redu da novinari idu na robiju zbog tvita, zbog verbalnog delikta?! I šta ćete sutra, hoćete li isto ovako ćutati kad neko vaš dobije poziv da se javi u zatvor?!

Ovo pitanje svojim kolegama uputio je glavni i odgovorni urednik Informera Dragan J. Vučićević, koji je osuđen na šest meseci zatvora zbog tvitova o novinarima Jugoslavu Ćosiću i Žaklini Tatalović. Vučićević je o skandaloznoj presudi pričao u Jutarnjem programu Pinka, a prenosimo vam najznačajnije delove.

Strašna nepravda!

* Pitao bih ove majstore, da ih ipak nazovem kolegama, ako sada ćutite, hoćete li isto ovako glasno ćutati kada bude, ne daj Bože, poziv za zatvor dobio Draža Petrović, Snežana Čongradin ili bilo ko od vas novinara sa druge strane medijsko-političke barikade? Neko sa N1, Nove S, iz Danasa? Setite se kako su kmečali kad je neko po automatizmu napisao da bi možda neko protiv njih mogao da podnese kontratužbu. Pa digli su dževu do Brisela. Najgore gadosti pišu o Vučiću, njegovom bratu, sinu, celoj porodici, a nikog tužio nije. I oni lažu i nekažnjeno vređaju. Oni ne razumeju da sutra mečka može da zaigra i pred njihovim vratima. Ne razumeju, mučenici, da će onda biti kasno! Prvi bih branio Dražu Petrovića ako bi on dobio poziv za robiju. Zašto udruženja novinara UNS i NUNS ćute i da li će ćutati ako neko od ovih navedenih dobije istu presudu za zatvor? Šta bi bilo kad bih ja počeo redom da tužim sve koji me vređaju i kad bi njima počeli da stižu pozivi za zatvor? Da li bi i onda glasno ćutali gotovo svi mediji osim Pinka i Informera?

Dokazao sam da govorim istinu!

Na kućnu adresu dobio sam poziv za izdržavanje zatvorske kazne. Taj poziv je izdat na osnovu presude koju je doneo Drugi osnovni sud u Beogradu 2021. godine, a koja je u međuvremenu postala pravosnažna, po kojoj sam krivično osuđen zato što sam Jugoslavu Ćosiću napisao da je šiptarski plaćenik. A na osnovu čega? Na osnovu bankarske dokumentacije. Mi smo tada 2019. došli do dokumentacije na kojoj se vidi da je kontroverzni albanski biznismen Baški Umaj, koga američka federalna vlast sumnjiči i optužuje za najteža krivična dela - od utaje poreza do pranja novca - da je sa računa svoje firme iz Tirane uplatio nepunih četvrt miliona evra na račun jedne od Ćosićevih firmi ovde u Beogradu. Tokom suđenja, moji advokati i ja smo, potpuno činjenično, dokazali da on to jeste, dakle da prima pare od kontroverznih, sumnjivi šiptarskih biznismena iz Albanije. A on je tvrdio da prima za neke televizijske poslove, ne znam kakve, a sud je presudio da je to istina.

* Zanimljivo je da za mnogo teža krivična dela u Srbiji dobijaju kućni pritvor, nanogicu. Recimo, desi se nešto u saobraćaju, strada nekoliko ljudi, čak završe sa godinu dana i nanogicom. Ja nemam opciju kućnog pritvora ili društveno-korisnog rada. Zašto moram u zatvor? Zato što nisam po volji centrima moći, zato što je žuta ološ elita kidnapovala pravosuđe u Srbiji i ona pravdu deli, ne po zakonu i ne prema pravu i pravdi, nego po svom ličnom političkom nahođenju. Kad god uđem u sudnicu, vidim kao me sudija gleda i odmah znam šta će biti. Nažalost, u ogromnom broju slučajeva meni se ne sudi po zakonu, već po politici. Vidi se da me te sudije otvoreno i očigledno agresivno mrze. O tome mogu da posvedoče moji advokati i moj pravni tim koji idu sa mnom na suđenja.

* Ovo je strašna nepravda! Ja se borim, ne za sebe ili za svoju decu, već za sve ljude koji ovo gledaju, za sve građane Srbije i za njihovu decu, jer ovo ne sme da postane zakonska praksa. Da zbog javno izrečenog mišljenja idete u zatvor. Ako sudije nastave da sude po svom slobodnom uverenju, neće dobro doneti nikome. Sudska grana je kod nas i previše nezavisna i od zakona. Pojedine sudije, nažalost, nezavisne su i od zakona i donose presude koje nemaju blage veze sa zakonom.

Ni u Titovo vreme

* Mislio sam, kad su vršene sve ove reforme pravosuđa za koja sam prošle godine i glasao, kao i ogromna većina, da će pravosuđe biti po meri EU, civilizovanog sveta, a sada smo dobili pravosuđe po meri Saudijske Arabije i Gvatemale. Nije problem, ali nek kažu. Pravosuđe, to se vidi iz mog slučaja, jeste nezavisno, ali samo od izvršne vlasti. Oni su izgleda nezavisni od zakona, mogu da rade šta hoće. Oni uništavaju naše živote.

* Ovi hejteri po društvenim mrežama tvrde da idem u zatvor jer sam odbio nešto da platim. Ja sam krivično osuđen da ja moju kaznu mogu da zamenim sa 200.000 dinara, ali ja odbijam da je platim zato što je ovo strašna nepravda. Zbog istine sam osuđen na šest meseci zatvora. Ovo nije bilo ni u Titovo vreme, da idem u zatvor zbog verbalnog delikta.

Čeka me još zatvorskih kazni

Izvesni gospodin iz Trgovišta kod Vranja svojevremeno je napisao na društvenim mrežama da 'u sve kuće i stanove istaknutih SNS lica treba naseliti migrante i crnce i dati im žene i ćerke tih SNS-ovaca da ih siluju'. To je napisao! I ja sam tada u Jutarnjem programu na Pinku rekao da čovek nije pri sebi čim tako priča. On me je tužio za uvredu i opet sam osuđen prvostepeno, iako je on rekao da treba silovati nečije žene, ćerke. To je napisao javno i na konferenciji za štampu odbio da se izvini i nastavio da objašnjava ovaj svoj stav. A ja sam samo rekao šta mislim o tom pozivu na silovanje i opet sam dobio presudu da sam kriv. Izgleda ću i zbog njega morati u zatvor. To su neverovatne stvari. 

Podrška Vladimira Đukanovića:U Vučićevoj diktaturi stradaju diktatorovi saradnici i prijatelji

Foto: printscreen

Narodni poslanik i visoki funkcioner SNS Vladimir Đukanović uputio je javnu podršku glavnom uredniku Informera Draganu J. Vučićeviću povodom zatvorske kazne zbog 'verbalnog delikta'.

- U Vučićevoj diktaturi isključivo stradaju diktatorovi saradnici i prijatelji. Oni su naruženi, medijski satanizovani i uprljani, a diktatorovo nezavisno pravosuđe šakom i kapom donosi presude i njegovo okruženje novčano urniše ili šalje u zatvor - ocenio je Đukanović, koji se osvrnuo i na svoje kolege iz SNS-a, koje su uvek uz Vučićevića - ali samo kad im treba.

- Stid i sramotu osećam što gotovo niko iz stranke kojoj pripadam, čast izuzecima, nije javno istupio u zaštitu Dragana J. Vučićevića. Ali zato kada im je potreban znaju da ga zovu i vuku za rukav da bi im pustio izjave na portalu Informera. Inače, za to vreme ovi koji svakog dana pričaju kako su ugnjetavani u diktaturi, zapravo su zaštićeni kao beli medvedi i uživaju sve blagodeti te i takve diktature. Paradoksalno, ali je tako. U Vučićevoj diktaturi stradali su samo njegovi najbliži članovi porodice i prijatelji - zaključio je Đukanović.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
mile

pre 1 godinu

Prošle godine je umro sudija B.Pamtelić iz Višeg suda u Bgd od predoziranja od rakije i droge iz sudskog depozita.Mene je zlostavljao zbo tog što sam grupu alkoholičara i narkomana iz pijane i drogirane palate pravde prijavljivao.Onda su stavili staklene pregrade da se stranke ne zgražavaju.I sudija Simeunović je izeo istu drogu kao onaj Splićanin a nisu mu mogli naći ništa od droge posle mesec dana u vodi a Splićaninu su naššli posle 3 meseca.Ustavni sud nekakvom protivustavnom odlukom je odlučio da sam bio uvredljiv u ustavnoj žalbi pa je legalizovao drogu i alkoholizam u pravosuđu,bez obrazloženja.Ustavni sud masovno donosi odluke bez obrazloženja i odbacuje u.žalbe što je protivzakonito i protivustavno.Imaju svoj lobi društva sudija i tužilaca koje su uspeli da stave na trošak poreskim obveznicima po zakonu o sudijama,kao tzaj lobi je "strukovno udruženjw",a Boljevićka sebe izlobirala za počasnog kasacionog sudiju a nije gabarit.Ima tu riman da se napiše o privatnom i prostituisanom porodičnom bozmosu u pravosuđu i makroima koji ih štite,anbasade,mediji i dr.Opasni su.

Iskra

pre 1 godinu

Govedi jedno. Ti si bre budala i isprdak. Mjesto ti je u prdekani i ne izigravaj zrtveno jagnje. Djubre smrdljivo

Vns

pre 1 godinu

Aman čoveče dosadio si sa ovi sažaljevanjem...uplati kaznu i ćao...barem ćeš popuniti budžet države...ovako će poreski obveznici plaćati tvoj boravak u zatvoru...

mile

pre 1 godinu

Možeš da kolješ i obijaš ali i strane špijune ne smeš da diraš štote ih strane službe.Bratiškovski zaklao momka jurio za njim 300 m na javnoj površoni a druge osuđuju,onaj čiča pucao u provalnika u svojoj kući pa ga do smrti zlostavljali,umro od maltretiranja pravosuđem.Ćuruvija širio defetizam(kad je počelo bombardovanje pisao na naslovnoj strani"sad Srbija može da udari po svim Nato bazama,i nuklearnim u svetu" i sl.i to se tretira kao pisanje novinara a ne petokolonaša.

Lala

pre 1 godinu

Zar nemate mogucnost da platite kaznu, pa da ne idete u zatvor? Zar nije taj zatvor u szvari zbog toga sto necete da platite kaznu? Ja sam laik, al tako se prica...

Lale

pre 1 godinu

Znamo Dragane da neces otici u zatvor, ali bas bi bilo lepo da odes ti grozni covece

Alex

pre 1 godinu

A jel ste se vi oglasili kada je uhapšen Zlatanović, trune u zatvoru dva meseca, invalid? Jeste se oglasili, pljuvačinama na njegov račun. Daće Bog da se i Vučić pridruži, što zbog kriminala, što zbog izdaje. Kad se sve sabere, njemu doživotna ne gine.

pera rogonja

pre 1 godinu

Sta kukas rijaliti igracu Dragane?Mislis da si najpametniji i dajes rijaliti izjave javno.Plati i ne glumi vise dvorsku ludu pa neces u zatvor.Ako ne platis drzavi kao svi gradjani onda u zatvor kao svi.Ne budalisi se vise.

Samosvesna građanka

pre 1 godinu

I ,,Informerovi'' novinari, i ,,Informerov'' vlasnik i svi članovi SNS i svi mediji pod Vučićevim nogama su ćutali kad je bez i jednog jedinog razloga uhapšen i sa ulice u zatvor odvučen Dejan Zlatanović i nastavljaju da ćute. A sad Vučićević glumata da je nevina žrtva, da je ugrožena novinarska profesija, da nema međusobne novinarske solidarnosti, mada je svakom normalnom jasno da je neplaćanje novčane kazne da bi onda morao otići u zatvor dogovor između Vučića i Vučićeviča da bi naivni poverovali da je sudstvo u Srbiji nezavisno jer, eto, i Vučićev pajtaš D. Vučićević mora u zatvor i da to znači da A. Vučić nema ni najmanji uticaj na tužioce i na sudije.

jumpdafuckup

pre 1 godinu

Degeneriku, plati lepo dug državi i bićeš slobodan. Nisi ti patriota, nego kriminalac iz Vučićevog kartela koji pljačka Srbiju i srpski narod.

puna bulja starki

pre 1 godinu

KAKVA LJIGA I GMAZ!! Neće da plati državi Srbiji koju toliko pominje i „voli". Treba pustiti one feministkinje na njega ???? Kad ih džudža vidi, srce mu siđe u pete ????

miki

pre 1 godinu

Kakva srceparajuća priča. Zaplakah, ali od smeha ???

ja

pre 1 godinu

Prvo nisi novinar, drugo nisi covek, nisi ti za zatvor, ti si za kafileriju, mada jadni ti kucici onda tamo. Ti si druze samo za pogubiti, naravno sa celom porodicom, da se satre to zlo izdajnicko seme!

Pik

pre 1 godinu

Napisi neku kolumnu Dragane J.Vucicevicu, mozda te ne pritvore jebiga.

Nemanja

pre 1 godinu

I Dragi moj Vucicevicu sta se cudis sto si osudjen bz dokaza!! Moj Brat je bz dokaza osudjen na visegodisnju robiju! Kad bih vam poslao slucaj,i dokaze koji su izneti na sudu vi bi ste se smejali! Nema pravde moj Vucicevicu ,Samo ste je tebe namestilaa zuta Banda,a mog Brata je NAMESTIO Clan SNS-a i upravnik Somborskog Zatvora DUSAN SUVAJAC! P.s Nadam se da kod vas nevlada cenzura,i da ce moj kom biti javan!Podrška za Dragana J Vucicevica!!!

deda milunovo kupilo

pre 1 godinu

A jesi li ti novinar? Više ličiš na nekog parazita, beskičmenjaka, koji živi u digestivnom traktu Aleksandra Veličanstvenog.

Zagor

pre 1 godinu

????? "novinar"....kakav novinar,ti si Vučkov isprdak,nemaš veze s novinarstvom

Zmaj

pre 1 godinu

To sto sre novinar nedaje vam za pravo da nemozete biti uhapseni. Pravda i Zakon je za sve ista. I nekukaj tuna vise aman zaman nego budi musko odsluzi svoje i drugi put pamet uglavu dupe uza zid.

zoran

pre 1 godinu

Je li otišao na izdržavanje kazne ovaj lažov i najveće novinarsko govno Srbije?... ne verujem, đubre je on.

Bele

pre 1 godinu

Niko da se pobuni za tebe???zapitaj se zašto.Ja mislim da je malo šest meseci?Bar šest godina??????

Pljuc

pre 1 godinu

Isto kao sta si I ti ćutao kad je tvoj Idol proganjao druge Zasto sada njemu ne posaljes poruku? Alo sefe, ja ti se uvlacim u šupak već godinama, a ti me sad ne braniš?

Normalac

pre 1 godinu

Evo još jedna reakcija: gorećeš u paklu svojih obmana gade odvratni, slugo udbaška informbirovska. Nikada nikoga normalnog nećeš ubediti da ti je presuđen zatvor; presuđena ti je novčana kazna a pošto je u datom roku nisi platio ona je preinačena u dane zatvora. Isto kao i svakome ko recimo za saob prekršaj nevezivanja pojasa nije platio koliko je određeno pa mu je ista zamenjena zatvorom.

Normalac

pre 1 godinu

Gde je moja reakcija, gadovi deformerski udbaški, zašto je ne objavite ako je sve što navodite istina? Zato vi i jeste Dezinformer.

kentaur

pre 1 godinu

Ni jedan objavljeni komentar na ovu best. Sa li to znaci da apsolutno nikog nije briga za ovu individuu?

magmasil

pre 1 godinu

Zašto Govnar u liku i delu velikog Vucicevića laže Jednom reci da si kažnjen 200 hiljada dinara koje si zamenio za zatvorsku kaznu Zašto non stop lažeš narod da si osudjen na 6 meseci robije zbog toga i toga Reci da si osudjen noivcano da ne želiš da platiš. dokle više bre laganja. Pa narod bre više nije teletabis

Igor

pre 1 godinu

Pa plati čoveče i nećeš ići u zatvor. Koji cirkus.

Abe

pre 1 godinu

Presudom Vučićeviću iskazana je strašna samovolja i dupli aršini našeg sudstva. Podrška za Vučićevića.

Đurđa

pre 1 godinu

Ako je presuda doneta u ime naroda, mene izuzmite. Podrška Vučićeviću i njegovoj porodici.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija