• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

31.03.2023

10:25

(FOTO/VIDEO) JA ZBOG ISTINE IDEM U ZATVOR, DOKAZAO SAM SVE, A SUDIJA ME PITA ŠTA JE TO BITNO! Vučićević: Srpsko pravosuđe sudi po politici, a ne po pravu!

Zoran Sinko

Politika

(FOTO/VIDEO) JA ZBOG ISTINE IDEM U ZATVOR, DOKAZAO SAM SVE, A SUDIJA ME PITA ŠTA JE TO BITNO! Vučićević: Srpsko pravosuđe sudi po politici, a ne po pravu!

Podeli vest

Dragan J. Vučićević, glavni urednik najtiražnijeg dnevnog lista "Informer", završio je obraćanje na konferenciji za medije na kojoj je govorio o skandaloznoj presudi po krivičnoj prijavi Jugoslava Ćosića.

Konferencija je održana u Medija centru UNS u Knez Mihailovoj ulici. 

Pored Vučićevića govorili su i Boris Bogdanović, član pravnog tima Informera, Milovan Stanić glavni i odgovorni urednik najtiražnijeg dnevnog lista "Informer".

- Mnogi su mislili da ja lažem, ali evo presude. Ako se u ponedeljak 03.04. aprila ne javim u zatvor, biću uhapšen. Ja u ponedeljak idem u zatvor. Ja sada ukazujem da srpsko pravosuđe sudi ne po pravu nego po politici. Neke sudije me politički ostrašćeno mrze, evo može i advokat Boris Bogdanović da potvrdi - rekao je Vučićević i pokazao presudu na samom početku konferencije.

Foto: Printscreen/Press centar UNS

Vučićević se zahvalio kolegama od kojih je dobio podršku.

- Hvala kolegama koji su me podržali, hvala i onima koji likuju, koji se vesele. Može da zaigra mećka i pred njihovim vratima. Držim reč da u ponedeljak idem u zatvor, 03. aprila ujutru između 9 i 10 časova ujutru otići ću na izdržavanje kazne u zatvor u Bačvanskoj ulici.

Nakon Vučićevića prićao je i advokat Boris Bogdanović.

Foto: Zoran Sinko

Advokat Informerovog tima Boris Bogdanović

- Kada Vlada Republike Srpske predlaže da se u krivični zakonik ponovo vrate uvreda i kleveta koji su inače izbačeni, onda je to kršenje slobode medija, onda to povećava nivo autocenzure. Zašto je prihvatljivo da u Republici Srbiji uvreda i kleveta trea da budu krivično delo, a tamo nije u redu. Mislim da su to neka principijelna pitanja. Tu nelogičnost ne može niko da objasni.

Foto: Zoran Sinko

Milovan Stanić, glavni i odgovorni urednik dnevnog lista Informer

Glavni i odgovorni urednik dnevnog lista Informer, Milovan Stanić, kratko i jasno je poručio svima prisutnima:

- Dnevni list Informer ima svoju jasnu uređivačku politiku i mi nikada od toga nećemo odustati pod pritiscima, a ovo zatvaranje i krivično gonjenje našeg urednika Vučićevića je jedan vid pritisaka. Mi nikada nećemo popustiti pod pritiskom - rekao je on.

Vučićević se pitao na kraju koliko ljudi će ići u zatvor ako ovo postane normalno.

- Šta ćemo ako ovo postane normalno, pa onda neke kolege krenu u zatvor, neke druge kolege - rekao je Vučićević.

Glavni urednik dnevnog lista Informer odgovarao je na pitanja novinara na kraju konferencije.

Foto: Informer

- Vi ste očigledno došli ovde da vodite drugu kampanju. Vidim, dragi kolega, da se radujete što ja idem u zatvor. Daću vam ovaj nalog za osuđenog, slikajte ga, fotokopirajte ga uradite sve, i onda nađite gde piše novčana kazna pa da vidimo. Evo ovo je u skladu sa kodeksom. Postavite pitanje, a onda ne dozvoljavate da vam odogovre. Ja sam osuđen krivično, orgomna je razlika između prekršajne i krivične prijave i presude. Ja sam osuđen jer sam za Jugoslava Ćosića rekao da je šiptarski plaćenik, i to sam dokazao. Kako? Tako što imamo dokaze da su mu šiptari uplaćivali pare, firmi u kojoj je on većinksi vlasnik. Sud mi kaže da to je tačno, ali šta je to bitno. Ja sam osuđen zbog istine na zatvor - odgovorio je Vučićević novinaru N1.

Boris Bogdanović je obrazložio činjenice koje novianru N1 nisu bile jasne. 

- Presuda je pravosnažna. Stoji da nije uručena Draganu Vučićeviću. Po proceduri jedna ide Vučićeviću jedna meni kao advokatu. Ako sud donese presudu znači da je ona potvrđena i doneta, bez obzira što nije dostavljena nekome. Dakle, kada sud predusi to je amin, već tada, od tog trenutka ta presuda važi, bez obzira da li vam je presuda uručena ili ne još uvek.

Foto: Zoran Sinko

- Pre devet godina, isti ovaj Jugoslav Ćosić, tvrdio je za mene da sam učestvovao u ubistvu Zorana Đinđića. Naravno da nisam nikakav saučesnik. Ćosić je tvrdio da imaju dokazi, a od dokaza ništa. Presuđeno je naravno, da nikada nisam imao kontkat sa bilo kim ko je učestvovao u ubistvu premijera tadašnjeg. Ćosić je, dakle lagao, ja sam dobio na sudu, a on je oslobođen zato, kako je to tada sudija rekao, pričao je kao novinar. A šta sam ja sada na Tviteru pričao? Kao vodoinstalater.

Vučićević je podsetio na napade na Informer koji su se dešavali, a koje niko nije osudio.

- Iznenađen sam reakcijom UNS koji ćuti. Pitao bih sve, a pozivam i vas da pitate, šta je sa one dve gospođe ili gospođice koje su me napale na Terazijama? Obavešten sam da je nadležno Tužilaštvo pokrenulo istragu. Kako je moguće? Da li to znači legalizacija linča novinara koji vam nisu po volji? Šta bi bilo da je neko bacio jedno jaje na Danas, N1, Nova S. Nama nisu bacali jaja,donosili su džakove balege.  Nas su prebijali na ulazu u zgradu. Da li je neko nekada odgovarao za to?

Novinar N1 je imao još jedno pitanje za kraj, a interesovalo ga je da li je ovo priprema za uvođenje verbalnog delikta kao krivičnog dela.

- Vi ste u ovoj zemlji zaštićeni kao beli medved. Neće vama niko ništa. Protiv vas se ne podnose nikakve prijave. Jednom je neko nekada najavio da će neko protiv vas podneti kontratužbu. Onda ste vi, ne vi konkretno nego neko sa te strane, krenuli da cvilite kako ste vi žrtva. Neću biti u prilici u narednim nedeljama i mesecima da pričam o ovome, ne znam da li ću imati vikende slobodne, a i ako budem imao ne znam da li ću moći da pričam o tome, ne znam kakva su prvaila, nikada nisam bio u zatvoru. 

Novinari TV N1 i Danas napustili su konferenciju pošto im pitanja političkog analitičara Ištvana Kaića nisu odgovarala.

Foto: Miloš Rafailović

Foto: Miloš Rafailović

Podsetimo, naš glavni urednik ponovio je još jednom da će se odazvati pozivu za robiju.

- U ponedeljak, 3. aprila, u 9 časova javiću se na odsluženje zatvorske kazne u Okružni zatvor u Beogradu. Poštovaću odluku suda i u zatvoru ću nastaviti borbu protiv strašne sudske nepravde. Ostajem i pri odluci o štrajku glađu... - rekao je Vučićević.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Jastreb

pre 1 godinu

Sad se kao čudimo a i Vučićević. A gde ste bre bili kad je isto to sudstvo osudilo GOSPODINA SPASIĆA za izmišljeno silovanje, lažna svedočenja, lažne lekarske brljotine... pa čovek proveo godine u zatvoru pa zar tad niko nije došao pameti da se upusti u razrešenje tog lažnog sudjenja i podmićenoj i plaćenoj bivšoj supruzi. Jadna je ova zemlja gde imamo razlike u prilazu pravdi. Tada je zbog istine stradao gospodin Spasić, danas takodje zbog politike strada Vučićević i šta će se promeniti kad nam je Ministarka STARLETA KAO I NJENE PREDHODNICE. Sad će mo da reagujemo jel je presuda sramna i nepoštena, a odnosi se na čoveka koji je poznat, a nismo reagovali kad je Sima bio u žiži stravične laži i presude. Pitate se gde su novinari da reaguju? Pa mi i nemamo novinare imamo slugerane bez mozga kojji pišu ono što im urednik ili vlasnik medija naredi da pišu jel su nepismeni i neobrazovani pa im lektori sastavljaju rečenice i kristališu mišljenje.

Padonranac63

pre 1 godinu

U Banjbuk mamu ti jebem i tebi i žvalavom!

Dragi

pre 1 godinu

Poštovani gosp. Vučićeviću, Srpsko pravosuđe ne postoji. Postoji Pravosuđe u Srbiji pod okriljem Ambasade SAD-a. Zašto je to tako? Pitajte Aleksandra Vučića.

visocica 1662

pre 1 godinu

Halo smrdojlo koli god da su ti dali malo je,koliko si uvrijedio postenog svijeta koji nije po volji tvom picoustom,da su ti dali 20g malo je.

Gbvb

pre 1 godinu

Idi već jednom...nadam se da ćeš ispustiti sapun

Zoks

pre 1 godinu

Idi čoveče već jednom u taj zatvor, nemoj više da nas smaraš!

Doca

pre 1 godinu

Zašto se žališ Dragane? Obrati se onom ko podržava rad lopovskog sudstva koje je rak ove da nazovem države a to je predsednik. Zato se nato plaćenici sile u sred Beograda.

zoran

pre 1 godinu

U zatvoru ćeš biti siguran. Tako je i onaj tvoj gad i đubre Šešelj pobegao u Hag da mu neko ne otkine glavu posle ubistva Đinđića. Velika ste vi đubrad, smradovi na leđima srpskog naroda kojega mrcvarite i kradete godinama. Možda si saznao šta će se uskoro događati sa KiM pa da malo junački pobegneš...govno jedno.

Sanja

pre 1 godinu

Sud je Sud i ne sudi po politici nego sudi po zasluzi, vi novinari trebate to vise da shvatite, niste svemocni ima neko u Drzavi i od vas jaci.

Goran011

pre 1 godinu

Nego sta nego u ZABELU,a tek ces za VELEIZDAJU DA VISIS U ZATVORU,SAMO LAGANICE !! I TI I ZVALAVI CETE DA VISITE NA ROBIJU ZA VELEIZDAJU !!

Beki

pre 1 godinu

Srbija je zemlja apsurda , presedniku drzave mogu reci sta hoce i nikom nista. Ovo sto se dogada Vucicevicu sve je kriv Vucic jer njemu kao presedniku Srbije mogu raditi sta hoce ,reci sta hoce ,napadati decu i nikom nista. Ovo su politicke sudije kao sto je sve u Srbiji, ovaj sudija se sveti Vucicu i hoce reci presedniku mozemo raditi sve ,a ovaj ce u zatvor za nista jer ja tako hocu.

dovvwla

pre 1 godinu

Znas koliko nas zabole za tebe! Imaces lep docek u tvorza,fizicke aktivnosti po nepreglednim poljima Sremske Mitrovice!

Ratko

pre 1 godinu

kako to da smrdljivci zuti zajedno sa onom barabom cutom nisu vec u zatvoru kad svaki dan klevecu i vredjaju Predsednika ,kako to da Ponos za izdaju zemlje i unistavanje vojne imovine nije osudjen na tesku robiju kao izdajica ,kako to da Djilas nije osudjen zajedno sa DoSOM koji je izdao Srbiju i prodao kosovo ,kako to da Zuti nisu osudjeni jer su sklopili 12 ugovora sa Rio Tintom . to je dokaz da mora sudstvo da izbaci sve podguzne buve Djilasove iz suda

Djura Ostojic

pre 1 godinu

Gospodine Uredniče, mogli ste da platite kaznu. Što izvrćete činjenice?

Al3k5andar

pre 1 godinu

Leci se! PSIHOPATO!!! Povedi i ovog tvog preCednika.

543ggg

pre 1 godinu

Konjino glupa, pomesao si loncice. Ne sudi advokat vec sudija. Koliko si ti ljude zacrnio, zapitaj se? Sta mislish da mozes da radis sta hoces.

Karapandža Milan

pre 1 godinu

Vučko legendo. Divim se tvojoj hrabrosti i patriotizmu. Možda moraš da podneseš tu žrtvu da bi naše pravosuđe, najgore ikada, bilo pročišćeno od neprijatelja naroda i države.

Dragi

pre 1 godinu

Ne ideš ti zbog istine u zatvor...koga danas interesuje istina? U zatvor ideš zbog Vučića. A ti sad vidi...da li zbog prijateljstva ili zbog reforme Pravosuđa. Kako god okreneš, kriv si. Srećno u zatvoru majstore. Duga je godina. Možda i ranije izađeš, ali ima jedan uslov: Narod mora da vrati Pravosuđe matičnoj državi, tj. Srbiji. A to je nemoguća misija.

Nvv

pre 1 godinu

A idi vise u taj zatvor, samo da te ne gledamo vise.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17