• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

03.04.2023

06:58

POZIV ZA MEDIJE! Glavni urednik Informera, Dragan J. Vučićević, danas odlazi na izdržavanje šestomesečne zatvorske kazne!

printscreen

Politika

POZIV ZA MEDIJE! Glavni urednik Informera, Dragan J. Vučićević, danas odlazi na izdržavanje šestomesečne zatvorske kazne!

Podeli vest

Danas oko 9.30 glavni urednik Informera Dragan J. Vučićević odlazi na izdržavanje šestomesečne kazne u Okružni zatvor u Bačvanskoj ulici 14 u Beogradu

Pre ulaska u zatvor Vučićević će se obratiti medijima i odgovoriti na pitanja novinara.

Dragan J. Vučićević, podsetimo, dobio je kaznu zatvora u trajanju od šest meseci zbog dva tvita koja je uputio novinaru i nekadašnjem direktoru televizije N1 Jugoslavu Ćosiću. Iako je Vučićević na sudu dokazao da je ono što govori istina, sud je odredio kaznu zatvora.

Foto: Informer

- I zatvor je za ljude. Ovo je najstvarnije moguće. Ja sam na kućnu adresu dobio poziv za izdržavanje zatvorske kazne. Taj poziv je izdat, Drugi osnovni sud je 2021. godine doneo presudu, koja je u međuvremenu postala pravosnažna, u kojoj sam ja krivično osuđen zato što sam Jugoslavu Ćosiću napisao da je šiptarski plaćenik, a na osnovu čega? Na osnovu bankarske dokumentacije. Ja sam 2019. godine došao do dokumentacije na kojoj je albanski biznismen Baški Umaj, koga američka federalna vlast sumnjiči i optužuje za ozbiljna krivična dela, da je sa svoje firme iz Tirane uplatio nepunih četvrt miliona evra na račun jedne od firmi Jugoslava Ćosića ovde u Beogradu. Pišući o tome, ja sam za Jugoslava Ćosića, između ostalog, napisao i da je šiptarski plaćenik. On me je zbog toga tužio. Tokom suđenja, moji advokati i ja smo dokazali da on prima pare od šiptarskih biznismena, on je tvrdio da prima za neke televizijske poslove, ne znam kakve... - rekao je Vučićević tokom gostovanja u jutarnjem programu i dodao:

- Podnosili smo žalbe, moji advokati i ja, odbijene su, presudili su mi. Svi su oni potvrdili jednu stvar, da ja nisam slagao to što sam rekao, ali da je moja istina njega uvredila. Imamo jednu apsurdnu situaciju, da neko zbog istine ide u zatvor. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Jasna

pre 1 godinu

Vučićević ide u zatvor? Pa šta će, mukica, kad nema da plati 200.000,00. Zadržite ga što duže možete, molim vas. Voleli bismo kad bi se i ostala bratija pridružila.

Vns

pre 1 godinu

Jao siroma'...ja bih ga predložio za Nobelovu nagradu..ali jedan predlog za DJV...ako 'oće ja ću mu platiti kaznu...dosadio je svima sa svojim žalopoljkama....ama druže uplati u budžet pare i ne kukaj kao neka baba...ako nemaš ja ti poklanjam pare....samo nemoj više da kukaš kao neka seka persa

Solo

pre 1 godinu

Sve je ovo katastrofalna greska Predsednika Vucica u nasem korumpiranom Sudskom sistemu gde se nista nije uradilo od kad su vajne "zute" demokrate u to vreme smenile 300 sudija po celoj Srbiji da bi ucvrstili vlast takvim izborom..I sad ljudi kao sto je urednik Dragan Vucicevic placa takvu osvetnicku cenu zatvorom zbog toga sto se covek bori da cujemo istinu a ne konstantne lazi Opozicionih Medija i podla pakovanja izmisljenim rekla-kazala pricama bez ikakvih dokaza i proverenosti.. Jos najtragicnije u ovome je kad nas Predsednik Vucic kaze "Necu da tuzim nikoga za sve sto su mi napakovali poslednjih 10 godina" i sad zbog toga takvi potplaceni novinari opozicionih medija imaju otvorene ruke da rade sta god hoce sa bilo kim ukljucujuci i Vucica koji nekoristi zakon koji imamo nego pravi sprdnju sa svima nama..Prosto da nepoverujes da Predsednik Vucic moze takvo nesto da izgovori sto na kraju krajeva i nije cudno kad pomislimo ko nam sve radi u Sudstvu i Tuzilastvu kao i u Policiji koja nam kroji zakone i osude i na kraju mi to sve placamo dobrim iznosima novca za takve Zakonske ljude koji su zakonski obavezali da dele pravdu. Definitivno zrela reforma i smene u svim granama Zakona koji imamo, ali pitanje je ko sme to da potegne..Vucic sigurno nema muda za to..Vrlo slab vladar u Srbiji ali jak van nje..

pera rogonja

pre 1 godinu

Srecan odlazak u zatvor.Famo ce da shvatis da te narod ne popdnosi.Imaces vremana da uvis sve.Kad ti dosadi plati kaznu i napolju si.Mozes da upises i pravni fakultet da naucis kako postupak da vodis.Dosadan si jer nas ne zanima sta vi kao novinari radite.Sve radite zbog profita novina pa srecan put.

Nišlija

pre 1 godinu

Idi igumane i ostavi nas na miru... Danima svi pišu da ideš, pa idi i ne brini za manastir. Ili plati u ponedeljak ujutru,pa ponovo pisite danima da si zamalo otisao....

Aca

pre 1 godinu

Izdrzaces ti to legendo ! Cak i ako mene pitas ne izlazi odatle .....

Dragi

pre 1 godinu

Srećno u zatvoru majstore. Dobar si ti čovek. I patriota, od glave do pete. Samo...tvoj problem je u tvojoj glavi. Nisi nešto naročito pametan. Prilično priglup.

543ggg

pre 1 godinu

Dosta vise od ovog manijaka bre. Trgnit ga sa naslovne strane. Zatvor, pa zatvor. Veliki ku....c, i da vise nikad ne izadje.

Curkape

pre 1 godinu

Opet ce narod da ga izdrzava Tri obroka dnevno na teret gradjana

Hogar

pre 1 godinu

Jaooooo bre??? Taj picopevac konačno shvatio da ne moze da bude novinar ali moze pokušati da bude mučenik!!! Umjesto da zbori iz Vučkovog šupka,sad ce morati da čuva svoj ????? Običan retard...

Normalac

pre 1 godinu

Idi i gori u paklu svojih obmana i manipulacija, gade udvorički udbaški.

Dejan

pre 1 godinu

Vučko pošto sada i ti imaš krivičnu jel možeš da me zaposliš pošto zbog moje krivične neće niko da me zaposli u Državi Srbiji? Budi primer drugim firmama kao što vidiš zbog raznih stvari se dobija krivična,nisu svi lopovi,ubice....pa i takvim ljudima treba dati šansu. Lake ti dane i noći želim.

Maki

pre 1 godinu

Bravo na hrabrosti da se uhvatiš u koštac sa sudskom mafijom.

Pljuc

pre 1 godinu

Prvi puta da hemeroid ide pre šupka, Da ugreje mjesto za gazdu mu, vucica

baka

pre 1 godinu

pravda je tanka i dugacka ali ima kraj. hrabro ne predaj se.izdrzi bori se do kraja.trazi reviziju mozda ima neki posten sudija.zelim ti dobro zdravlje i da se vratis snazniji i jos jace da se boris za pravdu.

Rade R

pre 1 godinu

Ovo je očigledan dokaz da u Srbiji postoji duboka država! Još uvek nisu institucije oslobođene od bivše DOS-ovske vlasti! Oni su svuda "pustili korenje" i nikako da ih se oslobodimo! Kao korov, teško ih je iskoreniti! Užas!

UVREDU DEKRIMINALIZOVATI ŠTO PRE, TO JE OPASNO ZA SVE NOVINARE! Radomirović: Cenim Vučićevića koji je spreman da ode u zatvor kako bi ukazao na problem!
Politika

UVREDU DEKRIMINALIZOVATI ŠTO PRE, TO JE OPASNO ZA SVE NOVINARE! Radomirović: Cenim Vučićevića koji je spreman da ode u zatvor kako bi ukazao na problem!

Vladimir Radomirović, glavni urednik portala Pištaljka i bivši predsednik Udruženja novinara Srbije, gostujući u jutarnjem programu na televiziji Prva zajedno sa glavnim i odgovornim urednikom Informera Draganom J. Vučićevićem, komentarisao je sramnu presudu od šest meseci zatvora koju je Vučićević dobio zbog dva tvita upućena Jugoslavu Ćosiću, novinaru i nekadašnjem direktoru televizije N1

02.04.2023

09:42

sledeća vest

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija