• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

03.04.2023

15:29

ZBOG ISTINE U ZATVORU! Brnabić: Danas je tužan dan za novinarsku profesiju u Srbiji!

Aleksandar Jovanović Cile

Politika

ZBOG ISTINE U ZATVORU! Brnabić: Danas je tužan dan za novinarsku profesiju u Srbiji!

Podeli vest

Premijerka Srbije Ana Brnabić podržala je istinu za koju se bori glavni i odgovorni urednik Informera, Dragan J. Vučićević - istinu zbog koje je osuđen na zatvorsku kaznu.

- Danas je tužan dan za medijsku scenu u Srbiji i za novinarsku profesiju u Republici Srbiji. Pošto kao predsednica Vlade ne smem da komentarišem presude, da se mešam u rad sudstva, mogu da kažem da mi je neverovatno u stvari i najupečatljivije u svemu ovome ćutanje novinraskih i medijskih udruženja. Gromoglasno ćutanje. Mislim da je to sramota i da sam ja na njihovom mestu, bilo bi me sramota - rekla je brnabić i dodala:

- Znate, vi ste imali zahteve svih medijskih i novinarskih udruženja, uključujući UNS, da se pusti na slobodu Dejan Zlatanović koji je pozivao na ubistvo predsednika javno: "ko potpiše, njega ubiše". Čovek koji je urednik Srbin Info, čija je uređivačka politika takva da, tokom pandemije koronevirusa, kaže da vakcine nisu dobre i da ne valjaju, čime je direktno ugrožavao živote građana Srbije. Za njega su hteli da se bore, a za Dragana Vučićevića ne. Zašto, Dejan Zlatanović je novinar, a Dragan Vučićević nije? To je današnje Udruženje novinara Srbije, to su danas novinarska i medijska udruženja? Pa neka im je na čast. Ovo što se danas desilo, i njihovo ćutanje će ih pratiti dugi niz godina i decenija i konačno duboko je nešto nepravdeno i trulo u našem pravosudnom sistemu kada, neko ko poziva na izbacivanje ljudi iz kuće, članova Srpske napredne stranke, silovanje njihovih suprugi i ćerki je na slobodi a novinar koji se usudio da kaže da je to bolesno i da nije normalno je danas u zatvoru.

Kako je nlaglasila, duboko je nešto trulo u našem sistemu i na svima nama je da se zapitamo šta je to tačno.

- I na svima onima koji svoj posao i svoju profesiju posmatraju na ozbiljan način, a ne na navijački način. I svim onim medijima i novinarima koji su pristali da danas, na primer, jedan novinar na naslovnoj strani ismeva kolegu novinara samo zato što se ne slaže sa uređivačkom politikom tog medija, a istovremeno taj medij je tražio oslobađanje čoveka koji kaže za sebe da je novinar, a koji je pozivao na ubistvo predsednika Republike Srbije. Eto, takvi su danas standardi i ja veruje da ovo što se danas desilo, način na koji se desilo i kako je sve to danas izgledalo da će dovesti sao do veće polarizacije u Srbiji zato što je ljudima dosta da možete da se iživljavate kako god želite, na ljudima koji se bore za ovu zemlju, koji se bore za svoje principe samo zato što podržavaju politiku današnje Srbije i srpskog rukovodstva.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Kaya

pre 1 godinu

Bravooooo!!!! Podrska g-dinu Draganu, a Ani Brnabic mogu da porucim samo jedno:milioniti put ste u pravu.. Iskreno, nadali smo se da "demonstracijama" vrednih pomena .. Bojkotu, podrsci, zdravom razumu.. Nije sam, svakako, a i da jeste, pobedice defekt sudskog sistema.. U to ne sumnjamo.. Ne podrzavam bojkot gladju, jer narusava sopstveno zdravlje, a ima za koga i da bude zdrav.. Jos jednom, KAPA DOLE za ovu izjavu i izgovorenu istinu. KAOA DOLE i G-dinu Draganu..

Malena

pre 1 godinu

Steta sto je izabrao opciju da ide u zatvor.., nIje mu to mudar potez da prenosi stres na svoju decu i porodicu! Nego naisao mu je los period zivota - i bas zbog toga je trebao da plati kaznu kada vec zaradjuje ogroman novac... Pusti pravdu - sacuvaj zdravlje!

Doca

pre 1 godinu

Nije tužan dan za novinarsku već za SUDSTVO. Ko je od poznatih "biznismena" koji su pokrali ovu kvazi državu, OSUĐEN od strane sudija. Bolje proverite imovinsku kartu svih sudija.

Ratko

pre 1 godinu

sudstvo je trebalo da se menja a sve sudije u zatvor jer sui otpadci Djilasovog i zutog rezima,....

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Dve tragedije za nedelju dana! Da li neko namerno ubija svetske lidere? (VIDEO)
Live TV

Dve tragedije za nedelju dana! Da li neko namerno ubija svetske lidere? (VIDEO)

Još uvek nema zvaničnih informacija o tome šta se dogodilo sa iranskim predsednikom. Premijer Slovačke na svu sreću je živ, ali ono što se dogodilo je ili namerna opstrukcija ili neverovatan propust njegovog ličnog obezbeđenja. Na sve aktuelne teme u svetu u emisiji "Info dan" govorili su dr Stanislav Sretenović, istoričar i Bojan Dimitrijević, ekonomista.

21.05.2024

16:56

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Piksi u Loznici! Selektor stigao na finale Kupa! (VIDEO)
Fudbal

Piksi u Loznici! Selektor stigao na finale Kupa! (VIDEO)

Fudbaleri Crvene zvezde i Vojvodine večeras na stadionu "Lagator" u Loznici igraju finale Kupa Srbije, a meč je privukao veliku pažnju srpske fudbalske javnosti. Kako javlja naš izveštač iz Loznice, na novootvoreni stadion stigao je i selektor reprezentacije Srbije Dragan Stojković Piksi.

21.05.2024

19:54

Planeta

Tempirana bomba u srcu Evrope, sat otkucava! Brojke su neumoljive i sve su alarmantnije - može li stari kontinet preživeti?!
Sami su to tražili

Tempirana bomba u srcu Evrope, sat otkucava! Brojke su neumoljive i sve su alarmantnije - može li stari kontinet preživeti?!

Demokratija je u Evropi zamišljena kao osnovna vrednost koju podržava šira javnost širom kontinenta. Istovremeno, a talas ekstremne desnice, čiji se vrhunac očekuje tokom evropskih izbora u junu, smatra se samo prolaznom političkom pojavom. I dalje se veruje da će evropska demokratija opstati - iako zvuči utešno, to nije sasvim tačno, piše Politiko .

21.05.2024

19:30

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija