• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer. rs

30.03.2023

11:17

SPREMAN SAM DA ODEM U ZATVOR ZA ONO U ŠTA VERUJEM, A TO JE ISTINA! Vučićević na TV Hepi: Ovo je toliko strašna nepravda, da ja ne mogu da ćutim! (VIDEO)

printscreen

Politika

SPREMAN SAM DA ODEM U ZATVOR ZA ONO U ŠTA VERUJEM, A TO JE ISTINA! Vučićević na TV Hepi: Ovo je toliko strašna nepravda, da ja ne mogu da ćutim! (VIDEO)

Podeli vest

Glavni i odgovorni urednik Informera Dragan J. Vučićević, gostujući u Jutarnjem programu na Hepi televiziji kod Milomira Marića, govorio je o sramnoj presudi koju je dobio zbog tvitova o novinaru i nekadašnjem direktoru Televizije N1 Jugoslavu Ćosiću.

Sudskom presudom kojom je glavni urednik Informera Dragan J. Vučićević krivično osuđen na šest meseci zatvora zbog "uvredljivih tvitova" o Jugoslavu Ćosiću bukvalno se zabranjuje slobodno novinarstvo u Srbiji! Ukoliko zatvore Vučićevića, svi mi novinari idemo u tamnicu! Ako Vučko bude u zatvoru, svi ćemo mi novinari i svi slobodnomisleći građani biti u pritvoru, ovo je nešto ranije rekao Milomir Marić, čime je Vučićeviću javno pružio podršku. 

Toga su se dotakli odmah na početku i emisije, a glavni i odgovorni urednik Informera je na tome zahvalio svom kolegi. 

- Najpre, hvala, Mariću, na podršci. Ne bih da pričam samo o sebi. Ako ovo što se meni dešava, postane praksa, onda smo svi u problemu. Ako se bilo gde, bilo kako daje svoje slobodno mišljenje, onda je svako u opasnosti da završi kao ja. Ja sam krivično osuđen. Prekršajna presuda je sasvim nešto drugo. Ja sam osuđen po krivičnoj tužbi Jugoslava Ćosića. Osuđen sam zato što sam napisao o Ćosiću istinu - istakao je Vučićević. 

Foto: printscreen

 

Kako je istakao, on ide u zatvor kako bi se borio za istinu i da će njegovi advokati pokrenuti inicijativu za dekriminalizaciju uvrede

- Neko poziova na silovanje, vi mu odgovorite, i nije kriv onaj koji preti silovanjem, već onaj ko mu odgovori. Zato ja idem u ponedeljak u zatvor. I svi koji govore "neće on otići", to su najveće kukavice. Spreman sam da odem u zatvor za ono u što verujem, a to je istina. Ja ovo radim za sve, ja se borim za sve. Čim ja odem u zatvor, moji advokati će podneti inicijativu za dekriminalizaciju uvrede, kao što je dekriminalizovana kleveta, ali sigurno ne zato što ja mislim da treba da se vređamo - ističe Vučićević. 

Vučićević je dodao da je na sudu dokazao istinu i da će se boriti za nju, jer je sve ovo što se dešava velika nepravda. 

Foto: printscreen

 

- Na sudu sam dokazao da je Ćosić šiptarski plaćenik. Ako tebe plaća Grk, onda si ti grčki plaćenik, ako te plaća Španac, onda si španski plaćenik... Zašto njega vređa što sam rekao da je šiptarski plaćenik? I sudije kažu je činjenično nepobitna istinitost navoda ono što sam ja rekao. Bez obzira što je to istina i što je dokazano, ja moram u zatvor. Zbog toga što sam Žaklini Tatalović rekao "žakilca, debilica..." ja sam nju uvredio? Ja svojoj ćerki tako tepam, svom sinu tako tepam. Taj Dragan Spasić iz Trgovišta poziva na silovanje i moje ćerke i moje žene, ja mu odgovorim i mene sud osudi za uvredu, a ne njega za pretnje silovanjem. Ovo je tolika strašna nepravda, da ja ne mogu da ćutim. Kažu "neće da plati kaznu". Neću da platim kaznu jer sam rekao istinu. Ovo sada jeste verbalni delikt - napominje on. 

 

 

 

Dragan J. Vučićević se takođe zahvalio svim kolegama koji su mu pružili podršku u ovome, ali se dotakao i onih koji misle da je zatvor mala kazna za njega. 

- Svim kolegama koji su me podržali ja se zahvaljujem. Veljku Lalić iz Nedeljnika, Ljiljani Smajlović, Ivani Vučićević... Ali sram bilo ove iz UNS-a i NUNS-a. Malo je zatvor njima, oni kažu da me terba streljati -  kaže Vučićević. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
bogi

pre 1 godinu

Ovo je skandal nad skandalima. Ali, da li se neko setio da zaviri u programske sadržaje tih, nazovimo, privatnih plaćeničkih TV? Ne, nikom nije palo napamet da vidi kako se na mala vrata uĆerava novokomponovani jezik iz komšiluka. Naravno, kroz reemitovanje, reprize i uključenja. Nikom ništa, ali, vidi, "primaju" se novokomponovane reči na javnom servisu kao i kod "intelektualaca".

Darko

pre 1 godinu

Podrška Vučićeviću u borbi za pravdu i protiv svih onih koji bi da unište ovu zemlju.

Predragm

pre 1 godinu

Tek cete vi ruski placenici preko sputnjika ici na robiju zbog izdaje Srbije.

Ratko

pre 1 godinu

e moj Vucicu eto sta je kad hoces da radis po zakonu pa ostavis sudstvo od stoke zute to jest sudstvo od ljigavog zutog,sad imas hapsenja ova...

Sini

pre 1 godinu

Ma idi vise i odmaraj a odmori i nas malo. Sta kukumacea sad....sam si se naturao u zatvor, sad nemoj da si slabic

Smoki

pre 1 godinu

Ma koga bole qurac za tebe i tvoje poltronske novinare, zvaljo.

Dusan

pre 1 godinu

Bas ste preterali. Pa, ko nece u zatvor neka plati

Verni čitalac

pre 1 godinu

Ti još nisi u Padinjaku? Sramota za pravosuđe.

Mali od muslija

pre 1 godinu

U bajbukanu dupeuvlakacu lepousnog ratnog huskaca..pa ces 2 puta razmisliti prije nego nesto slazete ti i tvoje wc novine..

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija